THE FALL
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A küldetés nem megoldható, az el nem készült hivatalos kiegészítésben lenne szerepe...
Mi a feladat a "megtámadott konvoj" kuldetésnél?
Kipucoltam a druglabot, de melyik az a déli bázis, ahol a tudós családja van?
Oruljunk, hogy van egy lelkes modderunk aki foglalkozik a jatekkal! Noarpe <#worship>#worship>
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
The Fall - Last Days of Gaia - Noarpe MoD
Bocs a reklámért.
http://sacred2.hu/
Kösz a hibajelentést
A teendõ: mentett állás visszatöltése, vagy a béka lenyelése...
Sorry
Van egy kis problémám a moddal kapcsolatban. Ha fõzök Ágnessel eltünik az összes hús és a fõzõ alkalmatosságban is benne marad a kaja de többé nem használható. Mi a teendõ ilyenkor vagy csak én vagyok bal****?
Ahol a végigjátszás van, ott van egy lista a kombókról (igaz, az sem teljes). De kisérletezhetsz: amihez elég a tudásod, azok alkotóelemeit barna színnel jelöli ki a kombo panel megnyitásakor.
A modom kombóit meg majd ha jó kedvem lesz (túl sok van belõle).
Agnes képességei közt van a fõzés, de hiába. Van húsom, cooking pot-om (fazék) és ráhúzom a tûzre a húst csak ugrál körbe és öklendezik <#gunyos1>#gunyos1> de fõzni nem fõz... Sikerült már vkinek fõzni?
Ja és az inventory-ben a kombinálással mit lehet össze kombinálni?
Technikát csak a magnó megjavításánál használtam. Lehet amit most írok spoilerbe kellene...na mindegy. Amikor megjavítottad a magnót, beszélj még egyszer a fickóval, és megjelenik egy új helyszín a térképeden (én úgy játszottam végig elösször, hogy ez kimaradt).
Aréna: Copper Hill-ben a vasútállomáson vizsgáld meg a hírdetõoszlopot, és megjelenik a térképen. Ajánlatos mindjárt el is menni oda kûzdeni (jó cuccokat lehet nyerni !), meg a házakat átvizsgálni.
Több helyszín van. Itt meg tudod nézni :
Helyszínek
olvastam is írásaidat, fegyvernél én is azért nyomtam késsel mert boxert sztem nem láttam sehol, de nagy késre már nem váltottam át, se láncfûrészre <#hehe>#hehe>
Technikát ott használtad amikor meg kellett javítani egy srácnak a magnóját?
Aréna: az hol van, vmint hogy lehet oda eljutni?
btw, csak annyi helyszín van ami rpgvaultos végigjátszásban benne van, vagy még annál is sokkal több?
"The trees move. Do you not see it?"
Képességek : Közelharc, Csendes mozgás > max.
Közelharci adottságok közül nagyon jó a ”Támadás” és a ”Kombó”.
Robbanóanyagok: 75-nél választható a ”Zárak felrobbantása” adottság. Én ezt használtam. Csak a puskaporral spórolni kell, mert elég nehéz találni, venni. Láda elõtt menteni, ha nincs benne jó cucc , visszatölteni. Aztán a játék vége felé van egy olyan terület, ahol négy bombát kell hatástalanítani. Ehhez kell a ”Hatástalanít” adottság. Harc közben robbanóanyagot csak egyszer használtam. Az utolsó pályán, az utolsó táborban.
Az orvos képességet azért maxoltam mert így a gyógycsomagok többet gyógyítottak, és lehetett alternatív gyógymódot használni (növények).
Vezetés: 75-ös képesség és a ”Jármû javítása” adottság elég szerintem.
A ”Dobófegyverek”-re kár volt pontot tennem, nem volt sok értelme.
Technikára is elég 75 pont (ezt is csak egy küldetéshez használtam).
Fegyver : Érdekes hogy majdnem mindenki azt nézi, mekkorát sebez egy fegyver. Írtam errõl is, van amikor egy kisebb sebzésû fegyverrel ugyanazon idõ alatt többször lehet ütni, mint a nagyobb sebzésûvel, így ha össze adjuk, nagyobb sebzés jön ki. Az a jó ha a késleltetési idõ minél kisebb.
Az elsõ fegyverem a boxer volt. Gyorsabb mint a kés. A második a ”Gyilkos” nevû bökõ. Ezzel el voltam a Katanáig. A ”Gyilkos”-t, ha elöbb nem, Casa Verde-ben Miles-tõl vehetünk, miután teljesítettük Nigel küldetését. (Miles Jim-Bob-tól nem messze, egy ház mögött áldogál).
