1430
THE FALL: LAST DAYS OF GAIA
-
#1270 Pedig boxert lehet venni mindjárt kezdésnél, az ÚRK Táborban a boltosnál.
Technikát csak a magnó megjavításánál használtam. Lehet amit most írok spoilerbe kellene...na mindegy. Amikor megjavítottad a magnót, beszélj még egyszer a fickóval, és megjelenik egy új helyszín a térképeden (én úgy játszottam végig elösször, hogy ez kimaradt).
Aréna: Copper Hill-ben a vasútállomáson vizsgáld meg a hírdetőoszlopot, és megjelenik a térképen. Ajánlatos mindjárt el is menni oda kűzdeni (jó cuccokat lehet nyerni !), meg a házakat átvizsgálni.
Több helyszín van. Itt meg tudod nézni :
Helyszínek
-
#1269 kössz a sok okosságot
olvastam is írásaidat, fegyvernél én is azért nyomtam késsel mert boxert sztem nem láttam sehol, de nagy késre már nem váltottam át, se láncfűrészre
Technikát ott használtad amikor meg kellett javítani egy srácnak a magnóját?
Aréna: az hol van, vmint hogy lehet oda eljutni?
btw, csak annyi helyszín van ami rpgvaultos végigjátszásban benne van, vagy még annál is sokkal több? -
#1268 Itt egy kép a Katanáról. Mondjuk ezt a mod-os Fall-on keresztül készítettem (a régi mentést betöltöttem a modba), de az eredeti játékban is ugyanezek az értékei. Csak ott nem írja ki az Állapotot, és a fegyverek ismerete sincs megadva számszerűen.
-
#1267 Lopakodás : A ”Mozgékonyság” tulajdonságot minél magasabbra (az a jó ha 20-as), az is ad a lopakodásra %-osan, és nem elhanyagolható az sem hogy ilyenkor k.rva gyorsan mozog a karakter, sec-perc alatt az ellenfél mellett van. Ugyanígy a ”Csendes mozgás” képességet is felnyomni maxra, és az adottságok közül az ”Álcázás”-t és az ”Éjszakai álcázás”-t választani. Ha mód van rá, az ellent kúszva és a háta mögé kerülve kell megközelíteni (éjjel nagyobb az esély erre).
Képességek : Közelharc, Csendes mozgás > max.
Közelharci adottságok közül nagyon jó a ”Támadás” és a ”Kombó”.
Robbanóanyagok: 75-nél választható a ”Zárak felrobbantása” adottság. Én ezt használtam. Csak a puskaporral spórolni kell, mert elég nehéz találni, venni. Láda előtt menteni, ha nincs benne jó cucc , visszatölteni. Aztán a játék vége felé van egy olyan terület, ahol négy bombát kell hatástalanítani. Ehhez kell a ”Hatástalanít” adottság. Harc közben robbanóanyagot csak egyszer használtam. Az utolsó pályán, az utolsó táborban.
Az orvos képességet azért maxoltam mert így a gyógycsomagok többet gyógyítottak, és lehetett alternatív gyógymódot használni (növények).
Vezetés: 75-ös képesség és a ”Jármű javítása” adottság elég szerintem.
A ”Dobófegyverek”-re kár volt pontot tennem, nem volt sok értelme.
Technikára is elég 75 pont (ezt is csak egy küldetéshez használtam).
Fegyver : Érdekes hogy majdnem mindenki azt nézi, mekkorát sebez egy fegyver. Írtam erről is, van amikor egy kisebb sebzésű fegyverrel ugyanazon idő alatt többször lehet ütni, mint a nagyobb sebzésűvel, így ha össze adjuk, nagyobb sebzés jön ki. Az a jó ha a késleltetési idő minél kisebb.
Az első fegyverem a boxer volt. Gyorsabb mint a kés. A második a ”Gyilkos” nevű bökő. Ezzel el voltam a Katanáig. A ”Gyilkos”-t, ha elöbb nem, Casa Verde-ben Miles-től vehetünk, miután teljesítettük Nigel küldetését. (Miles Jim-Bob-tól nem messze, egy ház mögött áldogál).
