353
Milyen alapon vágják szanaszét a legjobb filmeket az érthetetlenségig?!?!?!
-
#33 hát ja, undorito a sok reklám! én ha filmet nézek tv2-n vagy rtlklubbon, akkor azt én már ugy nézem, hogy egyszer már láttam, és csak azért nézem meg, mert tetszett.... de ha vki először látja, az megszivja, mert azt hiszi, hogy ilyen a film, de közbe meg nem is...... emiatt is HBO rulez:-)) -
#32 így van! ráadásul ne épp szöveg közben villanjon be,hogy: PÁPÁRÁRÁRÁPPÁPÁ TIRÁPPÁ!!! naná! aztán ez még 3szor a reklámbolkk alatt....kiábrándító! -
#31 de tőlem mehet reklám 30 percenként csak ne 10-15 perc...1-2 mosóporreklám,meg egy valami szar...aztán programajánló és kész... -
#30 Azé az már amatőrség, hogy pl a Két túsz között-nél kivágták, mikor kicsomagolja Murphy a fület (a csomagolás elejét asszem mutatták), meg mikor a Tökéletes katona 2-ben bunyóztak a végén, egyszerűen ugrott egyet a zene. Nem tudom, mit vághattak ki, de nagyon gáz volt. Adnák inkább 16-os karikával...
Az HBO-n meg nemtom minek a karika, fizetek a műsorért, szal az ortt takarodjon a környékéről is!!! -
#29 Magyarországon mondjuk hál' istennek még lightos cenzúra van. Gondoljunk csak a videóklippekre. Új D12 klipp, ahol van 1 melltartó nélküli csaj. Itt hazánkban csak kikockázzák, míg MTV-n, réggen még kockázták, most meg kivágták ezt a részt. Vagy egy régebbi Pink szám, ahol csak betör egy tükröt a csaj, már cenzúrázták. Azaz nem törte be, hanem leállították a képet az eksün előtt. Én még örülök, hogy itt még ilyen a cenzúra. Németországban pl. rémes, hogy milyen van... Carmageddon-ban nem embereket baszkodunk el, hanem zöld vérű robotokat... LOL... -
#28 A shindler listáját Spielberg csak azzal a feltétellel adta el az összes TVnek a jogokat, hogy reklám nélkül adhatják csak le.
A másik, hogy pl. Angliában törvény van arra, hogy kb30 percenkénet !kötelező! egy reklámblokk leadása!
Ezt azért hozták, mert a nagyobb műsorszolgáltatók a főműsorban a filmek között nem adtak reklámot, mivel nem volt rá szükségük, és így a nagyközönség érthető okból inkább azt nézte, míg a reklámokkal szabdalt filmeket sugárzó kisebb társaságok nézettsége csökkent. -
#27 természetfilmet meg nem találsz sokat a kereskedelmi adókon:) -
#26 Jaja a másik fele meg leül a számitógépelé,és fórumozik,vagy játszik.
Én nemneézem ezeket a szar kereskedelmi adókat.Ha filmet akarok,dvd,vagy a jóöreg vhs,meg a gép.Mindig kiakadtam a megvágott filmeked én is,és nemérdekelnek,mert amit ott adnak azt vagy megvan,vagy láttam már soxor.
AVaó világ meg a hasonlók óriási szarok.
Inkább akkor természetfilmek,meg sport. -
#25 ezé kell brazil sorozatot meg showműsort nézni:)
abban nincs cenzúra:) -
DecenS #24 Szarják le. Nézettségük van elég. A fél ország megdöglene az unalomtól, ha egy este nem bambulhatnák vmi miatt a tv-t. -
#23 épp ez az! észre sem veszi és azt hiszi ez egy gyenge film volt. mert ki sem írják,hogy cenzúrázva...ez megtévesztés! -
DecenS #22 Hidd el, az emberek zöme észre sem veszi. Buta arccal ül a tévé előtt és a világát sem tudja.
