THE FALL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a konvoj befejezhetetlen küldetés
noarpes tárgykombókat nem tudok, a többi kinn van az oldalon

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Calver
józsika megtanítja pistikét, pistikének kijön teach adottság, majd pistike tanítja béluskát, béluskának is kijön teach adottság, aztán mindhárman tanítját fõkarit... íme egy példa, így a legegyszerûbb elmondani <#nyes>

persze pár szintlépést pistikénél és béluskánál nem árt belekalkulálni

"The trees move. Do you not see it?"

nah... most azért felb*sz*tt a mod egy kicsit. megtaláltam a harmadik jármûvet a patkány bázison. lehet vele menni meg eszi a benzint. az inventory-ja meg kisebb és csak berreg mint a rossznyavalya. namost mivan? ott állok a sok stuffal amit abba szántam bele. reinstall azt alap? meh, mondjuk az M4A1+M203 az bejött nagyon... béka lenyel? a sütés feladása után... valaki?

aut viam inveniam aut faciam

mit jelent a jól használod? egyszer adott egy olyan sapka ikon azt annyi. lehet belevágtam a levesbe? <#szomoru1>

Calver
tanítás adottság az növeli egy másik npc-nek azon skilljét ami a tanítás adottsággal rendelkezõ kari legmagasabb skillje.

szép magyaros mondat lett...

példa: van Józsika 75-ös speechel, tanítás megvan neki, és van egy 78-as vezetés képzettsége, odamegy Pistikéhez, rányom egy tanítást, akkor Pistike kap +5 vezetést.

szóval tanítás az táp nagyon, a gém végére ha jól használod 75 képzettségpontot lehet összeszedni a fõkaridnak vele.

hú olyan fura csak magammal beszélgetni... bár nem ütközöm ellentmondásba legalább
nah, akkor ha valaki olvassa - esetleg noarpe vagy aki ismer az modult - szal van valami lista a kombókról? én már egypár dologra rájöttem, de nincs az az inventory ami elég lenne a felfedézshez.
<#vigyor2>

hú itt szinte csak én vagyok... na mindegy azért megkérdem:
a konvojjal lehet valamit kezdeni? én már a kövek alá is benéztem és semmi...
hússütõs bug ala noarpe, én már nem sütök. elment a kedvem az f8-f9 kombós sütögetéstõl. csak így jóval nehezebb...

és még mindig nem sikerült... <#duhos2>

hát feltettem. vannak dolgok amik teccenek s vannak amik nem. pölö minden bökés vagy lövés után gallyra mennek a fegyverek. nem túlzás? de a fúrásmestert szívesen vettem <#awink>

bocs, soha nem használtam és nem tudom, milyen hatása van :/
(meg meg se tudom nézni, mert átestem egy vinyócserén és elvesztek a mentéseim)

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

kattogtam. és egy mod. <#nemtudom>
érdemes leszedni?
tanit talentre valaki valamit?

Lammer
noarpe mod! <#eljen>
KATT!!!4!!!!!45

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

magyar. akkor jó. én is erre a következtetésre jutottam. még egy kérdés. én végigböngézstem a fórumot címszavakkal de nem találtam infót a 'tanít' rábeszélés perkre. ammegmérjóis?

én úgy tudom, magyar verzióhoz nincs patch... a németet meg nem tudom :/
neked milyen van?

csak most jutottam el addig hogy kipróbáljam a gamét. milyen peccs-et érdemes esetleg keresnem hozzá? konkrétan gazdaságos asszem valami gold verzióm van. valaki?

nah, most tudtam csak befejezni <#wave>

Calver
nem a tárgylistába kerül, hoppáré! a földre, a hullája mellé. nyomj egy 9-est és szedd fel! ennyi a nagy trükk <#hehe>

Nagyon köszönöm a hozzászólásod!
Ugyan nem jött be mert a tárgylistában nincs nála a kaátja, ez is már milyen 😊)) De értékelem hogy sekíteni akartál köszi.. akkor itt számomra vége a játéknak valami bug miatt... köszi mindenkinek mindent !
Calver
nyírd ki Chuck-ot, alig vesztessz xp-t...

CASA VERDE cséplõgép.
ott van a kezemben a vasrúd vagy az ásó . Azt írja ki semmi érdekem nem fûzõdik hozzá vagy azt hogy nem értek hozzá, de sehogyse akarja elrontani a cséplõgépet,pedig nincs ott a pasi a közelbe se akkor se.
Valami egyéb javaslat a megszerzésére?
Lammer
/OFF
ismeros... hugomnak mig nem volt gepe, addig csak lekolazta 1-2X az enyemet isch... -,-
/ON

Calver
függõség, egy a sok közül, én szeretem <#nevetes1>
meg legalább mókás... láttál már billentyûzetet ruhaszáriton száradni darabokban, egy alapos kimosás után? <#nyes>
btw képernyõ-billentyûzet száksz.

