Cenzúra a TV-ben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
reménytelen😊
Ahogy megfigyeltem, fõként az RTL vagdossa a filmeket, vagy csak õk vágják igénytelenebbül, mert a TV2-õn annyira nem veszem észre.
sztem több is volt benne,de épp ez az. Te sem vetted észre,pedig többször láttad a filmet! és ez szemétség és megtévesztés,sztem ki kéne írniuk,hogy vágott tv-verzió!
ez inkább úgy mondanám, hogy szinte csak kereskedelmi adókon vetítenek természetfilmet.
\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"
dj. skyline. nincs igazad. a mádiatörvény szerint óránként 12 perc reklám lehet, és ebbe a csatprna promói is beletartoznak. az pedig természetes, hogy ezt a mennyiséget kihasználják a tévék.
Én láttam moziban is, a "mozicsatornán" is, és tegnap az egyik adón.
Az HBO-n meg nemtom minek a karika, fizetek a mûsorért, szal az ortt takarodjon a környékérõl is!!!
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"
A másik, hogy pl. Angliában törvény van arra, hogy kb30 percenkénet !kötelezõ! egy reklámblokk leadása!
Ezt azért hozták, mert a nagyobb mûsorszolgáltatók a fõmûsorban a filmek között nem adtak reklámot, mivel nem volt rá szükségük, és így a nagyközönség érthetõ okból inkább azt nézte, míg a reklámokkal szabdalt filmeket sugárzó kisebb társaságok nézettsége csökkent.
N0 TXT TLK PLZ!4!
Én nemneézem ezeket a szar kereskedelmi adókat.Ha filmet akarok,dvd,vagy a jóöreg vhs,meg a gép.Mindig kiakadtam a megvágott filmeked én is,és nemérdekelnek,mert amit ott adnak azt vagy megvan,vagy láttam már soxor.
AVaó világ meg a hasonlók óriási szarok.
Inkább akkor természetfilmek,meg sport.
Go Jeff Go!!!!
Ez itt nem egy reprezentatív minta. Csak egy intellektuális kisebbség.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
eddig asszem az RTL csak a Schindler listáját adta le reklám nélkül!elég lenne egy pár perc(max 5 perc)reklám és elvan intézve...mint a Discovery channelen,meg a National Geodrapcon...ott is van reklám de nem 10-15 perc...csak pár perc...amíg kimész hugyozni,meg inni,meg ilyen apróságok....
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
országos kereskedelmi tévéken eddig 3-szor volt sötétítés, és SOHA nem film miatt, hanem az rtl mónika+balázs show és vv miatt, míg a tv2 az irigy hónaljmirigy miatt.
az ortt nem kötelez semmire, nekik csak utólagos 'nomrakontrolljuk' van. a tévék eleve a tévés verziót veszik meg bizonyos filmekbõl.
Országos Rádió és Televízió Testület kötelezi erre õket... Tavaly a TV2-ben 22:00 kezdettel leadtak egy filmet amiben egy hulladék tároló bolygón laktak emberek és kidobtak egy katonát. (a film címe nem jut eszembe😊 ) Ott volt egy jelenet, amikor egy bomba leviszi a fazon lábát és lógnak a húscafatok.
Ezért az egy jelenetért (16) korhatárt megjelõlve az ORTT 5millára büntette a TV2-öt PLUSZ 3*x óráig adásszünet volt...
Ez további veszteség a TV2-nek... Arról nem is beszélve, hogy 1-2 szemfüles köcsög, aki nem akar dolgozni rögtön feljelentette a TV2-öt, hogy gyermeke szellemileg károsult a látottak miatt...
Szal ezek miatt van ennyi f@sza vágás...
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
és láttam már régebben én is cenzúrázott filmeket,de nem úgy,hogy pl mikor a Hatodik érzékben a kissrác hívja a "halottakat látót" ,hogy kövesse és mikor megfordul a fél véres a feje. a rtl-en mikor megfordul hirtelen vágás,majd eltûnik a gyerek az ajtónál. meg a végén,mikor egy bringás meghal a balesetben és mondja a gyerek hogy látja,de nekünk nem mutatnak semmit.
vagy a kísérleti patkényokban dulakodnak,az egyik lelöki a másikat a szakadékról,de csak azt látjuk,hogy vége a bunyónak és az egyik pali épp zuhan lefelé.
sztem nagy gáz,ha ebbe a filmesek beleegyeznek...
Ez nem egyedülálló jelenség ám. Pl. a nagyobb német adókon is rendszeresen vágva jelennek meg a mozifilmek. Átlagosan mintegy 5-10 perccel rövidebbek az eredetinél. Gondolom, lett volna már botrány belõle bõven, ha ez nem lenne legitim.
Dunatv rulez!
*hihi ** *
abban viszont nem vagyok biztos,hogy egy mûvet "átírhatnak", módosíthatnak minden további nélkül.
És hiányzott belõle pl. az a rész, amikor Nicholas Cage és Angelina Jolie, a kocsiban ülnek és várnak, hogy a házban keféljenek aztán vihessék a kocsit.
Megoldás: nem kell tv-t nézni.
a véres jelenetek vannak kivágva,de olykor ezáltal nem is lehet érteni a filmet. a Hatodik érzék ráadásul 9kor kezdõdött,ami ugyebár nem a jó öreg 8as kezdés. sztem ilyenkor már nem kellene ébren lenniük a kis lurkóknak,de az alsó kis karikában 12 éves kor felett ajánlották a filmet. ez csöppet érdekes..miért nem tudják átírni 16-ra,vagy 18ra és akkor mehetne minden.
ugyanez volt a Kísérleti patkánnyokkal is,ami meg 16 éveseknek "szólt". szanaszét vágták. meg a mai Steven Segal filmet is.
kérdés: van ehhez joguk? megtehetik ezt törvényesen????