355
Little Big Adventure 2 problems, and helps!!!!
-
#115 Akkor jó. -
#114 Menni fog mivel én küldtem el az eredeti cd ISO-ját és azt felismeri eredeti cd-nek. -
#113 Ja, mert azt hittem, hogy lbawin mellet még felraktál valami patch-et. Mert patch nincs hozzá! :)
Az LBAWin nem csinál gyakorlatilag semmit, csak megnézi megvan-e az eredeti CD, ha nincs gáz van, mert vagy működik, vagy nem, ezen kívül pedig gyakorlatilag az exe-t alakítja át Windows alatt futtatható fromátumúvá, valamint kiegészíti a konfig-ban talált beállítások driverfrissítéseivel, meg hasonlók. Ezt onna tudom, hogy én is segédkeztem a fejlesztésében. Úgyhogy ha nincs eredeti CD akkor lehet nem fog menni. :( -
#112 megpróbálom megkeresni
-
#111 Ok azt fogom tenni.
Kösz. -
#110 Hmmm... nem tudoim mi lehet a gond.
Nekem patch nélkül nem ment, de a winlba -val már szépen indult és a hang is tökéletes.
Egyébként nekem is azt csinálta a patch amikor elindítottam, mint neked.
Keresgélte az eredeti cd-t és amikor megtalálta a daemonnal befűzött ISO-t akkor másolgatott és hangkártyát állítgatott.
Mondjuk nekem nem találta el a hangkártyát, így kézzel állítgattam.
Javaslatom, hogy először próbáld úgy elindítani, hogy a setup-ban beállítod, hogy nincs hangkártyád.
Ha így elindul már kísérletezgethetsz a hangkártya beállításokkal. -
#109 Patch nélkül sem ment. -
#108 Nem tudom, Axon tett mellé egy patchet ahova feltöltötte a patchet elindítva valamit alakítgat, majd megkeresi a cd-t másolgat róla valamit, belövi a hangkártyát és csinál pár fájlt és elvileg az lbawin.exe-vel kellene indítani de nem megy. -
#107 Nem az a kérdés, hogy HOL, hanem hogy HOGYAN! ;) -
#106 Úgy tudom, hogy az e-bay-en lehet még kapni. -
#105 Milyen patch-et? -
#104 Nem indul ez az LBA1. :(
Feltettem a pathcet is és az lbawin fájllal indítottam de csak egy fekete képernyő majd visszadob a winbe.
Magyar xp-m van.
Ötlet? -
#103 De nekem is jobb lenne a fullos,nem pedig a rip..:-( -
#102 Add már meg lécci azt az ftp-t.
Asszem csak az első rész kell mert a második megvan. tegnap én is keresgéltem az első részt a neten,s találtam is jópárat warez oldalakon,de vagy meg sem volt már a file,vagy hibás volt a zip file. Kissé ideges voltam,mikor már vagy a 3. helyről szedtem le,s még mindig hibás volt... -
#101 Ez így általában igaz, csak szokott lenni kiadás régi gamékból, neten is rendelhető volt egy ideig, de én hülye elmentem mellette. 1999 Ft-os árakon szoktánk adni a régi gamékat. Hátha azért még találok. :-) -
#100 Huh már én se emlékszem, hogy az első részben hova kell elbújni a házban :) Az 1-et csak egyszer toltam végig, nekem a 2. sokkal jobban bejött, jobban átérzetem az egészet. Persze az 1 is nagyon über. -
Vajákos Mimóza #99 Azér' ez nem egészen úgy müködik (sajnos), hogy beballagsz az elsö boltba, aztán leemeled a polcról.
De hát ezt Te is jól tudod, tapasztalhattad!
Ebben a nagy, büdös kapitalizmusban olyan terméket forgalmaznak a kereskedök, amit el lehet adni.
Amennyiben a rég(ebb)i játékokat értékelhetö mennyiségben pénzzé lehetne tenni, akkor lenne böven választék ezekböl.
Ennek hijján max. (elfekvö készletekböl) áruházak polcain alkalmilag, vagy használtan, másodkézböl szerezhetjük be, eredetiben.
Persze nagyobb kiadóktól (általában) rendelni is lehet, de az nem annyira olcsó.
Egyébként tervbe volt véve egy harmadik rész is, szerintem abból se lesz már semmi...
...de ne legyen igazam -
#98 Hol lehetne venni eredetit akár 1-et akár 2-őt? Budapesten lehetőleg. Én szinte ezeken nőttem fel :-) -
#97 Úgyis van! -
#96 Csak szükségmegoldásként javasoltam.
Amíg nincs meg a cd-s verzió az is megteszi.
A 2. részből nekem is csak a rip verzió volt meg, az elsőből még rip sem.
Viszont egy rövid ideig 95-ben egy számtek boltban dolgoztam és ott megvolt az eredeti dobozos LBA1. Ki is próbáltam, de nem sok időm volt ott vele játszani. A mai eszemmel már jobb lett volna megvenni, bár akkor még egy-egy játék majdnem egy havi fizetésembe került. -
#95 Igen, de az élmény a fele, mert se zene, se anim ha jól tudom. :( -
#94 Köszi szépen! Látom megérte lefordítanom, és ez a legnagyobb öröm a munka után. ;)
Egyébként ha bemész a házba, és találkozol kedveseddel, akkor ő rögtön elsüt egy mondatot, hogy bújj el. Úgy is kell tenned! Azt hogy hogyan, azt már nem mondom meg, mert akkor lelövöm a poént, szenvedj egy kicsit, úgy jobban esik a siker is! Utána lesz időd bőven!
