36664
-
Don Vittorio #989 az hogy a liverpool nyerte a bl-t ugyanúgy minősíti a rendezést mint amikor a görögök nyerték az eb-t...vagy lépéseket tesz az uefa vagy egyre silányabb csapatok fognak odaérni a végén...számomra egyébként felfoghatatlan az hogy mennyire nem jó a játékvezetés egy ilyen sorozatban...Gerrard-nak befújt 11-est angliában kiröhögik...Kaka buktatásánál utolsó emberként a védő lapot sem kap, Dudek a 11 eseknél majdnem az ötös vonalán ugrál, hát nem is tudom...sok sok kis apróság ami az felfogásom szerint nem tartozik a focihoz...azt viszont nem mondanám abszolút hogy európa legjobb csapata a liverpool, ez nem is kérdés, mint ahogy nem görögország a legjobb válogatott, mindössze annyi történt hogy most eccer így elvittek egy kupát...másik ami visszataszító hogy túl nagy az arcuk a liverpool játékosoknak...remélem nem engedik be őket jövőre a bl-be mert nem oda valók és ezt a bajnokságbeli eredményük is igazolja... -
shogun1 #988 © shogun1 ma 06:37 | Privát | Válasz | #2646
sztem nem igazán megérdemelt a pool győzelme, bár az igaz, hogy 3 gólos parádésan megszerzett előnyt nem szabad ilyen hülyén elpasszolni DE sok mindennel tudnék vitázni de legfőképp a 2. gólon ami előtt fél percig csápolt a pertjelző, hogy les, ja és a meg nem adott "nem les" Sheva gól ja és.. ja és...
na mind1
grat pool
FORZA ROSSONERI? FORZA MILAN -
kikaptunk ennyi nincs ezen mit vitatni a pool kiegyenlített ennyi... Dida egy kicsit mérgés vgyok mert az első gólnál mutatta h elmegy oszt a fejes a hálóba volt a másodikba meg csak egy kicsit ért bele...hát nem tudom!!!
most a tizenegyespárbaj se úgy jött össze!!!
FORZA MILAN!!! -
shogun1 #986 milan drukker vagyok '89 óta és ha megnézem a meccs képét, azt mondom (persze elfogultságból is) hogy nem megérdemelt a pool sikere. 2 góljuk nagyon vitatható, a 2. előtt fél órája lengetett a partjelző hogy les, nem lett szabadrúgás kifele, helyette bedobás pár passz és gól. az egyenlítő találatnál pedig nem volt büntető bár sajna 11es az amit a spori megad. Dida véd de volt akkora balszerencséje h a kipattanót az angol betudta kotorni. És még sorolhatnám a milan helyzeteit, megnem adott(nem les) gólját,ezzel szemben az ellenfél a góljaik után a 11es párbajig legfeljebb a gólvonalon állt, ott sajna nagyon(és még a Dudek is jókor brillírozik)... stb azért grat a poolnak
FORZA MILAN!!!!
jövőre veletek ugyanitt -
Ez a Pool nagyon megérdemli... -
Én az elején a milannak szurkoltam , de amikor így elbaszták már bocsánat!
3-0-ról 3-3ra elcseszni majd a tizenegyeseken kikapni ....
Elég gáz... de azért jó volt a milan, a pool most jobbnak bizonyúlt. -
tizenegyesek -
kurva jó meccs -
ok ott az X szia! -
gyáááááá :DDDDDDDDDDDDDDD -
mi a pálya, emberek?
Én az első félidő után azt mondtam, hogy a világ legjobb csapata a Milan, most már mást gondolok :DDD -
nah mizu? :DDDDD -
remélem! :D -
betalált! meg is adhatták volna simán mert egyvonal volt...
de nembaj rúg még vagy 2őt ő is :) -
oké de most már Sheva is betalálhatna :))) -
Crespo az isten!!!! -
SZÁRNYAL A MILAN! NAGYON JÓ MECCS!!! még vagy 3-at kérek :)) -
félidő -
3:0ra vezetünk nesztek kritikusok!!!!!! a MILAN nagyon jó csapat!!!!!! -
goooooooooooooooooooooooool Maldini -
wazze,énis!bl nyertes gigaposztert,sztársportosat!:Dforza milan -
A következő Képes Sport-ban már Sheva-ékat AKAROM ;-) látni BL-kupával a kezükben!!!
