Cenzúra a TV-ben

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alien
ja...menjenek a fenébe

Seth
Ami még ki lesz:
-amikor a csóka fejét hátulról meglékeli a szörnyike ,az meg hátranyul és megnézi a saját agyát nyamm...
- amikor az újszülött(nevezzük most így) leharapja a megszállott doki fél fejét nyamm..
-amikor az újszülöttet kiszippantja(amikor kiszakad a bõre és a belei folynak ki a hidegbe 😊) a vákum
Most ennyi jut eszembe(már rég láttam a filmet), még biztos több is lesz

PSN ID.: Beegabor

RelakSfromhome
Az, hogy a kifolyó belsõségeket kivágták, ok. Az, hogy a kést kivágták, féligmeddig ok. DE a FAGYOTT pali szétesésében MI VOLT A GÁZ???????

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Alien
Nahát, így megvágni ENGEM!!!

RelakSfromhome
Ezek akkora F............

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
KINYÍRÁS: Ahogy szétesik a csontosra fagyott ürge 😄

Alien!
hát ezt,hogy megnyírbálták....Minek a karika???????

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

RelakSfromhome
Kivágás: Ahogy a Xenomorph-ot kibelezik 😄

Glpetyus
Hihetetlen mit müvelnek a filmekkel...

ÁÁhh,jól kibaszok velük nem is nézem...

RelakSfromhome
Hopp, kivágták, mikor áttolja a kést a kezén...

RelakSfromhome
Ha az a hülye csimpánz itt nem kezd el ugrálni, akkor a labda kosárbaérkezése után nem kellett volna vágni :\

Alien!
nekem a film is....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

RelakSfromhome
Hmm... Kimaradt, amikor a dögök nekilátnak a szajrénak?

RelakSfromhome
Ez a szinkron egyenesen FÁJ!!!

Glpetyus
ja😄

RelakSfromhome
Ezt az idétlen szinkront a Betty kapitányánál 😄

RelakSfromhome
Majd grebbeljem?
CSak mert rögtön az elején va egy ... khrmmm... alien 😄

Seth
20 perces film lesz?
😊

fm
semmit,csak az alieneket 😉

Glpetyus
na kiváncsi vagyok,mit vágnak ki az ALIEN-bõl...

Seth
Azt a poént kifejthetnéd bõvebben

RelakSfromhome
Kezdõdik, és sajna a moziverzió, nem az extra. Utóbbinak van egy korrekt poén is az elején, meg egykét jó dologgal meg van bolondítva 😊

PetruZ
A HF4-et néztem én is és emlékeim szerint semmi nem hiányzott belõle, még a nagytotál fojtogatás is benne volt.
RelakSfromhome

Seth
Nahát...mutatták a kispriccelõ vért

Seth
Megmajd most a Halálos Fegyver 4 vége...a múltkor az is megvolt vágva

RelakSfromhome
Na AZT végignézem, DIREKT 😄

Seth
Holnap Alien4 !!!!!!!!!!!!!!

Seth
Erre én is kiváncsi voltam
Pedig úgy emlékszek hogy amikor elõször volt akkor ki volt vágva. Mondjuk akkor 19:00-kor kezdõdött asszem

RelakSfromhome
GYERTEK, JELENTSÜK FEL AZ RTL KLUBOT!!! 😄S😄😄

A SPEED-ben bennemaradt, amikor a rosszfiúnak leesett a feje 😄

RelakS
Mármint a szinkronsáv sok apró darabból áll. Vagy csak ott, ahol nincs duma, ott pause van? :7

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Nademármost ha valamit szinkronra kapnak, akkor ne nyiszáljanak már ki belõle! Ilyen látványosan semmiképp!
Az meg, hogy ha ráteszik az eredeti szinkront, akkor ugrások lehetnek, baromira nagy blõdség.

nem így értettem. ha van egy eredeti szinkronos verziód és egy tvcut-od, akkor az eredeti magyar szinkron, ami rá akarsz húzni hosszabb, mint a tévécut, amire rá akarod húzni. ilyenkor kell hangmérnökileg bûvészkedni.

és nem egyetlen hanganyag az egész.

igazából ezt értettem😊 nem egyetlen, persze. 2 sáv van. a (színész)hang sávja, amire felteszik a mygar hangot, valamint a nemzetközi hangsáv, amin a zörejek stb. vannak.

RelakSfromhome
Nademármost ha valamit szinkronra kapnak, akkor ne nyiszáljanak már ki belõle! Ilyen látványosan semmiképp!
Az meg, hogy ha ráteszik az eredeti szinkront, akkor ugrások lehetnek, baromira nagy blõdség. A Csillagkapu alatt (meg még talán máshol is) megfigyeltem, hogy amikor a szinészek beszélnek, sokkal nagyobb az alapzaj, máskor meg, amikor csak az eredeti hang van, akkor kisebb, ergo egy csomó szünet van a szinkronsávban, és nem egyetlen hanganyag az egész. Nameg, meddig tart a szinkronsáv üres részébõl kinyisszantani a megfelelõ darabot? ... a kérdéses jelenettel együtt, ha már a zenesávot úgyis nagyívbõl leszarják?