Katana... hát ez változó. Láttam már Spiritsprings-ben a boltosnál is (akkor nem közelharcossal voltam). Találtam az Arénánál az egyik házban is. Szóval azt hiszem ezt véletlenszerűen generálja a program.
-
#1266 16-os karizma, 95-ös speech és trade adottság elég.
most nyomom én is egy közelharcos karival, csak csöppet trükkösen...
alapból magammal cipelem Carmen-t - na nem a csapatban, csak ha kereskedni kell beveszem -, valamint amikor megismerkedtem a teach adottsággal, mocsok módon megtanultam kihasználni és asszem perpill 40 képzettségpontot termeltem be így a karimnak (+10 vezetés és zártörés, +5 technika, robbanószerek, lopakodás, gyógyítás asszem eddig csak )
Lopakodást hogy lehet viccesen használni? bár 77es értéken van asszem, eddig nem fordítottam rá túl sok figyelmet...
aztán: melyik képzettséget meddig érdemes felnyomni? közelharc maxon az tiszta sor, vezetés most nálam 75 (drive carefully), az elégnek is tünik, benzinbe megfojthatnék valakit annyim van, néha meg visszamegyek ÚRK bázisra és Vasquez megjavítja kocsikat, gondolom 75 (sőt, már 80) orvoslás is elég, lévén úgy már tudok könnyű sebeket összerakni, de pl robbanószerek és technika meddig kéne hogy felmenjen? lesz egyáltalán valahol még szükségem rá? (egyszer már szívtam miatta a fogam h nem volt velem senki aki tudott robbantani)
na és még egy végső bölcs kérdés: hol találok valami normális közelharci fegyvert? az elején kapott kés már a karimnál favorit fegyver, ugyanis eddig csak azt használtam, mást nem is, és már kezd kicsit nehézkessé válni az ezzel való nyomulás...
béke, Calver -
#1265 Pénzt ne is keress, nincs a játékban. Csak cserélni lehet. Lehet hogy tévedek, de egy az egyben cseréhez 20-as karizma + 99-es beszédképesség + a "kereskedelem" adottságnak választva kell lennie. Esetleg kevesebb beszédképesség is elég, de a "kereskedelem" adottság kell (valahogy így...).
Ja, ha valamelyik képességed eléri a 75 / 85 / 99-est, ne felejts rámenni az adottságok lapra, és ott a le-fel nyilakkal választani új adottságot. Ha ezt nem teszed, a program választ helyetted.
Hétvégén én is újra kezdem (csak én már sokadjára). Tegnap a végére értem a nehézfegyveressel (a mod-ban).
-
#1264 nah hétvégén leporolom és újra gamelek vele,február vége óta nem játszottam vele,folytatom ott ahol abbahagytam,cél:végigjátszás -
zsocsa #1263 Köszi szépen! -
Noarpe #1262 Szintlépés: A karakter adatlapján (I vagy Shift+1-6) megnyomod a szintlépés gombot.
Kereskedelem: az így természetes. A +20% nem az egyenlőtől van számolva, hanem a totál csődtől. kb. +100% az egyenlő.
Magyarítás: olyan nincs. A SeVeN M fordította le, s adta ki magyarul.
Küldetések: segítséget (végigjátszás) itt találsz.
-
zsocsa #1261 Sziasztok! Most kezdtem el nyomni a gammát és nem is rossz, bejön a FO feeling. De eléggé az elején vok és úgy néz ki, h nagyon béna vok, mert nem találom, h hol lehet fejleszteni a karakterek skilljeit, statjait és már minden karakterem szintet lépett, villog a sárga led a képük mellett, de sehol sem tudom őket fejleszteni. Ha a toolbart megnövelem is (jobb lent van egy gomb) elő ugranak az adatok, de egyikhez sem tudok adni semmit...
A kereskedelem is elég érdekes, mert az ajánlatom hiába ugyanannyi mint a kereskedőé nem adja a cuccot, csak sokkal többért, pedig +20% trade advantage-em van. Pénzt említettétek, h van benne én még nem találtam.