Katana... hát ez változó. Láttam már Spiritsprings-ben a boltosnál is (akkor nem közelharcossal voltam). Találtam az Arénánál az egyik házban is. Szóval azt hiszem ezt véletlenszerûen generálja a program.
most nyomom én is egy közelharcos karival, csak csöppet trükkösen...
alapból magammal cipelem Carmen-t - na nem a csapatban, csak ha kereskedni kell beveszem -, valamint amikor megismerkedtem a teach adottsággal, mocsok módon megtanultam kihasználni és asszem perpill 40 képzettségpontot termeltem be így a karimnak (+10 vezetés és zártörés, +5 technika, robbanószerek, lopakodás, gyógyítás asszem eddig csak <#hehe>#hehe>)
Lopakodást hogy lehet viccesen használni? bár 77es értéken van asszem, eddig nem fordítottam rá túl sok figyelmet...
aztán: melyik képzettséget meddig érdemes felnyomni? közelharc maxon az tiszta sor, vezetés most nálam 75 (drive carefully), az elégnek is tünik, benzinbe megfojthatnék valakit annyim van, néha meg visszamegyek ÚRK bázisra és Vasquez megjavítja kocsikat, gondolom 75 (sõt, már 80) orvoslás is elég, lévén úgy már tudok könnyû sebeket összerakni, de pl robbanószerek és technika meddig kéne hogy felmenjen? lesz egyáltalán valahol még szükségem rá? (egyszer már szívtam miatta a fogam h nem volt velem senki aki tudott robbantani)
na és még egy végsõ bölcs kérdés: hol találok valami normális közelharci fegyvert? az elején kapott kés már a karimnál favorit fegyver, ugyanis eddig csak azt használtam, mást nem is, és már kezd kicsit nehézkessé válni az ezzel való nyomulás...
béke, Calver
Ja, ha valamelyik képességed eléri a 75 / 85 / 99-est, ne felejts rámenni az adottságok lapra, és ott a le-fel nyilakkal választani új adottságot. Ha ezt nem teszed, a program választ helyetted.
Hétvégén én is újra kezdem (csak én már sokadjára). Tegnap a végére értem a nehézfegyveressel (a mod-ban).
Kereskedelem: az így természetes. A +20% nem az egyenlõtõl van számolva, hanem a totál csõdtõl. kb. +100% az egyenlõ.
Magyarítás: olyan nincs. A SeVeN M fordította le, s adta ki magyarul.
Küldetések: segítséget (végigjátszás) itt találsz.
A kereskedelem is elég érdekes, mert az ajánlatom hiába ugyanannyi mint a kereskedõé nem adja a cuccot, csak sokkal többért, pedig +20% trade advantage-em van. Pénzt említettétek, h van benne én még nem találtam.
1.10 német verzióm van angol moddal magyarítást lehet valahonnan leszedni? (googleben nem találtam)
Sarah-t, David lányát hol találom?
Köszi
Igen, az API leírást folyamatosan bújom. De jó lenne valami konkrétabb is. Az alapján még sok fekete folt maradt... Marad a próbálgatás, aztán vagy bejön, vagy nem... <#guluszem1>#guluszem1>
A diff3d konverterrel sajna nem sokra megyek. oda el kellene készíteni a teljes modellt, s azt lehetne átrakni. Ahhoz nem értek. Ha a meglévõ diff3d modellhez hozzá tudnék nyúlni, akkor egyszerûbb lenne.
Pl: az új SIG SG-550-1 és a meglevõ SIG SG-552 -nek közös az alapja (SG 550 variációk). Csak az egyik egy rövidcsövû kommandó, a másik egy mesterlövész...
A viewer meg jó lenne, ha menne. Nekem elösszõr egy csomó dll-t hiányolt (természetesen amikor levadásztam az egyiket, csak akkor kérte a következõt), majd az egész elszállt... <#szomoru1>#szomoru1>
Azért köszönöm
NA ESETLEG ITT VALAMI KONKRETABB!!!! CSEKK!
itt van diff3d viewer, meg ase converter(maxbol->diffbe)
inkabb turelmesen megvarom amig elkeszul egy kozel tokeletes mod <#worship>#worship>
1, Mikor lesz benne minden, amit szeretnék
2, Mikor lesz hibamentes
Az elsõ fõleg a szabadidõmtõl függ. Amúgy is igen relatív, mert mindig vannak új ötletek... <#email>#email>
A második, azaz hogy ne legyenek az aktuális verzióban hibák, az attól is függ, hogy hányan segítenek tesztelni. Jelenleg egyedül Envoka segít (külön köszönet illeti a szorgalmas munkájáért és kitartásáért). <#worship>#worship>
A hibák csak használat közben derülnek ki. Jelenlegi verzióban pl olyan hibákat javítottam, amit még az eredeti fejlesztõcsakat, illetve az orosz modkészítõk vétettek... <#violent>#violent>
A konkrét idõpontról: passz...
