353
Milyen alapon vágják szanaszét a legjobb filmeket az érthetetlenségig?!?!?!
  • Dutch Flander
    Hát még ha fel is hívnák a figyelmet. De ahányszor eszembe jut, csak tovább dühít: a film, mint egyfajta színjáték nem "megfelelő" részeit kivágják. De a "véres" valóságot nem.
    Hát tényleg megbolondult a világ...
  • Bucser
    Én ujra és ujra megpróbálom mert ezeken kívül magyar csatorna nálunk csak DunaTv meg M1-2 van.:( Sajnos.... Ja meg idegen adók de az is egyre kevesebb jön be Free műholdról:( UPC-ért meg nem akarok fizetni:) De utálom, hogy szarrá vágják a filmeket.... Áhh mind1.... LEgalább horrorfilmet ne adnának le, mert pont a horrort veszik el belőle....
  • Random_
    Szerintem a TV2-t és az RTL Klubot el kell felejteni. Akinek egy kis esze van néz Discowery-t, Nationalt, Spektrumot meg Viasatot. Bár a Viasat is kezd romlani.

Sajnos a két "nagy" csatornánál a pénz az úr és ezen semmi se változtathat.
    A nézők többségének az érdekeit kell nézni azoknak meg olyan mind1 hogy adják le x filmet csak valami film elött tudja mereszteni a seggét sörrel a kezében vasárnap este.

Én nem is emlékszek rá mikor néztem utoljára bármit is ezen a két csatornán, de nem is hiányzik. Amiről nem tudok az nem fáj módszerrel. :)
  • winnie
    mellesleg, amíg a tévék a törvény szerint járnak el, addig a törvényt kell szedni, és nem a tévéket, pedig egyszer jó lenne rajtuk is elverni a port...
  • winnie
    "ma véletlenül amikor rtlre kapcsoltam este egy csaj vette fel a melltartóját, persze nagytotálban a melle, ahogy bekapcsolja elől a melltartóját, megfordítja, majd felveszi a vállára és belegyömöszköli a mellét - mindez 12es karikával este 7kor"

ez egy félreértés:) bizony, főműsorban lehet nagytotálban mellet adni a tévében, 12-es kategória mellett.

akit érdekel, hogy mit engedélyez a 12-es karika:

"5/B. § (2) Azt a műsorszámot, amely tizenkét éven aluli nézőben félelmet kelthet, illetve amelyet koránál fogva nem érthet meg vagy félreérthet, a II. kategóriába kell sorolni. Az ilyen műsorszám minősítése: tizenkét éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

5/C. § (1) A II. kategóriába sorolt műsorszám tizenkét éven aluliaknak szánt műsorszámként, illetve ilyen műsorszámok között nem tehető közzé, egyébként megfelelő jelzéssel bármikor közzétehető.

A II. kategóriába sorolt műsorszámokat az általános nézőközönség részére szánták, azonban a tizenkét éven aluliak számára megtekintésük nagykorú felügyelete mellett ajánlott, miután tartalmazhatnak olyan elemeket, amelyek számukra nehézséget jelenthetnek a látottak önálló értelmi és érzelmi feldolgozásában. Ugyanakkor a műsorszolgáltatónak különös gonddal szükséges eljárni annak kapcsán, hogy az ebbe a kategóriába sorolt műsorszámok témaválasztása, továbbá feldolgozásának módja a 12 és 16 év közötti korosztály érettségi szintjének megfelelő legyen.
    A műsorszámok minősítésénél a műsorszolgáltatónak szem előtt kell tartania, hogy a gyermek fejlődésében meghatározó jelentőséget tulajdonítanak a tizenkettő és tizenhat év közötti életkornak, miután erre az időszakra tehető a gyermek világképének és értékrendszerének kialakulása. Az ifjúság eszményképeket keres, amely számára követendő példa lehet, a televíziós hősök pedig azonosulási igényt ébreszthetnek. Ebből következően az ilyen módon besorolt műsorszámok nem csábíthatnak olyan hősökkel való identifikációra, akiket antiszociális, destruktív vagy erőszakos viselkedésformák jellemeznek, valamint nem sugallhatnak kettős értékrendet, amely a gyermekekben identitászavart, morális bizonytalanságot keltenek. Fontos továbbá, hogy a főhős által alkalmazott erőszak, akivel a néző azonosul, erkölcsileg igazolható legyen.
    A műsorszámok besorolásánál további irányadó szempont, hogy az egyes, erőszakot tartalmazó jelenetek - az előfordulás és az ábrázolás módját tekintve - visszafogottak legyenek az erőszakkal szembeni magatartásbeli elfásulás elkerülése érdekében.
    A műsorszámok megengedhető szexuális tartalmára vonatkozóan a műsorszolgáltatónak figyelemmel kell lennie, hogy a serdülés időszakára a nemi szerepek eltanulását elősegítő példaképek keresése a jellemző. Ezért különösen kerülendők az olyan műsorszámok, amelyek a nemi szerepeket illetően negatív kliséket terjesztenek, a partnerkapcsolatban nem az egyenrangúságot hirdetik. "
  • winnie
    "régen ilyen nem volt, csak most ez a köcsög karika hozta be a vágdosást..."