A részletesebb tárgymenüben van egy ventillátor amin van egy ki-be kapcsoló... az a ventillátor 😊
Lammer
minek iszol ilyen szarokat? <#hehe>

Calver
milyen ventillátort? <#hehe>

Köszi !
Én meg azt hittem mérgezés 😊 😄
Mert csodálom hogy a sivatag közepén soha nem kell innom vizet meg ennem ezt még beletehették volna
Már csak egy komolytalan kérdésem van mi a manónak lehet ki bekapcsolnia ventillátort ? 😊
Calver
elzöldülés: hírnév miatt, nõttek a karid képzettségei.
kombókra: van
de el semmibõl nem fogsz überfegyvert alkotni <#hehe>

OFF: és a kurva életbe a kólával, kicsit érdekes viselkedik miatta a billentyûzetem.

sziasztok két kérdésem lenne.
Miért zöldültek el a számok a karakterlapomon ?
Van egy olyan hely ami leírja az összerakható kombókat, mert így semmi kacatot nem merek eladni hátha abból épül fel az über frankó 1000* zúmos szuperfegyver 😊
Fúfú, Calver! Most látom, hogy te a betonba is belekötöl! Menj és szidjad a pcdome the fall fórumán baromságokat irogatókat te is!<#eplus2> De sürgösen!<#vigyor1> Ja, csak KMagne-t ne bántsad, mert az én vagyok! De én úgyis csak az elégedetleneket szapultam.

\"Hörcsög volt az a jó anyád, az apád pedig fókabajszú ganajtúró. Hülye király!\"

Na jól megmondtam nekik! Most megkapták, ami jár az ilyen kis ostobáknak! Ha meg nem tetszik nekik, kapnak még a szemük közé! De jól esett! Még szerencséjük, hogy ilyen finoman fogalmaztam, mert jóval cifrábbakat gondoltam az tuti! De most komolyan, régen idegesített fel valami ennyire, mint ahogy ezek a játékot szidták!

\"Hörcsög volt az a jó anyád, az apád pedig fókabajszú ganajtúró. Hülye király!\"

Mondjuk a "Zúzni akarok!!!" jutott akkor is az eszembe, amikor a pcdome fórumon láttam, hogy a The Fall-t fikázzák. Az egyik kriti-kussnak az volt az agybaja, hogy a kamerával nem tudja megnézni a dolgokat, csak ha a karakterével odamegy!!!!! És ezért leszarozta a játékot, az ostobája! *%!@& és *@&#²³!!! <-Ennyire kiakasztott! <#gonosz3>

<#taps>Még azt derítsd ki, hogy lehet vmi bazi nagy harckocsit integrálni a játékba. Olyat, aminek nem csak díszbõl van ágyúja. Zúzni akarok!!! Wáháháhhá!<#vigyor1>

Áá, tenksz! Ó, és KH-nak szintúgy! Korábban már nézegettem az almanahot, mert valamennyit gagyogok dájcsul. Csak effelejtettem, hogy ilyen is van. Mer ien Lüke (de nem Skywalkman) vagyok!<#idiota>
Testpáncélt ha jól emléxem a kitaszajtott árnyékok barlangjában találtam, de egyet vettem az árnyék-bázis pálya kereskedõjétõl is. Bakancsot, kesztyût, sisakot, bajuszkötõt meg már korábban is be lehet szerezni a dílerektõl. Bár ezt lehet, hogy tudod.

Ó, hát erre jó a vazelin! Én meg már azt hittem, hogy a játék felnõtt verziójához szánták!<#vigyor>

Calver
azt hiszem tényleg egyszerûen modolható a The Fall. kb negyed órámba került belenyálazni a moddoláshoz lévõ útmutatóba, majd kicserélni a Bowie Village-ben lévõ Humvee-t egy... Buggyra! csak hogy adjunk egy kis lendületet annak h tényleg nekiugorjak harmadszor... iszonyat jó az a dög! kicsi a csomagtere de megy mint a golyó, nagyon pöpec, és persze mocsokjól is néz ki. akit érdekel, hogy, íme: (remélem magyar verziónál is így van)

zones.ubn-bõl kicsomagoljátok (ugye ez egy sima tömörített állomány) a zones\zone_3\zone_3.py fájlt, megkeresitek a

system.create_object('SET_HUMVEE', 345.58, 760.64, id = 'HUMVEE_Z3', direction = 45)
objects.set_attribute('HUMVEE_Z3', 'accepted_drivers', <'UISPIELER'>)

bejegyzést, és átírjátok a "SET_HUMVEE"-t benne "SET_BUGGY"-ra, valamint a "HUMVEE_Z3" (ez kétszer van!) szöveget "Z8 BUGGY"-ra, és íme, a játék szinte legelejétõl van egy Buggytok <#hehe>