1.10 német verzióm van angol moddal magyarítást lehet valahonnan leszedni? (googleben nem találtam)
Sarah-t, David lányát hol találom?
Köszi
-
Noarpe #1260 A hivatalos fórumokból az angolt már végigolvastam, a németből és az oroszból csak csemegéztem. (az utóbbi nyelveket nem ismerem, s on-line fordítóval nehézkes olvasni)
Igen, az API leírást folyamatosan bújom. De jó lenne valami konkrétabb is. Az alapján még sok fekete folt maradt... Marad a próbálgatás, aztán vagy bejön, vagy nem...
A diff3d konverterrel sajna nem sokra megyek. oda el kellene készíteni a teljes modellt, s azt lehetne átrakni. Ahhoz nem értek. Ha a meglévő diff3d modellhez hozzá tudnék nyúlni, akkor egyszerűbb lenne.
Pl: az új SIG SG-550-1 és a meglevő SIG SG-552 -nek közös az alapja (SG 550 variációk). Csak az egyik egy rövidcsövű kommandó, a másik egy mesterlövész...
A viewer meg jó lenne, ha menne. Nekem elösszőr egy csomó dll-t hiányolt (természetesen amikor levadásztam az egyiket, csak akkor kérte a következőt), majd az egész elszállt...
Azért köszönöm -
#1259 ez gondolom a kisujjadban van...
NA ESETLEG ITT VALAMI KONKRETABB!!!! CSEKK!
itt van diff3d viewer, meg ase converter(maxbol->diffbe) -
#1258 hehe en is segitenek, de ha belekezdek akkor nekem szpojleres lesz a fullos vegigjatszas...(onzo-e vagyok? :D)
inkabb turelmesen megvarom amig elkeszul egy kozel tokeletes mod -
#1257 Itt, az sg.hu/forum kezdőoldalán van a Számítástechnikai fórumok > Felhasználói programok topic. Javaslom, kérdezd meg ott, nekem már segítettek, amikor kerestem egy programot. -
Noarpe #1256 Erről jut eszembe: nem tud valaki egy programot, ami a .diff3d fájlokat kezeli. Bele kellene nyúlni egy-két modellbe... -
Noarpe #1255 Ez egy jó kérdés, ketté bontanám:
1, Mikor lesz benne minden, amit szeretnék
2, Mikor lesz hibamentes
Az első főleg a szabadidőmtől függ. Amúgy is igen relatív, mert mindig vannak új ötletek...
A második, azaz hogy ne legyenek az aktuális verzióban hibák, az attól is függ, hogy hányan segítenek tesztelni. Jelenleg egyedül Envoka segít (külön köszönet illeti a szorgalmas munkájáért és kitartásáért).
A hibák csak használat közben derülnek ki. Jelenlegi verzióban pl olyan hibákat javítottam, amit még az eredeti fejlesztőcsakat, illetve az orosz modkészítők vétettek...
A konkrét időpontról: passz...
Amit írtál, addig biztos. Ha mégsem, akkor is, ugyanis ha addig sem lesz kész, akkor feladom, s kész...
-
#1254 ez nagyon dere'k!
amugy +szabad kerdezni kb mikorra varhato toled egy fullos mar-mar 100%ig perfect mod?
(csak ugy erdeklodom, no offense :D ugy kb-t irhatsz... junius-julius? kornyeke?)
mert en csak akkor fogok belekezdeni IGAZAN a jatekba amikor 100as lesz a modod -
Noarpe #1253 Noarpe mod 1.3.5 update
Letöltés: http://noarpe.endofinternet.net/thefall/mod/noarpe135update.7z
Változások: http://noarpe.endofinternet.net/thefall/mod/history.txt
-
#1252 Látom Te is korán kelsz... Vagy későn fekszel...
A #1118-as hozzászólásban írtam a játékeleji legjobb könnyűfegyverről, és a beszerzés módjáról.
Jobbféle nehézfegyvereket Spiritspringsben, a boltosnál lehet venni elösször.
