THE FALL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
egy apró okosság még, aminek én most így hirtelenjébe nagyon örültem...

uninstallnál a The Fall KÉRDÉS NÉLKÜL törli a mentéseket!

pár napja letöröltem - kellett a hely - és most akartam újrakezdeni, de azzal a karival akit már ezelõtt ugyahogy összeraktam - normális csapattársak jöttek ki, és karigenerálás elõtt mentettem. nos, jelentem, szoptam egy olyat mint egy torkosborz. ráadásul nem csak a savegames könyvtár tartalmát törli, óó, nem - mindent ami egy helyen van vele. az elõzõ karim ki volt mentve egy "szév" nevû könyvtárba, nos, õ is eltünt. öröm a köbön basszameg.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
trükk: menj az úton <#hehe> ott nem fogsz semmibe ütközni, na meg 95-ös driving skillnél+tuning már úgy zúzol mint a golyó <#nyes>

Überkirály a zenéje. Fõleg a menüben és a pályák közötti töltögetések alatt szóló dalok tetszenek. Még szerencse, hogy egyszerûen ki lehet ezeket másolni.

\"Hörcsög volt az a jó anyád, az apád pedig fókabajszú ganajtúró. Hülye király!\"

Úgy általában a jármûvesdi egy beetetés. Hiába bitorlok öt autót (ja nem csak 4-et, 5. a "tank"<#rinya>) ha csak annyi a funkciójuk, mint a bevásárlókocsiknak a Fesco parkolójában. -sõt! A bevásárlókocsik legalább nem ütköznek neki "A BÜDÖS NAGY SEMMINEK"!<#falbav> Pedig én minmum olyan zúzásra számítottam, mint ami a Soljerz of Ánárcsiban volt. De inkább még jobbra. Ehelyett ez lett belõle. <#szomoru2> Pedig milyen királyság lett volna ha rendesen mekkcsinálják!

\"Hörcsög volt az a jó anyád, az apád pedig fókabajszú ganajtúró. Hülye király!\"

Ejnye srácok! Hát ti milyen könnyüségi szinten játszotok? Nem Wery Hard-on az tuti. Mert ugye ilyeneket írtok:
"a kulacsom tölteni nem tudtam, eddig mindig tele volt..."
meg
"bocs, mihez is kéne vizet találnod?"
és még
"az egész gém alatt egy medpacket sem használtam, eddigre készleteim voltak rendesen"
Csak hogy okuljatok:
Ha hízlalna a hús a játékban mind a 6 karakteremnek már kb. 250 kilós volna a testtömege.(sok hús=magas survival skill- szerintem igenis szükség van rá, mert a boltok készleteit hamar kimerítem)
Elfogyasztott víz mennyisége: Vesseltown hajói miattam rosto(c)kolnak a kiszáradt mederben.
Medpakk-ból egy kisebb kórház éves készletének elegendõt használtam fel.
Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy nincsenek kiegyensúlyozva a nehézségi szintek. Ez fõként a normál és hard között látszik. Mert normál fokozaton tisztára gádmód-szerûnek tûnt, amíg hardon okoztak pár igencsak izzasztó pillananatot (bezúztak, mint iratmegsemmisítõ a Dein Kampf-ot) a pihenési idõben támadó ellenfelek is (Seekerek<#gun>, tigrisek).
A lényeg a lényegben: Játszatok minimum hard szinten! Sokkal királyabb!
Szeerintem.

Apropó hogyan lehet jármûbõl lõdözni , ill. a wheeled tank bazi nagy vascsövével tüzet nyitni az ellenre? Vhol talán láttam vmiféle ágyú lõszert az lenne a belevaló?
Calver
úgy néz ki akkor nem csak a motorozás, a buggy is eléggé mézesmadzag... akkor kapod meg amikor már nem tudod semmire használni.

Helló
A vízkeresés megy ásó nélkül is.Elõször kiásni aztán a karakternek oda adni az üres kulacsot majd a földre a kiásott "kútra" jobb hosszú katt.
Biztos nincs valami mod hogy motorozni lehessen mert akkor csak "mézesmadzag" a motorozós animáció és hayes elnök motoros menekülése? A homokfutó nekem meg az árnyak fõhadiszállásán volt a garázsok elõtt.
Üdv!

