THE FALL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

envoka
Egy példa:

Alap M46 Páncél :
- Típus : M46 nehéz páncél
- Súly : 7.50 kg.
- Páncélvédelem : 30
--------------------------
Mágikus M46 Páncél :
- + 1 az Erõhöz
Ritka M46 Páncél :
- + 1 az Erõhöz
- + 5 pont a könnyûfegyverek képességhez
Egyedi M46 Páncél :
- + 1 az Erõhöz
- + 5 pont a könnyûfegyverek képességhez
- + 10 HP. (életerõpont)

De lehet hogy nem illene ebbe a játékba...inkább fantasy világba való.

http://sacred2.hu/

light00
nem is akartam csodát, ha nem megy, akkor nem megy, legalább nem telik idö az átmászással 😄D. A Diablos mod annyit tenne, hogy lenne pár olyan tárgy ami ritka, véletlenszerüen generálja a játék, elég kis eséllyel, tehát ez is a vakszerencsén mulna hogy megtalálod-e vagy sem, de megérné megkeresni. A tulajdonságbonuszok pedig, hogy lenne pár cucc ami bonuszt adhatna a tulajdonságokhoz, pl. a mozgékony, könnyü páncélok esetleg +1 ügyesség vagy mint a falloutban +teherbirás (mert merevit a tartásodon), ilyesmi.

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Pénz: az nem lesz. A játék hangulatához ez így jó, s a szövegekben is többször szerepel, hogy nincs. Lõszerek, drogok, egyéb drága cuccok kiválóan használhatóak.
Kieg: az orosz modok javítanak a súly és stack-elési hibákon.

Kereskedelem: szerintem az cheat lenne...

Plusz tárgyak: itt az oroszok is elakadtak egy kicsit. plusz tárgyakat lehet belerakni, de kellene 3d objectum is hozzá. Egy pár plusz megvolt, azokat bele is pakolták. Esetleg ha van aki készít...
Így én (segítség nélkül) csak olyan plusz tárgyakat tudok berakni, amikhez nem kell új 3d váz.
Ha vannak ilyen ötletek, akkor várom...
Diablo módra bonusz: ez alatt mit értesz? (Nem játszottam a Diabloval)

Mászó bug: sajnos két féle kód van: python és cpp. a py fájlokat lehet szerkeszteni, de a cpp bele van fordítva az exe-be. Így vannak dolgok, amiket nem tudok javítani/megoldani.

light00
mondjuk talán az egymásra pakolható mennyiséget kritizálnám. husbol is csak 3at lehet ami hát mit ne mondjak elég kevés mikor már a huszadik dögöt nyuzom meg hogy legyen pénzem. de jo lenne ha legalább a töltényekböl ugy 20at is egymásra lehetne pakolni.

b-type
Az a gáz hogy így is pénzként használtam a legtöbbet érõ töltényeket...azokból lehet egymásra pakolni 10db-t, szal a lényeg nem változott csak kényelmetlenebb szvsz 😊
..felõlem lehet kötvény vagy ilyesmi, de sztem kicsit nehézkes a kereskedelem így.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

light00
lol! ez érdekes. Bocsi szerintem megint fagyott a routerem :$

light00
Pénz nélkül ez a játék igazából még inkább megadja a játék kétségbeesett világvége hangulatát. Ezért annyira nem is hiányolom belõle.
envoka: a kereskedöknek is a maga haszna számit. ugyis van egy rakás felesleges holmi amit el lehet cserélni amugy meg 5-7. szintre simán meg tudod az 1 az 1ben cserélést oldani. ha olcsobb lenne minden az elején már össze tudnál guberálni katonai páncélt meg kevlarmindent, tehát kicsit olyan a feelingje mintha cheatelnél. Szerintem. A dobofegyverek széles választéka viszont tényleg jo lenne mert 1-2 tör meg gránát nem igazán teszi hasznossá a karaktert.
Egy javaslatom lenne, ami egy kis bugjavítás, talán annyira nem vészes csak zavaró, hogyha sokszor egymás után mászol át falon (2-3), akkor egy idö után összekutyulja a gép az adatokat és szabadon átjárhatsz a falon mintha nem is lenne ott semmi 😄D