Az első résznek sokkal jobb a története, és izgalmasabb, a második pedig hosszabb, technikaiolag jobb a grafikája, és pergősebb a játék, mert nem olyan nehéz. De majd ott is aljön az az idő! :)
Ezúton szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét a játékmenet hibára az LBA1-ben. A múzeumnál, ne mint ökör a falnak, mert lehet előről kezdeni a játékot! ;) -
#93 Nem mondod? A ro...., én errő lemaradtam annak idején, sőt most is. :) Akkor viszont milyen kis csalafinta ez az Adeline, hogy ott letiltja. :) -
#92 Ha tudsz egy helyet adni ahova feltölthetem, akkor feltolom neked mindkét rész cd-s verzióját.
Egyébként az 1. rész rip verzióját (cirka 8 mega) már láttam ingyenes szerveren. Simán rákerestem egy keresőben és már húztam is lefele egy orosz ftp-ről. Igaz ciril betűs a szöveg, de ha rátöltöd gregorius magyarításád, akkor már magyar lesz, úgyhogy használható. -
#91 Na végre tagnap ismét jó lett a gépem. (Lefüstölt az új GF kártyám, már másodjára, ezért lecseréltem ati-ra)
Rögtön LBA-zni kezdtem. Csak egy órácskám volt rá, de hihetetlen élmény volt. Természetesen nem bírtam ki és a 2. részbe is belekezdtem. Ez talán jobban bejön mint az 1. rész, mivel itt nem kell folyton menekülnöm így jobban tudok nézelődni a városban. Folyton elhülök, hogy ilyen remek játékot tudtak csinálni a zsenik már a 90 évek eleje-közepén, elképesztő.
Az 1. részben eljutottam a házhoz, de jön egy elefánt és ledob egy labdával és már megint a börtönben ücsörgök. Találtam egy vészkijáratot a kandallóban, de az asszony emleget valami eldugott tárgyat amit meg kellene keresnem, de nincs rá idő. Mit tanácsoltok.
A 2. részben pedig éppen a patikát keresem, de már mindenhol voltam - még kocsmában is :) - de a patikát nem találom.
Azért nem kellene egyszerre tolnom mindkettőt, de muszály volt belenéznem.
A fordítás eszméletlenül szuper!!!
Gregorius örök hála lengedezzen glóriaként a magyarításért! -
#90 Hmmmm anno-anno,de rég is volt,s milyen király gamma volt. Most így nosztalgia képpen kedvem lenne a magyarítással újra végigtolni,de már nincs meg:-(
Nem tudja valamelyikőtök,honnan lenetne mindkettőt megszerezni? -
#89 :D -
#88 Ne idegesits, direkt van egy gomb amivel a játék enged képet menteni, ki is írja, hogy hova mentette milyen néven. :) -
#87 Hol élsz ember, képlopás DOS-ban? :))))))))))
Nem arra lett kitalálva! ;) -
#86 Az így van alapból is, az nem kifogás. Ha kivilágosítanád sem látnál semmit, ugyanis nem rajzol ki semmit. Mindig pontosan egy fél kockányit látsz előre és vissza is. Lopakodós üzemben kell lépkedni, és óvatosan. Igen, nyugodtan rajzold le az ábrát egy papírra. Bár nem szükséges, aki menő, a nélkül is megcsinálja. :))))))
Sok sikert vele. Talán a legnehezebb része a játéknak! -
#85 Ja az jó volna ha látnám csak nálam olyan sötét, hogy szinte semmit nem látok állítani meg nem lehet. :( -
#84 Én régen azt a térképet lerajzoltam :D Aztán annyiszor végigtoltam már, hogy még most is emlékszek fejből az ótvonalra :) Nem nehéz, csak lassan menj mindig, kicsiket lépjél, hogy lásd éppen merre megy az út, hol lehet leesni. -
#83 Hogy a picsába oldottátok meg azt a láthatatlan lépcsős kupolás feladatot? Olyan sötét alapból a game, hogy bent szinte alig látok valamit a térképet meg nem tudom elmenteni mert nem enged ott képetlopni. -
#82 Ja, semmi gáz. Ettől még nyugodtan végigtolható a játék. Csak tényleg végig kell tolni, nem vezetni! :)) -
#81 Huh. Akkor mák. -
#80 Nem lesz szükség. Max ott a versenypályán, de ott csak talán lóherét tudsz nyerni, szóval csak poén szinten van az ott. -
#79 De lesz szükség a story folytatásához a gyors előremenetre és kormányozhatóságra? Virágért már átugrattam az megvan. -
#78 Nekem sosem volt ilyen futásos probléma, simán be tudtam menni mindenhova.
Ah, újra végig kéne tolni, megint visszaemlékeztem mekkora hangulata volt :) -
#77 Ige, ez a túl gyors processzornak köszönhető. Talán a Magicball Networkon van valami patch, vagy módszer, de én még nem tudok róla. Hátrafelé kell menni! Kivéve, ahol előrefelé kell menni. Így egy kicsit nehezebb a játék. :))
Megoldás lehet még, hogy lelassítod a gépet! ;) -
#76 Ez azért van, mert miután bementél, háttal állsz az ajtónak. A futást pedig úgy kezdi Twinsen barátunk, hogy hanyatt vágja az agyát, így rögtön kiesik a feje a szobából. Emiatt visszavált külsőbe. Ez van. Ez inkább kellemetlenség, mint programhiba. Ne fuss! :)