15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#15305 Elméletileg igen.
Azonban a fehér temperát színezni akvarellel lehet pazarlás. Inkább a temperát csak, mint a gouache adalékanyag használd. Felteszem a cél teltebb és kevésbé lazúros, de akvarell hatású kép, vagy ha úgy jobban tetszik vizes temperafestmény hatása.
Mellesleg lehet kapni előregyártott gouache festékeket is, ha jól tudom. -
#15304 Esetleg osszehasonlitaskeppen nezzel meg egy-ket muveszellato arait is. -
browing #15303 helo
kezdő vagyok még a rajzolásban bár szerintem jól haladok, tapasztalok némi fejlődést...
na és azt szeretném megkérdezni, hogy most a Lidl-ben reklámoznak egy rajzkészletet, érdemes megvenni ott, lehet lényeges minőségi eltérés az és egy másik boltban?? (tudom a vége egy kicsit bután hangzik :) )
gondolom kezdőnként nem fogom mind a 24 ( ha jól emlékszem) darab eszközt felhasználni művészi kibontakozásom közepette de hátha.... -
#15302 hello
Ha feher temperat akvarell-el szinezek,elerhetek e hasonlo hatast mint a gouache?
vhol olvastam,hogy az akvarellt mint relative fedofesteket temperaval keverve hasznaljak....
koszi -
HyperRob #15301 Hát kb. véglegessé nyilvánítom a sziklaszerűség teljesen kifog rajtam Kép -
HyperRob #15300 Akkor tessék odavarázsolni azt a kreol bőrű, félmeztelen tetovált hölgyet is -
#15299 Kellemes ünnepeket nektek is!
(amúgy nem túl karácsonyi a hangulata ,biztos a farcry mellékhatása) -
HyperRob #15298
KELLEMES ÜNNEPEKET MINDENKINEK! -
#15297 Egy baj van ezzel a "szafaris" dologgal, nem ulok a verdaban egy hideg sorrel.
HyperRob alakul a molekula egyre tetszetosebb lesz, a ragyogas az alak korul nemrossz otlet, csak igy tovabb.
Kellemes Unnepeket nektek! -
HyperRob #15296 A szikla még nincs kész a háttér tetején még kell a világosság, de szerintetek jó az irány?Még nincs kész :) -
Karácsonyra ! -
HyperRob #15294 Értem :) Igen kicsit túlzás volt az atom fekete Jó az a világosítás a téma körül. Igen a szikla még kíván egy kis munkát -
#15293 A sziklaval meg foglalkoznek a helyedbe de persze te tudod, talan egy kicsit nagyon darkos lett. pl -
HyperRob #15292 Kicsit "darkosítottam" még biztosan hiányzik valami. Valami ötlet?
Dark
-
HyperRob #15291 Teljesen igazad van, el is kezdtem egy hátteret, de nem voltam vele megelégedve és egyenlőre így hagytam. Mondjuk megvan még a hátteres is lehet neki ugrok még egyszer. Köszönöm szépen a korrekt véleményedet -
#15290 A formak, fenyek, fenyvisszaverodesek szepek lettek.
Nem annyira elonyos dolog egy fekete feher rajzban szines reszeket rakni, vagy ilyenek vagy olyanak kellene lennie. A szikla a csajszi alatt nem eles mint a kep tobbi resze, ez nem is lenne baj ha lenne hatter hasonlo arnyalatban. Esetleg valamit moge dobhatnal darkos stilusban, a figyelmet a nore terelne megjobban. Az elozo elozo keped jobban tetszett, ennel ugyerzem siettel. Szepen megrajzolod a csajszit a veget meg elsieted. Hamar ennyi melot belefektettel .... . Mindentol fuggetlenul szep lett. (szvsz) -
HyperRob #15289 Sziasztok!
Rég voltam már. Az a Hellboyos mű eszméletlen jó lett. Gratulálok!!!
Egy újabb Boris feldolgozás általam. /Wacom bambo-val/Kép -
#15288 sziasztok
keresem Marylin Scott konyveit,illetve minden magyar nyelvu szakkonyvet ami az akvarell,akril es olajfesteszet teknikairol szol,,,
koszonom -
#15287 Szerintem meg egyszerűen csak túlhajszolt vagy. Egyél-igyál rendesen meló mellett, meg próbáld meg kipihenni magad megfelelő mennyiségű alvással. A kreativitás csak ezek után jön. Az alkotáshoz pihent agy kell - legalábbis amíg "kezdő" az ember - mert viszonylagosan megterhelő, és olykor nagy kihívás elérni az elképzelt célt (képet vagy alkotást), mely néha kudarcba fullad. Ez a kudarc elsőre lehúzhatja az ember ambícióját, de ne felejtsük el, hogy senki sem kezdi profin, és az alap fundamentumok megszerzéséhez sok gyakorlás, kitartás és idő kell, mire rutinná válik. Ezek néha gyötrelmes időszakok, de mindenképp meghozza a gyümölcsét, megéri küszködni. Feltéve ha tényleg érdekel a rajzolás vagy más alkotó médiumok.
Viszont nem egészen értem a kijelentésed. Azt írod nem találod szórakoztatónak a rajz elkészítés részleteit, csak amikor összeáll a kép.
Egyfelől a lépések szükségesek ahhoz, hogy összeálljon a kép. A csodálatos ebben, hogy bármelyik lépésnél befolyásolhatod a végterméket (pl. nem mindegy milyen stílusban dobod fel az alap vonalakat (koncepcionális hozzáállás), vagy az sem mindegy milyen stílusban részletezel vagy tónusozol - millió-egy alternatíva).