Amit írtál, addig biztos. Ha mégsem, akkor is, ugyanis ha addig sem lesz kész, akkor feladom, s kész... <#mf1>#mf1>
amugy +szabad kerdezni kb mikorra varhato toled egy fullos mar-mar 100%ig perfect mod?
(csak ugy erdeklodom, no offense 😄 ugy kb-t irhatsz... junius-julius? kornyeke?)
mert en csak akkor fogok belekezdeni IGAZAN a jatekba amikor 100as lesz a modod <#worship>#worship>
Letöltés: http://noarpe.endofinternet.net/thefall/mod/noarpe135update.7z
Változások: http://noarpe.endofinternet.net/thefall/mod/history.txt
A #1118-as hozzászólásban írtam a játékeleji legjobb könnyûfegyverrõl, és a beszerzés módjáról.
Jobbféle nehézfegyvereket Spiritspringsben, a boltosnál lehet venni elösször.
Jelenleg egy fõ nehézfegyveres karakterrel tolom, egy FN MAG-al. Az utolsó elötti pályán vagyok. Igaz ez a mod-os Fall, de az alap játékban is elég hatékonyak a nehézfegyverek.
Közelharcos karakter inkább egyedül menjen. Így tud igazán fejlõdni, meg aztán lopakodva, kúszva kell az ellenfelet megközelítenie, és ha ilyenkor a társa(i) elkezdenek lõdözni, észreveszik. Pár sort írtam a közelharcos karakterrõl a #1147-ben is. Esetleg egy olyan társ lehet mellette aki támogatja mint orvos, robbantáshoz ért...stb. Vagy állítsd be a társnak a menüben hogy passzív legyen. Közelharcos kari karizma nélkül az elején nehezebben vásárol, de késõbb egész jól elvan. Sok cucc nem kell neki. Egy jó páncél (M46), egy jó fegyver (Katana), meg gyógycsomagok.
nyomultam egy ideig 4 karival, aztán elõzõ mentésbõl újra is kezdtem szépen 2-vel, iszonyat zavaró volt 4 fõt irányítani... kérdéses viszont számomra h lesz-e ebbõl késõbb bajom? mert perpill viszonylag jól elvagyok Agnes+fõkari kombinációval, fõleg h mindkettõjüknek 16os állóképessége és így elég igen nehéz megfektetni õket...
aztán: nehézfegyverek késõbb normálisabbak lesznek? amim eddig van az... hát, öö, az, de egy jó nagy kalappal. messzire lõ meg minden, de nem ér túl sokat, amíg el nem kezdtem trükközni szinte minden xp-t Agnes kaszált le a puskájával.
aztán: közelharcos kari mennyire vicces? eddig Falloutokat mindig azzal vittem, itt meg láttam envoka kariját és végképp megtetszett, mennyire életképes karakter? szintúgy 2 (max 3, és akkor Vasquezt is beveszem) fõs csapatra gondolok (bár ahogy olvasom spec egyedül is el lehet így lenni <#hehe>#hehe>) mert ahogy néztem eléggé szét kell szórni statokat (erõ, állóképesség, fürgeség, ügyesség), és gondolom akkor nem sok marad karizmára, mennyire lehet anélkül ellenni?
Calver:
SPOILER ! Elolvasáshoz jelöld ki egérrel.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Csapatba meg van Ivana, Lin és Agnes, minden szerep lefedve, eddig viccesnek néz ki... emlékeim szerint én baromi gyorsan találtam nehézfegyvert, de már nem rémlik hogy hol. merre lehet elsõt begyûjteni?
Ha magas testalkattal kezdesz, az az alap életerõt, és a szintlépéskor kapott életpontokat növeli.
Testalkat 9 - 12. > Alap életerõ – 20. / Szintenkénti életpont – 8 + 0
Testalkat 13 - 15. > Alap életerõ – 25. / Szintenkénti életpont – 8 + 2
Testalkat 16 - 18. > Alap életerõ – 30. / Szintenkénti életpont – 8 + 4
Testalkat 19. > Alap életerõ – 35. / Szintenkénti életpont – 8 + 6
Testalkat 20. > Alap életerõ – 40. / Szintenkénti életpont – 8 + 8
A kapott szintenkénti életpont sem mindig a maximum, mert a program az alap, + elötti 8-ast, vagy a + utáni + 0-8-at véletlenszerûen dobja ki. Szóval, általában kevesebb. Én a várható szintlépés elõtt mentek, és ha nem a maximumot adta, visszatöltöm.
A magas testalkat közelharcos karakternek fontos. Neki érdemes 16-tal kezdeni (ez a legnagyobb érték amivel kezdeni lehet), és ezt felvinni minél elöbb 20-asra.
