36663
-
#787 Az olasz pontvadászat 34. fordulójában a Milan idegenben 2-1-re győzte le a Fiorentina csapatát. A találkozón a hazai csapat szerzett vezetést, de Sevcsenko duplájával gyorsan fordított a Milan. Ezzel a győzelemmel továbbra is a piros-feketék vezetik a tabellát.
Fiorentina 1 - 2 Milan
Gólszerzők: Maresca 25 (F), Shevchenko 46, 55 (M)
Játékvezető: De Santis
Asszisztensek: Ayroldi és Stagnoli
Sárgalapok: Gattuso, Maggio (F), Cafu, Stam, Donadel (F), Kaka
Fiorentina: Cejas; Maggio, Ujfalusi, Viali, Chiellini (Bojinov 78); Ariatti, Maresca, Donadel, Jorgensen; Miccoli, Pazzini
Milan: Dida; Cafu, Nesta, Stam, Costacurta; Kakà, Gattuso, Rui Costa (Seedorf 60), Serginho (Pancaro 84); Shevchenko, Tomasson (Pirlo 69)
-
#786 nem muszály nyernie elég az X is! :P -
#785 az kéne,imádkouzzunk hogy nyerjen a bologna!!! -
#784 ja,forza milan!:D -
#783 Remélem ma botlik a Juve és akkor jövőhéten ha nyerünk 6 vagy 5 ponttal mennénk!! -
#782 jaja de az a 6:0-s meccs nekem nagyon tetszett :DDDDD
Sheva elkente a szájukst! :D
FORZA MILAN!!!
-
#781 de elég lenne ott egy döntetlen is akár -
#780 rohadt juventus,kapna má ki!hajrá bologna!!!!!!!!!!!!! -
#779 ezzazzzzzzz sheva a király -
#778 Pedig a Fiorentina most vissza akart vágni annak a bizonyos hatnullás meccsnek.
Nem sikerült , hála Shevának.
-
#777 5' G. Gattuso (sárga lap)
6' C. Maggio (sárga lap)
19' Cafu (sárga lap)
25' [1 - 0] E. Maresca (gól)
46' [1 - 1] A. Shevchenko (gól)
55' [1 - 2] A. Shevchenko (gól)
57' J. Stam (sárga lap)
70' M. Donadel (sárga lap)
86' Kaka (sárga lap)
Full Time -
#776 jaja...istenem de jó lenne ha kikapna a Juve...meg ha láthatnám most a mi meccsünket!!! -
#775 Holnap meg hajrá Bologna :) -
#774 Sheva a ZISTEN!!! :) -
#773 egy nehéz első félidő után Sheva megfordította a mccset!!! :DDDDDDDDDDDDDD -
#772 5' G. Gattuso (sárga lap)
6' C. Maggio (sárga lap)
19' Cafu (sárga lap)
25' [1 - 0] E. Maresca (gól)
46' [1 - 1] A. Shevchenko (gól)
55' [1 - 2] A. Shevchenko (gól)
-
#771 Noha az olasz labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában egy kisebb "affér" támadt a Milan edzője, Carlo Ancelotti és legeredményesebb támadója, Andrij Sevcsenko között, az ukrán labdarúgó rendíthetetlenül élvezi a szakvezető bizalmát. Az aranylabdás ukrán szerint idén a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyerheti a Milan.
- Jól bírjuk a sorozatterhelést, és ha már idáig eljutottunk, kizárólag a győzelem lehet a célunk - mondta Sevcsenkó. - Ha mindkét kiírásban sikerülne az élen végeznünk, megismételnénk a 1994-es sikert, amit nagyon megérdemelnének már a drukkereink. -
#770 A Milan kedden 2-0-s előnyt szerzett a PSV elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben, ugyanakkor szombaton este Firenzében nagyon nehéz meccs vár rá. Ancelotti nem számíthat az eltiltott Ambrosinire, Kaladzéra és Maldinire, ráadásul a statisztika kifejezetten a lilák mellett van: a Fiorentina 10 éve nem veszített hazai pályán bajnokit a Milan ellen, Miccoli és társai meg akarják bosszulni az őszi 0-6-ot, ráadásul a piros-feketék nulla ponttal zárták az előző két toszkán kirándulásukat, miután Livornóban 1-0-ra, Sienában 2-1-re kaptak ki.
