15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
VaniliaThunder #15425 Ilyen Promarkert pár éve kipróbálni vettem, Budapesten a 4-6 villamos Mester utca és Boráros tér közötti kis művészellátó boltban. Akkor kétféle volt, az után tölthető és a nem után tölthető. A sima olyan 750-800 Ft, még a másikat valahol 1200 Ft környékén árulták. Király nagyon, csak ahhoz hogy valamit kezdeni is tudj vele, kell szerintem 15-20 db belőle, ahhoz meg számomra picit drága. De tény hogy profi eszköz. -
Celebrau #15424 A második videóban is proMarkert használ, az elején kiírja: ceruza, radír, proMarker (red, black, blender), tűfilc (0.1, 0.3) és fehér tintás zselétoll.
A mártogatós résznél a fehér tintát és a vöröst keveri össze műanyaglapon és a blendert bele mártogatva festi az átmenetet. -
#15423 Beletekergettem, de nem láttam mártogatást, az első vidin a kupakot tartja mindig a másik kezében. -
Ronyo #15422 Sztááár vagy maLakai !!! Kössz!!
Hátha a másikra is van valakinek 5lete ... azthiszem azt mártogatja a csaj. De mibe? -
#15421 A vastagabb, amit elég nagyrészt használnak ezekben a ProMarker, idehaza dekorfilcnek szokták nevezni, darabja 1000HUF környékén, vagy nem sokkal alatta. Ezeknek két vége szokott lenni, egy vastag, lapos marker (kihúzó) és egy vékony(abb). -
Ronyo #15420 Hali mindenkinek !
Tök jó amiket itt rajzoltok ... hál' Istennek :) sok a tehetség!
Viszont lenne egy kérdésem: Nem tudjátok véletlen, h ilyen filctollakat hol lehet kapni, és hogy köbö mennyibe kerül ?! Az alábbi linkelt videókon festenek ilyenekkel, és Nekem nagyon bejön :)
Promaker
FSketcher
Azt hiszem a két videóban különböző eszközöket használnak, de mind a 2 érdekelne. Ha ezekről valaki tudna valami infót, azt meghálálnám :) és előre is köszönöm!
-
#15419 unalom + 20 perc + egy kis passz nem toom mi
-
HyperRob #15418 Majd teszek fel képet is, ha teljesen készen lesz. -
#15417 Nem semmi, szép munka! -
HyperRob #15416 Sziasztok! Egy újabb speed paint videó tőlem. Még nincs készen teljesen, ezért képet nem teszek fel. A zenéért elnézés. Sajnos, amit akartam az jogvédett volt és le kellett cserélni. Újraszerkeszteni meg feltölteni nem volt kedvem, majd ha készen lesz teljesen, akkor képet is teszek fel. -
VaniliaThunder #15415 Ahogy láttam, sokan festegetnek. Lehet már volt, de azért belinkelem, baromi jó videók vannak itt. CtrlPaint -
#15414 Visszatérve picit Wacomra, mellesleg ezt lőtték még fel nemrég, azaz a wacom vidd magaddal tabletek (cintiqek), egy win8-as erősebb hardverrel, hogy elvigye a grafikai szoftvereket és egy androidos gyengébb, ami inkább arra lett kitalálva, hogy komolyabban akkor dolgozz vele, ha rákötöd egy PC/Mac-re és normál Cintiqként használod. Plussz kiadtak egy nyomásérzékeny tollat iPad-hoz.
Áruk természetesen a Cintiqeknek megfelelő, a win8-as$2000 / $2500, az androidos $1500 / $1600 a háttértár méretétől függően. -
HyperRob #15413 Teljesen jó! Nagyon eltaláltad :)
Ide is beregelhetsz, nagyon jó kis oldal.ArtistPub -
VaniliaThunder #15412 Azért hogy bemutatkozásul valamit mutassak is.