Ez itt nem egy reprezentatív minta. Csak egy intellektuális kisebbség. -
#21 és nem lehet ez ellen tenni demmit sem? pedig nagyon úgytűnik,hogy az emberek nagy részének ellenszenves amit csinálnak. pedig elv. a közönség a lényeg...bár az is igaz,hogy a nézők száma meg nem csökken. -
#20 Bár nem szeretnék az ördög ügyvédjének látszani, de azért az tény, hogy a Discoverynek nincs szüksége annyi reklámidőre, mint az RTLKlubnak. Ők kevesebb pénzzel is beérik. Attól függetlenül egyetértek, hogy iszonyú pofátlanul kezelik az ilyen dolgokat a két nagy kereskedelmi csatornán. Amúgy az ilyen jelenetkivágások csak 1-2 éve jöttek divatba. Emlékszem, régebben még az Aliens rendezői változatát is leadták, amit mam már nem hiszem, hogy megtennének. Ezzel tényleg csak azt érik el, hogy az emberek nem fognak TV-zni. A sok valóságshow, meg öntsükkialelkünket beszélgetős szar után végre kegyeskednek leadni este tíz körül egy filmet, amit már nem éri meg megnézni az agyonszabdalt jelenetek miatt. -
#19 de akkor mindek minden félóránlént 10-15 perc reklám????
eddig asszem az RTL csak a Schindler listáját adta le reklám nélkül!elég lenne egy pár perc(max 5 perc)reklám és elvan intézve...mint a Discovery channelen,meg a National Geodrapcon...ott is van reklám de nem 10-15 perc...csak pár perc...amíg kimész hugyozni,meg inni,meg ilyen apróságok.... -
#18 én csak azt bírtam amikor ment az RTl-en az Armageddon...az esküvős jelenetet a végén kajakra kivágták...megcsólolta a srác a csajt és kész ennnyi vége...mondom mivan mit csináltok...legalább a stáblistáig bírják már leadni a filmet... -
#17 HBO-t kell nézzni jobb a szinkron és nincsenek megvágva a filmek bár a kurva karikát nekik is ki kell tenni :((( -
winnie #16 Ezért az egy jelenetért (16) korhatárt megjelőlve az ORTT 5millára büntette a TV2-öt PLUSZ 3*x óráig adásszünet volt.
országos kereskedelmi tévéken eddig 3-szor volt sötétítés, és SOHA nem film miatt, hanem az rtl mónika+balázs show és vv miatt, míg a tv2 az irigy hónaljmirigy miatt.
az ortt nem kötelez semmire, nekik csak utólagos 'nomrakontrolljuk' van. a tévék eleve a tévés verziót veszik meg bizonyos filmekből. -
#15 Ezér a sok szarért nem az RTL ,TV2 a hibás...
Országos Rádió és Televízió Testület kötelezi erre őket... Tavaly a TV2-ben 22:00 kezdettel leadtak egy filmet amiben egy hulladék tároló bolygón laktak emberek és kidobtak egy katonát. (a film címe nem jut eszembe:) ) Ott volt egy jelenet, amikor egy bomba leviszi a fazon lábát és lógnak a húscafatok.
Ezért az egy jelenetért (16) korhatárt megjelőlve az ORTT 5millára büntette a TV2-öt PLUSZ 3*x óráig adásszünet volt...
Ez további veszteség a TV2-nek... Arról nem is beszélve, hogy 1-2 szemfüles köcsög, aki nem akar dolgozni rögtön feljelentette a TV2-öt, hogy gyermeke szellemileg károsult a látottak miatt...
Szal ezek miatt van ennyi f@sza vágás... -
#14 sztem ezt nem a stúdiók csinálják,akik eladják a filmet,persze lehetséges. először én is erre gondoltam,viszont iszonyat igénytelen mód van megcsinálva mindegyik film,ami ilyen jeleneteket tartalmaz. még a régiek is.
