Cenzúra a TV-ben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PSN ID.: Beegabor
Ilyen undorító vágások baszki, de a 16-os karika azé ki van rakva , de akkor minek?
PSN ID.: Beegabor
Egy olyan egyszerü filmet mint a "THE ONE" azaz "AZ EGYETLEN", szarrá vágtak! Pedig ez aztán marhára nem véres film.
Undorító ez az egész...hányok a magyar tv-ktõl.
Miért nem tudnak leszokni errõl a xarról?
Ez a film alapból nem hosszú, de agyon vágva kb egy 45 perces sorozattal egyenlõ...így ráadásul a szappanopera kategóriából...
Egy pár perces párbeszéd fele sípolás volt. Ezek nem normálisak. Szerencsére azóta nem futottam bele ilyenbe.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Kiváncsi lennék, hogy miért kell egy ilyen filmet cenzúrázni, mert ezzel tönkreteszik a film mondanivalóját már az elején!
Nem hinném, hogy amúgy is ilyen filmeket kellene néznie a mai 12 éves gyerekeknek. Ugyanis ez a piktogramm van a képernyõ jobb alsó sarkában. 20 óra után kezdik vetíteni, végig úgysem fogják nézni! Miért kell elrontani?
Látod ez a magyar mentalítás. A gyereknek ilyenkor már ágyban a helye!
www.keseru.net A szerelem olyan mint amikor bevizelsz a nadrágodba: mindenki látja rajtad, de csak te érzed a melegét!
Filmeket meg ugyis feliratosan nézek,igy elkerûlhetem pl azt,hogy stohl pici lenne 1x Darth Vader,vagy jozsa lászlo pl King-Kong...mert ezeken sem lepödnék +.
Ha őszintén a szemembe néznek, mindig elkap a röhögés.
Ha őszintén a szemembe néznek, mindig elkap a röhögés.
\"Tanulni gondolkodás nélkül sötétséget, gondolkodni tanulás nélkül veszélyt jelent.\" /Japán közmondás/
\"Tanulni gondolkodás nélkül sötétséget, gondolkodni tanulás nélkül veszélyt jelent.\" /Japán közmondás/
És mióta kellenek ezek a köröcskék az rötölö gyakran félreértelmezi, h melyik kör mit jelent.
N0 TXT TLK PLZ!4!
Akkor a véresebb jelenetek is benne voltak a filmekben.
Már nem elég, hogy a filmeket megvágják, az ORTT már minden apró szarságért cseszegeti az RTL-t?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Elõször a Rémálom az Elm utcában sorozat alapos megvágása tûnt fel, mivel kiskoromban (kb 6 évesen!) láttam az 5-öt a Sat1-en.
Vágatlan rész: amikor Freddy szakácsként megtömi a modellcsajt, majd felvágja a hasát, és a beleit is elkezdi etetni a csajjal. Namármost.
RTL verzió: a csajt megtömi a kajával, majd REKLÁM. Visszatérünk a filmhez a reklám után, látjuk, hogy a modellcsaj barátja ott sír a sikátorban. AZT SE MUTATTÁK, AHOGY A CSAJT KINYÍRJA FREDDY! Ez eléggé logikátlan volt sztem.
Aztán Tolvajtempó. A haverom szerint legalább 10-15 percet kivágtak belõle, én nem tudom, mert én elõször láttam.
De most jön a legdurvább sztori. Akinek gyenge az idegzete, az innen ne olvassa!!!
Még 99-ben vettem fel a Sziklát az RTL-rõl, akkor még normális csatorna volt. Sajna az elsõ 7-8 perc lemaradt, mivel anno késõn értem haza. Oké, gondoltam, most 2004-ben újra adják, legalább teljesen felvehetem az elejérõl. Ó, én kis naív. Felvettem, majd másnap reggel megnéztem. Az a döbbenet, ami az arcomon ült, ne tudjátok meg. Csak statisztikailag: Ahelyett, hogy a film 7-8 perccel több lett volna az elõzõleg felvettnél, annyi perccel lett rövidebb, amikor Womak a végén megkérdezi Goodspeed-et, hogy Mason-nel mi van. Tehát gondoljatok csak bele. Akit érdekel, annak itt van a Szikla teljesen kivágott részei:
-a katonai bázis támadásánál jópár katona kinyírása
-a VX gáz kihordásánál a bezárt katona esete
-a katonák bevonulásánál az Alcatraz-ba, amikor Mason röhög, Goodspeed kérdezi, hogy "Maga ezt élvezi?", és akkor Mason: "Hát mit mondjak, élvezetesebb egy napnál a sitten. Amikor filozófiát tanulok, és buzik taperolnak a zuhanyzóban."
-a speciális osztag kivégzésénél a véresebb részek
-a hullaházi lövöldözésnél a véresebb részek, illetve a lábánál lelõtt katona kinyírása (amikor a nagy fémizét lelövi Mason, és az palacsintává lapítja a katonát)
-A szétlapított katona lábának remegése, és az ebbõl következõ Goodspeed-Mason párbeszéd
-A csillés üldözésnél a lángoló katona halála
-A csillés üldözésnél Goodspeed elsõ emberölése (a lelõtt katonát nem mutatták)
-Goodspeed elfogásánál a nigger katona beszólása ("Pedig én szívesen kibeleznélek, kisfiam.")
