353
Milyen alapon vágják szanaszét a legjobb filmeket az érthetetlenségig?!?!?!
  • Tufa16
    wáááá! de idegesít! megint egy csomó dolgot kiváktak a TV2ősők! Amikor fejbelővik a csávó hasából "kiálló" babát pl... meg amikor a furóval befurja a néger csávót... Akkor amikor agymosás volt és fejbe vágja a kézszorítóval a dokit... meg még kurva sok más!
  • RelakSfromhome
    Meg a képernyőre fröccsenő patkány is megvolt :D:D:D

Na, mind1, lusta vagyok megnézni a filmet :)
  • RelakSfromhome
    Némá! 16-os karika mellett mutatták, ahogy svarci kicibálja az orrából a ping-pong labdát :D
  • winnie
    Ha 18 v 16os karikával ment volna ki a film, akkor szerintem kevesebben nézték volna.

:))LOL. 18-as karikás filmet nem lehet 20.00-tól adni, ezért nem adták azzal.

• tauka3
    Hát a vasárnapi Szikla a film totál megcsúfolása volt, de ezt már megszokhattuk... De sztem a lényeg ott van, hogy ezt 12-es karikával adták, a katonát 18-assal. Ha 18 v 16os karikával ment volna ki a film, akkor szerintem kevesebben nézték volna. Ők abból indulhatnak ki, hogy nem érdekük, hogy a 12-16-18 közötti korosztály ne nézze a filmet, mert a szülők nem engedik nekik. (az persze más kérdés, hogy sztem a szülők nagyívben sz*rnak rá, mit néz a gyerek) szóval inkább megvágják, lehet így többe kerül(het) a reklámidő, mert "elvileg" többen megnézik a filmet a fiatalok közül.... én legalábbis erre gondoltam...

u.i. az rtl rohadjon meg :))
  • DecenS
    Szerintem ez a film vágatlanul is töxar :D
  • Seth
    Vágatlan változat..nyugodtan lehet nézni
  • cyrus #266
    mennyit vágnak ki ?
  • cyrus #265
    nagyon szar !

[Kétszer látta]
  • repro
    húúúú a Háborgó Mélységet a TV2-n inkább ne is nézzétek.
  • Tetsuo
    Azért a fő médiának felelőssége van. Mo-n sok hülye ember van az átlagnál több gyerekkel, fő szórakozás a TV..
    Nem kell már gyerekkorban ez a szellemi rágógumi. Az olyan fiatalokból akik pl a 8osztályt sem tudják Lvégezni, agressziót vált ki az akciófilm (SzVSz).
  • kelkaposzta
    "most komolyan xy-t hagy ne érdekelje, hogy én mit engedek nézni a gyereknek" Ezzel tökéletessen 1et értek.
  • winnie
    asszem 2 éve az rtl 3 filmért is kapott büntit, mert főműsorban adta le. szóval valszeg b*zi ortt szabályzata (=magyar állam törvénye) frankón a kommandót sem engedte volna CUT nélkül adni főműsorban. innentől kezdve az rtl dönt - 20.00 vagy 22.00. és, ha 20.00, akkor vágott verzió (hogy a csatorna vág, vagy elve a tévéverziót veszik meg, az másik kérdés)

amúgy amit írsz, abban igazad van, legalábbis szerintem. lászentség az egész, de mindig van, aki felháborodik az egészen. ld. a yugioh balhét is állampolgári feljelentés generálta. most komolyan xy-t hagy ne érdekelje, hogy én mit engedek nézni a gyereknek, vagy söpörjön a saját háza táján, zárja el a tévét, ha anime van, de nem induljon rögötn az ortt-hez.
  • winnie
    tehetnek -e vmit a nézők ez ellen? hivatalos levél..oké! de mi érhető el vele? mit érdemes megcélozni?

