355
Little Big Adventure 2 problems, and helps!!!!
-
#235 Attól függ, hogy milyen nivójú priduktot tervezel.
mint modtam 5lete mindenkinek van, de a megvalósítás már msá kérdés. leprogramozni a story-t(hogy ki mikor mit mondhat), megcsinálni a grafikát(textúragyártás ezerre, mert gondolom nem szöveges lenne), ha 3D, akkor még húzósabb. ott már csontvázakat, modeleket kell gyártani. ahhoz 3d studio max is kellhet, maya, vagy lightwave. esetleg valami free, mint a Blender.
textúrákhoz Photoshop. vagy egyéb.
kell az egészhez egy engine. van pár free 3d engine, de azért ahhoz érteni kell ám a c++-hoz, vagy amiben éppen íródott.
Nagyon NAGY munka. nem akarlak kétségbe vonni, és ha azt mondod, hogy ezek közül bármelyikhez profin értesz(vagyis akár tanítani is tudnád), akkor vágj bele! ellenben.... ne nagyon próbálj csapatot szervezni..(kivéve persze ha kiadó vagy, és van pénzed:D)
Tudod mit próbálj meg? Vannak kezdőnek is használható game-engine-ek. főleg platformokhoz meg rpg-khez jók, de ha gondolod nézz meg párat.
ilyenekre keress rá: RPG-Maker, Adventure Maker, Game Creator... meg hasonlók.
Még egy-két 3D-s is van. (ezekben vannak előre elkészített textúrák(pl fal, fű, stb), sok model(főleg szörnyekhez).
ha keresel valakit aki csinál még párat(Twinsen, Zoé, stb.) akkor már helyben is vagy:D
ha magad is értesz a modelezéshez, akkor akár az agész házát, várost is lemodelezheted:D
Van egy project, a Relentless Movie Project. talán ők adhatnak neked modeleket.
stb:D -
Guladam #234 Azért keresek olyan programozót, aki nem bukna bele. :) Én se vok olyan profi (14 évesen) Grafikai dolgokba, de össze lehetne azért dobni. Szerintem az ötlet jó. A Sztori elejét már ki is találtam. :P -
#233 Szia. sokan próbáltak, bele is buktak. Túl nagy munka ez, így fan-részről.
vannak még folyóban levű projectek... 5let van mindenhol... sőt.. néhol még félig működő engine-t is láttam... messze a véglegestől.
plusz... ki csatlakozna mér ilyen névhez:D mi a project neve:
Lba: The 3rd Fack?
regelj újra SG-n, aztán megdumáljuk:D -
Lyan Kyj #232 Esetleg a köv linken a fixed xp exe nem jó?
KATT -
fack #231 Hali! Bocs a nevemért. C/c++ vagy DarkBasic programpzó Lba fant keresek egy újgenerációs Lba game megírásához! A játék címe: Lba: The 3rd. A téma az, hogy Twinsen gyerekével kéne nyomulni.... Várom a jelenkezőket! -
#230 autorun ficsőr még az életben nem volt nálam bekapcsolva, de eredeti CD-m sem se volt még soha(bár sokat megadnék érte).
lekaptam ISO-ban. sose volt gondom vele. -
#229 Nm-nem. Nem ez a probléma. A probléma az XP-vel van. Eredeti CD-vel ugyanezt csinálja. Mindig kéri, hogy helyezd be a lemezt. Szerintem nincs mit tenni, bár elég sok dolgot nem próbáltam még. Esetleg meg lehetne próbálni kikapcsolni az autorun ficsőrt a windows-ban. -
#228 a label a meghajtó neve.
vinyón a particiónak is lehet neve. cd-nél vigyázni kell vele, mert később nem módosítható.
Cd-nél nem cska fileok vannak ám. vigyáni kell, hogy néha a SAO/DAO rendben legye(disc/track at once), audiotrackek meglegyenek, vagy a bootdata, ha indítható cd-ről van szó.
használd a CD-copy opciót, vagy szedd le a CD-t image fileba, és azt írd ki újra. vagy használd magát az image file-t vitruális meghajtóban.
ezért is szeretem jobban az alcohol 120%-ot mint a daemon-t. egyszerűbb szerintem, ír cd-t, stb. igaz nem emulálja úgy a securomot, mint a daemon, de legtöbbször azért megfelel:D -
#227 nem tom mi az a LABEL. és lehet hogy az a baj hogy nem néróval írtam, hanem felmásoltam.
kösz. -
#226 akkor meg ugye.... rosszul másoltad el a lemezt...