"Egyelőre nem szabad az eindhoveni visszavágóra vagy a BL-döntőre gondolnunk, hiszen a firenzei meccs is olyan lesz, mint egy BL-döntő - jelentette ki Carlo Ancelotti, a Milan mestere. - Meg kell nyernünk minden hátralévő mérkőzésünket, ha bajnokok akarunk lenni. Fizikailag jó formában vagyunk, de vigyáznunk kell a Fiorentinával, amely sokkal kevesebb pontot gyűjtött, mint amennyit megérdemelt."
A Milan kezdőcsapatában (Pirlo helyén) pályára lép a portugál Rui Costa, aki annak idején hét évet töltött a Fiorentinában, míg a firenzei alakulat lelkiállapotáról sokat elmond Ariatti nyilatkozata: "Van a futballisták között egy ki nem mondott szabály, amelynek értelmében a legyőzött ellenfelet nem szabad megalázni. Az ősszel Milánóban a hazai játékosok áthágták ezt a törvényt, úgyhogy most a pályán fogunk bosszút állni." A Fiorentinában egyébként Zoff alighanem a Miccoli, Pazzini csatárkettősnek szavaz bizalmat, míg a sérüléséből visszatérő Bozsinov kispados lesz. -
#769 ANCELOTTI: „Mindenki kitett magáért”
„Ez egy nehéz mérkőzés volt, de számítottunk is erre. Minden játékos az elejétől kezdve kitett magárét és jó volt a mérkőzéshez való hozzáállásuk is. Tomasson gólja igazán fontos volt. Most minden csatárunkra szükségünk van és eljött Pippo Inzaghi ideje is. Minden játékos jó teljesítménye kell. Az első félidőben jól játszottunk és nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. A szünet után feljavultak és mi visszaestünk. Úgy gondoljuk, hogy nagyszerű visszavágó lesz a játék minden szépségével.”
A játékosok reakciói:
KAKA: „Készen állunk a döntőre”
„A passz, amit Shevának adtam jó volt. Elégedett vagyok. Ösztönös volt, csak betettem a labdát az üres területre. Mindig gól szeretnék szerezni, de nincs mindig rá lehetőség. Az eredmény a legfontosabb dolog, és hogy mi a leghasznosabb a csapatnak. Sok dolgot kell kijavítanunk még, hogy a végén megvalósíthassuk vágyainkat, de mindent megteszünk.”
MALDINI: „Egy nagyszerű eredmény”
„Nagyon meg vagyok elégedve. Egy kicsit elvesztettük a ritmust a második játékrészben, de egy ilyen meccsen ez normális. A PSV egy nagyszerű csapat, kiegyensúlyozott és harcos. Ez egy nagyszerű eredmény és remélhetőleg sikerült megtaláltuk néhány hibájukat.”
CAFU: „Sokat kell még tennünk”
„Ez egy csodálatos mérkőzés volt, de sok mindent kell még tennünk a visszavágón. Egy kis előnnyel kezdjük a mérkőzést, de semmi sincs kőbe vésve. Tudjuk, hogy az Eindhoven mindent meg fog tenni a győzelemért. Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Úgy érzem magam, mint amikor az előző szezonban megérkeztem ide. Egyszóval mindig jól érzem magam itt, ebben a különleges környezetben.”