Nálam vízkeresés úgy mûködött, hogy a karim amikor úgy gondolta, hogy víz van a közelben, akkor szólt. Elõkotortam az ásót - törött is jó - majd ha jobb gombot nyomtam a földön, a menübõl ki lehetett választani a víz kiásását. Mondjuk a kulacsom tölteni nem tudtam, eddig mindig tele volt...

Ui: Vízdetektor nélkül is szólt, a skill 75 volt.
Calver
lesz még pár ilyen helyzet <#hehe> mellesleg ott áll egy boltos is a faluban... kombinálj! <#nyes> lesz még egy hasonló rész egy küldetésben (nomád tábor), én ott is a boltostól vettem vizet.
btw lehet hogy elég oda az a robbanószer (már ha nem lõtted el) amit Új Staffordban kaptál.

Van egy Ratskull fegyverraktár, aminek a berobbantásához C4re van szükségem. Az emberke, akinek van, csak bison és tigrishúsért cserébe adja ide. Namost, van a faluban egy vadász, aki segítene tigrist fogni, de csak akkor, ha adok 2 liter vizet.

Kulacsom már van, de vizet... Na azt még 1 decit se láttam ebben a játékban. 😊
Calver
bocs, mihez is kéne vizet találnod? nekem egyszer nem volt semmi ilyen gondom a gém közben...

akkor buggyra majd ránézek. koordináták mit jelentenek, ill h lehet megtudni h épp hol vagyok, milyen koordinátánál?

ZZONE4 Édenkertbõl törölték, de a ZONE8 Az Árnyak parancsnokságán ott van. Koordináták: 270.95, 455.12. Van benne egy SuperLW. Legalábbis a script szerint. Én még soha sem jutottam odáig...

Sziasztok!

Nyelvtanulás gyanánt megvettem a német nyelvû verziót, de sok örömöm nincs benne, ugyanis képtelen vagyok vizet találni.
Már kiolvastam a fél internetet, és arra már 50millió leirást találtam, hogy a megtalált vízforrásból hogy rakjam el a vizet, de arra sehol senki nem ír semmit, hogy konkrétan hogy kell forrást találni....
Van egy karakterem, 70es a survival skillje, kezében a vízdetektor, már 3x körbejártam az összes lehetséges helyszínt, mégse történik semmi.
A kézikönyv csak annyit ír, hogy ezek kellenek a sikeres kutatáshoz.

Kezdek ideges lenni 😊

Tudtok segíteni?

Köszi!
Calver
hohóhó... buggy hol van elrejtve?

Calver
ahol az agymodult találtad, nyomj egy 9-est, ott lesz a földön ami neked kell.

Öt használható jármû van: egy humvee, két pickup, egy buggy és egy wheeltank. Legalábbis a script szerint.

Helló
Az édenkertben talált egész jó állapotú motor használható valahogyan?
Mint az a history.txt fájlomban le vagyon írva:

Orosz modok:
- Derfflinger Mod 7.3 (http://igstab.ru/Derfflinger/LDGA.htm)
- Freedom Mod 1.0 (http://www.travel.ag.ru/fallout/ldg/mods.shtml)
- Retribution Mod 2.5 (http://travel.ag.ru/fallout/ldg/mods/retributionmod.shtml)
Német modok:
- Kazuyas Betamod 3 (Sylver Style Forum)
- Brainiacs Weapon Mod 0.1 (http://www.visualsoft-net.de/thefall/thefall.htm)
- Vid's BlutPatch Mod 0.3a (http://www.visualsoft-net.de/thefall/thefall.htm)
- Nod texturái (http://www.visualsoft-net.de/thefall/thefall.htm)

Vigyázat, a legtöbb régebbi verziókhoz készült, nem 1.10.1-hez!

Amire viszont én vadásznék, az Continuum weapon modeljei (Leírás róla: Sylver Style Forum)

Sziasztok! Kéne egy kis segítség. Elakadtam az árnyak barlangjánál, nem jelöli meg az elrabolt tudósok helyszínét. Találtam egy agymodult és mondja, hogy kell hozzá valami kütyü, hogy tudjam olvasni, de nem találok ilyet. Vagy vmi más a megoldás? Köszi elõre is a helpet.
Calver
csináltam egy csöppnyi update-et, link #1303-ban, valaki nézzel már meg a durván csillagozott dolgokat, hogy normális-e a magyar megfelelõ amit oda írtam.