light00
Pénz nélkül ez a játék igazából még inkább megadja a játék kétségbeesett világvége hangulatát. Ezért annyira nem is hiányolom belõle.
envoka: a kereskedöknek is a maga haszna számit. ugyis van egy rakás felesleges holmi amit el lehet cserélni amugy meg 5-7. szintre simán meg tudod az 1 az 1ben cserélést oldani. ha olcsobb lenne minden az elején már össze tudnál guberálni katonai páncélt meg kevlarmindent, tehát kicsit olyan a feelingje mintha cheatelnél. Szerintem. A dobofegyverek széles választéka viszont tényleg jo lenne mert 1-2 tör meg gránát nem igazán teszi hasznossá a karaktert.
Egy javaslatom lenne, ami egy kis bugjavítás, talán annyira nem vészes csak zavaró, hogyha sokszor egymás után mászol át falon (2-3), akkor egy idö után összekutyulja a gép az adatokat és szabadon átjárhatsz a falon mintha nem is lenne ott semmi 😄D

b-type
Sok sikert a moddhoz <#eljen><#eljen>
hirtelen csak ilyenek jutnak eszembe, mert a legfontosabb hogy minnél részletesebb legyen..dumák-küldetések..stb.

-pénz a játékban..vagy vmi érme, ami halmozható és nem max 10-ig 😊
Akkor elég lenne 1-2 autó (és egy raktárként funkcionáló teher esetleg)
-igen, több duma a karakterek között, sõt akár románc is.
-nehezítés-nehezítés...azaz több ellenfél, ellensúlyozásként kicsit több gránát.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

envoka
1 - Legyen.
2 - Mindegyik autóhoz keljen külön vezetõ. Kb. 50 képességpont, hogy tudjon egyáltalán vezetni.

A lõfegyverek aránylag elég változatossak, de közelharci és a dobófegyverekbõl lehetne többféle. Ugyanígy páncélból sincs valami nagy választék. (esetleg Diablo módra lehetne egyedi, ritka stb... ami adna mondjuk 1-1 pontot a tulajdonsághoz vagy képességhez). Az árusok adhatnák olcsóbban az árut, ne keljen annyi pontot rákölteni a karizmára és a rábeszélésre.
Egyenlõre ennyi lenne részemrõl.

Háát...

Én ugye most csinálok egy megalomán modot. Ha vannak ötletek, akkor - mint írtam régebben is - szívesen fogadok bármit.

Jelen esetben ha leírod/játok a szöveget (+ ki és mikor mondja), akkor szívesen beillesztem ezeket is. Sajna az animációt még nem ismerem teljesen, de egyszerübbek akár...
Plusz persze bármilyen ötletet szívesen veszek...

S akkor pár szavazásra bocsájtott kérdés:
1., ûrkapszula helyszín: legyen-e alternatív kezdési lehetõség (csak a vakszerencsén múlik, hogy megkapod-e)?
2., helyszínváltás jármûvel: most akár egy soff
õrrel is viheted az összes jármûvet magaddal? Legyen-e javítva? Ha igen, akkor mekkora vezetés kellen a konvoly többi pilótájának?

Nem muszály ide írni, lehet az email címemre is: noarpe at t-online dot hu

Egy bétát hamarosan publikálok, csak még van egy pár bug, amit elötte mindenkép szeretnék megkeresni és javítani...

