315
Ueshiba Moriheire - Aikido
-
#192 köszi az infókat srácok..megtudtam mindent,ami most érdekelt. és vonz ez a harcművészet,biztos,hogy bele fogok kóstolni... -
#191 Évente 3 kyu vizsga van. (tavasz, nyár, ősz) Dan vizsga általában 2x egy évben a japánok által tartott edzőtáborokban.
Amíg eljutsz 1. dan-ig kb. 7-8 év szokott eltelni. Van úgy hogy valaki kihagy egy vizsgát, mert nem érzi felkészültnek magát. Előfordul, ilyenkor több idő kell...
Én is több mint 5 éve csinálom, és csak 3. kyu-s vagyok. Nem volt pénzem vagy éppen időm mindig vizsgázni...
Egyébként abszolut nem kötelező vizsgázni menni, de ha mégis, akkor asszem 1500-2000 Ft a vizsgadíj + az éves tagdíj 3000 Ft + amit havonta kér a mestered. De még mindig ez a "legolcsóbb" harcművészet.
Ja és amit leírtam az a Kobayashi szövetségre érvényes, nem tudom, hogy másik szövetségekben ez pontosan hogy zajlik. Bár gondolom nem nagy a különbség ott se.
Na, további szép napot polgártársak. -
Zsoltee_a_bator #190 olyan stilus, ami hasonlo mozgasokra epit. (tradicionalis judo, jiu-jitsu, hapkido, stb.) -
#189 fél kor lesz vége az edzésüknek :) -
#188 az király. én is megyek..csak gondolom nem ugyanoda.. -
#187 nem kötelező vizsgázni, igen a sensei is jön "zülleni" 1-2 pohár sör minden embernek jól esik edzés után, meg mivel holnap reggel is lesz edzés elméletileg nem megy vissza Pestre így jön ő is bulizni. -
#186 a sensei is megy zülleni?!?! vizsgák nélkül lehet tovább tanulni? köszi -
#185 okés..csak számolgattam a leírt infók alapján. de a fekete öv után még azért van egynéhány fokozat...
mit értessz hasonló ágazat alatt? -
#184 ha este megyek zülleni akkor majd megkérem a sensei-t írja le pontosan a dolgokat. -
#183 ja kb annyi -
Zsoltee_a_bator #182 Hat 5 ev alatt senkire se kotnek fekete ovet.. Max ha mar mester egy masik, hasonlo agazatbol, esetleg akkor haladhat olyan gyorsan.
Jo persze ismerek helyet, ahol mar 3 ev alatt megvan :) De nem er sokat, ha nincs valami mogotte. Realisan minimum 10 ev, hogy elkezdjen elmelyedni az ember egy harcmuveszetben. Es nem eleg a technika, fejben is ott kell lenni hozza. -
#181 aszem a barna öv min 3 év a "nagy" vizsgákból van 2 évente -
#180 kb 5 év alatt fekete öv maximális erőbedobással? -
#179 ja..akkor félreértettem. azt hittem ott le van hagyva véletlenül az "év" szócska..akkor újrakalkulálom :) -
#178 akkor ha jól számolom minimum 8 év és 90 nap,amíg eljutsz maximális erőbedobással a fekete övig?
a továbbtanuláshoz kötelező vizsgázni? vizsgadíj van?
köszi a válaszokat.. -
#177 ja és évente 2x lehet vizsgázni nem? -
#176 azt nem írtad te hol tartasz? :) -
#175 1. vizsga: 7. kyu (legalább 30 edzésnap) Fehér öv, egészen 2. kyu-ig...
2. vizsga: 6. kyu (legalább 30 edzésnap)
3. vizsga: 5. kyu (legalább 30 edzésnap)
4. vizsga: 4. kyu (min 1 vizsgakivárás)
5. vizsga: 3. kyu (min 2 vizsgakivárás)
6. vizsga: 2. kyu (min 2 vizsgakivárás) Itt már barna övre vizsgázol...
7. vizsga: 1. kyu (min 2 vizsgakivárás)
8. vizsga: 1. dan (min 1 év vizsgakivárás) Itt már fekete övre, ill. hakama-ra (tradicionális fekete "szoknyanadrág") vizsgázol, kizárólag japán mesterek előtt
9. vizsga: 2. dan (min 2 év vizsgakivárás)
10. vizsga: 3. dan (min 3 év vizsgakivárás)
...
