AIKIDO

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
ja persze hiszem ha látom 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Loogan
Na, le lehet szállni rólam. Ma csak egy sört ittam meg.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Punker
na jó azért olyan durván nem iszik 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

fm
elhiszem,hogy iszik,de a smájliból arra következtettem,hogy viccelsz te is,akárcsak én. a halál pedig nem vicc..Loogan ivászata lehet,meg a 80 dobás 😊

Punker
ki mondta hogy ez poén? én ismerem nem te.... 😊

fm
jó témán pojénkodunk 😊

Punker
ki LooGan??? a 30-t se éli meg mert szétrobban a mája 😊

fm
sztem vhol 70 környékén már nemigen fogja bírni a dobásokat,így nem jut el a 80ig

Várj csak ha majd 80 leszel!

War. War never changes.

Loogan
Ja igen, nálunk van egy szokás a dojo-ban, hogy akinek szülinapja van, azt annyiszor megdobálják ahány éves...
Én tegnap voltam 24. 😊))

Punker
Na LooGan-t lassan megdobálják 😊

Loogan
Jubilálunk, jubilálunk???

Éljen #200!

War. War never changes.

fm
nos, 2 év alatt,ha minden erõmet beleadom és érzékem is van hozzá,akkor lehetek haladó,vagy kis eséllyel mesterjelölt. ez persze még közel sem a csúcs,mert mester fokozatból is van 12. ezért most minden energiámat elsõsorban (az egyetem mellett) a WT-ra fordítom az elkövetkezõ 2 évben. utána kipróbálom az aikido-t mondjuk 1-2 évig, esetleg utána vmilyen box-ot 1 évig stb,de ilyen messze azért még nem tervezek. és ezek mellett a fõ hangsúlyt mindig a WT-ra fogom helyezni,a többivel csak "kiegészítem" ezt. ezek most szép tervek a fejemben,amit még ezirányban való tanulással(filozófia) és olvasással is szeretnék elmélyíteni.

de tulképp tök mind1 mit írok most ide,a tettek beszélnek mindig..vagy nem

jo, de akkor minek a ket ev? 😊 az alatt feltetelezem meg nem leszel nagyon halado/mesterjelolt, amellett ez szuksegtelen is ahhoz, hogy belekostolj egy masik agazatba.
fm
azt kihagytam,hogy az aikido mellett a terveimben nem kívánom befejezni a WT-t,hanem egymás mellett szeretném a kettõt tanulni.

remélem választ adtam a kérdéseidre 😊

fm
egyszerû. én úgy érzem megtaláltam azt a harcmûvészetet,ami nekem való és ami nagyon hasznos,hatásos is akárhol,akármilyen helyzetben. de nem szeretnék megelégedni ennyivel(bár még ennek is az elején járok) hanem miután a WT-ban már haladó,vagy talán mesterjelölt szintre érek, szeretnék megismerni más harcmódot is,hogy hasznomra váljon. és ez bizony nem két éves terv most a számomra,több annál. nagyon tetszik az egész,sosem éreztem magam ennyire teljesnek,ezért merek elõre tervezni...most elõször életemben,pedig már 21 múltam. az más kérdés,hogy ebbõl mit tudok majd valóra váltani,az egész akarat és kitartás kérdése...

mindenesetre érdeklõdni azért szabad,nem? 😉

azt nem ertem mi ertelme akkor ennyi reszletet kerdezgetni 😊 ha el akarsz kezdeni egy sportot akkor elkezded. ha nem akkor nem. max ha az embernek epp olyan dolga van, hogy nem fer be az idobe akkor halasztja kicsit, de olyat ritkan latni hogy valaki 2 evre elore tervez 😊 najo nem mintha kozom lenne hozza, hogy miert.. nem is kotekszem csak erosen szkeptikus vagyok azzal a 2 ev mulva hajrazassal kapcsolatban 😊
fm
köszi a bíztatást..persze nem most lesz ez,kb 2 év múlva.

Loogan
Hajrá!!!

fm
köszi az infókat srácok..megtudtam mindent,ami most érdekelt. és vonz ez a harcmûvészet,biztos,hogy bele fogok kóstolni...

Loogan
Évente 3 kyu vizsga van. (tavasz, nyár, õsz) Dan vizsga általában 2x egy évben a japánok által tartott edzõtáborokban.
Amíg eljutsz 1. dan-ig kb. 7-8 év szokott eltelni. Van úgy hogy valaki kihagy egy vizsgát, mert nem érzi felkészültnek magát. Elõfordul, ilyenkor több idõ kell...
Én is több mint 5 éve csinálom, és csak 3. kyu-s vagyok. Nem volt pénzem vagy éppen idõm mindig vizsgázni...
Egyébként abszolut nem kötelezõ vizsgázni menni, de ha mégis, akkor asszem 1500-2000 Ft a vizsgadíj + az éves tagdíj 3000 Ft + amit havonta kér a mestered. De még mindig ez a "legolcsóbb" harcmûvészet.