aylakistigris
erre gondoltam. terveztuk, de sry ennyi lett. mult, jovokep van. mindenkinel egy dialogusnyi.
nem hinnem, hogy olyan piszok nagy munka lett volna mindenkinek irni egy mondatot a fobb helyszinekhez, aztan veletlenszeruen benyogne valaki. igenyesseg nelkul szamolva 10 kari, 20 beszolassal "csak" 200 mondat, meg egy barhonnan hivhato script, ami veletlenszeruen valaszt az ottlevo karikbol, es elnyom egy animaciot.
szellemileg sem kellett volna megfeszulniuk a kommentarokkal, ilyenekkel is beertem volna:
meg szerencse, hogy nekem eleg szepnek lennem
ne cicozzunk, atomot nekik
ezzel sem a vilagbeke fele tettunk egy ujabb lepest
mocskos ferfiak...
ha engem kerdezel, azt csinalsz amit akarsz
igen. vagy nem? ezt a kettot mindig keverem

nalam ennyi iszonyu nagyot dobott volna a hangulaton es egy delutan alatt osszedobhato. vagy egy pentek/szombat esti leittasudas alatt begyujthetoek a dumak. 😊

L2 mozik: http://l2mozi.uw.hu/ - http://l2mozipvp.uw.hu/ L2 kaszt kuldik: http://www.freeweb.hu/l2quests/

PTW
meg sok más dolgot sem.....

envoka
Idézet, Board FAQ. Innen

" A csapattagok fognak egymással beszélgetni?

Igen, az NPCk kommunikálnak egymással. Minden egyes NPC saját személyiséggel és múlttal rendelkezik, s ezek bizony néha konfliktust eredményezhetnek közöttük.
Carsten elmondása szerint a karakterek kommunikálnak egymással, a fõ karakterrel, és kapcsolatba léphetnek a környezetükkel is. Beszélhetnek arról, hogy mit szeretnek, önmagukról, vagy éppen egy másik csapattagról. Ha valami komoly problémájuk van egy másik karakterrel, megkérik a fõkaraktert, hogy oldja meg. Minden karakter saját múlttal és a jövõre vonatkozó meghatározó tervvel rendelkezik. Nagyon könnyû beazonosítani õket. "

Úgy látszik, ezt a részt már nem volt idejük, vagy kedvük rendesen kidolgozni a fejlesztõknek. Kár érte...vagy csak a Magyar verzió ilyen ?
Mert itt írnak a játék befejezése utáni küldetésekrõl és az új helyszínekrõl is.

aylakistigris
azt nem, de egy gyereket mar adoptaltunk <#beka3>
kicsit zavart a minimalis csapatelet, amit neszek, azert legyen valami ilyen is modon tettek be. a tarsak az elso par palyan meg beszologatnak egymasnak, utana meg csak jonnek melletunk, mint a zombik. semmi kommentar a kuldikhez, reakcio a megoldasainkra. a mozizott dialogusok alatt is csak allnak, max a fegyveiket vakargatjak neha.
ebben sokkal tobb kiaknazasra varo lehetoseg lett volna.

L2 mozik: http://l2mozi.uw.hu/ - http://l2mozipvp.uw.hu/ L2 kaszt kuldik: http://www.freeweb.hu/l2quests/

Ugyanazon a térképen lehet megtalálni? Feltételeztem az megint 1 külön helyen van de nem jelent meg új rész, ezért kértem segítséget, nem pedig negatív kommentárt, ha ennyire zavar a kérdésem nem kell elolvasni.
envoka
Ez most komoly ? Mi lessz amikor egy küldetési tárgyért át kell fésülni az egész mappot, folyamatossan nyomva a "9"-es gombot. Nem hiszem el hogy egy akkora tábort nem találsz meg, ami elfoglalja kb. a térkép 1/10-ét.

Hy
A patkányok droglaborjából kiszabadítottam a 3 tudóst, megkérnek hogy a családjukat is szabadítsam ki, addig nem mondjak meg a köv térkép helyét.
Na már most hol vannak a családjaik? Pls help, thx.
aylakistigris
chopper hillben es tres cabezasban nezegess hirdetooszlopot, falragaszokat.

PTW
Hm Arenába hoygan lehet eljutni?

Lilithn
Kösz! Majd next menetben...

I can eat death like nobody\'s business.

