AIKIDO

← ElőzőOldal 7 / 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
az Aikido az harcmûvészet.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Szombathelyen tanulok

http://iwamahu.freeweb.hu/

Ha nem küzdõsport akkor mi? Önvédelem?

War. War never changes.

Punker
keress Loggan Úr& I. Szent Bagír nick-jére õk több éve Aikido-znak........
te hol és kinek a Dojo-ba tanulsz?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
szerintem 1 Aikido-snak ne próbáld meg azt mondani hogy ez küzdõsport mert nagyon morcos lesz érte

Szerinted nem nézem azt a weblapot nap mint nap? Éppen azért kérdeztem meg 1-2 dolgot, mert van amit nem értek, és nem szeretném ilyen lámer kérdésekkel fárasztani a mestert. De látom kár volt megnyitni a topicot, igaz, legalább mindenki láthatja milyen a magyar ember mentalitása...

War. War never changes.

O0D:
amúgy meg fox lepõdni:
aikido.lap.hu
innen mindent megkapsz, szótár, vizsgaanyag, videók, dojok ,...
az egyhét az kemény 😊

Hajrá Dózsa György!

fm
idézek a Szamurájok útján címû könyvbõl:
" Az aikido olyan önvédelmi mûvészet,amelynél az ellenfél támadását hagyjuk kibontakozni,de nem engedjük hatni,hanem egyensúlyvesztési helyzetbe vezetjük az ellenfelet és többnyire izületcsavarással,vagy feszítéssel a földre dobjuk,vagy kényszerítjük. Ez azonban csak a felszín,ezeknek a technikáknak a gyakorlása csak a cél elérésének eszköze. Az aikido végsõ céljára maga a kifejezés utal: az AI jelentése harmónia,összekapcsolás,összhang, a KI szellemi,lelki erõt jelent,a DO pedig utat,életutat,tant,módszert jelöl."

fm
amirõl írtam az a wing tsun,és sztem az aikidonál is hasonlóak az etikettek.

fm
sztem keress rá a neten,elvileg rengeteg ezzel foglalkozó magyar oldalnak kell lennie,amiken fórumok is vannak. ott biztos "szakértõk" fognak válaszolni...

más tréningeken a nagymester elõtt tisztelgéssel meghajlanak,erre utasít a mestered valószínûleg japánul,mivel az aikido japán harcmûvészet. a köszönés pedig ugyancsak egy másik harcmûvészetnél meghajlással és közben a kinyújtott tenyér mellkas elé helyezésével. történik.

Ha elmennél akár egyetlenegy aikido edzésre is, akkor megkapnád a választ...
Szerintem meglepõdnél...

War. War never changes.

Én internetes arc vagyok, a mortal kombatban jó vagyok...... ez olyasmi ?

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Hello. Látom, még nincs ilyen topic, és mivel szerintem elég sokan ûzik ezt a küzdõsportot, úgy éreztem, kéne egyet nyitni.

1 hete kezdtem aikidozni, és nagyon tetszik, bár ég rengeteg alap dolgot nem tudok. Pl. hogyan megy a köszönés, és a foglalozások elején és végén mit mond a mester az O-SENSEI képe felé fordulva.

Aki járatos ezekben a dolgokban, az leírhatná 1-2 gondolatát. Köszi elõre is!

War. War never changes.

← ElőzőOldal 7 / 7