Másfelől ne legyél türelmetlen, hogy csak az "eye-candy" részre hajtasz. Legtöbb esetben az eye-candy lupikulát sem ér, ha a rajz alapjaiban rossz, mert pl. hibás a perspektíva, hiába van faszán megfestve, ha ordít róla, hogy az emberünk csak mímeli a dolgot, de tanult és begyakorolt alapjai igazából nincsenek...
Pihenj, menj emberek közé, menj ki a természetbe, olvass, inspirálódj és alkoss. Szerintem másképp ez nem megy.
Hajrá! -
#15286 Szerintem ha nem találsz benne örömöt, akkor hagyd abba, csak akkor érdemes csinálni ha érdekel és szereted is csinálni. -
angeli #15285 Az alul motiváltságom miatt a rajz elkészítési lépésekben nem igen találok örömöt, csak mikor összeáll a kép a rajzról - ezért is rajzolok egyre ritkábban. A meló teljesen lehúzz. Csak kíváncsi voltam, hogy vannak e az itt lévők közül valaki, akik hasonló szarban csoszognak. -
#15284 Hali!
Hát igazából varázsszer erre nincs csak a rengeteg sok gyakorlás ami természetesen rengeteg sok időt emészt fel, de ha örömödet leled benne akkor nem fogod észrevenni hogy mennyi ideje csinálod. Az alapokat elméletben el lehet sajátítani, onnantól már szerintem gyakorlatban lehet igazán fejlődni. -
angeli #15283 Sziasztok. Tudtok egy gyors és effektív módját a rajztudás fejlesztésének? 20 éves vagyok, másfél éve heti 4 napot dolgozom reggeltől estig és ez a teljes alul motiváltságba vezetett, semmi produktív dolgot nem tudok kihozni a gondolataimból. Esti okj-ra járok, öneltartás miatt, alkalmazott grafikus szakra.
-
#15282 Nagyon kösz mindenkinek! -
Celebrau #15281 Ezt a két rajzomat találtam BME-s előkészítőről 2003-ból:
Rajz 1
Rajz 2
A BME rajz alkalmasságin ezzel a tudással megfeleltem, de 1 pont hiányzott a felvételi ponthatárhoz. Ybl volt a második helyen, az ottani alkalmasságin 3. lettem, de ott többféle feladat volt: testcsoport (mint a fentiek), testet kellett rajzolni vetületek alapján (nem belső teret, mint BME-n), fénykép után is kellett rajzolni, adott geometriai formákból kellett összelegózni valamit, műveltségi teszt.
Mai szemmel borzasztó rajzok. :D Mondjuk jó lett volna a ceruza "helyes" tartásával kezdeni az oktatást...
Akit érdekel, hogy a majd' 10 év alatt mennyit fejlődtem, az itt nézzen szét. :) -
#15280 itt találtam 1-1 képet a feladatokhoz
-
#15279 konkrétat nem tudok, mert én is még csak tervezgettem a rajzalkalmasságit ... esetleg a végén említett Valóság, Gondolat, Rajz című könyvben vannak tényleg pontosnak és jónak ítélt rajzok akkor az alapján ki lehet szűrni azt h mi az igazán jó vagy mi nem, mmint sztem -
#15278 Jah ezt olvastam, de az a baj ezzel hogy leírva nehéz megállapítani hogy most ezt tudom e teljesíteni e vagy sem és mi az ami már megfelel. Esetleg nem tudsz (vagy tudtok) adni konkrét képet egy rajzról amit teljesíteni kell a megfelelthez? -
#15277 ilyesmi
am nem tudom, sztem ugyanaz a rajzalkalmassági van építészeten mitn pl formatervezőn ... bár lehet tévedek -
#15276 Nem tudjátok véletlenül hogy miféle rajzokat kell "teljesíteni" egy építészeti rajzalkalmasságin? Gondoltam el kellene járni előkészítőre, de mivel baromi drága, gondoltam "Do It Yourself" módon megnézem hogy átmennék e, csak az a probléma, hogy nem találok konkrét képi anyagot arról hogy milyen rajzokat kell alkalmasságin készíteni. -
mumeen #15275 Szerintem aranyos,jó lesz az!
;) -
WinStar #15274 nah,nem sikerült,éljen...nah,nem vagyok profi rajzoló,de kiváncsi vagyok a véleményetekre.Csak vázlatozok.
Itt az eggyik rajzom,unalmamban készítettem :) -
WinStar #15273 -
WinStar #15272 -
mumeen #15271 USA-féle demokrácia
-
djuliann #15270 Sziasztok !
Azért kereslek benneteket mert mi egy scifi-rts játékot csinálunk és ahhoz keresünk jól rajzolókat ,aki megrajzolja a játék kontceptét.. stb
-ha érdekel titeket akkor vegyetek fel skypon és a többit megbeszéljük chaten.
skype nevem : djuliann_zsolt
üdv !
Zsolt -
djuliann #15269 Szia !
Írtam privibe ! -
Midas #15268 Lattam mind ket reszt tudom ennek ellenere irtam :) de azert is irtam hogy lehet csak foto miatt latszik igy. -
#15267 Jah valszeg azért lehet úgy látni hogy a bal kisebb a kelleténél. Egyébként kösz:) -
#15266 Hellboy jobb keze eleve jóval nagyobb mint a bal. :)