13. vizsga: 6. dan (min 6 év vizsgakivárás) Ez már a shihan (nagymester fokozat)
Innen tovább nincs vizsgázás, itt már időközönként megajánlják a fokozatokat. Max 10. dan-ig megy asszem...
Remélem elég részletes és kimerítő voltam. :))))) -
#174 vizsgázni kell, elöször kiu-k vannak (lehet rosszul írtam) -
#173 itt dan-okban mérik a fokozatokat? milyen gyakran léphettek szintet? hány szint van? ki hol tart? vizsgázni kell,vagy a képességeitek alapján léphettek feljebb?
sok kérdés..kíváncsiság :) -
#172 mind1..dc-n rengeteg mindent megtaláltam..azér köszesz -
Zsoltee_a_bator #171 Egy ilyenem volt. Toltottem vmi uj filmet, erre Benny Hill show volt helyette. De nem jartam rosszul, mert nagyon jo volt :) (ellentetben a megcelzott filmmel) -
#170 Ezért kell mindig felfelé kerekíteni, ha gi-t veszel. -
#169 és nincsenek kamu letöltések sem? én anno elég sokkal találkoztam.. -
Zsoltee_a_bator #168 hasznalj Kazaa lite-t.
nincs reklam, spyware stb. -
#167 DC-n a van egy Martial Arts HUB,ami telistele van jó cuccokkal,könyvekkel stb. címe: dchub://MartialArts.no-ip.org/
külföldi,de nagyon hasznos.. -
#166 ez várható volt -
Braveheart #165 Anyámmal kimosattam a gi-met ("edzőruha") és legalább 5cm-el rövidebb lett! -
#164 tegnap este ilyet ittunk a Sensei kislánya egészségére:
-
#163 köszi,csak sajna nem bírom a kazaa-t a sok reklám stb miatt.. -
#162 kazaa-n vannak videk egyszer kiírtam 1 cd-nyi válogatást de az eltünt a dojo-ban -
#161 DC-n tudtok harcművészetes HUB-okat? -
#160 Tamura sensei épp egy koshinage-t csinál. Háttérben a Fuji hegy.
-
#159 Kaitennage:
-
#158 azok aképek voltak nálad amiket én csináltam egyik edzésen? -
#157 Csakhogy egy kicsit visszakanyarodjunk az Aikido felé.
Egy szép Kotegaeshi:
-
Zsoltee_a_bator #156 egyedi kuzdostilusotok lehet. remelem futok ossze wt-ssel meg majd :)
toltottem epp par durva videot..
orosz hustorony, kickbox/sambo csephadaro :) felelmetes. http://207.44.200.49/highlights/13-IgorVovchanchinHQ.zip
aiki topicbol ki leszunk rugva szerintem fm :) -
#155 igen,csak így gyakorolják,tanulják. persze ezt kb másfél év szorgalmas munka után kezdik tanítani az embernek.. -
Zsoltee_a_bator #154 oksa igy mar tisztult a kep :) szoval nem kell vegig erintkeznie, eleg csak egy pillanatra. -
#153 majd keresek ilyesmi videót,nem bizti,hogy találok,legfeljebb felveszek egyet a tréningen :)
a chi-sau lényege,hogy a bőrreflexet fejleszti,ami 100szor gyorsabb a szemreflexnél és nehezebben csapható be. a WT-os küzdő,amíg nem lépnek be a "mágnesterébe" addig nem csinál semmit. ha viszont beléptek véd és támad egy időben,majd nem engedi a támadót,megy utána és mindig a lehető legközelebb marad és próbálja a küzdelmet 2-3 ütéssel lezárni(ha lehet).
a chi sau(tapadós kéz) segítségével tehát ha jön egy ütés és az hozzáér a WT-os elülső kereső kezéhez,akkor azzal rögtön érezni fogja,hogy merre tart annak ereje és elvezeti azt egy erős visszatámadással egyidőben,amibe a támadó a saját támadásának lendületével még bele is lép.