Jelenleg egy fő nehézfegyveres karakterrel tolom, egy FN MAG-al. Az utolsó elötti pályán vagyok. Igaz ez a mod-os Fall, de az alap játékban is elég hatékonyak a nehézfegyverek.
Közelharcos karakter inkább egyedül menjen. Így tud igazán fejlődni, meg aztán lopakodva, kúszva kell az ellenfelet megközelítenie, és ha ilyenkor a társa(i) elkezdenek lődözni, észreveszik. Pár sort írtam a közelharcos karakterről a #1147-ben is. Esetleg egy olyan társ lehet mellette aki támogatja mint orvos, robbantáshoz ért...stb. Vagy állítsd be a társnak a menüben hogy passzív legyen. Közelharcos kari karizma nélkül az elején nehezebben vásárol, de később egész jól elvan. Sok cucc nem kell neki. Egy jó páncél (M46), egy jó fegyver (Katana), meg gyógycsomagok.
-
#1251 kössz a tippet, megvan.
nyomultam egy ideig 4 karival, aztán előző mentésből újra is kezdtem szépen 2-vel, iszonyat zavaró volt 4 főt irányítani... kérdéses viszont számomra h lesz-e ebből később bajom? mert perpill viszonylag jól elvagyok Agnes+főkari kombinációval, főleg h mindkettőjüknek 16os állóképessége és így elég igen nehéz megfektetni őket...
aztán: nehézfegyverek később normálisabbak lesznek? amim eddig van az... hát, öö, az, de egy jó nagy kalappal. messzire lő meg minden, de nem ér túl sokat, amíg el nem kezdtem trükközni szinte minden xp-t Agnes kaszált le a puskájával.
aztán: közelharcos kari mennyire vicces? eddig Falloutokat mindig azzal vittem, itt meg láttam envoka kariját és végképp megtetszett, mennyire életképes karakter? szintúgy 2 (max 3, és akkor Vasquezt is beveszem) fős csapatra gondolok (bár ahogy olvasom spec egyedül is el lehet így lenni ) mert ahogy néztem eléggé szét kell szórni statokat (erő, állóképesség, fürgeség, ügyesség), és gondolom akkor nem sok marad karizmára, mennyire lehet anélkül ellenni? -
#1250 Lammer: Írtam, amelyik játékot lehet, egy karakterrel játszom.
Calver:
SPOILER ! Elolvasáshoz jelöld ki egérrel.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mindjárt a kezdő táborban (ÚRK Tábor) lehet találni, fent az északi oldalon az egyik házban egy ládában, ami nincs is bezárva. Mondjuk ez elég gagyi, nem sokat ér. Utána, ha elöbb nem tudsz venni, Bowie Village - A patkányok fegyverraktárában lessz. Cassa Verde-ben, Jim-Bob-al szemben van egy bazi nagy pirostéglás épület (úgy néz ki mint valami gyár), ott egy ládában van egy AK nehézfegyver.
-
#1249 én elkezdtem most 4 fővel, főkarinál kicsit min/maxoltam... 17es erő, 9es agility, 4es (!) dex, 16-os con, 9es int és 15ös karizma, nehézfegyverekre gyúrva (csak, mást nem is használok!), meg vezetés 75ön, hozzá technika, robbanószerek, dumálás.
Csapatba meg van Ivana, Lin és Agnes, minden szerep lefedve, eddig viccesnek néz ki... emlékeim szerint én baromi gyorsan találtam nehézfegyvert, de már nem rémlik hogy hol. merre lehet elsőt begyűjteni? -
#1248 latom te is szeretsz szolozni ^.^
-
#1247 Ja, igen... és az erőt is érdemes minnél magasabbra felnyomni, még a lőfegyveres karaktereknek is, mert ha már lessz nehézpáncél a karakteren, plussz a fegyvere, plussz lőszer, a saját cuccát nem fogja elbírni. -
#1246 Az életerő visszamenőleg nem nő.
Ha magas testalkattal kezdesz, az az alap életerőt, és a szintlépéskor kapott életpontokat növeli.
