15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • lightjack
    Valaki tudja esetleg hogy minek nevezik az ilyen képeket?
    KÉP
    Ezeket a képeket használják posterek elkészítésére, jó minőségűek, élesek és nagyok, csak az a baj hogy kb star warson kívül más filmnél nem találok ilyet. Hellboynál kerstem de ott egy sincs, pedig ezekről nagyon könnyű rajzolni a nagy felbontása miatt. Vagy esetleg tudtok mondani egy keresőszót amit beguglizva ilyen féle "stúdió" képeket vagy miket dob ki?
  • tigeroo
    na végülis találtam hasonlót:) hátha érdekel valakit.

http://www.theartofgrindesign.com/home.html
  • lightjack
    Most hogy látom az eredeti képet, pár dolgot még lehetne jócskán mélyíteni. Pl a haján felül a forgójánál, ott jóval sötétebb a dolog, és a szeme környékén (szempillák, szem írisze meg a közepe). Ha ezeket még rárakod, akkor még jobb portrét tudsz csinálni, élethűbbet. De nehogy most ezt javítsd ki, jó ez így, tedd el és majd később megnézed honnan hova jutottál:)
  • skodatuning
    Köszi, utánanézek! Pont ezen tanakodtam, hogy a 8B-s cerkával, ami nekem van, nem lehet olyan igazi mély feketét.
  • skodatuning
    Igazából a ruha anyagában vannak ilyen flinc-flancok, amiket nem akartam már belerajzolni, azért is lett egy kicsit ilyen egyszerű. Azért még majd javítok rajta. :)
  • lightjack
    Most találtam egy igencsak jóféle ceruzafajtát, talán a létező legjobbat, de Magyarországon nem kapható. A neve STEADTLER Mars Lumograph, ez az egyetlen ceruzafajta, aminek a 8B-s tónusa már szinte teljesen feketét produkál (legalábbis ezt ovlastam, és videókan is ezt láttam. Ha kell ebayről lehet rendelni, nem is annyira drága, egy 6os szett 2000Ft körül van. A rajzon már erősebbek a tónusok, még mindig lehetsz bátrabb!
  • Looooser
    HumiAriból kis kedv csináló a festéshez :D
  • Looooser
    akkor csak annyi a kérés hogy hajrá, még bátrabban, a ruha anyaga össze folyik, ha egy anyag fekete akkor annak is vannak tónusai, használd hozzá a HB-B-3B-5B kombót, jobban ellehet különíteni velük a részleteket
  • skodatuning
    Hali!
    Múltkori tónusszegény rajzom után megpróbáltam kicsit bátrabban használni a grafitot. Ja és most inkább lefotóztam a szkennelés helyett! :)
  • MANOWAR
    Neha meg-meg kerdezik milyen tipusu ceruzaval kell vagy lehet rajzolni.
    Az alabbi videoban megkapjak ra a valaszt, az eppen hasznalt ceruza tipusat a bal felso sarokban mutatja, remelem segit. :)

• Malakai
    Ezek lehet rézkarcok, vagy hasonló technika.
  • Looooser
    valami szürrealista ábrázolás.....
    engem meg az érdekelne, hogy
    ez meg ez mibe tartozik,
  • tigeroo
    off:

az ilyen rajzstílusnak van valamilyen gyűjtőneve?
    példa 1
    példa 2
  • Subakka
    Drawing LvL: over 900000... I mean ASIAN
  • MANOWAR
    Gyonyoru rajzok:

megtobb... .
  • MANOWAR
    Cerka rajz (nem az enyem :)

• skodatuning
    Ok, megpróbálom kicsit bátrabban használni a különböző tónusokat! ;)

theone91: Legközelebb szkennelés helyett akkor megpróbálkozok a fotózással, hátha azzal jobb lesz.
  • theone91
    Én azt ajánlom, hogy az ilyen képeket inkább jól derített fénynél fotózzuk be (igen, fényképezővel). Az olcsóbb szkennerek főként szövegleolvasásra vannak, ezért alacsony a dinamika-átfogásuk, ami a grafit beolvasásának a gyilkosa. A grafit (főleg ha halványabbat erősen nyomjuk a papírra) fényes lesz, ami még pluszban vissza is veri a leolvasáshoz szükséges fényt. De nyilván ilyen képeknél legalább 3-4 különböző grafitot kell használni, az gyengébbtől az erősebbig... :)
  • lightjack
    Első portrérajznak igen csak jóféle, a tónusokat én is hiányolom, bár általában tényleg tompít rajta a digitalizálás. De pl a szempillájánál meg az ajkak találkozásánál, az orrlyukaknál mindig sötétebb tónusok jelennek meg, szóval ott nyugodtan lehetsz bátrabb, csak javít rajta!
  • skodatuning
    Szia!
    Igen, valóban lehetne egy kicsit kontrasztosabb. Bár a szkennelés egy kicsit "tompított" rajta. Meg azért még óvatos vagyok az árnyékolással / csúcsfényekkel is.
    Amúgy köszi a véleményt! ;)
  • tenkenorman
    kicsit talán lehetne kontrasztosabb, erőteljesebb???? én nem tudom nem értek hozzá. amúgy gyönyörű!
  • skodatuning
    Köszi szépen! :)
  • Aquir
    laikusként nem mondok kritikát, csak annyit hogy grat :)
  • skodatuning
    Sziasztok!
    Ez az első portré rajzom. Minden építőjellegű kritikát szívesen fogadok! :)
  • Midas
    nagyon jo lett grat :)
  • Looooser
    mutatós darab, grat :)

---

Mano:
    tudom és elnézést kérek mindenkitől az OFF ért, az a baj ezekkel a konvertálókkal hogyx oké hogy végig fut meg meg is csinálja, de mindegyik csak üres oldalakat ad, :S
  • GLaDOS99
    Nagyszerű! ^^^ Grat! ::)
  • lightjack
    Nah kész!

• MANOWAR
    Oh elfeljtettem a pdf lapokat EZZEL a progival osszefuzheted, hogy egy legyen belole.
  • MANOWAR
    Bar nem a topic idealjahoz tartozik de most mar mindegy :)
    Igy hirtelen nincs sok mas otletem ra csak meg ez:
    Photoshop-ban lemented PDF-be (hogy minel kisebb legyen a minosegnel lehet tovabb cseszegetni), majd azt konvertalod at.
  • Looooser
    " Step 1: Select up to 5 files (25Mb max) of supported formats and click 'Upload Files'. " pl ezért, a file meg 62 mb és mivel scannelt oldalak így nem akarja át alakítani egyik se :S:S:S
  • MANOWAR
    Esetleg valami konvertalo progi vagy online konvertalo? :)
    15150: not bad, not bad
  • Looooser
    működő .PRC , .EPUB , .FB2 formátumban nincs meg valakinek Betty Edwards jobb agyféltekés rajzolás c könyve? PDF-nem jó :S
  • Midas
    woot nagyon jo :) csak igy tovabb
  • lightjack
    Jelenleg itt tartok:

• Misi az ezredes
    Ha retinás kijelzője lenne elő is rendelnék egy ilyet :)
  • vixo
    nah,rég jártam erre,tegnapi firkálmányom:
  • Dynamic
    Sajnos csak concept...
  • SMGBAS

Sketcher
  • theone91
    Válaszd ki az oprendszert és a terméket (Intous 4).