Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mekkora lent említett táblák mérete?

Dynamic
Hogy megfelelõ-e? Jelenleg jobb nincsen :) Bár van még ugye az L-es méret, de szerintem az már nagyon nagy, mint egy kisebb gyúródeszka, nem látom értelmét :)
A Touch funkció meg fene tudja, elég sok mindent lehet vele csinálni, de azt vettem észre, hogy ritkán használom, mert én a táblát és a billentyûzetet párhuzamosan használom és nagyon sok mindent a tollal, a tábla gombjaival vagy billentyû kombinációval oldok meg.
Tetsuo
Ja, megvalami, a Touch opcio lenyeges, vagy teljesen jo anelkul is?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Koszi! A balkezesseg egy kovetkezo kerdes lett volna, koszonom! :)

MANOWAR
A leheto legjobb megoldas kb 2-3 honapja vettem egyett pont ezekhez a dolgokhoz. Profi cucc teljesen szemelyre lehet szabni a funkciokat megbizhato, strapabiro felulet, szinte mindenre oda figyeltek, hogy gyorsan es pontosan tudjal dolgozni. Hatrany: ara egy kicsit sok, a tollhegy kicsit "gyorsan" (nem szo szerint) kopik, viszont 11 db hegyet kapsz/kaptam hozza. Nagyobbat vagy kisebbet valasztani nem erdemes szvsz, raadasul bal kezes is vagyok a menuben csak 1 katt es mar fordithattam is a tablat. (jobb oldalra kerultek a gombok). A tobbi infot gondolom lecsekkoltad...

Tetsuo
Wacom Intous5 M, kezdo rajzolashoz, fotoretushoz, dizajn tanulasahoz megfelelo valasztas?

Looooser
obi-díszléc-üveges-üveglap-ragasztó voálá

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

lightjack
nincs:/

ertem :) asztalos ismeros nincs? :D

the world is mine

lightjack
Jah az se rossz, csak most mást akarok kipróbálni hogy lássam kb milyen és össze tudjam hasonlítani a két fajtát.

Miert nem csak egy uveg lap meg par kapocs az szerintem eleg jol nez ki :)

the world is mine

lightjack
Kép keretezéssel kapcsolatban tudtok tanácsot adni? Mivel nem a szokványos méretû képet készítenék, amikhez a boltokban már eleve lehet keretet kapni, ezért magam szeretném elkészíteni mert képkeretezõnél nagyon drága, Szóval mi kell hozzá és azokat hol tudom beszerezni? Valami olyasmire gondoltam, hogy vékony fekete keret (nem fodros meg csicsás, egyszerû keret) kb 2-2,5 cm-es paszpartu résszel.

every damn day

Hú, de régen jártam erre. Még nincs kész,de felteszem. Óra
lightjack
Tanácsot kérnék. Érdemes külföldrõl rendelni Prismacolor Premier színesceruzát vagy a Derwentnek is hasonló minõségû színesceruzái vannak? Ahogy olvastam mindkettõ márkáról csak jót írnak de valójában mennyi lehet a minõségi különbség a két márka között?

MANOWAR
Esetleg erdemes korul nezni itt fent a fejlecben -> Oktato videok es konyvek link.
Persze azt nemtudom mennyire elnek meg az ottani linkek.

Ryleh
szia,,oktatovideok akar tobb oras anyagok is hegyekben a youtub-on...kulon olaj,akvarell,tempera,acryl,stb....

Rob Ross videoi nagyon jok,de a sima "how to painting watercolor" stbre is nagy a kinalat...
nalam kb 50Gb anyag van flv-k ben ..mind a youtube rol
nevek akikre erdemes keresni:
Rob Ross (dvd sorozata is elerheto itt,ott:))inkabb olaj
Paul Traggart szinte mindenben nyomja
Alwyn Crawshow watercolor
Jerry Yarnell

jo bongeszest.

ps: Dw helperrel sec perc alatt letolod mindet a gepedre

Ja és szeretném kérdezni, hogy színesben ti hogyan rajzoltok? Van annak valami külön technikája, milyen ceruza kell hozzá?