Noarpe: tudsz adni linket arról hogy merre lehet megtalálni a modot alapjául szolgáló német modokat? rápislognék.

Errõl már többszõr volt szó. Légyszívess olvass vissza... #1119

Sziasztok Srácok!
Bolyongásaim során felfigyeltem erre az oldalra. http://projekt.cooper-team.com/tfa_index.html Feltünt egy másik helyszin! Egy bizonyos "Mike Ballins" nevezetü fickó! Tudja valaki esetleg hogyan lehet oda jutni??<#hawaii>
Calver
kössz az okosságot, beleírom.
magyar nevek mennyire stimmelnek? soknál ugye fogalmam sincs róla, szóval increase morale magyar neve pl még mindig érdekelne...

mellesleg gondoltam kipróbálok egy új karit, és megnézem h amit épp leírni készülök okosságok közé, az müködne-e. müködik.

envoka
Akkor ez mégsem olyan jó adottság. Úgy is mondhatnám sz*r. A játékban nagyon kevés ellenfél támad ököllel, közelharci fegyverrel. Esetleg ha az állatokat is számba vesszük. De azokkal sincs sok dolgunk a játék során.

http://sacred2.hu/

A kézikönyv egy régebbi munkaverzióhoz készült, sok zagyvaság van benne...

"Stamina" (ez a scriptbeli neve): Ha közelharci fegyverrel támadnak rád, és van neked ilyen, akkor csak a sebzés 70%-át szenveded el (nálad bármilyen fegyver lehet).

envoka
Ezt az „Életerõ” Adottságot én sem tudom pontosan értelmezni.
A karakterlapon ezt írja :
„ -30% sérülés minden egyes közelharcban kapott találat után.”
A kézikönyvben már a neve sem ugyanaz ennek az adottságnak, hanem „Felfogó képesség”.
Ezt írja:
„ -30% sérülés minden elszenvedett találat után. Automatikusan aktiválódik olyan karaktereknél akik megszerzik ezt az adottságot”
Ha a kézikönyvet veszem alapul, akkor ez a sérülés lehet akár golyó általi is.

Gránátot tényleg nem érdemes használni, rövid a dobó távja.

Szerintem (mint ahogy már régebben is írtam), lövésznek elég a 13-as testalkat. Nehézfegyveres karakterrel, ilyen testalkat mellett vittem végig. (szintén 1 karakteres játékban)

Calver
itt repül a kicsi guide
légyszi nézzetek rá, ahol sok *-ot láttok az azt jelenti h nem tudom mi magyarba' a neve (a legtöbb dolgot envoka karakterlapjáról lestem le, ugye nekem angol a The Fall) vagy még valami hiányzik onnan. ajánlott leszedni és notepadban olvasni mert tördelést mint olyat kihagytam...

persze még baromira nem vagyok kész, még csomó dolog felkerül, de ujjaimtól most ennyire futotta.

envoka
Ha egyedül kell tesztelnem,...még karácsonyra sem lesz végleges verzió.

Lammer
f@sza...
csak mar jatszhatnek enis a stuffal...

nem fogom kibirni a kozel vegleges modig <#vigyor3>

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

envoka
Idézet:
"...A mod pluszai, hogy ezt átállíthatod nehézségfüggõvé vagy fix 8-ra (cheat Envoka kérésére)..."

Müxik is rendesen, ahogy kell <#vigyor2> Minden szintlépésnél a maximum adható Hp-t kapom.

Lammer
fixet tamogatom enis <#eljen>
(es nem azert mert 8, felolem lehet 4 is, CSAK LEGYEN FIX! 😄)

A const már az alapjátékban is bele van számolva.
A másik része az alap játékban egy véletlen szám: 4-8.
A mod pluszai, hogy ezt átállíthatod nehézségfüggõvé vagy fix 8-ra (cheat Envoka kérésére).

