353
Milyen alapon vágják szanaszét a legjobb filmeket az érthetetlenségig?!?!?!
  • Inquisitor
    Mondjuk fura, mert az ORTT-től 1x valaki nyilatkozta, hogy az egyértelmű jelzésnek kezdésnél kell kint lennie, meg ha megszakad a műsor (pl. reklám) utána mikor a film/műsor folytatodik. Szóval sosem kellett végig kint lennie. Szóval nem értem miért csinálják. Talán így nem feltűnő, hogy van mellette egy csatorna logó, meg valamelyik IQ harcos új induló "műsor" logója?
  • Prof William
    Tudom, hogy a tegnapi tüntetések komyolak voltak, deeee!

Miért kelett az utolsó reklámnál félbehagyni emiatt egy filmet? A Monte Christót néztem és egy reklám után nem fojtatódott a film! Simán elég lett volna, ha mondjuk a reklá,suünetekben beszámolnak az aktuális eseméynekről, majd megy tovább a mozi, de neeem!
  • winnie
    "Qrva bosszantó! nincs még egy olyan ország ahol végig ott virít egy ilyen ocsmány xar egy film vagy sorozat alatt."

tévedsz.

"de attól még pár politikus úgy gondolja, ez így Qrva jó, mert ezzel segítik a népet! Gratulálok nekik!Gratulálok nekik!"

nem pár, szinte az összes. legalább ebben egyetértett a jobb és a baloldal.
  • Kmarha
    Valaki azt magyarázza meg nekem, hogy miért kell megvágni egy olyan filmet, amihez a piros 18-as karika van kitéve, és 0 óra 20 perckor (késéssel 0:40kor) kezdödik? Miért? Miért nem lehet egy horrorfilmet, leadni egészbe? Miért jó az, hogy egy ilyenkor játszott horrorfilmből kivágnak minden olyan jelenetet, ahol kicseppen egy kis vér?

4 éve nem nézek TV-t, nem csak ezen okokból, de immár ez is közrejátszik.. csupán csak kiscsaj jött be a koleszba, hogy látta mi lesz este a TV-be nézzük már meg. Hát kár volt (végül is szerencsére nem csak a vágás miatt ;P)
  • Magoo
    Áh hülyék ezek....azt e tudják mi milyen...
    Az a legnagyobb barom aki kitalálta ezt a karikás rendszert.
    Qrva bosszantó! nincs még egy olyan ország ahol végig ott virít egy ilyen ocsmány xar egy film vagy sorozat alatt.
    Max az első néhány másodpercben megjelenik valami aztán hess....de mi magyarok vagyunk! Nekünk olyan kell ami másnak nincs....egy cseszett nagy jel ami xart sem jelent senkinek és nem változtat semmit...de attól még pár politikus úgy gondolja, ez így Qrva jó, mert ezzel segítik a népet!
    Gratulálok nekik!
  • macleod2005
    Karikákat fölösleges vitatni, ha a Hannibál 16 os akkor az Ál/arc miért 18 as?
  • Magoo
    Hát erről van szó...
  • Dynamic
    Az egyik Jet Li ugrik, kb. 10 méter magasan van, vágás, a 2 Jet Li "fekszik" egymáson.
    Olyan balfaszul volt kivágva, mintha vak emberek véletlenszerűn vagdostak volna bele a filmben.
  • Seth
    mondjuk az egy kicsit bénán megoldott jelenet, de akkor is ^^
  • RelakS
    Azám
  • Seth
    ott csak az egyik jelenetnél vettem észre. Amikor a felső hídról leugrik az alsóra ilyen Morpheus-os mozdulattal. Na ott az alsó yet li felugrik és elrúgja
  • RelakS
    Meg a végső bunyó is legalábbis fura volt
  • Magoo
    Nem tom kinek, mert ez így matiné volt....nagyon...
  • Seth
    faternak magyarázom kell hogy mik is lettek kihagyva.Most is motoros jelenet, felemeli a motorokat, aztán utána meg már hagyja el a helyszínt a csóka. Még ő is észreveszi hogy vmi nem stimmel, pedig aztán nem egy filmguru :D
    Ilyen undorító vágások baszki, de a 16-os karika azé ki van rakva , de akkor minek?
  • Magoo
    Jézusom....
    Egy olyan egyszerü filmet mint a "THE ONE" azaz "AZ EGYETLEN", szarrá vágtak! Pedig ez aztán marhára nem véres film.
    Undorító ez az egész...hányok a magyar tv-ktől.
    Miért nem tudnak leszokni erről a xarról?
    Ez a film alapból nem hosszú, de agyon vágva kb egy 45 perces sorozattal egyenlő...így ráadásul a szappanopera kategóriából...
  • Met
    1-2 hete, mondom megnézem milyen film van a TV2-n, más nem nagyon volt, elkezdenek beszélgetni és röpködnek a bazmegok meg ilyesmik, de érteni nem lehetett mert kisípolták!
    Egy pár perces párbeszéd fele sípolás volt. Ezek nem normálisak. Szerencsére azóta nem futottam bele ilyenbe.
  • fm
    A hetihetes is 12-es karikával ment vmelyik este, ott pedig nyugodtan cenzúra nélkül k*rva anyáznak, más csatornákon meg fényes nappal ciciket mutatnak mindenféle karika nélkül...nincs ezeknek eszük
  • willis
    Most nézem a Hazafit a tv-ben (Mel Gibson)