FORZA MILAN!!!!! -
jaaaaaaaaaaaa -
jaja én is ebben bízom..ja meg persze az is jó h ha nekünk nem jön össze akkor a poolhoz kerül és a pool nagyon megérdemli!!!
de FORZA MILAN!!!!!!!!!!!!!! -
én POOL szurkoló vagyok, de azért az megnyugvás, hogy ha mondjuk véletlenül nem jön össze, akkor is egy normális csapathoz kerül a kupa, remélem jól játszik majd mindkét gárda és nagy meccs lesz! -
jeeeeeeeeeee,gyözzön a jobbik!vagyis a milan:D:D:D:D -
már csak 6 óra -
MA GYŐZNI KELL!!!!!!! -
TUTTOSPORT, MILAN-LIVERPOOL PROBABLE LINE UPS
5/25/2005
MILAN: Dida, Cafu, Stam, Nesta, Maldini; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Kaka; Crespo, Shevchenko
LIVERPOOL: Dudek; Finnan, Carragher, Hyypia, Traorè; Luis Garcia, Xabi Alonso, Hamann, Riise, Gerrard; Cissè -
A játékosok nyilatkozatai a Bajnokok Ligája döntő előtt.
CAFU: „A Kupa feledtetné a bajnoki kudarcot”
„Szomorú, hogy elvesztettük a bajnokságot, de most már előre kell néznünk. Nem sokan csináltak olyan szezont, mint mi. Főszereplők voltunk a bajnokságban és Európában, és megvan az esélyünk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligája serleget, ami feledtetni tudná az olasz pontvadászatbeli szereplésünk keserűségét.”
GATTUSO: „A Milan történelmet csinálhat”
„Ez az utolsó célunk és történelmet csinálhatunk. A Milan lehet az a klub, amelyik a legtöbbet nyerte a világon. Lúdbőrös leszek, ha arra gondolok, hogy ez lesz a hetedik döntőnk 18 év alatt. Ez azt jelenti, hogy valami jól működik. Azzal fizetek a klubnak, hogy ilyen mérkőzéseken jól játszom.”
SHEVCHENKO: „Nem adhatunk teret a pályán”
„A Liverpool ellen nehéz lesz. Be fognak tömörülni és kontrajátékra rendezkednek be. Ez csak egy teória. Persze az ellenkezője is megtörténhet. Egy biztos: gyorsan vezetést akarunk szerezni, mert akkor előnyös pozícióban lennénk. Így viszont kinyílhatunk, de nem engedhetjük, hogy közel kerüljenek a kapunkhoz. Nem adhatunk nekik teret a pályán. Középen Hyypia és Carragher előnyben lesz a levegőben, de gyorsaságban nem. Azt kockáztatják, hogy lassúak lesznek, és mi találunk egy kis helyet a kapu felé. A levegőben a képességüket fogják kamatoztatni. A gyorsaság lehet a döntő fegyver.” -
Isztambul, május 24., 16.55 Ancelotti még nem döntötte el, ki lesz "Seva" ékpárja.
Carlo Ancelotti, a Milan trénere még nem döntötte el, hogy ki lesz Andrij Sevcsenko ékpárja a holnapi BL-döntőn. Hernan Crespo az idei sorozatban eddig 4 gólt jegyzett, míg "Pippo" Inzaghi egy hosszú sérülés után tér vissza. Ráadásul az argentin a pénteki, Palermo elleni meccsen (3-3) remek formát mutatott, és már játszott párban az ukránnal a PSV elleni első elődöntőn (2-0).
A Milan egyébként szinte teljes csapatával készül a döntőre, egyedül a bal combját fájlaló Massimo Ambrosini hagyja ki 100 százalékos bizonyossággal a mérkőzést. -
-
Szerda este 20 óra 45 perckor végre elkezdődik a Bajnokok Ligája 2004/2005-ös kiírásának döntője, ahol a Liverpool és az AC Milan küzd meg a trófeáért. Az angolok azzal a tudattal lépnek pályára, hogy akkor sem indulhatnak a következő BL-sorozatban, ha most nyernek, míg az olaszok az elvesztett bajnokság után a nemzetközi porondon szeretnének ünnepelni.