UGYE nem lemásoltad a fileokat, majd kiírtad őket cd-re, HANEM nero-vagy vagy alcohollal CD-copy-ztad, igaz?
vagy legalább vigyáztál, hogy ugyanaz legyen a cd neve? LABEL tudod.. -
#225 kivettem a lemezt, levettem az írásvédettséget, de nem indul. visszateszem a lemezt már megy hibátlanul. kiveszem, berakom a másolatot, megin nem megy. mindíg azt írja ki, hogy pakoljam be a CD-t, hogy jácchassak.
a cfg fájlhoz meg nem értek. belenéztem ugyan, de semmi meghajtóra utaló dolgot nem találtam. -
#224 mondom, hogy ott más dong van.
az LBA nem rendelkezik másolásvédelemmel, csak akkor kér CD-t ha tényleg nem találja a szükséges fileokat.
van egy config file. lba2.cfg asszem.
ne legyen írásvédett először is
nézz bele, majd keresd meg, van-e valami utalás a CD meghajót betűjelére, ha hibás, módosítsd! -
#223 és hogy lehet úgy cd-re írni, hogy ne kérje a cd-t telepítés után? -
#222 ott más gond lesz -
#221 kösz a végigjátszást
de azér kéne valahonnan no-cd crack mer lemásoltam a cd-t a haweromnak és úgy már nem indul a játék -
Lyan Kyj #220 kedvenc játékom! -
#219 no-cd? minek:D emulálod meghajtóban... nem épp a legfrisebb securom:D
meg hát az image se nagy:D
végigjátszás itt.
már ameddig él a weblap.. nemsokára cserélem.. (ugyanaz szebben) -
#218 Helló!
Kéne 1 no-cd crack és 1 végigjátszás a játékhoz.
Kösz. -
#217 ITT töltheted le. -
archimedesz #216 Az LBA1-el rengeteget játszottam, de az LBA2-t nem tudtam megszerezni. Jo lene, ha valaki tudna ebben segiteni. Elore is koszi! -
#215 sokmindenre sokféle lehetőség létezik:D -
zsiraff #214 yah!...de én máshogy oldottam metg....ha az egyik liftbe beállsz, akkor ippeg olyan magas leszel mint a fal, és igy sikerült...
-
#213 Válts Óvatos módba(F4, vagy F8, attól függ,hagytad-e a beállításokat, vagy átváltottad LBA 1-esre:D)
Ilyenkor magasabb ívben dobja a labdát, kés könyebben át tudod dobni a fal felett. -
zsiraff #212 yah,k igen...kéx, meg minden....DE!...ott tartok, h le kell gyözni a majaom gyereket, (aminek 4 karja van:D) és legyőztem, és lementem a lifttel, és ott vagyok. és lenn, nem tok kijutni a lézertől, van 2 őr, és azt is tom, h a labdát kell dobni (ami immáron piros) csak azt nem tom hogyan kell dobni a labdát...
-
zsiraff #211 ugy értem h tele legyen?
-
zsiraff #210 mért, az kell? -
#209 nos.. mana.. tele van? teljesen? -
zsiraff #208 thx, mindent, sikerült, vagyok meg minden....DE...megvan a villámlás varázslat, meg minden, és amikoir oott vagyok a sendel-golyó-nál,akko nem tudom használni...hogy kell eztet itt? -
#207 a patchet leszedheted a weblapomról is, de siess vele, mert nem sokára megszünik ott a tárhelyem. az új tárhelyre meg csak az új lapom fogom feltenni, ami még félig kész csak.
Az LBA2 -höz helyből találsz 2 patch-et:D (egy grafikai, meg egy jármű patch)
Az LBA 1-hez nincs info a régi weblapomon.
Van egy jó kis progi, az a neve, hogy LBAWin. Két kis gond van vele. 1. FullCD kell neki, a floppy-s verzióra nem lehet feltenni(kis trükkel fel lehet, de fagyogat). 2. nem fog mőködni a trainer(cheat, szinten megtalálod a weblapomon), ami ugye az exe-ben turkálna.