TOMASSON: „Fontos gólt lőttem”
„Amikor belőttem a labdát a hálóba teljesen tiszta volt az elmém. Semmire nem gondoltam, csak utána, amikor kimentünk a csapattársaimmal ünnepelni és a szurkolóink éljeneztek. Akkor már tudtam, hogy fontos gólt lőttem. Nem ez volt az első. Emellett a Boca Juniorsnak a Világkupában, az Ajaxnak a két évvel ezelőtt a negyeddöntőben szerzett gólom ugyanolyan fontos volt, mint most a PSV elleni. A holland csapatok szerencsét hoznak nekem. Játszottam néhány évet Hollandiában és ismerem a játékukat. Nagy rajongója vagyok a holland focinak. Mindig jól játszanak és szeretem a játékstílusukat.”
-
#768 Mint ismeretes, a Serie A-ban évek óta az a szabály, hogy az utolsó négy forduló mérkőzéseit azonos időpontban, vasárnap délután háromkor kell megrendezni (az idén a Milan-Juve is ebbe a sávba esik), de a közvetítő televíziók a nézettség növelése érdekében nagy nyomást fejtettek ki azért, hogy a csúcstalálkozó átkerüljön este fél kilencre. (A találkozón nem játszhat Zlatan Ibrahimovic, akinek másodfokon is helyben- hagyták hárommeccses eltiltását.)
A klubok közül a Milan benne lett volna az esti időpontban, a Juve viszont nem, és mivel a liga is ragaszkodott a délutánhoz, a mérkőzést 15 órakor kezdik el.
-
#767 GAZZETTA DELLO SPORT
MILAN: DIDA 6, CAFU 6, STAM 7.5, MALDINI 7, KALADZE 6, GATTUSO 7, PIRLO 6, AMBROSINI 6, SEEDORF 6, KAKA 8, SHEVCHENKO 8, CRESPO 5.5, TOMASSON 7.
PSV: GOMES 7, OOIJER 6, ALEX 5.5, BOUNA 5, LUCIUS 6, VOGEL 6, VAN BOMMEL 6.5, COCU 6.5, LEE 6.5, FARFAN 5, BEASLEY 4, VENNEGOOR 6, PARK 7.
A többi lap:
CORRIERE DELLO SPORT
MILAN: DIDA 6.5, CAFU 6, STAM 7, MALDINI 6, KALADZE 5.5, GATTUSO 6, PIRLO 6, AMBROSINI 6, SEEDORF 6, KAKA 7.5, SHEVCHENKO 7, CRESPO 5.5, TOMASSON 7.
TUTTOSPORT
MILAN: DIDA 5.5, CAFU 6, STAM 7, MALDINI 6.5, KALADZE 5, GATTUSO 6, PIRLO 5.5, AMBROSINI N.R., SEEDORF 5.5, KAKA 7, SHEVCHENKO 7, CRESPO 5, TOMASSON 6.5.
CORRIERE DELLA SERA
MILAN: DIDA 6, CAFU 5.5, STAM 7, MALDINI 6.5, KALADZE 5.5, GATTUSO 6, PIRLO 5.5, AMBROSINI 6, SEEDORF 5.5, KAKA 7, SHEVCHENKO 7, CRESPO 5.5, TOMASSON 6.5.
REPUBBLICA
MILAN: DIDA 6, CAFU 6, STAM 7, MALDINI 6, KALADZE 5.5, GATTUSO 6, PIRLO 5.5, AMBROSINI N.R., SEEDORF 5, KAKA 7.5, SHEVCHENKO 6.5, CRESPO 5, TOMASSON 6.5.