A két csapat egyébként még soha nem találkozott egymással egyik európai kupában sem, de nagyobb tétért nem is játszhatnának első meccsükön. A mérkőző felek egyaránt legerősebb csapatukkal kezdhetik meg a mérkőzést, hiszen a Liverpoolnak csak a kapus Chris Kirklandet kell nélkülöznie, az angol hálóőr már hosszú hónapok óta a maródiak listáján van, míg az olaszok Massimo Ambrosinit nem vehetik számításba, aki bár ritkán tagja a kezdőcsapatnak, csereként sokszor tud lendíteni a Milan szekerén, fontos gólokat is szerez, elég, ha a PSV elleni BL-elődöntő visszavágóját is említjük.
Ha az AC Milan nyer, akkor a piros-feketék hetedik Bajnokok Ligája (vagy BEK) sikerüket ünnepelhetik. A jelenlegi házi gólkirálynak, a hat gólnál járó ukrán Andrij Sevcsenkónak két gólt kell szereznie, hogy holtversenyben ő legyen az idei kiírás gólkirálya - a manchesteri Ruud van Nistelrooy vezeti jelenleg a góllövőlistát.
Ha a számokat vesszük figyelembe, akkor Paolo Maldini, a veterán Milan-védő csúcsot dönthet, hiszen ha az olaszoknak sikerül nyerniük, akkor a közel 37 éves játékos lehet a legöregebb csapatkapitány, aki a feje fölé emelheti a trófeát, ezzel megelőzheti Peter Schmeichelt, aki a feledhetetlen 1999-es Manchester United-Bayern München találkozó óta volt korelnökként számon tartva. Ám még így sem Maldini a legöregebb cséká a finálék történetében, hiszen a Barcelona kapusa, Antonio Ramallets 1961-ben idősebb volt nála.
Alessandro Costacurta azonban a döntők történetének legöregebb mezőnyjátékosa lehet - már ha Carlo Ancelotti vezetőedző bizalmat szavaz neki. A hétvégi, Palermo elleni mérkőzésen látványos öngólt fejelő veterán, 39 éves középhátvéd éppen a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Lothar Matthäust előzheti meg, aki a már korábban említett 1999-es BL-döntőn 38 évesen lépett pályára. A kapusok között Dino Zoff tartja a csúcsot, aki 1983-ban a Hamburg ellen elvesztett BEK-döntőn 41 évesen állt a háló előtt.
Ha már az egyik oldalon a legöregebb csapatkapitányokról beszéltünk, az ellenoldalon az “ifjoncokról" is meg kell emlékeznünk. Steven Gerrard, az ötödik BL-győzelmükre készülő vörösök kapitánya a döntő idején 24 éves 11 hónapos és 25 napos lesz. Korábban nála fiatalabban csak Antonio Pacheco (1990, Benfica) és Didier Deschamps (1993, Marseille) parolázhatott a kezdés előtt az ellenfél kapitányával és a játékvezetőkkel. Deschamps egyébként a legfiatalabb csapatkapitány, aki elnyerte a BL-serleget. A Liverpoolnál a spanyol Luis Garcia a legeredményesebb az idén, aki öt gólnál jár, az ő találata juttatta a döntőbe a Liverpoolt a Chelsea ellen.
A Liverpool támadója, Milan Baros - aki a hírek szerint kezdő lesz a döntőben, Djibril Cissé pedig a kispadon kezdi majd a találkozót - lehet, hogy utolsó meccsét játssza a vörösök színeiben. A 24 éves cseh csatár elégedetlen azzal, hogy viszonylag kevés lehetőséget kap Rafael Benitez menedzsertől, ezért ügynöke új klubot keres neki. A tavalyi Eb gólkirálya ellenben azt sem zárta ki, hogy marad.
A mérkőzést egyébként a spanyol Manuel Mejuto González vezeti majd, aki első nemzetközi kupadöntőjére készül, korábban az ibériai bírók kétszer dirigálhatták a legrangosabb finálét: José Ortiz de Mendibil 1969-ben a Milan-Ajax (4:1) döntőt vezette, míg közel tíz éve 1996-ben Manuel Diaz Vega a Juventus-Ajax (1:1, büntetőkkel a Juventus nyert) finálét dirigálta. A 40 éves játékvezető személyének egyébként nem örültek Milánóban, hiszen az ellenlábas Liverpoolnál a sípmester több honfitársa is futballozik, valamint a menedzser, Benitez is spanyol. -
szerinted a MILAN TOPICBAN EZ KIT ÉRDEKEL??? -
A főszereplők véleménye a Bajnokok Ligája döntő előtt.
