AIKIDO
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Múlt vasárnap megvolt a tavaszi kyu vizsga. Végre bebarnultam én is. Ideje volt, már vagy 6 éve csinálom.
Aránylag sokan buktak. 2. kyu-ra 3-an, 1. kyu-ra 1-en, meg a többire is volt bukta.
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
Én most megyek barnázni.
\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"
Gödöllõ 45 perc az Örsrõl Hévvel... (Ha pesti vagy, akkor nincs messzebb, mint mondjuk Budafok vagy Csepel.)
A nézõknek nem kell fizetni természetesen, bár ha akarnak, biztos megoldható. 😊
Amúgy a csak nézõknek is fizetni kell? (Már ha lehet nézni.)
Az ilyen idõs japán bácsik bagyon tudnak ám, sokat lehet tanulni tõlük.
Kenjutsu szeminárium lesz,
ha tudtok, gyertek el.
üdv!
------------------------------
A pontos kiírás:
Kenjutsu Szeminárium
Gödöllõ, 2004. november 6. (szombat)
Oktató:
SUZUKI KIMIYOSHI sensei
Helyszín:
Gödöllõ, Erkel Iskola tornaterme
2100 Gödöllõ, Szabadság tér 18.
Budapestrõl elérhetõ az Õrs vezér terérõl HÉV-vel, leszállás a Szabadság téren.
A HÉV Bp.-rõl 08:30-kor indul!
(Novembertõl a téli menetrend érvényes!)
Program:
09:00-09:45 beérkezés, átöltözés
10:00-12:00 Jikishin Kage-ryu Kenjutsu edzés
12:00-13:45 szünet
14:00-16:00 Jikishin Kage-ryu Kenjutsu edzés
Részvételi díj:
2500 forint / fõ
Elõzetes jelentkezés,
további információ:
Szabó Károly
+36 70 520 4298
és
Baranyi György
+36 30 4849 802
[email protected]
www.kenjutsu-szeminarium.tk
Jelentkezni a helyszínen a program napján is lehet, 09:00-tól!
Suzuki Kimiyoshi Sensei 1934. január 1-én született Tokióban, a harcmûvészeteket ötéves kora óta gyakorolja. A Jikishin Kage-ryu Kenjutsu mellett a Goju-ryu Karate-do nagymestere is (6. dan). Nagyapja volt az egyik utolsó szamuráj, aki a Tokugawa nemzetségnél 1868-ban, 19 évesen harcolt a császár ellen. Nagyapja az Ittoryu-t (egykard) valamint a Jikishin Kage-Ryut a legidõsebb Kenjutsut tanulta és oktatta.
A szemináriumon stílustól, szervezettõl, harcmûvészeti gyakorlattól függetlenül bárki részt vehet!
Az edzésekhez Boken (fakard) szükséges, melyet korlátozott számban biztosítani tudunk a résztvevõknek!

War. War never changes.
Loogan, menekülj!!!

War. War never changes.
Mondjuk én is ma mentem vissza edzeni 1 hónap kihagyás után. Holnap majd a WC-n sem bírok majd ülni az izomláztól. 😊

War. War never changes.
Amit amugy irtam nem erre irtam, hanem tapasztald meg az erzest (egy hasonlo technikai szinten allo, par kategoriaval erosebb ellenfellel megkuzdeni), es ha oszinten semmi nehezseget nem erzel, megemelem a kalapom elotted. Sot meg a cipod is letisztitom 😊
de nem is pusztán a kéz erején múlik!És aki ügyesen mozog az nem gyenge.Egy saolin papról nem gondolnád mekkora ereje van.(ez a belsõ erõ ami a végtelenségig lehet fejleszteni míg a fizikainak határa van!)
Es ismet csak azt mondom, tapasztald meg, ez nem filozofikus tema.
Ha nem tudsz legyõzni egy behenótot az szimplán azért van mert õ jobb nálad!Ez a véleményem.
mert nem egy reszeg hetvegi kocsmai bunyosrol van szo. Egyreszt jo esellyel o is csavargatni fog, meg foldrevinni , de meg ha uto/rugo technikat alkalmaz is, mind arrol szol, hogy egyensulyban maradj. Teszemazt egy hatsokezes box utes ereje pl nem elore iranyulo lenduleten alapszik, hanem a test forgasi nyomatekan, es utana olyan gyorsan visszajon a kez, hogy meglepoen nehez elkapni.
Arra nem jo epiteni hogy parasztlengokkel rohan rad valaki.
De hiaba mondok akarmit, a gyakorlat ekesebben bizonyitja.
Kuzdj meg 1-2 nagydarab harcossal.
120 kg-s birkozot pedig egyreszt fel labon allva se nagyon tudsz ravenni hogy foldrevidd, masreszt ott az az egyetlen eselyed ha tartod a tavolsagot.
Abban egyetértek, hogy ha felállna egy ilyen tök izom srác egy aikido-s ellen és nem csinálna semmit, akkor az aikido-s sem tud mit tenni, nem is fogja elkezdeni csavargatni a kezét vagy hasonlók. Végül is akkor csak álldogálnak és beszélgetnek. 😊)) DE amint van támadás, abban az esetben az ellenfél mozog, ha mozog akkor könnyen lehet egyensúlyvesztési helyzetbe hozni, és akkor bármilyen erõs el lehet végezni rajta a megfelelõ technikát.
Pl: próbálj meg eltolni egy 120kg-os birkózót, nem fog menni. De ha fél lábra áll, akkor egy nagyon könnyû lökõ mozdulat után elesik. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy stabil embert tényleg nem lehet megdobni vagy "csavargatni", ha õ nem akarja. De egy instabil valakit aki azon igyekszik hogy ne essen el és nincs ereje ellenállni, azon mûködni fog.
csak arra akartam kilyukadni ezzel a kis episztolaval, hogy egyaltalan nem olyan biztos, hogy nem tudna kijonni abbol a helyzetbol, ha extrem eros, az komoly segitseg.
Úgyis hívják ezt pl. hogy "ikkyo kara kokyu-nage".
De amúgy igazad van, a régi filmjei sokkal faszábbak.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
ikkyo
sankyo
kokyu nage (dobástechnika, ebbõl speciel nem sokat látni)
a film tényleg lapos volt,de a régi filmjeit szívesen megnézném! mert rég láttam õket...
Érdekes, hogy a bárban a nagydarab sumo-s kinézetû fickón csinált egy ikkyo-t, de az visszadolgozott belõle... háááát ha valóságban Seagal megcsinálna egy ikkyo-t valakin az olyan szépen megfejelné a padlót, mint a kisangyal. Nem igazán tudna kijönni belõle.
Amúgy Seagal filmjei kezdenek uncsik lenni.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
De ha kib*szott fociról van szó, akkor az mindennél nagyobb prioritást élvez, pedig szarok vagyunk fociból, ezt már tudomásul kéne venni jó 10 éve!!! (Effektíve Eger valahol a megyei utolsó hely környékén kullog.)
)
Pedig pont a pénteki edzések a legjobbak, az egész hetes feszültséget levezeted, és utánna megy mindenki piálni.
War. War never changes.
Na indulok is mert fél óra múlva edzés 😊
War. War never changes.