Calver
bár már kaptál választ látom, de ha elakadsz, simán kombináld ezt, alias a TheFall Almanach-ot ezzel, ami egy webes fordítóprogram, és szépen fordítsd le németrõl angolra a progival. kb értelmezhetõ ami ki fog jönni.

befejezve másodszor is, legalább tanultam még egy csodás dolgot, "Will to Survive" adottság, ami +10% életerõ, túléles utolsó adottsága, is iszonyat durva... ezt kombinálva Palladine-el (+30% életerõ) a bioszférának 591 életerõvel ugrottam neki. <#hehe> azért hardon így is szidtam a railgunos mocskokat elég csúnyán...

na, adjunk neki egy harmadik nekifutást, belegondolva hogy mennyire örültem volna ha kétszer ilyen gyorsan tudom lecsapkodni az ellenfelet, legyen most 2 karival... <#nyes> tudja valaki hol fogok találni egy második katanát, és egy teljes M46-os páncélt Ágnesnek? <#hehe>

SPOILER
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A múzeumban keresd (ahol a "kitömött" testek vannak ), az egyik szobában van alkohol (polcon) és vazelin (mûtõ?asztal közepén) is

Nah, majdnem bejeztem a game-t. Hayes exelnököt a dögevõk csócsálják, gyõztek a jófiúk, kitört a világbéke, betiltották a Windózt.Csupán a vesseltown-i napolajos misszió van hátra. Apropó tudja valaki, hogy mi ennek a megoldása? Mert eddig két helyen próbáltam beszerezni a hozzávalókat, de egyik sem vált be. Pedig szerintem alkoholt a kocsmából (asszem a Copper Hill-i kocsmárosnál próbáltam, akinek vissza kellet szerezni az ellopott hordókat) volna ésszerû hozni, olajat meg Jim-Bo(o)b-tól akartam kunyerálni, mert neki volt egy teli kád motorolaja (arról ugye nem szól a fáma, hogy milyen fajta olaj köll, ezért gondoltam biztos az a lényeg, hogy csússzon <#idiota>).

Hát még ha lehetne egyszerre több szer hatását élvezni! Palladine +30%, Tramaldione +25%, Anabolikus Cuccos +20% életenergia. Ezek koktéljából közel +100%-ot<#guluszem1> lehetne kihozni. Nem vagyok benne biztos, hogy sok értelme volna, de pöpecül nézne ki a te esetedben úgy sacc/kb 1000 HP.

Calver
hát, én mindent egyedül viszek, eddig müködött <#nyes> illetve pontosítok, kereskedést kivéve, arra ott van nálam Carmen. elõször én is hullarabló vadállatként nyomultam, mostmár csak a min 10-es értékû lõszereket, medkiteket, és drogokat vagyok hajlandó felvenni, és ennek hála nincs tele 2 kocsim szeméttel, helyette csak egy félig, de így sem megyek vele sokra, mint mondottam közelharcosnak nincsenek pénzügyi igényei.
mondjuk asszem abba hogy mindent egyedül viszek nagy szerepe van annak is h összesen 75 képzettségpontot szedtem össze tanítás adottság segítségével... <#nyes>
Keselyû Szurdok meg még mindig mókás hardon, fõleg így, benyomtam egy cuccot karimba (aminek most nem jut eszembe a neve) ami adott könnyed +30% hp-t, aztán lehetett szórakozni az ellennek azzal h leverjen rólam 280 életerõt. <#hehe> ha számításaim helyesek, bioszférában ezzel a kedves droggal 600+ életerõvel fogok rohangálni... mert ugye max alapjátékban elérhetõ hp: 89+(szint-5)*18, ami megint kellemes móka.

Én jól elboldogulok kis csapatommal, csak arra kell figyelnem, hogy mindig legyen nálam elegendõ kaja meg kötszer. Meg úgy választottam ki az embereimet, hogy egymás hiányosságait pótolják, úgyhogy szinte minden szituációra így is találok megoldást. Továbbá én szeretem öszzegyûjteni a dolgokat, viszek mindent, ami mozdítható. Ha az a két nyomi a labirintusnál nem csak az indián hullájára ácsingózna, hanem kevésbé frissel is beérné, én lennék a legmegbízhatóbb beszállítójuk. Ilyen magamfajta harácsolónak meg nagyon nem jó ha kicsi az a fránya hátizsák. Sokkal jobb, ha 6x nagyobb. Embereimet nagyon fejleszteni már nem tudom, mert lassan az utolsó pálya (bioszféra?) jön. Ezután meg vége a játéknak. Vagy lehet folytatni tovább? De azért azt nem akarom tudni elõre, hogy mi a történet vége. Jobb szeretném magam kideríteni.
**ssza meg! Már ennyi az idõ?