KAKA: „Készen a döntőre”
„Ez az első alkalom, hogy játszhatom a Bajnokok Ligája döntőjében és ez egy különleges motivációt jelent. Szerte a világon néznek. Ez egy páratlan látványosság. Sokat beszélgettem erről Paolo Maldinivel és Alessandro Costacurtával erről. Tudom, hogy nekik ez lesz a hetedik alkalom, és nem annyira izgatottak, mint én. Nagyszerű nap lesz az a számunkra, de egyben nagyon nehéz is. Én készen állok, a csapat készen áll. A döntőben a fáradság nem számít.”
INZAGHI: „Bevethető leszek a döntőn”
„Tényleg készen állok. Miután annyit szenvedtem ebben a szezonban, ez egy álom, hogy azt mondhatom Ancelottinak, hogy bevethető vagyok. Egy álom, hogy akár pályára is léphetek ezen a mérkőzésen. Nem igaz, hogy fáradtak vagyunk. Mentálisan felkészültek, erősek, magabiztosak és eltökéltek vagyunk, és nem akarjuk elveszteni a Kupát.”
CRESPO: „Nagy örömöt akarunk szerezni a szurkolóknak”
„Ezen a mérkőzésen feltehetjük a koronát erre a rendkívüli idényre. Ami igazán számít, hogy a Milan legyőzze a Liverpool csapatát, és nem az, hogy ki lövi a gólt, ki játszik és a hasonló dolgok. Az egyetlen dolog, ami foglalkoztat minket, hogy nagy örömöt szerezzünk a szurkolóinknak.” -
Mindkét csapatnak hosszú út vezetett az Isztambulban megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája döntőjéhez.
AC Milan:
F-csoport:
Sahtar – Milan 0-1 Gólszerző: Seedorf (84.)
Milan - Celtic 3-1 Gólszerzők: Sevcsenko (8.), Inzaghi (89.), Pirlo (91.) ill. Varga (74.)
Milan - Barcelona 1-0 Gólszerző: Sevcsenko (31.
Barcelona - Milan 2-1 Gólszerzők: Eto’o (37.), Ronaldinho (89.) ill. Sevcsenko (17.)
Milan - Sahtar 4-0 Gólszerzők: Kaka (52., 92.), Crespo (53., 80.)
Celtic - Milan 0-0
Az AC Milan a Barcelonát megelőzve csoportelsőként jutott tovább.
Nyolcaddöntő:
Manchester United - Milan 0-1 Gólszerző: Crespo (78.)
Milan – Manchester United 1-0 Gólszerző: Crespo (61.)
Továbbjutott: 2-0-ás összesítéssel az AC Milan
Negyeddöntő:
Milan - Internazionale 2-0 Gólszerzők: Stam (46.), Sevcsenko (74.)
Internazionale – Milan 1-0 Gólszerző: Sevcsenko (30.)
(A mérkőzés a 75. percben félbeszakadt)
Továbbjutott: az AC Milan 3-0-val
Elődöntő:
Milan - PSV Eindhoven 2-0 Gólszerzők: Sevcsenko (42.), Tomasson (90.)
PSV Eindhoven - Milan 3-1 Gólszerzők: Park (9.), Cocu (65., 92.) ill. Ambrosini (91.)
Továbbjutott: az AC Milan, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal -
17 -
Hány bajnoki címe van jelenleg a milannak?
-
Milánó, május 11.30 A Milan már a BL-döntőre koncentrál.
A Milan második embere, Adriano Galliani elismerően beszélt a bajnoki címét a 27. fordulóban játék nélkül megnyerő Juventusról. A két gárda fej-fej mellett haladt az idény során, ám a két héttel ezelőtt Milánóban nyerni tudó Zebrák a hajrában eldöntötték a scudetto sorsát.
- Nagyon nagy csata volt, hiszen négy fordulóval a vége előtt mindkét csapatnak ugyanannyi pontja volt - kezdte szezonértékelését Galliani. - Éppen ezért nagy dolog, hogy tartani tudtuk a lépést a végig remekül játszó Juvéval. A második hely automatikusan helyet biztosít számunkra a Bajnokok Ligájában. -
gondolom az ifi vagy a tartalék csapatból