-A nigger katona beszólásának ismételgetése a cellában Goodspeed szájából
-Hummel halála (mikor eldõl, és a csempén a dõlése nyomán folyik a vér)
-A "láncos" katona halála (Mason körbetekeri a láncot a krapek nyakán, majd a súlyt ledobja egy kútszerûségbe)
-A nigger katona esése (a "kisfiamos" nigger katona)
-Derew halála (a kirepülés-kerítésfogás effektus)
-Fray halála (mikor Goodspeed beteszi a szájába a VX-et, és beveri neki 😊)
-Goodspeed esete az Antropinnal (az injekcióval)
-Goodspeed zuhanása a tengerbe
Ennyi vágás volt benne. Szóval rémes. Esküszöm azon gondolkodom, hogy megveszem a Sziklát DVD-n. Valaki tudja, hogy honnan/mennyiért lehet megrendelni?
Régen:
Miez?
Verem
Verem?
A fegyverem!
Most:
Miez?
Rád.
Rád?
Ez lõ rád!

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425
Na, mind1, lusta vagyok megnézni a filmet 😊
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
😊)LOL. 18-as karikás filmet nem lehet 20.00-tól adni, ezért nem adták azzal.
u.i. az rtl rohadjon meg 😊)
\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]
\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]
Nem kell már gyerekkorban ez a szellemi rágógumi. Az olyan fiatalokból akik pl a 8osztályt sem tudják Lvégezni, agressziót vált ki az akciófilm (SzVSz).
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Azért dolgozol hogy megélj valahogy, de közben nincs időd élni!
amúgy amit írsz, abban igazad van, legalábbis szerintem. lászentség az egész, de mindig van, aki felháborodik az egészen. ld. a yugioh balhét is állampolgári feljelentés generálta. most komolyan xy-t hagy ne érdekelje, hogy én mit engedek nézni a gyereknek, vagy söpörjön a saját háza táján, zárja el a tévét, ha anime van, de nem induljon rögötn az ortt-hez.
határozott igen. csak kell összefogás. anno az indexen külön topik nyílt a karikának. de bármi panasz van, azt az ortt-nek kell benyújtani. és cél is érhetõ vele. volt rá már precedens. s akkor legalább kiderül, hogy szabad e vagy sem. ha szabad, akkor még a törvény is sz*rik ránk, de ha nem, akkor bünti, és sok bünti=kevesebb kihágás. egy a kérdés, hogy mûvel e az adott csatorna olyasmit, amit a törvény tilt.
pedig egyáltalán nem vagdos. Nem. Én átfutottam az ORTT
szabályzatát és ott ha jól értettem csak a karika van
meg az ettõl függõ kezdési idõpontok. Ez az erõszakos jelenet kivágás csak valami álszent f@szkodás szerintem.
Ami meg a profitot meg a racionalitást illeti igazad van.
Ebbõl viszont csak az következik hogy lespórolják a feliratot, meg a reklámokkal való megszakítás. Ebbe még bele is tudnék nyugodni. De a pár mp-es jelenet kivágásokon mit nyernek? Korábban adhatják le filmet? De miért, mikor az ORTT általánosabb szabályokat mond? Az egész film mondandójáról szóló szabályok vannak. Rossz irányban befolyásolja 1x éven aluliak fejlõdését meg ilyenek.
Márpedig egy film mondandóján nem sokat változtat az, hogy most látunk-e egy leszakadt végtagot vagy sem. Valószínûleg nem volt persze hülye ember az aki ezt az egészet kitalálta, biztosan jobban ért a jogi oldalához meg ilyenek.
Talán mégis az ORTT-nél kéne pofánvagni valakit 😊
Azt kéne megérteniük hogy az nem változtat egy film lelki fejlõdésre befolyásoló hatásán hogy a véres jelentektõl megfosztják. Ott vannak pl. kiskorom kedvenc akciófilmjei mint a Kommandó. Eszméletlen agyatlan és indokolatlanul
brutális. Az sem változtat rajta, hogy kivagdosnak belõle ezt azt. Mégis leadták az RTL-en 20:00-tól! Persze nagyrészét megvágták...
Meg ezt nem én mondom hanem nálam okosabb emberek, hogy nem ettõé függ hogy valakivel gond lesz-e. Már régen rossz ha tv az elsõdleges nevelõ tényezõ és nem a családi környezet.
ami csalásnak számíthat az én szememben, hogy nem közlik a cenzúrázást, és a hasonlókat.
Minden korábbinál nagyobb, 3,9 milliárd forintos bevételt könyvelt el 2004. májusában a Magyar RTL Televízió Rt
komolyan azt hiszem, hogy sokan tojáshéjjal a fenekükön ülnek le az sg fórumba gépelgetni. annyira nem lehetünk naivak, hogy azt higgyük, hogy a ker. tévéket érdekli valamennyire is a nézõ!! a profit érdekli õket, és ha én vagy te ülnénk ott, abban a székben, mi is azt csinálnánk, hiszen az rtl profitja, az milliós prémiumot jelent biszonyos zsebekbe.
vegyük már észre, hogy igaz, hogy gusztustalan a dolog, de racionális