Testalkat 9 - 12. > Alap életerő – 20. / Szintenkénti életpont – 8 + 0
Testalkat 13 - 15. > Alap életerő – 25. / Szintenkénti életpont – 8 + 2
Testalkat 16 - 18. > Alap életerő – 30. / Szintenkénti életpont – 8 + 4
Testalkat 19. > Alap életerő – 35. / Szintenkénti életpont – 8 + 6
Testalkat 20. > Alap életerő – 40. / Szintenkénti életpont – 8 + 8
A kapott szintenkénti életpont sem mindig a maximum, mert a program az alap, + elötti 8-ast, vagy a + utáni + 0-8-at véletlenszerűen dobja ki. Szóval, általában kevesebb. Én a várható szintlépés előtt mentek, és ha nem a maximumot adta, visszatöltöm.
A magas testalkat közelharcos karakternek fontos. Neki érdemes 16-tal kezdeni (ez a legnagyobb érték amivel kezdeni lehet), és ezt felvinni minél elöbb 20-asra.
Lőfegyveres karakternek szerintem bőven elég a 13-as testalkat. Így szintenként kap jó esetben 10 HP-t, ez elég.
Intelligenciát én sosem növeltem 9-esnél nagyobbra. Ez szintenként 10 képességpontot jelent. Azért a + 2 – 8 pontért nem érdemes fejleszteni, jelentősége máshol meg úgysincs.
Csapat ? Erre csak azt mondom, minél kevesebb ember van a csapatban, annál előbb fejlődik, kevesebb felé oszlik az XP. Szerintem 4 fő bőven elég. Én egy karakterrel szoktam menni.
Egyszer próbáltam 3 fővel. Egy könnyűfegyveres (főkarakter), Butch (nehézfegyver + technika), Ivana (nehézfegyver + mesterlövész). Nekem még ez a három ember is sok volt.
Az első végigjátszásom egy közelharcos karakter volt. A #1011-es hozzászólásomhoz tettem be róla képeket (tulajdonságok, statok, stb...).
Azt olvastam, egy 6 fős csapattal 13-14-es szinten lehet befejezni a játékot. Az egy karakterem 27-es szinten végzett. -
#1245 egy apró kérdésem lenne: az életerő, ha az ember növeli az állóképességet, visszamenőleg is nő, vagy pedig ha tápos akar lenni valaki alapból kezdjen magas állóképességgel és intelligenciával?
és tényleg: intelligencia mennyire fontos? még amikor németül szórakoztam mindig 18asra nyomtam kezdésnél...
valamint mennyire éri meg nagy csapattal nyomulni? én max 4 emberre gondoltam, úgy is túlélhető még a gém? -
Noarpe #1244 A táskák és hátizsákok eltérnek abban, hogy mennyi és milyen súlyú tárgyak rakhatók bele. A táskákból lehet hátizsákot készíteni (kombó) öv és hosszú bőrszalag segítségével. Ekkor több tárgy tehető bele, és már felvehető a hátra: kevésbé megterhelő, azaz nem számít bele a teljes súly a karakterek megterheltségébe.
És köszönöm az akaratlanul is elküldött hibajelentést: a képen látható kiírás hibás, nem "tartalma", hanem "tartalmazhat"... :) -
#1243 Egy kis kedvcsináló Noarpe modjához. Vannak még bent hibák, de azért játszható (tesztelhető). Vannak bent új küldetések is !
Páncélbónusz, ha egyfajta páncélból rajtunk van minden darab :
Inventory növelő "Kicsi táska", amit már Új Saffordba be lehet szerezni. 12 felhasználható hellyel.
A lőfegyverek is meg lettek változtatva. Az egyeslövés pl. elég hatékony. Ha pl. sorozattal 28m-re lövünk, egyeslövéssel ellövünk 43m-re, és nagyon gyorsan adja le a lövéseket.
-
Noarpe #1242 Uff...
Még egyszer nekifutottam ennek a beszédtémának, s végre sikerrel jártam.
Szóval:
A magyar DVD \czech\app_1_1\ könyvtárából (vagy egyéb helyről) a speech_xxx.ubn zone_speech_xxx.ubn zone_speech_xxx2.ubn fájlokat másoljátok ki, nevezzétek át .zip-nek, bontsátok ki a játék könyvtárába. A kibontott könyvtárak nevében a nyelv megjelöléseket cseréljátek ki hungarian-ra (pl: speech_hungarian). Az alkönyvtárakban is!