Ja és amit leírtam az a Kobayashi szövetségre érvényes, nem tudom, hogy másik szövetségekben ez pontosan hogy zajlik. Bár gondolom nem nagy a különbség ott se.

Na, további szép napot polgártársak.

olyan stilus, ami hasonlo mozgasokra epit. (tradicionalis judo, jiu-jitsu, hapkido, stb.)
Punker
fél kor lesz vége az edzésüknek 😊

fm
az király. én is megyek..csak gondolom nem ugyanoda..

Punker
nem kötelezõ vizsgázni, igen a sensei is jön "zülleni" 1-2 pohár sör minden embernek jól esik edzés után, meg mivel holnap reggel is lesz edzés elméletileg nem megy vissza Pestre így jön õ is bulizni.

fm
a sensei is megy zülleni?!?! vizsgák nélkül lehet tovább tanulni? köszi

fm
okés..csak számolgattam a leírt infók alapján. de a fekete öv után még azért van egynéhány fokozat...

mit értessz hasonló ágazat alatt?

Punker
ha este megyek zülleni akkor majd megkérem a sensei-t írja le pontosan a dolgokat.

Punker
ja kb annyi

Hat 5 ev alatt senkire se kotnek fekete ovet.. Max ha mar mester egy masik, hasonlo agazatbol, esetleg akkor haladhat olyan gyorsan.

Jo persze ismerek helyet, ahol mar 3 ev alatt megvan 😊 De nem er sokat, ha nincs valami mogotte. Realisan minimum 10 ev, hogy elkezdjen elmelyedni az ember egy harcmuveszetben. Es nem eleg a technika, fejben is ott kell lenni hozza.
Punker
aszem a barna öv min 3 év a "nagy" vizsgákból van 2 évente

fm
kb 5 év alatt fekete öv maximális erõbedobással?

fm
ja..akkor félreértettem. azt hittem ott le van hagyva véletlenül az "év" szócska..akkor újrakalkulálom 😊

fm
akkor ha jól számolom minimum 8 év és 90 nap,amíg eljutsz maximális erõbedobással a fekete övig?

a továbbtanuláshoz kötelezõ vizsgázni? vizsgadíj van?

köszi a válaszokat..

Punker
ja és évente 2x lehet vizsgázni nem?

Punker
azt nem írtad te hol tartasz? 😊

Loogan
1. vizsga: 7. kyu (legalább 30 edzésnap) Fehér öv, egészen 2. kyu-ig...
2. vizsga: 6. kyu (legalább 30 edzésnap)
3. vizsga: 5. kyu (legalább 30 edzésnap)
4. vizsga: 4. kyu (min 1 vizsgakivárás)
5. vizsga: 3. kyu (min 2 vizsgakivárás)
6. vizsga: 2. kyu (min 2 vizsgakivárás) Itt már barna övre vizsgázol...
7. vizsga: 1. kyu (min 2 vizsgakivárás)
8. vizsga: 1. dan (min 1 év vizsgakivárás) Itt már fekete övre, ill. hakama-ra (tradicionális fekete "szoknyanadrág") vizsgázol, kizárólag japán mesterek elõtt
9. vizsga: 2. dan (min 2 év vizsgakivárás)
10. vizsga: 3. dan (min 3 év vizsgakivárás)
...
13. vizsga: 6. dan (min 6 év vizsgakivárás) Ez már a shihan (nagymester fokozat)
Innen tovább nincs vizsgázás, itt már idõközönként megajánlják a fokozatokat. Max 10. dan-ig megy asszem...

Remélem elég részletes és kimerítõ voltam. 😊))))

Punker
vizsgázni kell, elöször kiu-k vannak (lehet rosszul írtam)

fm
itt dan-okban mérik a fokozatokat? milyen gyakran léphettek szintet? hány szint van? ki hol tart? vizsgázni kell,vagy a képességeitek alapján léphettek feljebb?

sok kérdés..kíváncsiság 😊

fm
mind1..dc-n rengeteg mindent megtaláltam..azér köszesz

Egy ilyenem volt. Toltottem vmi uj filmet, erre Benny Hill show volt helyette. De nem jartam rosszul, mert nagyon jo volt 😊 (ellentetben a megcelzott filmmel)
Loogan
Ezért kell mindig felfelé kerekíteni, ha gi-t veszel.

fm
és nincsenek kamu letöltések sem? én anno elég sokkal találkoztam..

hasznalj Kazaa lite-t.
nincs reklam, spyware stb.
fm
DC-n a van egy Martial Arts HUB,ami telistele van jó cuccokkal,könyvekkel stb. címe: dchub://MartialArts.no-ip.org/
külföldi,de nagyon hasznos..

Punker
ez várható volt

Anyámmal kimosattam a gi-met ("edzõruha") és legalább 5cm-el rövidebb lett!

War. War never changes.

Punker
tegnap este ilyet ittunk a Sensei kislánya egészségére:

fm
köszi,csak sajna nem bírom a kazaa-t a sok reklám stb miatt..