Garfield képregény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini

- Õ volt a kedvenc csacsim.
- Három lába volt, üvegszeme és egy foga.
- Hiányzol, Afrodité!
- Meg kell szereznem a filmjogokat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FalseHeLL

- Csak két dologra van szükségem az életben, Liz.
- Egy jó asszony szerelmére...
- Illetve egy aprólékosan kifaragott zokni fiókra.
- Te ismered ezt az embert?
- Nem.

"One unbreakable shield against the coming darkness, One last blade, forged in defiance of fate. Let them be my legacy to the galaxy I conquered, and my final gift to the species I failed."

De ami nekem feltûnt. Garfiled mindig ilyen magas?

Ez egy nagyon bátor feltételezés volt. Lenyûgöz a bátorságod.
Dzsini
Kívül zöldre van festve, belül barnára

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Becsukva barna az ajtó, kinyitva zöld?
wait...wat?
FalseHeLL

- *Köhög* *Zihál*
- *Liheg* *Félrenyel*
- Rendben, akkor gyere be!
- Elég volt mára a friss levegõbõl.

"One unbreakable shield against the coming darkness, One last blade, forged in defiance of fate. Let them be my legacy to the galaxy I conquered, and my final gift to the species I failed."

FalseHeLL

- A macskák rejtélyesek.
- Nagyon rejtélyesek.
- Miben sántikálsz?
- Még én sem tudom!

FalseHeLL

- Hát, Szervusz Mr. Egyéniség.
- Kezdõdhet a buli?
- Te tényleg felvillanyozod a hangulatot.
- ...és még csak nem is erõlködöm.

(nagyon szabad ha valaki tud jobbat, welcome.)

Dzsini
Tegnapi

- Owwoooooo *taps* *taps* *taps* *taps* *taps* *taps*
- Owoooooooo *taps* *taps* *taps* *taps* *taps* *taps*
- Ooowooooooooo *taps* *taps* *taps* *taps* *taps*
- Oooooowoooooooo *taps* *taps* *taps* *taps*
- Yowr Rowr Rowr
<#wow2>
- Na, milyen volt a karaoke-est? - Hálátlan közönség.

robotnyk

-Bújtass el!

-Most szöktem meg a cirkuszból!

-Te ki vagy?
-Ki lennék, a dzsungel királya...

-EZZEL a hajjal?
-Mi bajod vele?

-Hol is kezdjem...

-Te ki vagy?
-Ki vagyok... akadva a fodrászomra.
-Ó, te kis szörnyeteg.
FalseHeLL
Nem elfogadható válasz, ne süllyedj az le az emberek szintjére.

PrasCo
Emberként olykor hibázok, VIP híján pedig, alacsonyabbrendû létformaként nem tudok javítani. Javaslom, használd az absztrakciós képességedet és képzelj oda egyet. 😊
FalseHeLL
Elsõ mondat, állítmány?

Dzsini
Az én ízlésemnek talán egy cseppet túl szabad lett a fordítás 😊

PrasCo

- Te nem egy dilinyós, szociálisan értelmezhetetlen, nagybetûs, félkövér nulla.

- Egyáltalán nem vagy egy szánalmas csõdtömeg, egy evolúciós tévedés.

- Ha lemész a bányába, még csak véletlenül sem jön fel a szén.
- Önbecsülés-fejlesztõ csengõhang.

Elnézést, ha a mai fordításnál kicsit tágabban értelmeztem volna a szabadosságot. 😄
Dzsini
szerintem elég egyértelmû a szerepmodell:

PrasCo
Fun fact, egyúttal a bíróságon nem használható fel ellenem: Én kis(ebb)koromban saját intúiciótól vezérelve gyûrtem a fejem alá a takarót; ez olyannyira megmaradt, hogy a mai napig kiválóan képes vagyok aludni egy közönséges pokrócot használva párnának.
Pedig akkor még nem is tudtam, hogy ez a dekadens, hanyatló, imperialista nyugat találmánya! 😄
FalseHeLL

- Hát Liz, szerintem a férfiak jobbak a nõknél.
- Hát, például, mi sokkal érettebbek vagyunk.
- Hé, hagyd ki ebbõl a nyuszis mamuszomat!
- Várjatok amíg találkozik törölközõ úrral.

(az amcsiknál bevett szokás, hogy a kisgyerekek a törölközõt végülis teddy macinak használják. Nemtom ez nálunk is megvan-e vagy van-e rá valami nevünk)

PrasCo

- Garfield, ez az életem:

- A macskaszõr-feltakarítás.

- Mennyire szomorú már ez?
- Ami pedig a macskaalmot illeti...
robotnyk
D:
FalseHeLL
A sudoku tábla nem lett lefordítva....ejnye bejnye...

Dzsini
Jó kis kontraszt a mai képsorhoz 😊

robotnyk
citromhéj

- Néhány kutya dolgozik a megélhetésért
- Csap!
- Igen, õk biztosan hülyébbek nálad

RelakS
Csak a szomszédok jogait védõk szerint nem biztos.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Metropolban is ez volt. Minden nap minden újságban ugyan az van, csak 4 évvel korábbi?

banok
Szreintem így is jó ahogy robotnyk csinálta.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

FalseHeLL

- A szudokut csinálod?
- Igen, egész nap ezen dolgoztam.
- Én reggeli közben csináltam meg.