-
VaniliaThunder #15411 Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra, holott az Sg-s fórumok között szinte mindig találok bármilyen témában megfelelőt. Ahogy visszatekertem pár évet, láttam hogy itt egész színes a grafikus társadalom. Jómagam leginkább rajzfilmszerű rajzokkal foglalkozom, bár soha nem akartam, mégis valahogy ez jött. (majd lehet felteszek pár munkát) Ha nem veszitek tolakodásnak, egyből kérdeznék is. Tudtok ajánlani olyan oldalakat, könyveket, magazinokat, bármit amiből lehet némi inspirációt nyerni? Vannak olyan kis projektek körötökben, amihez lehetne csatlakozni? Szimplán könnyebb, szórakoztatóbb meg biztosan sokat tanulhatok a tapasztaltabbtól. Illetve hallottam erről a stock fotózásról, mikor közvetítő oldalakon keresztül adják el emberek a fotóikat, majd az eladásokból jutalék jár. Ez grafikákkal is így van. Van aki próbálta már? -
#15410 Tisztában vagyok vele. Nekem nem mondasz újat azzal, hogy a high-end Wacom cuccok drágák. -
#15409 Egyébként pár patent is az övék, amik miatt pár technológiát egyszerűen nem használhatnak mások, mint pl hogy a ceruza a táblán veszi fel az energiát ami kell neki (ezért könnyű, nem kell elem/aksi/kábel), meg talán a dőlésérzékelés techjük is egyedi, amit nem használhatnak más tábláknál.
A monitorok korrekt IPS panellel vannak ellátva. A színhűség szép, de általános használatra azért nem a legjobbak, kontrasztarányuk nincs az egekben és a képfrissítés is kimondottan lassúcskának mondható. Persze ezek a dolgok nem igazán lényegesek grafikai használatnál. -
HyperRob #15408 Ők fejlesztették ki elsőként ezt a technológiát és profi módon lehet vele dolgozni. Bár a monitor minőségéről nem tudok nyilatkozni. Egyébként videómegosztókon fent van, hogyan lehet házilag negyed ennyiért kihozni.
PL. itt egy videó, de nagyon sok van youtube-on -
#15407 DE MIÉRT ENNYI?!?!?!?!?!?!?!?!?! VAZZE AZ FONT-BA VAN KIÍRVA NEM USD -
#15406 Mert szűk a felvevőpiac. Csak a profi grafikusok vesznek ilyet, vagy olyan cégek, ahol hangsúlyos lehet egy ilyen célszerszám.
De sok cég az Intous + Egy profi monitor kombináció mellett dönt, mert a Cintiq-ekbe került panel minősége lehetne profibb (színtérlefedettség nem a legjobb állítólag, ami komoly munkáknál nagyon fontos). Ami ennyiért azért gáz. -
#15405 és egy kis nyálcsorgatás :S :F
nem igazság, miért ilyen drága??????? -
#15404 egyet értek az elöttem szólókkal, nekem genius táblám van (lentebb látsz egy sárkányt, az egész kép azzal a tollal készült), próbáltam már wacomot, lényegesen sok a különbség használhatóságban, máskérdés hogy én már hozzá szoktam a geniusom hibáihoz így magabiztosan tudom használni, ha precizen rajzolsz én is javallom a wacomot, ill ha firkálsz mint én elegendő egy olcsóbb genius is.
De tény a wacom a jó márka :) -
#15403 Wacomon kívül nem fogsz jó minőségű tabletet találni a konzumer-piacon. Az első tabletem egy Genius volt, vonalzóval teszteltem, még az egyenes vonalakat és hullámosan vitte fel. El is ajándékoztam, aztán pár héttel késöbb később kaptam az infót, hogy megtört a kábele, meghalt. Aztán dolgoztam egy kicsivel drágább, nagyobb Geniussal (szerencsére kölcsön kaptam csak), szintén ugyan ezt produkálta... A legolcsóbb Wacomok sem produklják, vagy csupán minimálisan ezt a hibát.
A Trustok online-visszahanga sem túl kielégítő. Ezeken kívül már tényleg csak a noname-gagyik léteznek.
Emellett nincs panasz a Wacom driverekre sem. Genius driverekkel sokszor nehéz életet lehelni a tablet teljes funkcionalitásába. Én sokat szenvedtem anno a Geniussal, hogy a Photoshop felismerje a nyomásérzékenységet.
Én úgy gondolom, érdemesebb egy kicsit többet rászánni, ha tényleg drágábbak (négy éve van Wacom-om problémamentesen, azóta nem igazán néztem árakat), mert hosszabb távon jobban kijössz, mintha évente kéne cserélni.
