355
Little Big Adventure 2 problems, and helps!!!!
  • takysoft
    hogyhogy "még"?
  • Gregorius
    Sajnos egyéb helyeken még nem tudok grafikai fordítást végezni, így most majd az LBA2 magyarítását reviziálom.
  • Axon
    Remek!
    Egyik kedvenc játékom :-)
  • takysoft
    rulz!
  • Gregorius
    LBA1 frissítés nálam.
  • Szuli
    Köszi az infót! Remélem tényleg lesz :)
  • Gregorius
    Újságcikkekben van róla szó, az exAdeline egyik tagjánál van a jog, és tervbe is van véve. Maga a tény, hogy elszeretné készíteni még egy fél éve is így volt, szóval a semminél azért egy picit több, szerintem biztos lesz, de lehet, hogy már csak a gyerekem fog vele játszani.
  • Szuli
    Ja ezt én is hallotam, csak éppen 2000-ben volt róla szó.azóta eltelt 5 év...és semmi :( brhüüühhüü
  • Lacc
    Ja, valszeg halott a dolog, valami olyasmit hallottam, hogy a fejesek összevesztek aztán fuccs az egésznek. Persze nem kizárt, hogy később lesz valami új rész, de elég kicsi rá az esély, tekintve, hogy nem aratott olyan hatalmasat (sajnos).
  • takysoft
    nem is biztos, hogy lesz.
    a készítők egy csoportja elvileg megvette a jogokat, csak most előtte egy másik játékot fejeznek be, hogy legyen rendes indulótőke LBA3-hoz. talán sose lesz...
  • Szuli
    MIKOR LESZ MÁR LBA3???
  • takysoft
    ChaosFish(egyik legnagyobb LBA fan) készített eg útmutatót:
    http://el-muerte.student.utwente.nl/lba/forum/showpost.php?p=172798
  • takysoft
    miért nem jártál a honlapomon?
    ott van minden ifno. lba1 1994, lba2 1997
    és a játék is szép. az LBA 1-et igen sok újság a 94-es top játéknak választotta grafikailag. LBA pedig FULL 3D-s kültéri grafikával rendelkezik, ami abban az időben igen részletesnek volt mondható.
    quake, vagy duke3d poligonszámánál kb 10-20-szor akkora poligonszám....
    sajna ezt semmilyen gép nem bírta voltna akkor real-timeban, így a backgroundot csak akkor frissítette, ha kimentél a képből, vagy entert ütöttél. így az elöl levő mozgó karakterek poligonszáma is nagy lehetett. kora legszebb játéka volt az lba2 is. ehhez párosul a felejthetetlen világ és történet.
    mindenkinek ajánlom. az első rész nehezebben futtatható win alatt, a másodikhoz csak egy pici patch kell, megtalálható az oldalamon a letöltés részlegben.
    majd ki kell próbálni az lba1-et dosbox alatt... hátha (dosbox oldalán elvileg full supported van írva), bár létezik wines futtató is.

refreshlock ajánlott.
  • steweee
    mikor jelent meg ez a játék? mert én úgy emléxem hogy nagyon régen, viszont a képeket elnézegetve jónak tűnik, de lehet hogy azok csak a videobetétekből vannak
  • takysoft
    köszi szépen, frissítettem a
    honlapom is!
  • Gregorius
    Frissítettem, javítottam a Little Big Adventure fordítását. Annyi hiba volt benne, hogy rossz volt visszaolvasni. Na, mindegy, a lányeg, hogy itt van egy frissebb, szebb, jobb verzió.
    Egészségetekre!

Gregorius' corner
  • takysoft
    a gond ugye az, hogy az Adeline-nek nem jogutódja ugyan a F4 Toys. asszem a jogok talán a kiadónál vannak, nemtom. ezért nem készül a lba3 sem... talán később.