határozott igen. csak kell összefogás. anno az indexen külön topik nyílt a karikának. de bármi panasz van, azt az ortt-nek kell benyújtani. és cél is érhető vele. volt rá már precedens. s akkor legalább kiderül, hogy szabad e vagy sem. ha szabad, akkor még a törvény is sz*rik ránk, de ha nem, akkor bünti, és sok bünti=kevesebb kihágás. egy a kérdés, hogy művel e az adott csatorna olyasmit, amit a törvény tilt.
  • NorBEnduro
    Nem hiszem hogy az ORTT lenne a ludas. Akkor ugyanis mindenkire vonatkozna a tilalom, a magyar 1-2
    pedig egyáltalán nem vagdos. Nem. Én átfutottam az ORTT
    szabályzatát és ott ha jól értettem csak a karika van
    meg az ettől függő kezdési időpontok. Ez az erőszakos jelenet kivágás csak valami álszent f@szkodás szerintem.
    Ami meg a profitot meg a racionalitást illeti igazad van.
    Ebből viszont csak az következik hogy lespórolják a feliratot, meg a reklámokkal való megszakítás. Ebbe még bele is tudnék nyugodni. De a pár mp-es jelenet kivágásokon mit nyernek? Korábban adhatják le filmet? De miért, mikor az ORTT általánosabb szabályokat mond? Az egész film mondandójáról szóló szabályok vannak. Rossz irányban befolyásolja 1x éven aluliak fejlődését meg ilyenek.
    Márpedig egy film mondandóján nem sokat változtat az, hogy most látunk-e egy leszakadt végtagot vagy sem. Valószínűleg nem volt persze hülye ember az aki ezt az egészet kitalálta, biztosan jobban ért a jogi oldalához meg ilyenek.
    Talán mégis az ORTT-nél kéne pofánvagni valakit :)
    Azt kéne megérteniük hogy az nem változtat egy film lelki fejlődésre befolyásoló hatásán hogy a véres jelentektől megfosztják. Ott vannak pl. kiskorom kedvenc akciófilmjei mint a Kommandó. Eszméletlen agyatlan és indokolatlanul
    brutális. Az sem változtat rajta, hogy kivagdosnak belőle ezt azt. Mégis leadták az RTL-en 20:00-tól! Persze nagyrészét megvágták...
    Meg ezt nem én mondom hanem nálam okosabb emberek, hogy nem ettőé függ hogy valakivel gond lesz-e. Már régen rossz ha tv az elsődleges nevelő tényező és nem a családi környezet.
  • Dynamic
    Azt nem értem, hogy ha pl. az ORTT hozott valami rendeletet, akkor az valószínűleg a többi tv-re is vonatkozik, ellenben én nem emlékszem, hogy mondjuk a tv2-n ilyen durva megvágások lettek volna.Tehát az rtl filmek miért vannak vagdosva az élvezhetetlenségig.De ha nem az ORTT a ludas, akkor megint csak: miért?
  • fm
    persze,ezzel semmi gond! de a kérdés: tehetnek -e vmit a nézők ez ellen? hivatalos levél..oké! de mi érhető el vele? mit érdemes megcélozni?

ami csalásnak számíthat az én szememben, hogy nem közlik a cenzúrázást, és a hasonlókat.
  • winnie
    egy adalék a kapitalizmus tengeréből:

Minden korábbinál nagyobb, 3,9 milliárd forintos bevételt könyvelt el 2004. májusában a Magyar RTL Televízió Rt
  • winnie
    gondolkodjunk. az rtl-nek a profit a lényeg. így is nézk sokan, így is. még nő is a reklámbevétel - majd hülyék lesznek nem 'lecsalni a végét, vagy vágott verziót adni', ha nekik így jobban éri meg.

komolyan azt hiszem, hogy sokan tojáshéjjal a fenekükön ülnek le az sg fórumba gépelgetni. annyira nem lehetünk naivak, hogy azt higgyük, hogy a ker. tévéket érdekli valamennyire is a néző!! a profit érdekli őket, és ha én vagy te ülnénk ott, abban a székben, mi is azt csinálnánk, hiszen az rtl profitja, az milliós prémiumot jelent biszonyos zsebekbe.

vegyük már észre, hogy igaz, hogy gusztustalan a dolog, de racionális
  • Ryleh
    A qrva anyjukat.....ha nem lenne földi sugárzásuk,rég beszopták volna.....
  • Ryleh
    Köpnek a korhatárra.........1 perc/állitolag 1 milla reklámban........pöcs banda da metszetpöcs!!!ala barmicvo/körűlmetélés
  • fm
    a hatodik érzék 16-os karikával ment..erről már sokat beszélgettünk itt..
  • Carlos
    Amikor headshotot kap a fijatalember?

Nekem a 6ik érzék megkurtítása is tetszett!
    Kivan a faszom ezekkel a dolgaikkal. Rakjanak ki egy 16-os karikát vagy egy 18-ast aszt aggyák le. Pöcs banda.
  • Sadun Tryst
    nemtom ki nézte tegnap a Szikla c. filmet az RTL-en, de vmi eszméletlenül megvolt vagdalva... :( úgy 5 perc hiányzott összesen a filmből.
    1-2 példa:
    -VX egyik golyóját mikor belenyomja a faszi szájába Goodspeed. na azt teljesen kivágták az akcióval együtt
    -mikor megtalálják az első rakétát és ott áll 2 őr. na az 1ik halálát mutatják, a másiknál csak azt lehet látni, h fekszik.

