355
Little Big Adventure 2 problems, and helps!!!!
-
zsiraff #195 cs...háát...sztem atom szuper, réggebben egalább 100x kivittem, de néha kóddal:) és...hát, kéne neki folytatás, ha nem lesz, akkor 1, vagy én fogom megcsinálni, és akkor (magyar) LBA3 lesz, vagy nem tudom...és lenne 1 kérésem.Vki linkelne nekem 1 oylan oldalt ahonnént le lehtne szedni,mert a cd tiszta karc meg rongy-ra lett használva!Nah tehát, ha vki tud iylen oldalt, ahonnét le lehetne szedni, akkor linkejje be nekem,pls! előre is thx, ha meg lesz link, akkor örök hála -
#194 Akkor lehet, hamarosan megjelenik könyvben. -
#193 a történet állítólag már megvan.. legalábbis nagyrészt.
de konkrét fejlesztés nincs... annyian várják, hogy még a fake hírek si hamar szárnyra kapnak...
-
#192 Elég sok mindent tudni már a játék folytatásának kilátásairól. Felkapott lett az év elején a téma, és 6 kiadó is képbe került a fejlesztéssel kapcsolatban. Anyagi háttere ilyen szempontból biztosítottnak látszik a fejlesztésnek, ám 2006 márciusa óta érdemben nem nyilvánult meg senki a fejlesztéssel kapcsolatban sem kiadói sem fejlesztői oldalról.
A koncepció is igen gyerekcipőben jár még és minden bizonnyal a történet is csaknem üres lapokról indult. -
#191 én is.
legutóbb eb fanpage egy fórumon kihírdetet egy versenyt.
milyennek látnád szívesen az LBA3-at(főleg grafikai és kezelőfelületi szempontból)
díjazás is volt. de már nem tudom, hol.
ja az ürge neve, aki illetékes: Frederick Raynal -
Lyan Kyj #190 nagyon örülnék neki, persze csak ha a színvonal nem csökken -
#189 mivel ez a vitatéme már évek óta folyik (lesz/nem lesz), így az ilyen kijelentéseket általában valamiféle linkkel szokták alátámsztani, amibel általában a régi fejlesztő csapat(vagy akinél épp a jog van) szólal meg egy cikkben.
Tudtommal a jelenlegi álláspont szerint a régi fejlesztők néhánya alapított egy új céget, és bár nem nagyon adtak ki semmi jelentőset PC-re, de azt hiszem, sikerült megszerezniük a jogokat az LBA 3 The Stellar Entity c- játék elkészítésére.
A hivatalos álláspont szerint most nem készítik a játékot, de "valamikor" féltétlenül folytatni szeretnéka történetet.
Közeljövőben nem várható. (neveket nem említettem, mert nem vagyok biztos benne)
de valami Frederik Dider, vagy vinary vagy ilyeneket kell kerensi. -
Nonomo #188 Képzeljétek lesz Little big adventure 3 is. -
#187 Én is belinkelem az oldalam, ha már ez a buta Google nem látja soha. Aztán mindenkinek további jó játékot és szép nyarat!
Ha nem felejtek el benézni, jövök még. -
#186 Mondjuk nem is kell tudni, mert játékon belül konzisztens. :D
Szóval új játékélmény. ;)
Jó csak vicc. Ízlések, és pofonok.
De asszem, már megbeszéltük. :) -
#185 Köszi!
Bocs, nem jártam itt jó rég óta. :D
Köszi az elgépeléseket! Mindig igérem, hogy előveszem, de meghalni sincs soha időm. Különben már megtettem volna. :D
Grafikai fordítás nem tudom, hogy miért nem jó, mert egy helyen van ilyen a téglákban, és elvileg mindenhol onnan veszi. Megnézem majd, hátha van másik ilyen tégla az indexek között. -
Timi16 #184 Hát úgy 2 órát töltöttem, de még mindig ugyanott tartott... és azért nem várom, mert semmit se halad, és mindig ez van, ha nagynehezen 1 kB átjött akkor leáll és nem műxik... :S De még próbálkozom... köszi -
#183 19 nap....
