AIKIDO
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
War. War never changes.
War. War never changes.
War. War never changes.
Én pont az utolsó 10 másodpercet kaptam el belõle. 😊))
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
Csak sok olyan sráccal találkoztam már, aki "utcai harcos" akart lenni valamilyen harcmûvészet által. De általában az ilyenek hamar abbahagyják, és inkább elmennek gyúrni (ismét bocs, ha ez valakit sért). Nem lehet összekeverni a kettõt. A harcmûvészetekben fontos a fegyelem, és magas szintet is csak úgy lehet elérni, ha komolyan veszi az ember. Ez pedig együtt jár a filozófiai háttér elsajátításával is. Szerintem.
Sajnalom, hogy ezt a reakciot valtotta ki beloled a hozzaszolasom, bar nem ertem miert. Egyszeruen a dobasok technikai oldala(celszeru egy lezarassal vegezni, ami veget vet a harcnak), es a megfelelo esestechnika szuksegessege. Szo sem volt sehol brutalizalasokrol, bar esetleg ha megmondod konkretan mi nem tetszett, kifejtem neked.
War. War never changes.
nemszabad kinthagyni
War. War never changes.
az uccsó mondatod a lényeg..amúgy a wing tsun-ban érzékeny pontokra támadunk a legtöbbször,de épp ezért elég 1-2 mozdulat és az ellenfél feladja a küzdelmet..az utcai harcban pedig ez fontos lehet! a harcmûvész mindig a jó oldalon áll,mindig megpróbál harc nélkül gyõzni...errõl rengeteg jó könyvet írtak már,amik ezen mûvészetek szellemi alapjai. szóval az általad leírt brutalitás csak akkor fordulhat elõ,ha nem arra érdemes ember kezébe kerül a tudás.
Ti olvastok ezzel kapcsolatos könyveket?
)Az igazi harcmûvészeteknek sohasem ez a célja!!!Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
amugy meg nagy makod van az eseseddel, be is torhetted volna a fejed 😊 (eleg ha 5-bol 1x van vmi komolyabb)
az ember pl ha oldalra esik osztonosen szeret konyokre erkezni, es betonon ott a szilankos tores.
betonon pl megkinalsz vkit egy valldobassal, aki nem tud esni, nem biztos hogy fel tud allni utana.
Amúgy a 18.
War. War never changes.
Szülinapom alkalmából kaptam egy kis lóvét, megveszem belõle majd a bokkent meg a ruhát is.
War. War never changes.
War. War never changes.
vmi olyasmit hallottam,hogy a japán aikidosok "kitagadták" ... ez igaz lehet? mióta tanul WT-t?
Viszont az újabb filmjeiben már nemcsak tiszta Aikido-t mutat, hanem keveredik egy kis Wing-Tsun-nal, ugyanis, azt is elkezte mûvelni valamikor korábban.
Kb. az elsõ 3-4 filmje az, ami csak tiszta Aikido. (Nico, Ölve vagy halva, Törvényre törve, ...)
Kevesen tudják róla, hogy Õ volt az elsõ "fehér ember" (nem japán), akit elismertek Japánban, és nyitott elõször Aikido dojo-t. És az Aikido terjesztésében is igen nagy szerepe volt világszerte, a filmjeinek köszönhetõen. Szóval lehet, hogy amit a mostani filmjeiben csinál az csak csimm-bumm "sefülesefarka" akció, de azért el kell ismerni, hogy sokat köszönhet neki az Aikido-s nemzetiség.
..elég jó a videó,köszi a linket! most mi a helyzet Steven-el?
meg ez is...
és persze ez...

Steven Seagal Aikido clip
Szerintem azért tud az "öreg". Mellesleg jók a taiko dobok is alatta.

az eddzésszámról csak annyit, hogy elmész egy edzõtáborba és napi kettõ egy hétig az úgy már korrekt...
Hajrá Dózsa György!
A judo gi-nek hosszabb az ujja egy kicsivel, egyébként más különösebb különbség nincs.
A kettõ gi (mi a kiejtése? dzsi vagy gi?) között van más különbség is, mint az áruk?
War. War never changes.
(Ha jól emlékszem legutóbb még ennyi volt.)
Bocs az elírásért.
A Judo-gi (12-14 HUF) olcsóbb, mint az Aikido-gi (18-20 HUF), ezért sztem jobban megéri. Márkát tekintve: Sfam Noris vagy Hajashi talán még Adidas. Arra ügyelj, hogy a méretezés magasság szerint van. Én 183 cm / 76 kg vagyok, ezért nekem 190-es kellett. Tehát mindig felfelé kerekíts, bár ez függ a testfelépítésedtõl is.
Ja a bokken az igen, kb. 5 rugó. Tök mindegy, hogy milyen gyártmány, taiwani vagy japán. A fontos, hogy próbáld/próbáltasd ki, hogy a súlyozása megfelelõ legyen (ne legyen orrnehéz, mint egy kétkezes buzogány), és legyen kemény fából, vagy legyen lelakkozva. Ez késõbb fontos, mert késõbb kiszálkásodhat, vagy tele lesz benyomódásokkal.
Én is ezt tervezem 😊)
Judo ruha jó? Azt mondják, lehet csak az lesz. Ja és mennyi egy ilyen "ruci"? 10-12k HUF?
Ésa bokken? Az is megvan gondolom vagy 5.
Judo ruha jó? Azt mondják, lehet csak az lesz. Ja és mennyi egy ilyen "ruci"? 10-12k HUF?
Ésa bokken? Az is megvan gondolom vagy 5.
War. War never changes.
Anno mikor megvettem az elsõ gi-met (edzõruha), én abban flangáltam otthon 2 napig.
Jóvan na teccet...Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

War. War never changes.
War. War never changes.