-
ANCELOTTI: „Mindenki kitett magáért”
„Ez egy nehéz mérkőzés volt, de számítottunk is erre. Minden játékos az elejétől kezdve kitett magárét és jó volt a mérkőzéshez való hozzáállásuk is. Tomasson gólja igazán fontos volt. Most minden csatárunkra szükségünk van és eljött Pippo Inzaghi ideje is. Minden játékos jó teljesítménye kell. Az első félidőben jól játszottunk és nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. A szünet után feljavultak és mi visszaestünk. Úgy gondoljuk, hogy nagyszerű visszavágó lesz a játék minden szépségével.”
A játékosok reakciói:
KAKA: „Készen állunk a döntőre”
„A passz, amit Shevának adtam jó volt. Elégedett vagyok. Ösztönös volt, csak betettem a labdát az üres területre. Mindig gól szeretnék szerezni, de nincs mindig rá lehetőség. Az eredmény a legfontosabb dolog, és hogy mi a leghasznosabb a csapatnak. Sok dolgot kell kijavítanunk még, hogy a végén megvalósíthassuk vágyainkat, de mindent megteszünk.”
MALDINI: „Egy nagyszerű eredmény”
„Nagyon meg vagyok elégedve. Egy kicsit elvesztettük a ritmust a második játékrészben, de egy ilyen meccsen ez normális. A PSV egy nagyszerű csapat, kiegyensúlyozott és harcos. Ez egy nagyszerű eredmény és remélhetőleg sikerült megtaláltuk néhány hibájukat.”
CAFU: „Sokat kell még tennünk”
„Ez egy csodálatos mérkőzés volt, de sok mindent kell még tennünk a visszavágón. Egy kis előnnyel kezdjük a mérkőzést, de semmi sincs kőbe vésve. Tudjuk, hogy az Eindhoven mindent meg fog tenni a győzelemért. Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Úgy érzem magam, mint amikor az előző szezonban megérkeztem ide. Egyszóval mindig jól érzem magam itt, ebben a különleges környezetben.”
TOMASSON: „Fontos gólt lőttem”
„Amikor belőttem a labdát a hálóba teljesen tiszta volt az elmém. Semmire nem gondoltam, csak utána, amikor kimentünk a csapattársaimmal ünnepelni és a szurkolóink éljeneztek. Akkor már tudtam, hogy fontos gólt lőttem. Nem ez volt az első. Emellett a Boca Juniorsnak a Világkupában, az Ajaxnak a két évvel ezelőtt a negyeddöntőben szerzett gólom ugyanolyan fontos volt, mint most a PSV elleni. A holland csapatok szerencsét hoznak nekem. Játszottam néhány évet Hollandiában és ismerem a játékukat. Nagy rajongója vagyok a holland focinak. Mindig jól játszanak és szeretem a játékstílusukat.”