1. mennyi ideig töltöted? meg egy idő után azért megindulnak ám a letöltések... nekem 2 éjszaka alatt lejött(havernál múltkor)
2. nem ér meg 19 napot????:D -
Timi16 #182 eMule talált, csak egyik se szándékozik lejönni 19 napnál hamarabb. :) Torrenteket találtam 1-2-t, de az meg eljutott 0%-ig... hát nem tom így mikor lesz meg... :S De azért próbálkozom tovább... ha vki tud segítsen vmit... :S -
#181 ejnye.. pedig vagy 4-5 üzinként belinkelem az oldalam, mégis mindenkinek magyarítás, meg végigjátszás kell...
ha kell egy játék, akkor meg eMule, vagy torrent.
itt ugye eMule, azon belül meg a Donkeyserver 1.
ez általában igaz szinte minden régi játékra. -
#180 hmm, warezért büntipont? pedig mint írtam a már bezárt LBA topikban is, ez már nem warez mert abandonware, azaz ingyé letölthető pl. a the-underdog.info-ról. oda meg csak olyan játékok kerülnek fel, amit pénzért már nem lehet beszerezni, megszűnt a kiadó, stb. (gy.k. nem árulják boltban) -
Timi16 #179 És ha vkinek lenne lejátszása és magyarosítás azt is nagyon megköszönném!!! :D -
Timi16 #178 Köszi a segítséget, végül sikerült és lejátszottam! :D Az 1. rész még nem volt meg, nem tud vki ajánlani 1 helyet, ahol teljesbe le lehet tölteni max 500-ért v vki át tudja küldeni? Megköszönném... :) -
#177 pedig az tényleg nagyon a vége.
3 rész van ott asszem.
az egyik a kapcoslgatós.. a wizardok kiszabadítása
az egyértelmű
a másik hogy lefele menet rajta kell állni a lejáratn, akkor kell megölni az elefántot, akkor nyílik ki asszem
a harmadik meg, hogy a hátul lövöldöző elefántot ki kell nyírni, nála van a kulcs. ilyen talán kétészer is van.
pontosan hol akadtatok el? -
Timi16 #176 Köszi!!! :) Próbálkoztunk régebben is, de akkor nem sikerült, de most meg h tudtuk már h kell sikerült. :D Köszííí...
De most szerencsére megint elakadtam, de a vége előtt. Üldözöm a gyerekeket és a 3. szinten hiába ölöm meg azokat a nyomorék elefántokat nem történik semmi, pedig állítólag úgy lehet továbbjutni. Lementem a lépcsőn ott is öltem meg, de ha 1-et megölök jön másik helyette... szal ez így nem tiszta. :S -
#175 pedig nekem ment...
cd jó?
esetleg a windóz a menüt nem szereti.
keress manuálisan valami install.exe-t vagy setup.exe-t
-
vegleny #174 ;] a játék a jogtiszta. többezer forintért vette meg nekem apukám kiskoromba. az oprencer vindoz. rábökök az installra de semmit nem csinál. végképp le kell hogy mondjak arról hogy az lba2-vel játszhassak? -
#173 attól függ.
milyen szoftver?
milyen oprencer?
melyik a jogtoszta?
merem remélni, hogy a szoftver valami LBA, vagy valami aminek közve van hozzá... legalábbis ebben a topicban így illene:D -
vegleny #172 olyankor mi a teendö ha le se fut az install? pedig jogtiszta a szoftver -
#171 tyűha... a liftes szoba?
menj fel a lifttel, majd ugorj át dél felé a platformra.(2 medence szerű valami, annka a szélére kell ugrani nekifutásból)
onnét végigugrálsz fel egészen a kulcsig.