IL GIORNALE, MILAN-PSV RATINGS
4/27/2005MILAN: DIDA 5.5, CAFU 5.5, STAM 7, MALDINI 7, KALADZE 5, GATTUSO 6.5, PIRLO 5, AMBROSINI 6, SEEDORF 6, KAKA 7.5, SHEVCHENKO 7, CRESPO 5.5, TOMASSON 7 -
#766 Shevanak ha bemegy az az emelés kicsit nyálas lett volna!! :DDD -
#765 hát a 2. félidöben télleg szétestünk teljesen,sheva is,de amit park ott levágott az a balett vazz:D.csucs volt:D.hát de nem?:D -
#764 Avagy szigorúbb megközelítéssel mondhatjuk, hogy ilyen dekoncentrált játékkal senki se várjon jobbat a San Siróban - a helyzet mindenképp úgy áll, hogy 0-2-ről szinte lehetetlennek tűnik a továbbjutás (bár, mint lapszemlénkből kiderül, a sokat látott olasz lapok egyelőre óvatosak).
A hollandok teljesítményét sietett elismerni Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője is.
"A Bajnokok Ligája elődöntőjében fel kell készülnie rá az embernek, hogy szenvedni fog a győzelemért, de engem is meglepett, hogy szükségünk volt némi szerencsére a megfelelő eredmény kiharcolásához. Noha már csak a hab hiányzik a tortáról, nem szabad elbíznunk magunkat, egyrészt azért, mert láthattuk, mennyire nehéz dolgunk volt hazai pályán. Másrészt azért, mert az első félidő után - amikor kiemelkedően jól teljesítettünk, magunkhoz képest is - eléggé visszaestünk, csak a védekezésre és néhány kontrára voltunk képesek. Egyébként érdekes módon akkor lett meleg a helyzet, amikor ellenfeleink kicsit lelassították az iramot, mivel nincs túl sok gyors futballistájuk. Nem érdemeltek kétgólos vereséget, ám összességében nincs kétség afelől, hogy a mienk a jobb csapat, nem szólva a rutinjáról" - értékelt a piros-feketék trénere.
Azért érdemes azt is megnézni, hogyan élték meg a csöppet sem nyugodalmas milánói kilencven percet a győztes társulat kulcsjátékosai. Beszédes például Clarence Seedorfnak ama megjegyzése, hogy "szerencse nélkül semmit sem lehet elérni ebben a sportágban". "Úgy tetszik, a holland együttesekkel mindig meggyűlik a bajunk. Két éve az Ajax ellen ugyan továbbmentünk, de micsoda harc árán!" - merengett Jon-Dahl Tomasson, aki az általa említett párharcban a sorsdöntő gólt jegyezte, a visszavágó utolsó pillanataiban. "A PSV könnyedén képes mezőnyfölényt kialakítani, mivel ritkán adja el a labdát. Nagyon jól tettük, hogy ilyen biztos taktikát alkalmaztunk ellene, és elmondhatatlanul fontos volt Tomasson találata" - mondta megkönnyebbülten az első gól szerzője, Andrij Sevcsenko. "Meglehetősen fáradtak voltunk a második játékrészben, de ez szerintem érthető, hiszen rengeteg meccset játszunk mostanában" - így a Sevcsenkónak gólpasszt adó Kaká.
Hiddink, a nagy stratéga, aki erre a találkozóra is bámulatosan felkészítette saját, esélytelenebb csapatát, nem is próbálta leplezni csalódottságát. "Nulla egyről még egészen reális sanszunk lett volna a továbbjutásra, így viszont nehéz lesz. Ettől függetlenül a fiúk az öltözőben megígérték, nem fogják a jövő héten eleve megadni magukat. Ne feledjük, a második félidőben hosszú időn át uraltuk a mérkőzést. Annál frusztrálóbb persze, hogy semmi sem sikerült. Könnyebben megemészti az ember, ha egy igazi nagyágyú egyszerűen lesöpri a pályáról, mint amikor kiegyensúlyozott küzdelemben kap ki. A világ egyik legjobb védelme ellen kidolgoztunk legalább hat ziccert, nagyon kevés hiányzott. Mondani sem kell, így is roppant büszke vagyok a produkciónkra, különösen, ha arra gondolok, mekkora különbség van a két klub költségvetése között" - jelentette ki Hiddink.