én is innen tudtam <#papakacsint>

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Olvasd el: #1119

köszi
2Lilithn
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
szerintem az az ûrhajó, vagy mijaszösz

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Lilithn
Héló! Az ott mi az ördög a bioszférától nyugatra? Az a kis legyezõs barna izé? És hogy lehet odajutni?

Ha valaki tud németul, vagy csak a képekre kattintgatva nézelõdni szeretne: TheFall Almanach.

envoka
Ha valaki nem akarja megnézni a helyszíneket, NE KATTINTSON A LINKRE !

Térkép - Helyszínek

megtûzne valaki egy olyan spoilerrel (akár priviben is, feszkó elkerülése végett), hogy vesselstown után még hány új helyszín nyílik meg?

PTW
én azért nem temetem ennyire... 😊 cak nem várok csodát. Így csalódni semfogok, max kellemesen. Én már annak is örülök ha egy eltalált hangulató nagy falloout világban kalandozhatok. Nem várok FO 1-2 szintet mert ez kizárólag akkor lett volna lehetséges ha ugyanazok csináljál.. de ettõl függetlenül egyáltalán nemesélytelen egy jó játék...

Lilithn
Nah vége van. Ez egy kicsit lapos volt itt a végén. Na mindegy. Jóccakát.

Lilithn
aylakistigris: Feleségül is vetted? Mármint Ágnest....<#hehe>

envoka: Áh, köszi! Az édenkertben voltam, de asszem volt ott egy jelenetugrás, utána nem mentem vissza. Csak néztem most hogy egy bazi nagy település az út mellett elkerülte a figyelmem..;D

Ez a lopakodós közelharci érdekes, ezt ki kell próbálni legközelebb.

rövid Off:
PTW: én is pont így gondolkodtam az F3-mal kapcsolatban, de szerintem kár reménykednünk. Majd jönnek a power armored patkányok...(mármint a kicsi szõrös rágcsálóra gondolok) meg a kétszavas dialógusok. Bár egyszer kipróbáltam 1-es inttel az F2-ben a karit, csak hörögni tudott..annak ez nem jelentene gondot.

aylakistigris
szerintem felesleges ennyi ember 😉
agnes ujraeleszt, dokizik, foz, p90el harcol (haszlattol fejlodik ugye, igy lotavban es hatasfokban megkozeliti a vegere a nehezfegyvereket).
lin zarat nyit, carmen rabeszel (a fegyverraktarnal mar akar egy az egyben kereskedhetsz, sajna ennel jobb nem lesz barhova fejleszted a rabeszelest). ok mar nehezfegyverekkel nyomulnak.
igy nagyjabol a teljes skalat lefedted, igy a fokaridnak szabad a palya.
emelett minden kari jo, ha tud vezetni. imadtam, amikor 5 autos konvoj megerkezett valahova. <#vigyor2>
javitasbol es bombazasbol a fokari kapott 75 pontnyit, kozelharcot, mesterloveszt, lopakodast hanyagoltam es a lopast is, mert uncsi volt mindenkit vegiglopkodni.
persze, ez az en szajizemnek osszerakott csapat volt.

envoka
Saját kárán tanul az ember. Volt hogy 4-szer 5-ször újra kezdtem a karaktert, amíg rá nem jöttem, mit érdemes nála fejleszteni.
Némelyik tulajdonságnál mindegy hogy 9-es vagy 12-es (pl. testalkat). A következõ bónuszt csak a 13-asnál kapjuk. (bónuszok 9, 13, 16, 19, 20. szinten. A kézikönyvben ez is le van írva).
Indián falu : Copper Hill - A Nomád táborban kell beszélni Abraham nevû NPC-vel, majd elkisérni Édenkertbe. Ott a déli részen van az indián falu, ahol két küldetést lehet kapni (tudomásom szerint).
Olajlopós küldi: Indulj el feléjük, akkor beadja az animációt.
Plazmafegyver: Keselyû szurdok, a keleti lövegtoronyban, miután kikapcsoljuk a bázison.