Kiváncsi lennék, hogy miért kell egy ilyen filmet cenzúrázni, mert ezzel tönkreteszik a film mondanivalóját már az elején!
    Nem hinném, hogy amúgy is ilyen filmeket kellene néznie a mai 12 éves gyerekeknek. Ugyanis ez a piktogramm van a képernyő jobb alsó sarkában. 20 óra után kezdik vetíteni, végig úgysem fogják nézni! Miért kell elrontani?
    Látod ez a magyar mentalítás. A gyereknek ilyenkor már ágyban a helye!
  • Ryleh
    én vissza is mondtam a kábelt mert kivolt vele a ....m.
    Filmeket meg ugyis feliratosan nézek,igy elkerűlhetem pl azt,hogy stohl pici lenne 1x Darth Vader,vagy jozsa lászlo pl King-Kong...mert ezeken sem lepödnék +.
  • Zool
    Én nagyon ritkán nézek Tv-t, akkor is csak híreket. Talán néha ha akad 1-2 film ami számomra csemege, azt bemazsolázom, bár van hogy bepukkan a fejem a cenzúrától és megnézem .avi-n. Sok nyomi banda, multkor egy 110 perces film 90 perc volt, ha leszámítok 10 percet a szereplőosztásra ,bla, bla, bla, a másik 10-et elvitte a cica?
  • Ryleh
    bazzeee....nemtudok jo csatit mondani...a gyik spektrum balos lett-elég lett volna ismeretterjesztöknek maradni,a NGC orba-szájba ismétel,a Discovery-n meg egy csomo nincs szinkronozva,de van hogy feliratozva sem...esetleg angolul..
  • Zool
    Az se különb. Ha nézted amikor még Z+ volt, Nagy Sándor (Alex) azért ment el tőlük.
  • Solid Snake GH
    Egyetlen normális cstorna van: VIVA TV! :)
  • Ryleh
    ezt nem tudtam értelmezni.../de ne éljen,esetleg ne itt!/én csak arra akartam rávilágitani,hogy a monopolhelyzetet kihasználva ez a gyik csatorna mindent elkövet annak reményében,hogy jopofiak mutatkozzon....tegnapi hiradásaiban mélyen KUSSOLT a szünetek miatt.....szal tudják mi a dörgés csak lazának állitják be magukat...mellesleg ultrajobbos vagyok ,de nem tapétáztam Viki-vel a nappalimat.....de ze nem pol.forum,ugye?....szép napot!!!!...by...
  • Solid Snake GH
    Mint az "Éljen Medgyessi", mi? :D:D:D
  • Ryleh
    etz a "büntit " a retek az ocsmány fosadék szinvonalú műsoraiért kapta...kolosi biztos kihagyta aznap a vibrátorát.....szal a retek az álszentség megtestesitője:Üzenet c.agymosásban kábitólöveget nyomat a szereteről,valóságshowban nyomja a fost,hirekben az álhireket,szombatista főnökei utasitására tisztára akar mosni szar alakokat,stb....ezenkivűl el akarja hitetni a néppel/és sajna néha sikerűl is!/,hogy ő milyen korrekt,objektiv,stb.....nagy kula az egész!!!
  • repro
    egen, de azok sem 20:00 előtt voltak.
    És mióta kellenek ezek a köröcskék az rötölö gyakran félreértelmezi, h melyik kör mit jelent.
  • Solid Snake GH
    Bezzeg 4-5 évvel ezelőtt...
    Akkor a véresebb jelenetek is benne voltak a filmekben.
  • Ryleh
    kérlek ne vedd sértésnek de a retekklubb kimerit mindent ami a médiatörvényt,emellett a jóizlést sértheti....ha kábeles banda lenne akkor ok,de patkány módon a földi sugárzás 40 %-a a mancsában van,és vissza is él vele!!!!
  • Solid Snake GH
    Tegnap megint szüneteltették az RTL Klub-ot.
    Már nem elég, hogy a filmeket megvágják, az ORTT már minden apró szarságért cseszegeti az RTL-t?
  • fm
    csak nehogy tv-verzió legyen ;)
  • Solid Snake GH
    Oké, köszi emberek, a netpiacról már meg is rendeltem!
  • Bucser
    Itt is van Szikla dvd SZIKLA DVD
  • Alien
    Szia! Szikla DVD itt
  • fm
    barátnőm ugyanígy volt a hatodik érzékkel,gondolta felveszi,mer anno a hbo-n elmulasztotta..aztán mikor néztük együtt az rtl-en, REC, de kb. 20 perc után leállítottuk a felvételt.
  • Solid Snake GH
    Na emberek...itt álljon az én sztorim.
    Először a Rémálom az Elm utcában sorozat alapos megvágása tűnt fel, mivel kiskoromban (kb 6 évesen!) láttam az 5-öt a Sat1-en.
    Vágatlan rész: amikor Freddy szakácsként megtömi a modellcsajt, majd felvágja a hasát, és a beleit is elkezdi etetni a csajjal. Namármost.
    RTL verzió: a csajt megtömi a kajával, majd REKLÁM. Visszatérünk a filmhez a reklám után, látjuk, hogy a modellcsaj barátja ott sír a sikátorban. AZT SE MUTATTÁK, AHOGY A CSAJT KINYÍRJA FREDDY! Ez eléggé logikátlan volt sztem.
    Aztán Tolvajtempó. A haverom szerint legalább 10-15 percet kivágtak belőle, én nem tudom, mert én először láttam.