Lammer
ize ha szintet lepsz akkor veletlengeneralt HPt kapsz a mododban, vbagy meghatarozottat(mint a falloutban)???
mert ha veletlent, akkor en pl. sziveseben latnam, hogy a consti fuggvenye legyen a hp osztas! (mint a falloutban)

(ne hordj le, hogy nem tudom, mert nem jatszottam meg a moddal, tudod a vegleges fele' fogok jatszani vele 😄)

Az a kapott xp-k nagyságrendjének változtatása könnyen boríthatja a játékegyensúlyt. Össze kellene számolni az összes xp-t kategóriánként, s úgy lehetne utána újra elosztani.
Az ötlet jó, felkerült a tennivalók közé...

Ezt már egyszer leírtam itt: #1186

Calver
kérdés, kiváncsi vagyok: 21-es állóképességnél +8 életerõt kapsz, vagy többet? ki akarom számolni mennyi a max hp 25-ös szintre - ha 21-es állóképességnél +8 akkor 448 - de nem vagyok biztos az értékben. bár egy kiados alvás után ugyis nekiállok ujra és tudni fogom, de addig se emésszen már a kiváncsiság <#hehe>

Calver
wow. amúgy te vagy a modder, írd át állóképességre <#hehe>

meggyõzés téma: ok, igazándiból egyszer kellett igazán használnom a skillt, akkor a nomád törzses buzulásnál, ott néztem meg h ahhoz elég a 100-as elég 5-ös karizmával is, azon kívül mindig meg lehetet gyõzni/ölni az illetõt vagy elhanyagolható volt a jutalom.

más: a mododban az xp elosztásán nem akarsz változtatni? egyszerûen nevetséges a küldik után kapott hangyafasznyi xp, gyilkolással fájdalmasan többre megy az ember...

Aki szeretne beletekinteni a mod jövõjébe, hibát talált, ötletei vannak, beszállna a kérdéses dolgok megvitatásába, az jelentkezzen a mod oldalán található forumon: http://fallmod.extra.hu/forum/index.php

Várunk mindenkit szeretettel...

21: Mint írtam, ez egy elméleti max. A modban plusz lehetõségek még a testalkat (miért testalkat? a constutution tulajdonságot az rpg-kben állóképességnek szokás fordítani) növelésére: alkoholos italok, komplett nehézpáncél szett.

Meggyõzés: másról beszélsz. Én azt írtam, hogy a progi vagy az egyiket, vagy a másikat vizsgálja. Az teljesen más dolog, hogy a karizma befolyásolja a skillt, az általad leírt helyzetben akkor is csak a skillt vizsgálja a program. Máshol viszont van, hogy pl 14-es karizma kell minimum. A modban az ékszerek növelik a karizmát.

Bocs a közbensõ mod reklámokért... 😊

Lammer
cheater <#hehe>

Calver
ja bocs, vmi kimaradt: életerõhöz rakjatok hozzá 5-öt (csak lusta voltam végigvárni befejezõ videót többször), valamint képzettségeknél még lenne +5 pont ha visszamentem volna és Keno-t is beveszem.

Calver
no, kivégezve... lássuk az összegzést <#hehe>
Tulajdonságok
Képzettségek
Adottságok
Hírnév

lehet nyálat csorgatni... igen, jól látjátok, 112 elosztatlan képzettségpontom volt a végére. miért kell ennek a gémnek ENNYIRE könnyûnek lenni? Bioszférában mondjuk kaptam rendesen én is (rohadt railgunosok), dehát mivel az egész gém alatt egy medpacket sem használtam, eddigre készleteim voltak rendesen... <#nyes>

persze hogy felrakom
én most kezdtem csak újra jáccani vele, munka meg egyéb idõhiányt okozó dolgok miatt :/

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Calver
21? wow. na azt vajon hogy? szerek/szteroidok között még nem találtam semmit ami felemeli testalkatot...
meggyõzés: nem mindkettõ? nemtom, én próbálkoztam nomád táborban h felnyomtam 7re karizmámat 5rõl, akkor 90-es képzettséggel is ment, 5ösnél viszont 100-as kellett... dehát, képzettségpont az könnyen szerezhetõ dolog (tanítással +20 speechet szereztem <#hehe>) míg a tulajdonságok elég fixek (max feronommal lehet +3at növelni ideiglenesen)

A dühöngésedre: ha eljutok odáig a játékba, akkor megnézem, s meglátom, mit tehetek ez ügyben. Én sem szeretem az ilyeneket... <#mf1>

Szintenkénti hp: még gyúrhatsz, az elméleti max: 21!