nem. ha visszaemlékszel, már, amikor bejöttek a ker. tévék, akkor is voltak újraszinkronok. és akkor volt az is, hogy bemutatták pl. a rmálom az elm utcábant 22.00-kor és vágva volt (pl. amikor freddy levágja az ujját, fröcsög belőle a folyadék) - ellenben a 23.30-kor a tv2-őn leadott péntek 13 sorozat mind a 8 része VÁGATLAN volt.

"mtv pedig ebbol a szempontbol jobb mint a másik kettő, legalább végig adják a filmet stáblistával egyutt."

így van. de az mtv nem is ad 'necces' filmeket főműsorban
  • Tikal #67
    régen ilyen nem volt, csak most ez a köcsög karika hozta be a vágdosást...

mtv pedig ebbol a szempontbol jobb mint a másik kettő, legalább végig adják a filmet stáblistával egyutt.
  • Tikal #66
    kivéve az rtl-t és a tv2-t....

és ha a TV nem vág, akkor ki vágja a filmeket?
  • fm
    amit én írtam az nappal ment,szintén 12es karikával...
  • Cat #64
    ma véletlenül amikor rtlre kapcsoltam este egy csaj vette fel a melltartóját, persze nagytotálban a melle, ahogy bekapcsolja elől a melltartóját, megfordítja, majd felveszi a vállára és belegyömöszköli a mellét
    mindez 12es karikával este 7kor
  • fm
    akkor én ezekkel az elvekkel/szabályokkal nem értek egyet! a film előtt miért nem elég kiírni,hogy ne nézze a gyengeidegzetű,vagy hogy a filmben látott jelenetek kitalációk,1etlen csepp igazi vér sincs,a színészek mindent eljátszanak blabla....

aztán azmeg orrbaszájba megy egész nap,hogy lóbálja a csecsét a valóvilág aktuális "bombázója" aki még csak nem is szép,aztán meg arról beszélgetnek,hogy ki hogy maszturbál,meg hogy egy kutya kinyalja az milyen fúúj!
  • shaba23 #62
    hatalmas megfigyelőkészségemről teszek tanúbizonyságot azzal a megállapításommal, hogy neked közöd van a médiához:)
  • winnie
    ilyenkor elegendő, ha felhívják a figyelmet, hogy ne nézze, aki gyenge idegzetű.
  • shaba23 #60
    az lesz majd a szép, ha majd a filmeket sem újraszinkronizálják, hanem kisípolják a nem odaillő szavakat:)
  • Dutch Flander
    És tudjátok, hogy mi a legfelháborítóbb?
    Az bassza meg, hogy a filmeket agyon darabolják, kiszedik a "véres" jeleneteket, de ma reggel mit látok a faszkalap R(othadt)T(etves)L(óbaszó) csatornán? Ráadásul reggel? A híradóban a felvételt, melyen látható, hogy a rally-autó hogyan üti el a nézőt. Ezt is 2-3 szor, lassítva, úgy, hogy semmilyen karika nincs kint! Szerintem ez egy fejlődő gyermek lelkiállapotára nézve ezerszer rombolóbb hatású, mintha ketchup-fröccsenéseket látna. Persze az sem egészséges, de ezt lehet mutatni a TV-ben? Ezt miért nem cenzúrázzák? Mert "szenzációs"?
    Mennyenek a picsába...
  • RelakSfromhome
    Persze! :D
    Azt azért megnézném, hogy (12)-be mi maradna pl az Aliens-ből, vagy a Hullajó-ból :D
  • winnie
    a tv-k nem vágnak
  • shaba23 #56
    én még csak az RTL-nel vettem észre...főleg a sárkány csókja volt ilyen, amikor a végén nem mutatják, hogy mi lesz a hldokló főgonosszal az naon szép megoldás volt...
  • traXion
    igaz..
  • Punkerwork
    fullosan szét volt vágva...
  • kiserik
    Mi bajod van?
  • fm
    a tv2őn ugyanolyan gyökér vágott filmek mennek,mint az rtl-en.
  • winnie
    "RTL vagdossa a filmeket,"