és láttam már régebben én is cenzúrázott filmeket,de nem úgy,hogy pl mikor a Hatodik érzékben a kissrác hívja a "halottakat látót" ,hogy kövesse és mikor megfordul a fél véres a feje. a rtl-en mikor megfordul hirtelen vágás,majd eltűnik a gyerek az ajtónál. meg a végén,mikor egy bringás meghal a balesetben és mondja a gyerek hogy látja,de nekünk nem mutatnak semmit.
vagy a kísérleti patkényokban dulakodnak,az egyik lelöki a másikat a szakadékról,de csak azt látjuk,hogy vége a bunyónak és az egyik pali épp zuhan lefelé.
sztem nagy gáz,ha ebbe a filmesek beleegyeznek... -
DecenS #13 És mi van akkor, ha a stúdióktól eleve a vágott verziót veszik meg? Épp azért, hogy leadható legyen korhatár alatt is.
Ez nem egyedülálló jelenség ám. Pl. a nagyobb német adókon is rendszeresen vágva jelennek meg a mozifilmek. Átlagosan mintegy 5-10 perccel rövidebbek az eredetinél. Gondolom, lett volna már botrány belőle bőven, ha ez nem lenne legitim. -
#12 azért nem ugyanaz félbeszakítani egy filmet,majd folytatni ugyanonnan,mint félbeszakítani egy filmet és folytatni 10mp-el később...az utóbbi esetén jelentősen megváltozik a film,ha ezt többször is megcsinálják..márpedig megcsinálják! -
#11 ilyen alapon akkor reklámot se tehetnének közbe.. De mégis tesznek a rohadékok.
Dunatv rulez! -
#10 egyetértek,totál pofátlanság. ráadásul nem is közlik,hogy egy vágott verzió,az eredeti jobb. vagy ilyesmi...
abban viszont nem vagyok biztos,hogy egy művet "átírhatnak", módosíthatnak minden további nélkül. -
Roll #9 A csatornák megveszik a filmeket, gondolom van rá joguk, hogy szabdalják, csak szerintem pofátlanság a nézőkkel szemben. -
#8 de itt a kérdés az,hogy megtehetik-e ezt törvényesen a film készítőivel szemben? -
#7 naná! :) -
Roll #6 Én is ritkán nézek filmet kereskedelmi adón, de a múltkor a Tolvajtempót megnéztem, már sokadszor.
És hiányzott belőle pl. az a rész, amikor Nicholas Cage és Angelina Jolie, a kocsiban ülnek és várnak, hogy a házban keféljenek aztán vihessék a kocsit.
Megoldás: nem kell tv-t nézni. -
#5 hol megy ? :D -
#4 ez azért sztem nem így van. a reklám időn sosem spóroltak,ráadásul azok is egyre hosszabbak,így egy másfél órás film akár 2-2,5 óráig is eltarthat a TV2-őn,vagy az RTL-en.
a véres jelenetek vannak kivágva,de olykor ezáltal nem is lehet érteni a filmet. a Hatodik érzék ráadásul 9kor kezdődött,ami ugyebár nem a jó öreg 8as kezdés. sztem ilyenkor már nem kellene ébren lenniük a kis lurkóknak,de az alsó kis karikában 12 éves kor felett ajánlották a filmet. ez csöppet érdekes..miért nem tudják átírni 16-ra,vagy 18ra és akkor mehetne minden.
ugyanez volt a Kísérleti patkánnyokkal is,ami meg 16 éveseknek "szólt". szanaszét vágták. meg a mai Steven Segal filmet is.
kérdés: van ehhez joguk? megtehetik ezt törvényesen???? -
#3 Hogy több idő legyen reklámra. -
#2 nem nagyon nézek TV-t,ezért nekem mostanában tűnt csak fel,hogy a minden filmet agyoncenzúráznak,így annak jelentős mértékben csökken az élvezeti értéke! Sőt! A Hatodik érzéket úgy szétb***ták,hogy aki most látta először,annak nem is tetszett!
Van ehhez joguk? Ez csak engem háborít fel teljes mértékben? Aztán nem beszélve arról,hogy pofázás közben jön be a reklámot jelentő : PÁPÁRÁRÁRÁPÁRRÁÁPÁÁ! TIRÁÁPÁÁ! -
#1 hello