Hosszú ez, és szvsz egyikünk sem ért hozzá, feltéve, hogy nem az egyik tv stúdiójában dolgozik...

PetruZ
Igen, az, elírtam, késõ van már. 😊
any given sunday - lehet, hogy az is hasonló lehetett, mivel utána jött a hírmûsor, ahol volt élõ interjúalany (lehet, hogy sietett), de ezt persze nem tudom bizonyítani, csak találgatni lehet. de nem erre gondoltam😊
PetruZ
Az "All Given Sunday"-ról lenne szó? Hát, az ritka nagy szemétség volt. Levágni egy film csattanóját... bár, ha jól emlékszem, azt a "kukacosék" követték el.
_semmilyen_ vágás nem jogos. elvileg. ha akarnak, akkor viszont lehet, hogy elõbányásznak valami papírt.
ebben ugyancsak igazad van, de. a hang nem a tévék reszortja, hanem a szinkronstúdióké - és, ha tévécut van, és megpróbálják a tévécut-ra az eredeti szinkront ráilleszteni, akkor bizony nagy ugrások is lehetnek. a másik, hogy ha újraszinkron van, akkor ugye csak a színészek sávját szinkronizálják - a nemzetközi hangot készen kapják a stúdiók és bizony ebben a nki hangba belemaszatolhat egy kevésbé jól illesztett szinkron (nki hang: zörejek, zene és a külföldi gazda által tévesen odasorolt (ennyit az igényességrõl...) sóhajok, verekedési zajok, sikolyok)
fm
de ezt jogosan vághatják?

ez elõfordulhat. olyan esetrõl biztosan tudok, hogy azért vágtak le a film végébõl, hogy az élõ adásra oda tudjanak kapcsolni (ez a vágás annyiból állt, hogy a 'vezérlõben' azt mondták, hogy innentõl végrekredit és reklám - az durva volt...) - ilyen alapon minden elõfordulhat, de ha valaki megnézi a pl. freddy 1-et az rtl-en, az egyazegyben az a tvcut volt, ami németo.-ban is lement. érdemes csekkolni a haotdik érzék német verzióját.
RelakSfromhome
Tuti! Egy ngyvállalat (Warner, satöbbi) GARANTÁLTAN nem fog olyan cuccot kiadni, ahol a vágáskor ugrik egyet a zene (Tökéletes Katona 2-ben volt ilyen )

a kezdési idõpontok tájékoztató jellegûek😊 2 óra alatt meglesz a 24 perc reklám, erre mérget vehetsz.
fm
de az nem lehet,hogy az igényesebb és a magyar ker.tévék meg még belekontárkodnak? lehet,hogy hülye a feltevés,de az említett filmek nagyon bénán vannak megvagdosva..

Tehát nem igaz az, hogy amit a tévében (itt: általános, hétköznapi közszolgálati vagy ker. tévé) leadnak, az csak tévés verzió lehet...

így van. az rtl és a tv2 bizony sokszor az anyavállalat révén kapja a filmet és ezért itt vannak a tvcut-ok. a viasat mégcsak nem is szinkronizáltat újra. (de már volt az hbo-n is cut-os film, s meglepõ módon, a feliratos verziója a filmnek nem volt megvágva)
szóval azt mondod bármilyen igénytelen volt is az a verzió,tuti hogy nem az rtl,hanem a stúdió csinálta?

a necces filmek majd mindegyikébõl mind van tv-cut by studio, hiszen amerikában a 6 nagy csatorna (azaz a nemkódolt nbc, cbs, upn, wb, abc és fox) a filmeket ottani idõ szerint 19:00 kezdi adni (akkor indul a fõmûsor), és akkor mac 14-es korhatárjelzéssel ellátott film adható, s ez azt jelenti, hogy a moziban 'r' jelzéssel adott filmeket meg kell kutrítani (megjegyzem van európai cut is olykor)
Manapság onnan töltöd le a többé-kevésbé vágatlan változatot, ahonnan nem akarod szvsz

én igen. te igen. de mások?

egy filmet neten megnéznek max 10ezren, moziban kb. 200ezren, tévében 2millióan. nagyságrendbeli difik...
RelakSfromhome
Hogyne 😄

PetruZ
Ajjaj. 😊 A port.hu-s mûsor szerint 109 perc, a (16) az stimmel. Ha azt nézem, hogy 21.30-tól 23.30-ig tart (papíron), akkor marad 11 perc a reklámokra. Hihetõ, nem? 😊
RelakSfromhome
Telehold szerint csak 98 perces, és csak (16)-os besorolást kapott 😄

Én is arra gondoltam elõször 😄😄