Lõfegyveres karakternek szerintem bõven elég a 13-as testalkat. Így szintenként kap jó esetben 10 HP-t, ez elég.
Intelligenciát én sosem növeltem 9-esnél nagyobbra. Ez szintenként 10 képességpontot jelent. Azért a + 2 – 8 pontért nem érdemes fejleszteni, jelentõsége máshol meg úgysincs.
Csapat ? Erre csak azt mondom, minél kevesebb ember van a csapatban, annál elõbb fejlõdik, kevesebb felé oszlik az XP. Szerintem 4 fõ bõven elég. Én egy karakterrel szoktam menni.
Egyszer próbáltam 3 fõvel. Egy könnyûfegyveres (fõkarakter), Butch (nehézfegyver + technika), Ivana (nehézfegyver + mesterlövész). Nekem még ez a három ember is sok volt.
Az elsõ végigjátszásom egy közelharcos karakter volt. A #1011-es hozzászólásomhoz tettem be róla képeket (tulajdonságok, statok, stb...).
Azt olvastam, egy 6 fõs csapattal 13-14-es szinten lehet befejezni a játékot. Az egy karakterem 27-es szinten végzett.
és tényleg: intelligencia mennyire fontos? még amikor németül szórakoztam mindig 18asra nyomtam kezdésnél...
valamint mennyire éri meg nagy csapattal nyomulni? én max 4 emberre gondoltam, úgy is túlélhetõ még a gém?
És köszönöm az akaratlanul is elküldött hibajelentést: a képen látható kiírás hibás, nem "tartalma", hanem "tartalmazhat"... 😊
Páncélbónusz, ha egyfajta páncélból rajtunk van minden darab :
Inventory növelõ "Kicsi táska", amit már Új Saffordba be lehet szerezni. 12 felhasználható hellyel.
A lõfegyverek is meg lettek változtatva. Az egyeslövés pl. elég hatékony. Ha pl. sorozattal 28m-re lövünk, egyeslövéssel ellövünk 43m-re, és nagyon gyorsan adja le a lövéseket.
Még egyszer nekifutottam ennek a beszédtémának, s végre sikerrel jártam.
Szóval:
A magyar DVD \czech\app_1_1\ könyvtárából (vagy egyéb helyrõl) a speech_xxx.ubn zone_speech_xxx.ubn zone_speech_xxx2.ubn fájlokat másoljátok ki, nevezzétek át .zip-nek, bontsátok ki a játék könyvtárába. A kibontott könyvtárak nevében a nyelv megjelöléseket cseréljátek ki hungarian-ra (pl: speech_hungarian). Az alkönyvtárakban is!
Ne felejtsétek el a beállításoknál a beszédet bekapcsolni a felirat mellé (én ezt felejtettem el eddig, s most ütöm a fejem a falba...)
Egyébként a cseh verzióban szerintem szintén német nyelv van. De javítson ki valaki, ha tévedek...
ami szerintem nem gaz 1altalan...
ezt a total benasagot, hogy az eredeti verziomban nincs magyar nyelv(hang) azert eleg gaz...
amikor legeloszor megneztem az eredeti DVDm dirtreejet, hat leszedultem a szekbol menten(ott acsingozott a szlav hanganyag de a magyar...)... ez azert genyasag...
de en nem akarok hogy "elektro modulá dvá" nyelven szoljjon a jatek <#hehe>#hehe>
csak egy vad tipp persze, nem tudom h müködik-e, még nem próbáltam, mivel nincs meg magyar verzió.
A játékban sajnos a karaktereknek nincs hangja, csak tátognak. A feliratok (párbeszédek, dialógusok) vannak magyar nyelven. Arra viszont vigyázni kell hogy a felhasználónevünkben, amit a win. telepítésekor megadtunk, ne legyen ékezetes betû, mert akkor lehetnek gondok (pl. nem jelenik meg a beállítások menü...).
1990 valóban nem drága ha meg magyar akkor fõleg nem.
Bár minden ennyibe kerülne akkor nem lenne warez 😊))
szóval a azt olvastam a megrendelésnél hogy szinkronnal VAGY magyar nyelven akkor választhatok verziót vagy hol ilyen a játék hol olyan ??
A másik kérdés hogy úgy tudom a játékból két verziót adtak ki régen
The Fall Last days of Galia Extended version...
szóval amit én boltban megkapok ez a javított nagyobb felbontású verzió vagy a régi ??? cössi
Jó tudni hogy játszik még ezzel valaki bár ahogy olasom a stalker nem lett akkora nagy durranás...
CD Galaxis - The Fall
sokáig vártam a magyar megjelenést mert ugye be volt jelentve
aztán semmi
nem jelent meg ez a game valamelyik játékújság kiegészítõ cd jeként vagy honnan lehet ezt még beszerezni ???
kösszka minden megnyilvánulást