"Kihasználták az összes hibánkat, így megy ez a San Siróban. Én azonban még mindig optimista vagyok, mert nem játszottunk alárendelt szerepet. Szerintem nem lehetetlen a továbblépés" - adta meg a derűlátó végszót Alex, a PSV brazil védője.
MILAN (olasz)-PSV (holland) 2-0 (1-0)
Milánó, 79 000 néző
V: Vasszarasz (görög). G: Sevcsenko (42.), Tomasson (90.) -
#763 a pool könnyebb lenne mint a chelsea de őket sem szabad lebecsülni!!! -
#762 még én hogy remélem:D -
#761 remélem kiesik a chelsea -
#760 no,otvan a psv.nem hiszem hogy ki tudna ejteni már minket.lehet hogy a la coruna megtette tavaly,de itt már nem hiszem.ja,elnézést ha nem a la coruna ejtette ki.na szal,ugy érzem,nem nyujtottuk a maxot,szét volt esve a csapat a végére teljesen.park meg kész röhej volt a psv-nél.:D.az a balett.:D.crespo se volt magánál már,végül tomasson betalált.na mind1,1 a lényeg.gyöztünk!!!!forza milan!!!! -
#759 NemzetiSport -
#758 A kedd esti Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén az AC Milan 2-0-ra legyőzte az immár holland bajnok PSV csapatát. A jó iramú és változatos összecsapáson az első félidőben a piros-feketék, míg a második játékrészben a hollandok játszottak főlényben. A találkozó góljait Sevcsenko és Tomasson szerezték.
Milan 2 - 0 PSV
Gólszerzők: Sevcsenko 42 (M), Tomasson 91 (M)
Játékvezető: Vassaras (Grecia)
Sárgalapok: 18’ Seedorf (Mil), 28’ Gomes (PSV), 67' Ooijer (PSV)
Hosszabbítás: 3 perc
Milan: Dida; Cafu, Stam, Maldini, Kaladze; Gattuso, Pirlo (Ambrosini 72), Seedorf (Serginho 80); Kakà; Shevchenko, Crespo (Tomasson 64)
PSV Eindhoven: Gomes; Ooijer, Alex, Bouma (Lucius 46), Lee; Van Bommel, Vogel, Cocu; Park, Farfan, Beasley (Vennegoor of Hesslink 61)
Kapura lövések: 17-15
Kapura tartó lövések: 10-6
Lövés mellé: 5-6
Blokkolt lövések: 2-3
Elkövetett szabálytalanságok: 16-21
Szöglet: 8-0
Labdabirtoklás %-ban: 49-51
A mérkőzés rövid krónikája:
1. perc: A Milan indította útjára a labdát.
2. perc: Pirlo ívelt keresztbe a bal szélről, a labda minden védő feje felett elszállva a hosszú oldalon érkező Sevcsenko elé került, aki az ötös jobb sarkáról Gomes kezébe belsőzött.
6. perc: Kaladze ívelte fel a labdát a felezővonaltól, a tizenhatos vonalán Sevcsenko visszafejelte azt Crespo elé, aki 21 méterről ballal lőtt, de a védők blokkolták.
10. perc: Tűzijáték a PSV kapuja előtt. Jobb oldali szöglet után a lepattanó labdát 11 méterről Crespo lőtte rá, de Gomes a kapu fölé tolta. A következő sarokrúgás után szintén az argentin veszélyeztetett, de fejesét, a gólvonalról Lee mentett. A kipattanót Stam 13 méterről a kapu fölé vágta.
15. perc: Farfán kapott nagyszerű labdát de rosszul találta el a labdát, így Dida könnyen szedte fel a 14 méteres erőtlen lövést.
26. perc: Sevcsenko indult meg a bal szélen, egy remek csellel becsapott két védőt, de hosszan tolta meg a labdát, így a kapujából kimozduló Gomes tisztázni tudott.
31. perc: Kaká ugrott ki a bal szélen, meghúzta Ooijer mellett, majd éles szögből 13 méterről lőtt, de PSV hálóőre szögletre mentett.
