61525
  • b-type
    fent van, nézd azért meg, mert pl. Hungaroring az nálam jobb, legalábbis nálam vannak pit fények.
    Suzuka az jobb mint nálam, a fáknak nincs, vagy kevesebb helyen van körvonala, jobbak a reklámok, és még pár dolog.
    ..stb, eddig ezeket néztem, csodálom hogy Jerez-t nem kapták fel jobban, jó kis pálya, és szép is lehetne, frankó 3d bika..:)))
  • aesirbaba
    Köszi type, fent van:)
  • ksgy
    a rázás tervbe van véve, csak még nem sikerült rájönnöm, hogy mivel adom ezt meg neki (valamiért behülyül a nézet 12km/h felett...vagy egyáltalán nem ráz, vagy annyira, hogy a nézet még a cockpitből is kiesik...nemértem, még majd kisérletezek :)) - igy egyenlőre a rhez-féle fejmozgás van megadva - de olyan rázkódást akarok mint formula autóval mikor 250-el mész ;)
    hangok is csak "béta" hangok, szóval azért tettem bele, hogy ne az rhez hangja legyen :) tegnap konzultáltam codereddel ezügyben és adott pár tippet ;)
    mikor teszteltem CG magasságot, nyomtávot, lcs-kat, volt hogy a boxban pattogtak maguktól az autók...mikor a CG-t túl hátraraktam olyan lett mint egy ilyen dragster :D kb 60-65km/h-ig folyamatosan a hátsókereken mentem :D mondjuk igy visszagondolva olyan mintha könnyű lenne autó, majd nehezitek rajta kicsit, mert nem ennél kicsit tehetetlenebb :)
  • b-type
    :)))
    Nem rossz a Polák, érdekes lenne vele egy verseny :)))
    valahogy nyersebbé kellene még tenni, de nincs ötletem, a hangon kivül, jobban kellene rázkodnia..nem nagyokra gondolok, hanem apró, deállandóan jelenlévő rázkodásra, nem tudom hogy lehet megvalósítani, de olyasmi mint amikor Knockhill-ben hajtasz ki a pit-ből...a boxutca talaja ráz, olyasmit tudnék elképzelni egy kicsit enyhítve...vagy esetleg ha raksz ki pályacsomagot akkor azoknak a talaját így szerkeszteni...nem tom.
    ..és nagyobb, nyersebb hangra lenne még,..akkor már csak egy jó belső tér kell és süt mint malac :)
    egy nagyon rövid 3mb videó egy kétkerékről:link
    ...jókat lehet vele állatkodni :))
  • ksgy
    igen, ilyen a kispolak ;)) foleg ha nem egy 40kilos ember ul benne :) en most 60 kilo vagyok, de ha elmegyek bevasarolni, es viszek mittomen 10kg cuccot, mar erzem, hogy lomhabb az auto....24LE-tol mit vartok? :)))
  • b-type
    kipróbálom én is a kispolák érzést..:)
  • Travelos
    én is kipróbáltam, de a váltás tényleg ilyen nehézkesen megy, mikor berakom 2-ből 3-ba szinte másodpercek telnek el, mire újra elkezd gyorsulni:))
    egyébként ígéretes, csak így tovább!!!
  • Travelos
    most olvastam, hogy lesz egy új release hamarosan a formula extreme modból, amiben lesz néhány új skin is, és az ebben lévő cuccok (fizika, hangok, gumi-file stb.) tekinthetők a véglelgesnek, szóval ha ez kijön, akkor nem lesznek ilyen mismatches baromságok :)
  • ksgy
    naná hogy az :) valóságban is, ha 60-65 körül félrerántod a kormányt hirtelen max eltekeréssel, tuti megborulsz..sőőőt...láttam olyan videot, ahol havon ökörködtek vele, és kanyarodás közben (kb 40) ráértek egy nem havas részre az úton...úgy borult meg az autó ahogy kell :)) mondjuk lehet kicsit még túlzott a borulás, majd konzultálok rallys kispolákos ismerősökkel :)
  • Spet
    A torziós rudakat nagyon is finoman lehet hangolni,és nem hajlamos a "gerjedésre".

De egyébként utána olvastam......valóan rudakat használnak,de nem torziós rudat,hanem a rúdban van valami spirálszerű valami,ami mozog,ha erőhatás éri.

Egyébként meg tényleg nagy titkok ezek,szal a technika fejlődésével bármi lehet.
    ( ahogy a renault is használt már vezérműtengely nélküli!!! V10-est is)
  • aesirbaba
    Ment a válasz:)
  • b-type
    Aesir, privát üzenet..
  • b-type
    szvsz formaváltozás lehet, én nem igazán hasonlítottam össze, de Interlagos-ban mentem vele 1:18,7-et, és az 1tizeddel volt jobb mint a régi.
    De nem lehet tudni, azért is kérdeztem rá, mert lehet hogy setup-ban is módosítottam, nem akartam visszarakni az eredetit és megnézni, mert nagy különbségeket nem tapasztaltam...de talán igazad lehet hogy instabilabb, mert én is olyasmit érzek, hogy talán érzékenyebb lett a verda.
    A fékhütését viszont jó lenne szabályozni, a Montreal egyenesében nagyon lehülnek a fékek, és egy elég fontos sikán a célrafordító.
  • b-type
    hiba=himba
  • b-type
    Hát '91-es :)
    Ilyenkor az ember sosem biztos, mert ritkán lehet látni lebontott F1-es verdát (gondolom nem véletlenül :) )
    ez egy formula autó rugózása: kép
    A 3.rugó-ra végül is lehet magyarázat ez a kép:kép
    mert itt van még egy kisebb rugó ami a hibához csatlakozik be és szintén szabályoz .
    itt nagyobban: kép
    A torziós rudak jók, de sztem egy Eau Rouge szintű igénybevételt nem csillapítanának, és kevésbé hangolhatóak.
  • Travelos
    b-type, a múltkor belinkeltél ide egy új hdv-t a formula extreme-hez, amire azt mondtad, hogy fogalmad sincs mit változtattak rajta.
    na én ezzel mentem 1 másodperccel lassabban tegnap, mint azelőtt. lehet, hogy lassítottak a kocsin? meg olyan instabilabb is lett valahogy a verda féktávon, bár ez lehet, hogy csak pillanatnyi forma volt :))
  • aesirbaba
    Már mehetne is:)
  • Spet
    Ez tényleg régi lehet.