oldalamon találsz végigjátszást, ha elakadsz:D
UI: [b]Tudtátok[b], hogy a királynőhöz nem csak a tetőn át lehet bejutni, hanem a föbejárat felől is? (a detektron mikor átmész visszafelé küldj át egy pingvint:D -
#170 egy fordítás eleve nem azoknak szól, akik végignyomták angolul:D
az adott nyelven nem tudók meg örülnek a magyaros neveknek:D
(ne feledd, először angolul se tudtam, mi micsoda:D) -
Timi16 #169 Sziasztok... vki tudna segíteni? Már kb 3 éve megvan a 2. rész, és már nagyon sokszor újra kezdtem, de a végére még sose jutottam. Mindig elakadok a Francos szigeten, ahol olajat kéne szerezni, mert van 1 szoba, ahol a kulcsot nem tudom megszerezni, ez az a szoba, ami a kutyák előtt van és innen még nem tudtam kijutni. Állítólag labdával kéne megszerezni a kulcsot, de ha 5 percig dobálom se történik semmi. Mit kéne csinálni? Mert szeretnék már továbbmenni. Lehet h hibás a játék v én vok csak béna? :) Megköszönném, aki tudna segíteni. Ha van vkinek tippje, írjon ide: [email protected]
Köcce, cupp -
BobaFett #168 Nekem a fordítással épp az volt a gondom, hogy az összes főnevet twinsen kivételével lefordította. Igy igen furcsa volt hogy nem a megszokott szigetnevek, stb voltak. sokszor azt se tudtam, most hova menjek a hajóval, mert nem jutott eszembe mire fordítottal pl. citadell island-et.
Szóval szerintem ezeket kár volt, de amúgy tök jó ! -
#167 ja... nemsokára kezdem az LBA2-t:D ha találok hibát, szólok. -
#166 Szia Gregorius!
Pár napja gondoltam egyet, és előkaptam az LBA 1-et, gondotam játszogatok picit.
az OK: Kijött az LbaWin 8.1, gondoltam kipróbáltom.
Ami amúgy egy remek dolog, más módon nem tudtam beüzemelni a játékot. DosBox vacakolós, meg a midi zenéket se tudtam lehalkítai(patch nelkül meg a CD-t se nagyon ismerte fel), a win patch megint nem ad szép hangminőséget még Vdmsounddal se. Ez a kis progi meg szépen megy, meg van 1-2 plusz opció ami megkönnyíti a dolgokat.
Ilyenek például a QuickAction(vagyis nem csak normál módban lehet beszélgetni, hanem bármelyikben), a'la LBA2, illetve a no WallHit..
3 gondom volt csak vele:
-a no wallhit nem 100%-os
-2szer valamiért elkonfigolta megát a paletta.
-ha valamelyik hangerőt 0-ra állítom, akkor a következő indításkor megint hangos.(ezért raktam 3-4-re(otthoni 6x86-oson nem müxik a hang, csak a zene, a hang nagyon pattog, azt ojbb nem hallani)
NoDe! Miért neked írok most? Hát azért, mert (így kb huszadszori végigjátszásra) kipróbáltam a Magyarítást is:D
Mit mondhatok... Remek lett. 2 dolog zavart csak...
-KacajKabát? én sem tudok jobbat mondjuk... meg lehet szokni.
-Picit hiányzik az eredeti fontkészlet...(na nem mintha kipróbáltam volna a magyarítást az eredeti fontkészlettel, automatikusan feltettem a tied.)
Nem lehetne valahogy az eredeti fontkészletbe leinjektálni az ékezeteket
?
Viszont szinte alig találtam hibát, minden teljesen érthető volt, magyaros, és a nevek is jól lettek(gömböcske, meg nyulam-bulam:D isteni!!!)
Na de MOST már azért a légyegre térek.
(Azt hiszem) a legújabb verziójú magyarítás volt a gépemen. (nem 100%)
-Twinsen háza alatt a táblán(amihez a könyv is kell, hogy el lehessen olvasni), van egy helyesírási hiba(az első sorban, asszem a 2. vagy 3. szó, nem tudom pontosan. valami ilyesmi "Te aki ezt olcasod"
azt kéne javítani olVasod-ra.
-Mikor megvesszük a navigátor hajóját, ott is van egy hiba. egy "nny" helyett "nyy"-et írtál.
Grafikai fordítás:
Military camp: (Elöljáró sziget - ahol a kis kocsi van amivel a kikötőbel lehet menni), na ott a campben a szobron még FunFrock van írva KacajKabát helyett.
Remélem tudtam segíteni, ha javítod a hibákat, írj ide egy üzit, hogy frissíthessem a honlapot.
Barátsággal:
Taky - (LBA rulez!) -
#165 Létezik(már tavaly óta) egy patch, ami a járművek mozgását, illetve hangját ovosolja. Tölthető a Honlapomról. -
#164 régebben fent volt frenchkissen, de az sajna megszűnt... -
Lyan Kyj #163 Ha vkinek megvan a 2. rész, akkor írjon egy pm plz!!! -
KSanyi #162 Szervusz Takysoft!