34. perc: Pirlo szerzett labdát a PSV térfelének közepénél, majd Kakához passzolt, aki egy testcsel után, 21 méterről, lőtt, de a kapu jobb oldala felé tartó labdát Gomes szögletre ütötte.
42. perc: Sevcsenko góljával vezet a Milan. Kaká ugratta ki fantasztikusan az ukrán aranylabdás támadót, aki lefutotta a védőket, majd 13 méterről a kimozduló Gomes mellett, jobbal a jobb alsó sarokba gurított. 1-0!
54. perc: Kaká adott nagyszerű labdát Cresponak a tizenhatoson belülre, az argentin támadó rosszul vette át és 11 méterről, estében Luciusba lőtt.
55. perc: Van Bommel ugratta ki nagyszerűen Farfánt a büntető terület jobb oldalán, aki középre játszott Parkhoz, a koreai támadó azonban 11 méterről erőtlenül Didába lőtt.
57. perc: Sevcsenko vett át mellel egy előreívelést, majd a tizenhatos vonaláról jobbal kapura emelt, de Gomes fantasztikus bravúrral a léc fölé paskolta a labdát.
59. perc: Van Bommel ugratta ki nagyszerűen Parkot, a tizenhatoson belül, de a csatár megbotlott, így nem tudta átvenni a labdát, ami Dida zsákmánya lett.
79. perc: Egy vendég előreívelést követően Hesselink fejelte le a labdát Van Bommel elé, aki 19 méterről egyből lőtt, de Dida magabiztosan fogta a lövést.
91. perc: Kaká 15 méterről eresztett meg egy lövést, a labda egy védőn irányt változtatva Tomasson elé került, aki 7 méterről a kapu közepébe továbbította. 2-0!
92. perc: Vége a mérkőzésnek. Kétgólos Milan előnyről várják a csapatok a visszavágót. -
#757 A BL idei elődöntőinek első mérkőzésén a Milan a saját edzője, Guus Hiddink által "rút kiskacsának" becézett PSV Eindhoven csapatát fogadta.
- Mi egy másik bolygóról jöttünk, nekünk nincsenek olyan nagy neveink a csapatban, mint a Milannak - mondta Guus Hiddink, az egykori dél-koreai sikerkapitány a "kiskacsáról". - A mi költségvetésünk éppen csak két "nagynevű" játékos leigazolását teszi lehetővé, míg az olaszoknál mindenki világsztár a maga posztján. Ezzel együtt nem félünk, még akkor sem, ha mindenki a Milant tartja favoritnak.
Nos, a "favorit" nyögvenyelősen abszolválta az első félidőt, és ha a 42. percben nincs a menetrendszerű Sevcsenko-gól, vélhetően komoly görcsökkel futott volna ki a második félidőre a lombard alakulat.
Ez persze így is megtörtént: az olaszok szó szerint közelről nézték, hogyan futballoznak a hollandok. A végén aztán mégis a taljánok örülhettek: a csereként beállt Jon Dahl Tomasson a 90. percben kettőre növelte az előnyt, ami - olasz csapatról lévén szó - megnyugtatónak tűnhet az eindhoveni visszavágóra (2-0). -
#756 -
#755 hát az a lényeg hogy nyertünk 2:0-ra... lehetett volna 1:1 is...meg lehetet volna 4:0 nekünk!!! -
#754 Én inkább azt mondanám,hogy a PSV-nek több köze volt a meccshez,csakhát a gólhelyzeteket be kellene rúgni. -
#753 És messze nem játszottunk a legjobban... -
#752 -
Rudee #751 Már vége egy ideje -
#750 GGGGGGGÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 - 0 -
#749 VEZETÜNK!!! SHEVCHENKO!!! Kaká nagyon szépen ugratta ki Shevat aki hidegvérrel begurította!!! -
#748 rohadt Gomes nagyon jól véd...