ez itt az oldalam
    érdemes megnézni, van LBA részleg is, olvasgassatok bele. nekem megvan minden rész, teljes ISO-k, beszélős első rész stb.
    ha még él ez a topic, és van érdeklődés, akkor feltölthetem őket, talán.
  • Gregorius
    Legális forrásból nem nagyon fogod beszerezni, mivel az Adeline jogutódja, az F4 Toys is nehézségekkel küzdött abban az időben, és amikor az Adeline-tól szélnek eresztődtek a fejlesztők, nem tudtak rendesen megegyezni, hogy ki legyen a jogutód, így aztán abba a szerencsétlen helyzetbe került a játék, és a játékosok is, hogy hanyagolták az LBA-t, és nem is foglalkoztak vele tovább. :(
  • kistigris20
    Hello!
    Nem tudja valaki hol találom meg A játékot? Mindenhol kerestem, de mintha a föld nyelte volna el. De komolyan! Esetlek egy jótét lélek aki átküldené nekem?
    Segítség!!
    :) Köszi
  • Ombika
    Jaja egyike volt amit vegignyomtam!
    Most jatszhatnekom tamadt vele! :P
  • Drizzthsz
    Kibaszott jó, az biztos!!!
  • Ombika
    Ahh meglattam ezt a nevet most es elkezdtem vigyorogni mekkora game volt!
  • Gregorius
    A Little Big Advenutre sorozat tovább él! Fréderich Raynal egy a közelmúltban készített interjúban noha nem adott egyértelmű választ, de igen pozitív formában kitért az LBA3 lehetőségére, mint olyan projektre, amit szeretne kivitelezni. Hogy a téma ilyen kocsonyás formában maradt, az csak az interjút készítő francia magazin munkatársának köszönhető, aki minden bizonnyal nem a rajongók keménymagjának a része, így nem feszegette tovább a témát.
  • CarajoEsp
    De megtudom csinálni aztis. Akkor valszeg az lessz. Köszike. Jah és a fordítás kiváló!!
  • Gregorius
    Az LBAWin másolásvédelme erősen korlátozott, mivel nem profi program, így aztán hol megy hol nem. Olyan is van bőven, akinek ISO-val sem megy. Az ISO-t nem tudod formális átírás nélkül kiírni CD-re?
  • CarajoEsp
    Hmm. De az a furcsa ,hogy most megint letöltöttem az iso-t és azzal megy tökéletesen.
  • Gregorius
  • CarajoEsp
    Lenne egy olyan problémám ,hogy kiírtam cd-re az Lba2-t és mikor felteszem és felpeccselem akárhol van a cd-mindíg keresi és nem indul el. Mikor Iso-ban indítottam ilyen baj nem volt.
  • SirBubu
    jó neked...
  • Gregorius
    Nem, nekem nem lép ki.
  • Gregorius
    Nekem is van valahol egy rippelt változat, CD-re kiírva, csak azt hiszem vírusos, de nem is nagyon néztem, mert megvan eredetiben. Majd lehet utánajárok...
  • SirBubu
    Gregi: köszi a jótanácsot. a baj, hogy pont nem fájlmegosztó hálózaton át akartam leszedni, mert emigy gyorsabb lenne. nyomoztam google-lal elég sokat neten, de semmi sajna :((
    marad akkor megosztás...

még 1 olyan fél vagy 1 éve valamien honlapról a rippeltet tömörítettben siekrült leszedni beszéddel együtt (kb 100 mega csomagolva), de annál a résznél, amikor a Tralü-t kinyírod elején, jön az asszony, és elhagyjátok katakombákat egész 1szerüen kilép windowsba, oszt annyi.

ezt a honlapot se sikerült már megtalálni sajna, biztos törölték.

esetleg valaki pont ezzel a rippelt verzióval nem találkozott véletlen? és esetleg nem tud a fenti hibára megoldást? a fájlnév: lba2sp.rar - 110 756 985 byte.
  • Gregorius
    Örülök, váljék egészségedre! ;)
  • Gregi
    eDonkey-n vagy eMule-n meg van mindkettő, én is onnét szedtem le.
    Igaz elég lassú, 1-2 nap alatt ért le, de onnan biztos le lehet szedni.

Gregorius: Neked meg örök hála, szereztél nekem, jó sok óra boldogságot! :) Köszi szépen a fordítást!
  • SirBubu
    sziasztok, hasonló problémákkal küzdök, mint Wanted kollega alább. az LBA2 cd isoját szeretném netröl leszedni.
    ha valaki tud 1 linket, küldje el plz a [email protected] címre

köszi
  • Gregorius
    Én marha, most vettem észre egy hibát az első rész fordításában. "Monták" Ez elég durva. :) Biztos van még ezerrel. De írjatok, hogy hol, javítom. ;)
  • Gregorius
    Melyik rész érdekelne?
  • Gregorius
    Nos, amint tudod a lopakodó üzemmódban a láthatóságod kisebb. A labdát ügyesen dobva dobótávolságon belül van, de még nem lát. Ezen kívül úgy is lehet dobni, ha elég ügyes vagy, és tudod a mozgó célpontot követni, hogy nincs ideje visszalőni. Ezeket bizony meg kell tanulni, mert lesznek nehezebb részek is!
    De simán el is lehet kerülni a csatát, hiszen a mólónál ki is tudod kerülni. Addig nem lát el. Utána pedig lehet nyugodtan futni!

SPOILER: A házban pedig teljesen mindegy hova bújsz el, csak lopakodó, és SPACE utána akár a szájukban is lehetsz enyhe túlzással! :)
  • Axon
    Az 1. részben sikerült elbújnom a házamban a mosdókagyló mögé, így nem találtak meg, de az asszonyt elhurcolták.
    Megtaláltam a mágikus köppenyem és a labdám. A kandallón keresztül kimentem a házam mögé.
    Na most mit is csináljak... Ha ügyesen esek le, akkor pont egy tengerparti barlang elé esek, de hiába megyek be, mert ott 2 bezárt ajtó várt. Ha a ház fele megyek, akkor ott van egy klón, amit le tudok éppen dobni a labdával, de rögtön feláll és belém is tud lőni. A ház előtt meg egy bészbólütős elefánt randalírozik. Eddig jutottam.
  • Wanted
    Hi!
    Nekem megvan a gamma mindkét része, de csak ripben.
    Ha valahova sikerült feltölteni a fullt, megadnátok a címet?