De most jön a legdurvább sztori. Akinek gyenge az idegzete, az innen ne olvassa!!!

Még 99-ben vettem fel a Sziklát az RTL-ről, akkor még normális csatorna volt. Sajna az első 7-8 perc lemaradt, mivel anno későn értem haza. Oké, gondoltam, most 2004-ben újra adják, legalább teljesen felvehetem az elejéről. Ó, én kis naív. Felvettem, majd másnap reggel megnéztem. Az a döbbenet, ami az arcomon ült, ne tudjátok meg. Csak statisztikailag: Ahelyett, hogy a film 7-8 perccel több lett volna az előzőleg felvettnél, annyi perccel lett rövidebb, amikor Womak a végén megkérdezi Goodspeed-et, hogy Mason-nel mi van. Tehát gondoljatok csak bele. Akit érdekel, annak itt van a Szikla teljesen kivágott részei:

-a katonai bázis támadásánál jópár katona kinyírása
    -a VX gáz kihordásánál a bezárt katona esete
    -a katonák bevonulásánál az Alcatraz-ba, amikor Mason röhög, Goodspeed kérdezi, hogy "Maga ezt élvezi?", és akkor Mason: "Hát mit mondjak, élvezetesebb egy napnál a sitten. Amikor filozófiát tanulok, és buzik taperolnak a zuhanyzóban."
    -a speciális osztag kivégzésénél a véresebb részek
    -a hullaházi lövöldözésnél a véresebb részek, illetve a lábánál lelőtt katona kinyírása (amikor a nagy fémizét lelövi Mason, és az palacsintává lapítja a katonát)
    -A szétlapított katona lábának remegése, és az ebből következő Goodspeed-Mason párbeszéd
    -A csillés üldözésnél a lángoló katona halála
    -A csillés üldözésnél Goodspeed első emberölése (a lelőtt katonát nem mutatták)
    -Goodspeed elfogásánál a nigger katona beszólása ("Pedig én szívesen kibeleznélek, kisfiam.")
    -A nigger katona beszólásának ismételgetése a cellában Goodspeed szájából
    -Hummel halála (mikor eldől, és a csempén a dőlése nyomán folyik a vér)
    -A "láncos" katona halála (Mason körbetekeri a láncot a krapek nyakán, majd a súlyt ledobja egy kútszerűségbe)
    -A nigger katona esése (a "kisfiamos" nigger katona)
    -Derew halála (a kirepülés-kerítésfogás effektus)
    -Fray halála (mikor Goodspeed beteszi a szájába a VX-et, és beveri neki :))
    -Goodspeed esete az Antropinnal (az injekcióval)
    -Goodspeed zuhanása a tengerbe

Ennyi vágás volt benne. Szóval rémes. Esküszöm azon gondolkodom, hogy megveszem a Sziklát DVD-n. Valaki tudja, hogy honnan/mennyiért lehet megrendelni?
  • fm
    jaja..nagyon zsír volt :))))
  • winnie
    az rtl-en ment a vaklárma, ott megmaradt a király szinkron
  • RelakSfromhome
    faxom, újraszinkronizálták a Végzetes Szépséget???

Régen:

Miez?
    Verem
    Verem?
    A fegyverem!

Most:

Miez?
    Rád.
    Rád?
    Ez lő rád!

• Ryleh
    Nemmmmmmbaj....az a "lényeg" hogy a okos edina befröcsögte a snittelt Total Recall alatt hogy maradona nyekereghet a film után....yesssssssss....ez kell a népnek....szuperaktiv...hogy jöjjön a fosás rájuk buvárruhában.....:))))))))))))