Inkább ajánlom, mint a dosbox-ot, mert ezzel a progival a multkor egy 200 mhz-es gép windows-án játzsottam LBA-t... dosbox esetén ide legalább 2 ghz kell, és még akkor is fél órát kell szenvedni a beállításokkal. -
zsiraff #206 az első rész, bocs minden fan-tol nem nagyon érdekel, pedig kéne, de bizti azért nem érdekel, mert azzal, nem is jáccottam, meg nem is ismerem a történetét... -
#205 Megy XP-n is van hozzá patch. A csíkosság is meg fog szünni.
Egyébként az első részt jobb ha DOSBoxban futtatod, úgy biztos, hogy nem lesz semmi problémád. -
zsiraff #204 OPPPÁLÉ MÁR 1%!!!!! -
zsiraff #203 amugy meg régebben, volt 1 problémám...amikor elinditottam, nem a arendes kép yött be, hanem ilyen vonalas, de ugy h semmit sem láttam.erre van megoldás? és még 1 kérdés:tudodm e majd futtatni xp-n? -
zsiraff #202 6 és 7 óra között ingadozik a letöltés ideje, szal nem is olyan lassú -
zsiraff #201 hát....fog ez jönni, csak.,..elnézést...B@SZOTT lASSÚ (tudodm, tudom, h játék, meghogy türelem, meg hogy megéri:D)
-
zsiraff #200 "ne ijedj meg.. nem kell tudni oroszul:D csak kattintgass:D"
ott van oldalt az eng, vagyis angolra is lehet rakni '-_-
amugy meg, thx h ezt közölted velem, őszintén bevallom:NEM TUTTAM -
#199 "Nemár"...
néha visszanézhetnél a linkre, amit adtam.. most pl megy:D
De csak a 2-t lehet leszedni, az első rész csak ripelve van fent, nem iso.
"nem lehet kapni, így nem illegális"... ez magadtól jutott eszedbe, vagy egy másik hasonlóan okos ember írta? :D
MINDEN számítógépes program jogvédett, attól függetlenül, hogy kapható-e.
Levédik egy konkrét licensz-szel. az hogy mi legális, vagy mi nem, az a licensztől függ.
a linuxos progik nagy része pl GPL licensz-el vannak védve.(letöltheted, használhatod, módosíthatod, beépítheted a saját progidba(ekkor readme-ben benne kell lennie, hogy használtad, illetve a progidnak is GPL-es licenszűnek kell lennie), DE nem adhatod ki a te neveden, vagy kérhetsz érte pénzt(sem olyasmiért amibe beleépítetted).
Sajnos a játékok licenseit nem ismerem ennyire pontosan, de igen sok játéknak saját licensze van.
Amit tudok: USA-ban minden(nem cska szoftver, bármilyen technológia), amit 70 évnél korábban(a szám nem biztos) licenszeltek, az már köztulajdonnak számít, nem lehet érte pénzt kérni, vagy eltitkolni.
(pl a win95 forráskódja 2065-re köztulajdon lesz:D).
Így ott a számítógépes játékok licensze is max 70 évig él.(hisz technológiának számítanak).
Node... az lba nincs 70 éves.. nem Francia játék:D
de instaláláskor minden játéknál bedobja a licensz ablakot, el lehet olvasgatni az ilyen dolgokat.
Na most ha úgy teszed fel a kérdést, hogy Magyarorszégon szoftvertechnlógiailag mi illegális... azzal bizony megfogtál. Mert elvileg illegális... de (mint modtad) kapni nem lehet, és nem nagyon van végrehajtó szerv se, ami büntetne(rendőrségnem van erre részlege, de nagyon gyerekcipőben.. csak nagyhalakat kutatnak(ftp-serverek, trackerek tulajait.)
a másik meg a tracker... most egy torrent file illegálisnak számít? hisz az csak egy index:D
Száz szónak is egy a vége. Oldgames még megy(ki tudja meddig, a frenchkiss-t is leállították anno).
Tölts.
Pár ajánlat oda is:
-Flashget (sokszor megszakadnak a letöltések, mert a "nem-orosz" IP-knek nagyon lassan szolgál ki(nappal kb 4-5 kb/sec, éjjel se volt több, mint 20-25)
-ne ijedj meg.. nem kell tudni oroszul:D csak kattintgass:D -
zsiraff #198 nah! semmi?...NEMÁR!:( -
zsiraff #197 háát, nem mondom, ezzel kisegítettél:D és különben sem lehet már kapni, és elvileg igy nem illegális:P -
#196 ejnye bejnye:D
ilyen nem illik...
régebben vmi változat tölthető volt oldgames-ről, de most nem megy az oldal..:(
lehet csak átmeneti hiba