Én egy karakterrel játszom. Próbáltam többel is, de nekem nem jött be.
A közelharcos erõssége a lopakodás, csendben öl (éjszaka, hátulról közelítve egy 2-3 fõs csoportot ki lehet írtani, úgy hogy az ellen észre sem veszi mi történt a mellette álló társával). A másik erõssége a "támadás" és a "kombó" nevû adottság. Van még egy olyan ami 30%-al csökkenti a bekapott sebzést. Az elsõ karakterem ilyen volt, akivel végigvittem.
Most egy könnyûfegyver + mesterlövészel játszom. Szintén nem rossz. Már Copper Hillben járok vele.
A következõ pedig egy nehézfegyveres lessz.

PTW
fasza lenne ha fallout 3 ban is lehetne így járgányokat használni. SZVSZ ha bethesda is tud ilyen hangulatot teremteni (látványvilágra, hangokra , zenékre gondolok csak) akkor még lehet is belõle valami. persze ez nem fallout 3 topic, de miközben ezzel jácccottam folyamatosan a lehetsége FO3 járt az eszembe. igazság szerint amitõl félek fallouttal kapcsolatban azok az NPC-k illetve a párbszédek tartalmassága. Ha erre végre alkalmaznának külsõs írókat.........

Na de bocs az OFF-ért...

Lilithn
Pedig szuper lett volna. Meg jól néznek ki a járgányok is.Imádom ahogy dülöngél, meg port kavar, meg minden. De ahogy mondod, na attól kész voltam. Meg a hülye hangtól amit kiad, amikor nekimegy valaminek. Grrrr!
Meg elhasználja a fél tankot ha egy településen elmegyek az egyik végébõl a másikba...viszont ha a nagy térképen megyek, akkor meg jószerivel semmitse. De bezzeg a karosszéria szétesik mint...

PTW
5 méteres Collison Box, a hajamat téptem tõle...... meg úgy alapból a kocsik irányításától

Lilithn
Mást is idegesít, hogy a kocsik kb fél méterrõl beleütköznek pl. egy fûcsomóba? Olyan baromi jó lett volna csak úgy száguldozni mindenhol, de tökre lerontotta, hogy egy kicsit nekimegyek egy fûszálnak és felére esik a kocsi élete. Persze, persze, nem GTA ez...;D

Lilithn
Igen, de ha az intre hajazol, nem tudsz pl erõt növelni, ami mindenkinek elkél valamennyire (páncél, fegyverek, lõszer súlya)mégha nem is nehéz fegyverrel mégy, és ha könnyûf. akkor ügyesség is kell.
Most valami 12 sz. vagyok = 12 tulajdonságpont. Erõ vagy Ügyesség kimaxolva... + alapesetben 5 pont?
És maxon van minden fõbb tulajdonságom. (könnyû, lockpick, technical) Nem kell mindenkinek ezermesternek lennie, szerintem. Arra vannak ott a társaid.

Talán ha legközelebb úgy döntesz, hogy egyedül csinálod végig.De akkor ki viszi a cókmókot?😉 Meg ki szalad vissza a kocsiért a térkép túlsó felérõl, ha kevés a benzin, vagy szar a terep?😉

Plazmafegyver? Még nem találkoztam vele...csak könnyûfegyverként a lézerpuskával. És az is lézerlövedéket használ.

Plazmafegyver...mmmm /me vágyik Falloutra.

plazmafegyverbõl is van kétféle. könnyû és nehéz is.

az nem a plazmafegyver, ami lézerlövedéket használ és egyébként nehéz fegyver?
az INT-el vitáznék, mert ha korán eléred a max szintet, szintlépésenként 4 ponttal kapsz többet, mint egy normál karakter, az meg a játék végére akár 50-60 skill pont is lehet (én bírnám, ha lenne annyival tövv 😊 )

Lilithn
Nincs mit! És csak még annyit, hogy viszont egyik tulajdonságot sem vinném 9 alá, és a nehézfegyverek brutálisabbak mint a könnyûek, kivéve a lézert, de azt meg nagysokára kapod csak meg. És természetesen minden társadat is kell specializálni egy fegyverre (könnyû v. nehéz), többre szerintem nem érdemes. A mesterlövész sem rossz, de csak ha megvan már a kritikus lövés, meg fejlövés, egyébként baromi lassú.