Ja és amondó vagyok, a Genius tollakba még mindig bele kell erőszakolni egy szerencsétlen ceruzaelemet, ettől teljesen mentesültek a Wacom tollak. -
HyperRob #15402 Mindenképpen Wacom táblát vegyél.A trust és genius márkát felejtsd el örökre. Nekem is alap wacom táblám van A5-ös méretben. Korábbi hsz.-et nézel láthatsz rajzokat tőlem. Egyébként itt érdeklődj. nagyon jól elmagyarázzák.
http://prohardver.hu/tema/digitalizalo_rajz_tabla_tapasztalatok_tanacsok_stb/friss.html -
Brinn #15401 Sziasztok,
DigirJztablat szeretnek venni, de kezdesnek kicsit dragallom a wacom markat. Esetleg tudnatok ajanlani egy megbizhatot, sok gombbal? -
Midas #15400 szep munkak -
#15399 Nálam fejből jön minden soha nem másolok csak referenciát használok mint ahogy mások is, amúgy megnézi az ember kajak nincs olyan artist aki valaha ne rajzolt/festett volna sárkányt, mindenkit vonzanak ezek a misztikus lények. -
#15398 samsung: csak onnan rajzolok sárkányt, máshonnan csak ötletet merítek egy két kivitelezéshez de azt is magamra formálom
-----------
Caleb: hatalmas up! nekem bejön :D
----
és igen ezek után nem is tagadom le én sárkány buzi vagyok :D -
#15397 köszi hogy eszembe juttattad a sárkány témát:)
Vagy 10 éves rajz, egy unalmas órán készült a suliban.
Kicsit a szkennelés csúfított rajta, de az eredeti már nagyon megkopott szóval jobb így.
-
#15396 Fejből van akkor, nagyon állat! tetszik! -
#15395 tucatjával vannak ilyenek a fejemben van amelyik részletesebben van amelyik kevésbé -
#15394 nem rossz. mi ihlette? :) -
#15393 végre volt időm kicsit firkálni... nem nagy szám, de örömmel készült :)
-
gombabácsi #15392 webgl sculpt program:
http://stephaneginier.com/sculptgl/ -
#15391 -
#15390 -
#15389 Igen tudom, évek óta használom a klasszikus Koh-i-noor Versatilt, de elég idegörlő a kis hegyezőjével hegyezni. Ráadásul ha teljesen letörik a hegye, mert leejtem a cerkát, na akkor aztán tényleg agyhalál:) A smirglis megoldást is ismerem, de a leggyorsabb és legtisztább a lenti hegyező lenne. Mindegy, legfeljebb megrendelem külföldről. -
#15388 A 10 ora nem is olyan sok, foleg ha nem egyszerre csinaltad.
Dynamic par szaz forintert kapsz 4-5 darabot es mindegyik vegeben ott a sajat hegyezoje (na persze az nem profi cucc)rengetegen hasznalnak csiszolo vasznat(smirgli papirt) szerintem jo megoldas, talan annyi baj van vele, hogy a maradek grafit port hova tedd, viszont olyan szogben hegyezed ahogy te akarod az nem egy utolso szempont. -
HyperRob #15387 Köszönöm!
Van layer a progiban csak nem tudom még tökéletesen kezelni. Pedig tudom, hogy úgy gyorsabb lenne meg szebb. Kereken 10 óra. Tudom ennyi idő alatt többet lehetne kihozni belőle, de apródonként csinálom. Volt, hogy csak 20 perc időm volt rajzolni. -
#15386 Nem tudjátok hol árulnak ilyen töltőceruza bél hegyezőt?
Ami a videón van az konkrétan "Staedtler 502", de erre magyar nyelvű találatot természetesen nem hoz a Google, mást típust (ha van) meg azt sem tudom milyen néven keressek, mert eleve a töltőceruza, nyomós iron meg mindenféle idióta neveken fut, ráadásul az ebbe való betét hegyezőjének nevét kisakkozni már elég komplikált lenne. Egy szó mint száz semmilyen néven nem találok magyar webshopokban ilyen fasza hegyezőt, mint a videón és nagyon kéne :)