Ne felejtsétek el a beállításoknál a beszédet bekapcsolni a felirat mellé (én ezt felejtettem el eddig, s most ütöm a fejem a falba...)
Egyébként a cseh verzióban szerintem szintén német nyelv van. De javítson ki valaki, ha tévedek... -
#1241 most meg kell vedjem a forumtarsat, hisz a magyarhonban kiadott oriasi HIANYOSSAGot foltozando nemet verziot linkelte be a kollega...
ami szerintem nem gaz 1altalan...
ezt a total benasagot, hogy az eredeti verziomban nincs magyar nyelv(hang) azert eleg gaz...
amikor legeloszor megneztem az eredeti DVDm dirtreejet, hat leszedultem a szekbol menten(ott acsingozott a szlav hanganyag de a magyar...)... ez azert genyasag...
-
Noarpe #1240 Jó lenne, ha nem linkelnétek ide warez dolgokat. Aki azt akarja, ugyis megtalálja. A 2k forintot meg nem kellene sajnálni érte... -
#1239 ez német extended verzió (hozzácsapva angol felirat, aszondták egy fórumon baromi jó lett), szóval itt lehet nem kéne szörnyűséges hangokat hallgatnod -
#1238 mellesleg akinek megvan a magyar verzio es szemfules volt, latta, hogy a szlav nyelvek (hangok) ott vannak terpeszkednek a dvdn... tehat ki lehetne cserelni(elvileg! nem probaltam) csehre a hangot...
de en nem akarok hogy "elektro modulá dvá" nyelven szoljjon a jatek -
#1237 ha valaki esetleg hangot akar varázsolni alá, szolgálja ki magát
csak egy vad tipp persze, nem tudom h müködik-e, még nem próbáltam, mivel nincs meg magyar verzió. -
#1236 Nálunk egyféle verzió került forgalomba, a legújabb, v1.10-es.
A játékban sajnos a karaktereknek nincs hangja, csak tátognak. A feliratok (párbeszédek, dialógusok) vannak magyar nyelven. Arra viszont vigyázni kell hogy a felhasználónevünkben, amit a win. telepítésekor megadtunk, ne legyen ékezetes betű, mert akkor lehetnek gondok (pl. nem jelenik meg a beállítások menü...).
-
meteoreső #1235 Köszönöm a választ de pontosítanám a kérdésemet.
1990 valóban nem drága ha meg magyar akkor főleg nem.
Bár minden ennyibe kerülne akkor nem lenne warez :)))
szóval a azt olvastam a megrendelésnél hogy szinkronnal VAGY magyar nyelven akkor választhatok verziót vagy hol ilyen a játék hol olyan ??
A másik kérdés hogy úgy tudom a játékból két verziót adtak ki régen
The Fall Last days of Galia Extended version...
szóval amit én boltban megkapok ez a javított nagyobb felbontású verzió vagy a régi ??? cössi
Jó tudni hogy játszik még ezzel valaki bár ahogy olasom a stalker nem lett akkora nagy durranás... -
#1234 Én a CD Galaxistól rendeltem. Gyorsabbak mint a Seven M. Egy, maximum két nap múlva már ki is szállítják. És ahogy néztem, most olcsóbb is. 1.791 Ft.
CD Galaxis - The Fall
-
Noarpe #1233 Megjelent magyarul a SeVeN M gondozásában. 1990,- Ft-ért kapható náluk, s sok más áruházbaz. -
meteoreső #1232 sziasztok már rég meg akarom szerezni ezt a gamet
sokáig vártam a magyar megjelenést mert ugye be volt jelentve
aztán semmi
nem jelent meg ez a game valamelyik játékújság kiegészítő cd jeként vagy honnan lehet ezt még beszerezni ???
kösszka minden megnyilvánulást -
Noarpe #1231 Update:
http://noarpe.endofinternet.net/thefall/mod/noarpe134update.7z