Axon
Köszi az infókat, így már merészebben vágok neki a küldetéseknek.

Más játékoknál már jártam úgy, hogy teljesen rossz irányba fejlesztettem a karakteremet és egy idõ után már lehetetlen volt a továbbjutás. Kezdhettem újra az egészet elõlrõl, pedig rengeteg idõt töltöttem már el akkor vele.

Lilithn
Ja, sofõr, az egyik társadnak kell mindenképp 75-ig, a kocsiszerelés miatt, különben gáz lesz!

Lilithn
Biztos lesznek akik nem értenek egyet, de szerintem:

Mivel lesz 5 karaktered, akiket specializálhatsz különbözõ tevékenységekre, ezért neked szerintem igazándiból csak a dumára (ha könnyen akarsz alkalmasint questet lépni, meg a vásárlásnál is jó) + 1 fegyver típusra kell koncentrálni az elején. Bár én még gyúrtam közben lockpickre (fontos a jobb cuccokért), technical skillre is (nem voltam elragadtatva tõle).
Kell 1 lockpickes karakter, kb 2 sofõr (nem kell maxon, csak hogy vezetni tudjanak), kb 2 gyógyító (az újraélesztés mindig jól jön!),
Dobófegyverekre, közelharcra én nem koncentrálnék, elõbbi gyér választék, utóbbi kellemetlen a késõbbi questekben (mire odaér lelövik a karit)
Túlélés, szószó, az elején jó a husiért, vízért, de késõbb meg annyi cseretárgyad lesz rendes orvosságért, hogy szerintem felesleges.
Mi van még?

Tulajdonságok: adott
könnyûfegyverekhez + lockpick: ügyességet
nehézfegyverekhez + közelharc + több súly cipelése(hajaj!!): erõ
mozgékonyság: nem rossz, gyorsabb terepfutás, jobb páncél (10-zel is okés)
erõnlét(const, nem tom magyarul mi van odaírva): mindig jól jön, de én 10-zel is vígan voltam
karizma: szerintem nem fontos így utólag
intelligencia: nem érdemes rá pazarolni, baromi gyorsan lépkedsz szintet, 1-2 pont nem oszt nem szoroz (vagy van valakinek hozzáfûznivalója? nem vettem észre hogy befolyásolna bármi mást)

Most lehet kritizálni.😉

Axon
Van esetleg valahol egy leírás, hogy a játék kezdetén milyen karaktert érdemes összerakni? Milyen tulajdonságokra gyúrjak, milyen képességeket fejleszzek? Érdemes egyetlen tulajdonságra gyúrni, vagy arányosan elosztani az összesre a pontokat?
Szóval ilyesmik érdekelnének.

Lilithn
Jah, tényleg, még egy kérdés, ha nem gond.
Nézegettem azt az olajlopós küldit. De nekem nem megy oda a srác a palikhoz dumálni, csak lopja a naftát, aztán elballag...miért?

Lilithn
Ja én is rájöttem. Csak nem olajnak, hanem vazelinnek hívja. Egy nagy vödör vazelin. Érdekes gondolataim támadtak arról vajon milyen küldihez fog kelleni. De ilyet még a németekbõl se néznék ki...<#buck>

Indiánfalu???? Kitõl lehet indiánfalus küldit kapni??? Én már majdnem a végén járok
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
most megyek a bioszférába

Vagy ez utána van?

envoka
Ha nem akarod megnézni a végigjátszást itt
akkor Jim-Bob, az észak-keleti faluban. Egy piros autó mellett áll. De ha a közelébe jársz, a karaktered úgy is elkezd "gondolkodni".

A patkány laboros küldihez honnan tudok szerezni lehallgató poloskát? Néztem már pár arusnál de semelyiknél se volt, pls help.
Thx.