Meggyõzés: van ahol a karizma számít, van ahol a skill. Dialógusa válogatja.
Egyébként a játék csak nagyon ritkán használ feltételnek 100 közeli értéket, általában kevesebb...

Calver
simán és egyszerûen <#hehe>
ugye alap maximum az 20-as testalkatnál 16 életerõ/szint, de mivel fix értéket ad és attól h növeled testalkatot életerõ visszemenõleg nem nõ, ezért gondoltam ez fordítva is müködik, és igen. a trükk az orvosi képességben (medical) rejlik, mégpedig a 99-es értéknél lévõ adottságban - amit persze kisebb értéknél is megszerezhetsz, simán fel kell tekerni 99-re, kiválasztani az adottságot és visszacsökkenteni. itt viszont gondba vagyok, nekem angolul van, ott Psychology, magyarban gondolom Pszichológia a cucc neve. a lényege az h 5 percre minden tulajdonságot 2-vel megnövel - így a testalkatot is, és bizony ha a testalkat nõ, nõ a kapott hp is... tadaam! 22-es testalkat = 18 hp/szint.
ezért kérdezem KH-t h az ilyen csodákat ha összegyûjtöm, felrakná-e az oldalára, még lenne egy másik okosságom az iszonyatosan hasznos speech skillrõl is, ami talán a gém 2 legjobb adottságát viszi...

envoka
18 HP szintenként ?... Hogyan ?

Calver
na, elmult napok tapasztalatai: rájöttem 2 kiváló képességre, amivel tulajdonképpen még tovább birom növelni a szolozás fogalmat, lévén Incrase Morale-al a ritkán használt skilleknél (nagyjából minden ami nem harci) +20%ot ad, így azt nem is kell megtanulni... valamint rájöttem hogyan tud az ember 18 hp-t szintenként kicsikarni <#hehe>
ja, és mellesleg úgy veszem észre h a meggyõzés esélye *nem függ* a karizmától - 100-as (illetve 80+20as) képzettséggel simán ment mindennek és mindenkinek a meggyõzése. (bár lehet magas karizmával kisebb skillel is ment volna)
KH: ha az ember összerak egy amolyan "tippek, trükkök" útmutatót - melyik skillt meddig érdemes fejleszteni, hogyan használjuk jól, stb -, felkerülhetne az oldaladra?

más, egy kis dühöngés, de ez már spoilerben:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
gratulálok a készítõknek, a crpg fogalmát mint olyat azért az árnyak bázisán sikerült egy szépen pofánköpni... jó játék lenne ez a The Fall, de a történet iszonyat kiszámítható, és... *mi a fenéért nem lehet az elnök mellé állni*? ott egy rakás szürkebõrû nyomorék akik 20 éves korukig élnek, valamint a hugomból és még ki tudja hány emberbõl is ilyen szörnyszülöttet csináltak, és NEKIK KELL SEGÍTENEM? segíteni, hogy a kultúra maradványait és a civilizációt mint olyat romba döntsék - 20 év alatt nem sok mindent lehet ugyanis megtanulni ugyebár... ha máshogy gondolom, meg lelõ a kis géppisztolyával, amin a karakterem normális esetben csak röhögne, de így *meghal*? ugyanmár, ez egyszerûen szánalmas és nevetséges. aztán meg a nyálcsorgatás hogy "jajj, az árnyak összeraktak és meggyógyítottak" de jó nekem, szívem szerint én kiírtottam volna az összeset. miért nem lehetett ezt is olyan kellemes, nem lineáris játékként összerakni, mint Falloutot és Fallout 2-t, ahol ha akartál - legalábbis kettõben biztos - végigmehettél úgy is az egész játékon hogy nagyjából mindenkit kiírtottál?

Kisebb frissítés a hétvégére: Noarpe mod 1.3.6 update
Letölthetõ:
http://fallmod.extra.hu/
http://noarpe.endofinternet.net/thefall/mod/noarpe136update.7z