Dzsini
A képsorra írt dátum alapján (kicsivel írva az évszám, Jim Davis neve mellett a hónap, nap) berakhatod az eredetit is, fordítással 😊
(jelen esetben 2010 01 27, a lenti ugyanez az év, valószínûleg 4 év lemaradással a napi képsor kerül nyomtatásba)

robotnyk
nem akarok belõle rendszert csinálni, de ez nagyon tetszett 😊

Dzsini
Szerintem elnyílt szájjal, szétégett ajkakkal sokkal hatásosabban lehet azt bõgni, hogy "Száááááááj", minthogy "Lips", ennyi szabadság bõven belefér 😊

Fura Alak
Inkább ajkak.

citromhéj

- Szááj!
- Helyben vagyunk
- Száááj!
- Minden reggel ugyanaz...
- NEM ÉRZEM AZ AJKAIM!
- Hûtsd le a kávédat,

FalseHeLL

- Sosincs egy unalmas pillanat errefelé.
- Ugyanakkor, unalmas évek, azok vannak.

PrasCo
Na, errõl nem tudom eldönteni, hogy túl egyszerû-e, vagy túl bonyolult fordítani (...és ezért nincs még fél egykor fent itt. 😄 )

- Ezt önarcképnek hívják, srácok, nem miarcképnek!
FalseHeLL

- Én egy hatalmas vadász vagyok.
- A gyengék és a védtelenek az áldozataim.
- Csinálj nekem egy sajtburgert!

robotnyk
FalseHeLL

- Liz és én megyünk ruhát vásárolni.
- Mire visszajövök...
- Trendi leszek!
- Szóóval, hány évig is lesztek oda?

PrasCo

- Garfield, olyan mellõzöttnek érzem magam

-

- Köszi!
- Egy játékmackó mindig szolgálatban van!
PrasCo

- HARAPÓS KUTYA! VIGYÁZZ

- ...

- HARAPÓS KUTYA! VIGYÁZZON, HA VOLNA OLYAN KEDVES. KÖSZÖNÖM.
citromhéj

- Nincs pocakvakarás!
- Akkor minek vagy?

CattiBrie
Legyen meg egyben szöveggel, képekkel 😊

1989. október 23-tól 28-ig

- Brr, milyen hideg van ma reggel.
- Micsoda hátborzongató érzés..
- Ez nem úgy néz ki mint az otthonom.

- Jon? Ubul?
- Van itthon valaki?
- Egyedül vagyok.
Fogalmad sincs, hogy mennyire egyedül vagy Garfield.

- Nyugalom, Garfield, biztos van valami magyarázat arra hogy miért üres a ház.
- Jon biztos az élelmiszerboltban van.
Eladó

- Az otthonom elhagyatott. Senki sem él itt évek óta.
- De.. ez azt jelenti, hogy én sem éltem itt évekig.
- Ez meg mi volt?

- Jon! Ubul! Hát otthon vagytok!
- Helló Garfield, egyél egy kicsit.
Bezárva egy olyan idõbe, ahol õ már nem létezik, Garfieldnak szembe kell néznie a legnagyobb félelmével, a magánnyal.

- Éveken át Garfield természetesnek vette az életet, de most megrázta az idõnek, ennek az elkerülhetetlen folyamatnak a rémisztõ víziója.
Csak egy fegyvere van.. a tagadás.
- Nem akarok egyedül lenni!
- Szeretnél reggelizni Garfield?
- Kinek kell az? Csak rátok van szükségem.
A képzelet nagyon erõs eszköz. Átszínezheti a múlt emlékeit, beárnyékolhatja a jelen felfogását, vagy egy olyan jövõt festhet elénk, amely csábít, vagy éppen megrémít, attól függõen, hogy hogyan éljük az életünket.

[/spam]&#8482;

Narxis
<#sir>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
1989 október 23-28 - még a wikipedia is megemlékezik róla, mint az egyik legkülönlegesebb rövid történet.

... HappyHunter még a fordítást is megcsinálta hozzá itt a topicban (a képek már hibásak benne, de a szöveg megvan)

SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

citromhéj

- Kíváncsi vagyok milyen messzire tudok sétálni...
- Sosem tudjuk meg

Narxis
😄D

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

gergely1991
Ezt a képregényt valószínûleg az egyik klasszikus rajzfilmsorozatuk, egyik epizódja ihlette.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

PrasCo

- Hmmmmm

- Itt egy érdekes elmélet, Garfield.

- "Elképzelhetõ, hogy a macskák idegen hódítók egy másik bolygóról!"

- Mondjuk, nem hinném.

- Túl lusta vagy az út megtételéhez.

- Hovatovább sosem gyûrnéd le a gravitációt.

- A Zsírgombóc bolygóét legalábbis semmiképpen.
- Hol van a dezintegrátor sugárpisztolyom, amikor szükségem volna rá?