A másik: grafit rajzolás már egész jól meg,(ha érdekel valakit, kb ezen a szinten vagyok) szeretném kipróbálni a festészetet. Annak a technikáját (milyen lépések, eszközök, színkeverés, ilyenek) leíró írás vagy videó van valahol? köszönöm

every damn day

és az eladások után te mit kapsz egy ilyenért?

every damn day

Zocsi
És miért nem jó a konzum-tempera? Annyira másképp viselkedik a gouache-hoz képest, hogy az zavar téged? (pl. gyorsabban szárad, kontúrosabb marad, keverhetõ árnyalatok, stb...)

Legjobb tudásom szerint a gouache vízfesték, adalék kötõanyaggal tápolva, hogy ne legyen áttetszõ, így fedõfestékként használható. A bolti tempera ugyanezeket tudja. :)
Persze nem ismerem a kívánt technikát, amivel pontosan festeni szeretnél, de felteszem a kívánság a dolog inkább akvarellszerû alkalmazása.

Mixekre, meg sztem kísérletezz kicsit. Mindenkinek más áll a kezére, érdemes vele foglalkozni kicsit. Az olaj szerintem csak a száradási idõre és a végsõ színekre/teltségre van kifejezetten hatással...

Sziasztok! :D
Új vagyok itt, nagyon szép munkát láttam, gondoltam közzé teszem egy régebbi rajzom. Építõ kritikát szívesen fogadok, mivel sose tanultam rajzolni, nem nagyon tudom minek hogy kéne kinéznie :D
B.Ú.É.K!

Még csak vázlat szinten vagyok, de a sok fekete fehér után megpróbálkozom egy színes rajzzal is, mondjuk kevés sikerrel, de még messze a vége és ennél csak rosszabb lesz<#whatever>. Ez most saját termés...KÉP

BUÉK !!!

the world is mine

Gratulálok! Perfect munka!
tetszetõs

the world is mine

Tempest

P2
Boldog új évet is!

Ryleh
a cel :fedofestekkent hasznalva,ill teltebb retegekhez.
amit nalunk gouache neven forgalmaznak az tempera szinezve.

Mas:
esetleg meg szoba johet a tojastempera.utobbirol olvastam recepteket,youtubos mix videokat neztem,de fura:
-sok helyen a receptekhez irnak lenolajat(1 resz tojas sarga/1 resz viz/1 resz olaj-es a pigment)
mas forrasok csak tojas/viz-pimentet emlitenek,mutatnak.
melyik a jobb?
a medium: akvarellpapir,es alapozas: Gusso

Zocsi
Elméletileg igen.

Azonban a fehér temperát színezni akvarellel lehet pazarlás. Inkább a temperát csak, mint a gouache adalékanyag használd. Felteszem a cél teltebb és kevésbé lazúros, de akvarell hatású kép, vagy ha úgy jobban tetszik vizes temperafestmény hatása.

Mellesleg lehet kapni elõregyártott gouache festékeket is, ha jól tudom.

MANOWAR
Esetleg osszehasonlitaskeppen nezzel meg egy-ket muveszellato arait is.

helo
kezdõ vagyok még a rajzolásban bár szerintem jól haladok, tapasztalok némi fejlõdést...
na és azt szeretném megkérdezni, hogy most a Lidl-ben reklámoznak egy rajzkészletet, érdemes megvenni ott, lehet lényeges minõségi eltérés az és egy másik boltban?? (tudom a vége egy kicsit bután hangzik :) )

gondolom kezdõnként nem fogom mind a 24 ( ha jól emlékszem) darab eszközt felhasználni mûvészi kibontakozásom közepette de hátha....
Ryleh
hello

Ha feher temperat akvarell-el szinezek,elerhetek e hasonlo hatast mint a gouache?

vhol olvastam,hogy az akvarellt mint relative fedofesteket temperaval keverve hasznaljak....

koszi

Hát kb. véglegessé nyilvánítom a sziklaszerûség teljesen kifog rajtam <#falbav>Kép
Akkor tessék odavarázsolni azt a kreol bõrû, félmeztelen tetovált hölgyet is<#worship>
Tempest
Kellemes ünnepeket nektek is!
(amúgy nem túl karácsonyi a hangulata ,biztos a farcry mellékhatása)

<#worship>
KELLEMES ÜNNEPEKET MINDENKINEK!
MANOWAR
Egy baj van ezzel a "szafaris" dologgal, nem ulok a verdaban egy hideg sorrel. <#eljen>

HyperRob alakul a molekula egyre tetszetosebb lesz, a ragyogas az alak korul nemrossz otlet, csak igy tovabb. <#eljen>
Kellemes Unnepeket nektek!