meg még van vagy 3 másik ilyen rész... :(
  • Cat #249
    az rtl és a tv2 nem egy ideje, hanem évek óta lecsalja a filmek végét
  • Cat #248
    akkor még nem volt karika se, amit ki kellett volna rakni
  • fm
    ahogy nézem elég sok embert felháborít ez a vagdosás,meg értelmetlen cenzúra!

de mit lehet elérni egy ilyen hivatalos levéllel? vmint mit érdemes vele megcélozni, hogy legalább figyelmeztessen a csatorna,hogy tv-verziót látunk szanaszét vágva?
  • Ryleh
    Szerintem RetekKlub-ék a snittet avval kezdték ,hogy
    1.:egy ideje elkezdték lecsalni a film végét...minek a casting/nézzé reklámot:((((
    2.:Ez is sok müsoridöt vett el(!)most snittelnek mindent,mert igy eljácchatják-hogy ők milyen korrektül betarták a durva részek hanyagolását-...na..1 nagy Faszt!
    Evvel is az van hogy a paraszt már elkezdi nézni,ugy gondolják:kussolj!ez van........
    3.:És akkor jöhet a nyári moziözön,szuperfaszok duma,lefutott általuk is többszörösen leadott silányságok reklámozása........RTL=a hig Fos tengere!!!
  • winnie
    Ez szerintem nem igaz, abból kiindulva, hogy az X-akták is sokszor 18 karikás (pl. tegnap is) és 22kor kezdődik. Retekklubon még ezt is megvágnák, hogy le tudják adni korábban...

1. x-akták mindig 18-as
    2. a filmeket nem nagyon vagdossa az rtl (nem azt mondom, hogy nem fordul elő), de spec a hatodik éezéket nem bánotta, egyszerűen csak a tévés verziót adták le (az x-akták tévére készült, és ezért nincs másik, tévés verziója:)
  • shaba23 #244
    Én úgy emléxem, hogy amikor az RTL klub még újnak számított, akkor szombatesténként pár hétig japán művészfilmeket adtak és az egyikben fullra mutatták, hogy egy nőnek feldugnak egy tojást, és hogy a kínai fickó beleélvez az ágyasa szájába.
    De mondom ez már régen volt.
  • BaLeeX
    18-as filmet csak 23.00 után lehet adni. ha a hatodik érzék kapott volna ilyen karikát, akkor nem mehetett volna 20.00-tól.ennyi.

Ez szerintem nem igaz, abból kiindulva, hogy az X-akták is sokszor 18 karikás (pl. tegnap is) és 22kor kezdődik. Retekklubon még ezt is megvágnák, hogy le tudják adni korábban...
  • winnie
    viasat és nem jó filmek? azért vannak nagy klasszikusok az elmúlt két hétben az al paciino-féle kánikula, és az elnök emberei (redford, hoffmann) is ott ment - mindkettő imdb top 250-es film
  • winnie
    oké, én is soft softcore-ra gondoltam, csak más szót használtam:)
  • REMbraNT
    ú tényleg a 13as őrszoba tényleg a tv2őn volt.

Amúgy szerintem a Katonából ma kivágtak dolgokat. Nem biztos, de nekem nem ilyen egy 18+film.

A péntek13as sorozat volt eddig a legjobb a tvkbe. Tv2 nevéhez fűződik. Jó hogy említettétek. Rég volt szép volt.

winnie mióta én az eszemet tudom nem láttam a tv2őn és az rtlkn szexfilmet. Csak softcore filmeket adtak, semmi konkrétat nem mutattak bennük.
  • NorBEnduro
    Ja mert a Viasatot annyira nem csípem valamiért.
    Nem vágják, egyszerűen csak ritkán adnak jó filmet.
    Mindig amikor nézem valami sorozat megy. M1-en is csak a
    filmeket ha van néha. Ott nem vágnak és nuku reklám csak ezért...
  • shaba23 #238
    m1 igen a viasat meg csak esetleg?
  • DecenS
    Olvass vissza a topic elejére...
  • NorBEnduro
    Hú emberek nézi most valaki a Katonát a tv2-n?
    Nekem úgy tűnik itt nem vágnak mint a szar RTL-en,
    javítsatok ki ha tévedek.
    De tényleg gusztustalan az egész én az RTl Klubon elvből nem nézek semmilyen filmet. Csak m1, m2, tv2, HBO. Esetleg Viasat. Ezeken nem vágják a filmeket én úgy vettem észre.
    Egyáltalán ehhez van joguk amikor megveszik a filmet?
    Ezért nem lehetne valahol feljelenteni őket?
  • SoDI---
    bakker, emberek!

nekem eszem ágában sincs TV-ben filmet nézni
    hiradó, kabaré jellegű műsorok, videoklippek, esetleg sorozatok

de filmet szigorúan csak DVD-ről, vagy divx-ről nézek.
  • BADE