Írtad, hogy meg lenne Neked az LBA 1-2 teljes ISO-ja. Ha meglenne, dobjál rám egy mailt légyszíves. Én is ezeket vadászom, 10 éves CDim mind olvashatatlanok, pedig imádtam azt a játékot.
Köszike.
Sanyi. -
#161 tudjátok engem mi fogott meg az LBA-ban?
az hogy nincs benne vér, meg hogy eszméletlenül aranyos grafikája van.
elefántok, meg rókák mindehol(vagy nyulak? sose jöttem rá, de aranyosak, azt kész)
ez volt az egyik oka, hogy mind2 részt vagy 10-szer végignyomtam.
a másik meg a story -
#160 az LBA1-nek és a 2-nek is az volt a varázsa, hogy korának egyik legszebb játéka volt grafikailag, és a story is eszméletlen jó volt.
A folytatásokkal eleve a célközössét célozzák meg(ha nem tetszett az XY játék első része, nem veszem meg a másodikat se). LBA esetén az LBA-s játékközösség elég pici(egy GTA-shoz képest). Azzal próbálkoznak, hogy az LBA 1-2 fanoknak süssék el a játékot. Ez csak akkor sikerülhet, ha maradnak a stílusnál.
az LBA eleve TPS-be épített akció-kaland.
ha lesz LBA3, eleve az is ilyen lesz.
persze annak idején csak úgy tudták megoldani a TPS részt, hogy nem real-time rendereléssel ment a 3D.(eleve ők sem akartak egy Tomb Raider 1 szerű pixelcsatát, sem egy Quake 1 szerű környezetet, ami ugyan szép felbontás, de minden kocka alakú, a terek, az odjektumok, stb, az lba2 pedig igen szép poligonszámú terekkel rendelkezik, nézzetek csak meg pl egy padot, vagy az épületek szépeit, meg szobrokat, stb.)
A mai világban a mai videokártyákkal esetleges LBA3 esetén már nem lenne olyan elképzelhetetlen egy realtime-renderelési megodás sem.
Tehát lehetséges, hogy a játék amolyan Tombradier szerű irányítással rendelkezik, vagy ami még jobb lenne: esetleg egérrel magy majd, célkereszt+minden. És ez nem is volna rossz.
De nekem elhihetitek, hogy ezek a dolgok másodlagosak, és aki csak ezt a fórumot olvasgatja, az úgysem az irányítás miatt szerette az LBA-t, hanem a történet miatt, és az aranyos grafika miatt.
Akárhányszor visszagondolok nagypapámra, eszembe jut, hogy én nem akarok ilyen maradi lenni. Főleg nem 21 évesen. Nyitottan várok bármilyen LBA3-at, és nem fogom fikázni azért, mert "nem teljesen olyan, mint az előző".
Shrek 2-ben se csalódtam.(bár a filmfolytatások sokszor igen szarok és előltetettek.) -
#159 ne haragudj, de már az LBA2 is 3D-s volt.
sőt! még milyen szép 3D-je volt. sokkal szebb, mint korában bármilyen más játéknak.
csak ennek az volt az ára, hogy nem tudott realtime-ban renderelni.
így 2 részre bontották a játékot
az előtérben a kerekterek folyamatosan renderelődnek, a háttérben pedig a hátteret csak akkor renderelte, ha kiértél a kép szélére. vagy Entert nyomtál.
ajánlom figyelmedbe kipróbálni valamit:
újabb gépeken ha előre futsz és közben téped az entert, akkor izometrikus 3D-t kapsz.
egyébként szerintem jó kis megoldás volt, a renderelt képek olyan poligonszámmal bírtak, amivel annak idején egyik játék sem bírt.(persze a belterekben LBA1-hez hasonló 2d-s hátterek voltak) -
#158 Igen, egy esetleges FPS/TPS/RPG dologtól én is félek, de gondolom a készítők azért tudják mitől volt sikeres a játék. Na, nem mintha attól kéne tartanom, hogy hamarosan látom a 3. részt. -
Lyan Kyj #157 Az LBA2 máig az egyik kedvencem, és örülnék egy 3. résznek. Azonban félek, h elvesztené varázsát, ha átültetnék 3D-be, és biztos, h átültetnék!:( -
#156 Pl tolóajtók.