A szikla még nincs kész a háttér tetején még kell a világosság, de szerintetek jó az irány?Még nincs kész :)
Tempest

Karácsonyra !

Értem :) Igen kicsit túlzás volt az atom fekete <#vigyor> Jó az a világosítás a téma körül. Igen a szikla még kíván egy kis munkát<#worship>
MANOWAR
A sziklaval meg foglalkoznek a helyedbe de persze te tudod, talan egy kicsit nagyon darkos lett. pl

Kicsit "darkosítottam" még biztosan hiányzik valami. Valami ötlet?
Dark
Teljesen igazad van, el is kezdtem egy hátteret, de nem voltam vele megelégedve és egyenlõre így hagytam. Mondjuk megvan még a hátteres is lehet neki ugrok még egyszer. Köszönöm szépen a korrekt véleményedet<#worship>
MANOWAR
A formak, fenyek, fenyvisszaverodesek szepek lettek.
Nem annyira elonyos dolog egy fekete feher rajzban szines reszeket rakni, vagy ilyenek vagy olyanak kellene lennie. A szikla a csajszi alatt nem eles mint a kep tobbi resze, ez nem is lenne baj ha lenne hatter hasonlo arnyalatban. Esetleg valamit moge dobhatnal darkos stilusban, a figyelmet a nore terelne megjobban. Az elozo elozo keped jobban tetszett, ennel ugyerzem siettel. Szepen megrajzolod a csajszit a veget meg elsieted.<#ejnye1> Hamar ennyi melot belefektettel .... . Mindentol fuggetlenul szep lett. (szvsz)

Sziasztok!
Rég voltam már. Az a Hellboyos mû eszméletlen jó lett. Gratulálok!!!
Egy újabb Boris feldolgozás általam. /Wacom bambo-val/Kép
Ryleh
sziasztok

keresem Marylin Scott konyveit,illetve minden magyar nyelvu szakkonyvet ami az akvarell,akril es olajfesteszet teknikairol szol,,,

koszonom

Zocsi
Szerintem meg egyszerûen csak túlhajszolt vagy. Egyél-igyál rendesen meló mellett, meg próbáld meg kipihenni magad megfelelõ mennyiségû alvással. A kreativitás csak ezek után jön. Az alkotáshoz pihent agy kell - legalábbis amíg "kezdõ" az ember - mert viszonylagosan megterhelõ, és olykor nagy kihívás elérni az elképzelt célt (képet vagy alkotást), mely néha kudarcba fullad. Ez a kudarc elsõre lehúzhatja az ember ambícióját, de ne felejtsük el, hogy senki sem kezdi profin, és az alap fundamentumok megszerzéséhez sok gyakorlás, kitartás és idõ kell, mire rutinná válik. Ezek néha gyötrelmes idõszakok, de mindenképp meghozza a gyümölcsét, megéri küszködni. Feltéve ha tényleg érdekel a rajzolás vagy más alkotó médiumok.

Viszont nem egészen értem a kijelentésed. Azt írod nem találod szórakoztatónak a rajz elkészítés részleteit, csak amikor összeáll a kép.
Egyfelõl a lépések szükségesek ahhoz, hogy összeálljon a kép. A csodálatos ebben, hogy bármelyik lépésnél befolyásolhatod a végterméket (pl. nem mindegy milyen stílusban dobod fel az alap vonalakat (koncepcionális hozzáállás), vagy az sem mindegy milyen stílusban részletezel vagy tónusozol - millió-egy alternatíva).
Másfelõl ne legyél türelmetlen, hogy csak az "eye-candy" részre hajtasz. Legtöbb esetben az eye-candy lupikulát sem ér, ha a rajz alapjaiban rossz, mert pl. hibás a perspektíva, hiába van faszán megfestve, ha ordít róla, hogy az emberünk csak mímeli a dolgot, de tanult és begyakorolt alapjai igazából nincsenek...

Pihenj, menj emberek közé, menj ki a természetbe, olvass, inspirálódj és alkoss. Szerintem másképp ez nem megy.

Hajrá!

lightjack
Szerintem ha nem találsz benne örömöt, akkor hagyd abba, csak akkor érdemes csinálni ha érdekel és szereted is csinálni.