reménytelen:)
  • kiserik
    Te lehet, hogy a moziban is vágott verziót láttál. Én most láttam először, de legalább 5 helyen volt szétszabdalva a film.
    Ahogy megfigyeltem, főként az RTL vagdossa a filmeket, vagy csak ők vágják igénytelenebbül, mert a TV2-őn annyira nem veszem észre.
  • winnie
    ezt mindre kiírhatnák (és attól, hogy kiírják, nem lenne kevesebb néző, csak még egy felszólítás a film előtt és még egy jel a jobb alsó sarokban is...) a mozifilmek 70%-a 2.35:1 képarányba készül, ezt ugyancsak rávágja a gyártó tévére, 4:3-ra. plusz még a tévékészülék is, főleg a régiek lenyesik a kép szélit, szóval, ki lehet számolni, hogy mennyit veszít így a néző:)
  • winnie
    nem raknak be többet, mérd és ki fog derülni. mértani pontossággal ügyelnek erre, ha hiszed, ha nem, a túllépés miatt nagyon nagyot tudnak bukni a tévék (többet, mint amit nyernek a reklámmal) - az ortt monitoringozza a csatornákat. (ennek kijétszására vannak az szponzorációk (a szállítást öreganyám biztosította, balázst anyukája öltözteti) és az sms-hívások nyereményeinek felsorolása 5percenként (a legújabb motorola telefont nyerheti meg)
  • fm
    sztem pedig szét volt vágva! több helyen is! pl. mikor a végén sörétessel lőtte le a főnököt a néger kapitány,maga a lövés kimaradt,csak az látszott,hogy hátraesik a pali. aztán mikor bunyó volt a néger rapper,meg a gonoszfiú és az egyik beleszúr a másik lábába egy fémet. ez sem látszott,csak a szándék,aztán a fájdalom a pali arcán. meg az elején,mikor Steven beül a fagyiskocsiba és elüti az egyik motorosrendőrt. ott is csak az látszott,hogy felé hajt,majd vágás, és leesik a földre a rendőr jelvénye.

sztem több is volt benne,de épp ez az. Te sem vetted észre,pedig többször láttad a filmet! és ez szemétség és megtévesztés,sztem ki kéne írniuk,hogy vágott tv-verzió!
  • winnie
    természetfilmet meg nem találsz sokat a kereskedelmi adókon:)

ez inkább úgy mondanám, hogy szinte csak kereskedelmi adókon vetítenek természetfilmet.
  • DecenS
    Sokkal többet is beraknak, csak sajnos az ORTT kevesebb büntetést ró ki a túllépésre, mint amennyi bevétel keletkezik egy perc reklámidőből. Így aztán a folyamatos büntetések ellenére is megéri az adóknak, hiszen profitálnak belőle...
  • winnie
    lehet, 10percenként is reklám, de akkor csak 6*2 perc fér bele egy órába. minden megkezdett óra max 12 perc spotot tartalmazhat
  • winnie
    egyetértek. kereskedelmi tévén, amit érdemes nézni, szerintem a sorozatok, amiket az ember megnéz magyarul, ahelyett, hogy letöltené angolul, illetve az egyszeri eventek (ld. sportesemény vagy valami más egyszeri műsor). filmre ott van az internet, vagy ha nem, akkor a videó és a reklámáttekerés
  • DJ Skyline
    hát azért az RTL klubbon más a helyzet...ott azért megvan az hogy félóra és reklám...
  • wizy
    a Courage a kiba jo!!!!!!!!!!!:-)))))))
  • winnie
    de akkor mindek minden félóránlént 10-15 perc reklám????

dj. skyline. nincs igazad. a mádiatörvény szerint óránként 12 perc reklám lehet, és ebbe a csatprna promói is beletartoznak. az pedig természetes, hogy ezt a mennyiséget kihasználják a tévék.
  • DecenS
    Én meg havi rendszerességgel kb. 1-2 alkalommal nézek tévét. Akkor is többnyire box meccseket. De hát a magyar közvetítésekben nincs sok köszönet. Egyébként alapvetően sajnálom elcs.szni az időm tévézéssel. Millio értelmesebb elfoglaltság van. Pl. fórum ;-)
  • traXion
    Az Exit Wounds nem volt szétvágva, csak a végéből csíptek le.

Én láttam moziban is, a "mozicsatornán" is, és tegnap az egyik adón.
  • traXion
    benne volt az a rész.
  • DJ Skyline
    én már csak azért nézem meg a VV3-at amikor otthon vagyok mert nincsen sehol semmi...bevallom őszintén a Cartton Networkon szoktam nézni este a Toonamit ,meg a Courage the cowardly dogot...meg a fox kidsen a Oggy és a svábbogarak...na meg a Tom&Jerry
  • wizy
    hát igen, ez a másik megoldás:-)
  • DecenS
    Én már yo ideje nem nézek realtime filmet ezeken az adókon, ami feltétlenül érdekel, felveszem videjóra, aztán áttekerem az 5 tonna reklámot.