Calver
atyám, hogy lehet 6 fõvel nyomulni? nálam már 3 ember is ledobta az ékszíjat...
de ha már csapatolsz, érdemes mindenkinél felnyomni medicalt 75-re (tanítás képzettség is remekül használható ilyen célra), lévén spec.: könnyû sebek harc közben is simán használható, pillanatállj és gyógyítassz. legtápabb adottság.
Ágnes meg egy ultratáp kari, ugye kapásból magas cons-al indul, simán át lehet pofozni közelharcos gyilkologéppé imho, tud mindent ami ahhoz kell, és még pszichologiát is ki lehet nála fejleszteni simán. ha egyszer majd úgy döntök h csapattal nyomulok, õ tuti benne lesz, bár a pofáját nem birom, de a többiekhez képest iszonyat erõs.

Én 6 fõs csapattal nyomulok. Csak 1 medikusom van (Ágnes a leszbikus doktornõ- tisztára mint a Fékhelyzetben<#vigyor>). Az meg mire odaérne ahhoz a csapattársához, akit elõször elkezdenek lõni a csúnya rosszfiúk már nem a sebtapaszt kellene elõkészítenie, hanem a családnak címzett gyásztáviratokat.<#bdead>
Kár, hogy itt nincsenek brutális kivégzések, mint a Fallout-ban. Haj be szép is volt, mikor egy plazmalövedéktõl cseppfolyóssá vált az ellenfél, vagy "hagyományos" golyótól leszakadt a fél felsõteste!<#vigyor1>
Hát igen, az a katana azért odab*sz! Kipróbáltam egy csákón, aki úgy nyelte be a golyókat, mint kacsa a nokedlit. Utána elnézést kértem tõle, amiért beszéd közben FÉLBESZAKÍTOTTAM. <#vigyor>

Calver
oké, elolvasva amit az elõbb írtam azt hiszem sürgõsen alszom pár órát.

Calver
még egy nagy kérdés, azoknak akik esetleg magyar verzióval játszanak: pause magyarba mi? érdekesen néz ki magyar szövegkörnyezetben, szal inkább kihagynám belõle...

Calver
ránéztem már File Scavengerrel, semmi. mind1, most újrakezdtem megint egy közelharcos tápállattal, egyedül (ill persze cipelek magammal 1-2 csapattársat, de csak kereskedni/robbantani és hasonlók, alapjáraton nincsenek bent a csapatban), hardon nyomom, most jön majd Casa Verde, eddig elhasznált medpackek száma nulla, sõt, bármilyen gyógyító cuccból sem használtam egyet sem <#hehe> spec.: könnyû sebeket jól kell használni és semmi ilyen gond nem lesz...
asszem én közelharcos kari maradok, Falloutokban is az jött nagyon be, és biza itt sem jönnek be eddig a fegyverek... na meg közelharcos kari pénz és cuccigénye kb szintúgy közelít a nullához (újabban ki se rabolom hullákat)
majd kis okosságot amit elkezdtem írkálni befejezem, csak gondoltam még kipróbálok 1-2 mókát. pl tudtátok hogy Bowie Villageben az egész szenvedést a robbanószerért át lehet ugrani, ha meghagytátok elsõ küldiben? <#nyes> és mennyi xp-t veszit ezzel az ember? kemééény... 120-at! <#nyes>
btw, morál növelése nyersfordításban oké (angolból azért penge vagyok), de a fordítók magyarra is így fordították? mert én simán el tudok képzelni egy "Bátorító beszéd" vagy hasonló szöveget...

Ha jól látom még nem kaptál választ: increase morale= morál növelése. Szívesen máskor is.<#idiota>

Ja, még valami. Szívesen zúznék én: épületeket le a "tankkal". Meg úgyáltalában a környezetet. Ha jól rémlik a Soldiers-ben nem volt gond a kerítéssel sem ha volt véletlenül a farzsebedben egy tí-szeventitú. Az kéne ide is. Na mindegy. Majd a de fall 2-ben.

Dat sux! Nincs vmi fájl-visszaállító programod? Az hátha segítene. pl. Easy Recovery vagy vmi ilyesféle. Amúgy thx, hogy megosztottad. Hasznos tudni.

Hö? Autó? Út? Nem értem az összefüggést!<#vigyor>