Eccer láttam egy toyota F1-et,le volt bontva a hátulja.
    Abban is láttam egy baszott nagy spirál rugót,ami szintén a kerék belső-alsó oldalához volt kötve.
    Viszont azt is tudom,hogy a ténylegesen a rugózásért felelős rUgók,azok torziós rudak.

Ez lenne a 3rd spring??
  • b-type
    ?
    én úgy tudom vannak, ez pl egy régi kép, de hasonló elrendezésben: kép
  • Spet
    Értem,csak a F1-ben nem spirál rugók vannak,hanem torziós rudak.
    Arra nehéz lenne ilyen kis "biz-bazokat" tenni:DD
  • b-type
    jaja, :))))
    A pogácsa is jó, jobb mint a 'csomagoló'
    Én azért magyaráztam azokkal a kis 'izékkel' mert azt láttam egy off-road-os csákónál.

Vki megnézné hogy müködik-e a Lime rock Park pályája az 1.04 alatt??
    vagy csak én keféltem el valamit?
  • Spet
    A packer bármilyen hihetetlenül is hangzik,a hétköznapi autókban is van:))

Az igaz,hogy azt akadályozza meg,hogy lekoppanjon az autó,de nem a rugókon van,hanem a lengéscsillapító szárán.
    Tegyük fel,hogy alapesetben olyan hosszú a rugóút,mint a lengéscsillapító szárának a hossza.
    Viszont a pályákon vannak olyan bukkanok,ahol ez a rugóút nem elég ezeknek a hupliknak a kirugózásához,tehát az autó folyamatosan odacsapja az alját a földhöz.
    Ezzel stabilitást,leszorító erőt,és csúcssebességet veszítünk.

Na most...ha a lengéscsillapító szárára felrakunk egy 1 cm vastag "gumi pogácsát",akkor a befelé rugózásból elveszünk 1 cm-t.Ha ez nem elég,és még mindig veri az alját a földhöz,akkor vastagabbat teszünk.
    Na ez a "pogácsa" a packer.
  • Attiska
    A track pack-hez tudtok valami működő linket adni? Sajnos nem megy a lejjebb említett.
  • lac coo
    Próbáld ki ! :DDDD
  • Istencsászár
    mássz fel a keritésre:D:D:D:D
  • Piski
    Én is kiváncsi lennék mi az a 3rd spring, de az tény, hogy már F1C-ben is volt!
  • lac coo
    Ja ja sok gyakorlás kell ehez a setupoláshoz, versenyzéshez...
    Én pl így kezdtem....
  • lac coo
    Szegény kispolak alig bírt felmenni a dombon :DDD
    Kicsit borulékony a kicsike :

• b-type
    amikor elkezdtem 2,4kb/sec-l jött, és ezt tartotta is :)))
    Az elérésemmel semmi baj, így adta a Megaupload.
  • ksgy
    bocs, javitottam :)
  • Travelos
    remélem ha lesz valami bajnokság, akkor részt tudok rajta venni, és akkor talán több tapasztalatom lesz, meg motivációm is.
  • lac coo
    Legnépszerűbb témák
    1. Football Manager 2006
    2. Need for Speed: Most Wanted
    3. World of Warcraft
    4. rFACTOR
    5. The Matrix: Path of Neo
    6. A Pc-s játékoknak leáldozott
    7. Battlefield 2
    8. Made in Hungary
    9. The Movies
    10. Call of Duty 2
  • HRoland
    Modemes hozzáférésed van, vagy ilyen szar a szerver, ahonnan szeded?
  • HRoland
    Thx, működik.
  • b-type
    kitartás kell hozzá, és olyan pálya amit ismersz, és viszonylag könnyű.
    Pl. sík pályhoz Montreal elég jó, mivel viszonylag egyszerű rajta egyenletesen menni, jól belőhetőek a féktávok is.
    Dimb-domb pálya már nehezebb ügy, az elkészültek közül Imola, és Interlagos, és még Birmingham is nehéz pálya, nem könnyű rajtuk apróbb-nagyobb rontás nélkül menni.
    De ha megvan, akkor már csak elhatározás kérdése és rá fogsz érezni.
  • lac coo
    Kedves latogato... Ez nem jott be, probalj masik oldalt :-P
  • lac coo
  • ksgy
    [URL=http://indexf1.hu/new/index.php?&active=IF1ArticleNews&id=189&IF1ArticleNews=189&mode=1]készülő kispolák mod "helyzetjelentés" :)[/URL]
  • Travelos
    sok tapasztalat kell hozzá az biztos, nekem nincs, úgyhogy megyek más beállításaival, csak találok egy jót:)
  • lac coo
    Szerintem rakd be egymásra a leggyorsabb kört és az 1 mp-vel lassabatt is ...
    akkor nagyjából látszik hol vannak legnagyobb különbségek .