9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Dj Faustus #5740
    CSS-ben: background-attachment: fixed;
    Bővebben
    Illetve background-repeat: no-repeat;
    Bővebben
  • eNiX
    üdv
    az lenne a kérdésem, hogy lehet elérni hogy az egy html oldalon nem mozogjon a szöveg a háttérrel együtt görgetésnél? tehát a háttér nem ismétlődik, hanem fix és csak a szöveg "megy" lejjebb.
    köszi
  • raptor22
    vki tud segiteni az én problémámon? #5709,#5710
  • asdasddsadsa
    Azért köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmemet:)
  • CattiBrie
    Nem. Nem gondoltam. Ezért írtam. :)
  • asdasddsadsa
    Gondolhatod hogy nem egyszer próbáltam...:S
  • CattiBrie
    ctrl-F5

?
  • asdasddsadsa
    Azt hiszem minden sikerült de persze hogy ne legyen jó most az a helyzet hogy felteszem UW-ra és nem frissíti...
  • asdasddsadsa
    Kell még ezen kívül vmi doctype vagy meta vagy akármi ami ilyen alap dolog?
  • asdasddsadsa
    <style>

<!--
    body { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; size: 12px; color: #fffafa;
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    border: none;
    }
    h3 { font-size: 15px; color: #ffe4e1; }
    p { font size: 12px; }

-->

</style>

Ebben van vmi ami nem jó? Mert csak ennyi css van.
  • asdasddsadsa
    Hát ez elég elkeserítő. Főleg az hogy fogalmam nincs melyik szabvány meg mi hogy van:S:S:S
  • Dj Faustus #5729
    "De nekem épp az a bajom hogy hogy csak IE-ben működik...:S "
    Lehetséges, hogy IE specifikus (csak az IE alatt működő, egyébként nem "szabvány") kódot (ilyen például a görgetősáv színezése, vagy a különböző nem W3C-komforn CSS-effektek, egyes nem W3C-kompatibilis Javascript/Dom kódok, vagy a beépülő pluginok classid-s beillesztése) használsz.
  • asdasddsadsa
    De nekem épp az a bajom hogy hogy csak IE-ben működik...:S
  • Dj Faustus #5727
    "Hogy tudom megcsinálni azt hogy ha a linkre kattintok akkor a hivatkozás új oldalon nyílik meg de nem sima böngészőben hanem olyanban aminek csak kerete van mint pl a reklámok a vagy honfoglalóban a játék rész. "

"Mit kell csinálnom hogy a beállítások Mozilla Firefoxban is megmaradjanak?"
    Ha rendesen csinálod meg az oldalt, akkor pont fordítva van.
    Firefox, Opera és Safari alatt rendesen fog működni az oldal, IE alatt fog hibásan megjelenni. Lásd:
    Példa
    Mit nem ismer az IE
    Az IE CSS-beli hibái

"Egy olyan kódot keresek, amely egy képet rögzítve tart a böngészőben, s ezáltal mindíg látható az adott kép, akkor is ha a csuszkát mozgatom."
    Itt már kaptál választ a kérdésedre
    Ez háttérképre jó
  • wudy86
    Ha háttérképről van szó, akkor a következőképpen:
    body {
    background-image:url(kep.jpg);
    background-attachment:fixed;
    }
    ha másról, akkor majd a profibbak megmondják :)
  • asdasddsadsa
    Mit kell csinálnom hogy a beállítások Mozilla Firefoxban is megmaradjanak? Mert IE-ben hibátlanúl működik az oldal de a beállítások Firefox-ban nem érvényesülnek.
  • ppalotai
    Üdv
    Egy olyan kódot keresek, amely egy képet rögzítve tart a böngészőben, s ezáltal mindíg látható az adott kép, akkor is ha a csuszkát mozgatom.
    Előre is köszönöm a segítséget.
  • asdasddsadsa
    Hogy tudom megcsinálni azt hogy ha a linkre kattintok akkor a hivatkozás új oldalon nyílik meg de nem sima böngészőben hanem olyanban aminek csak kerete van mint pl a reklámok a vagy honfoglalóban a játék rész.
  • asdasddsadsa
    Sikerült úgyhogy storno.
  • asdasddsadsa
    Na az iframe már megy. Most viszont azt nem tudom hogy hogyan lehet eltüntetni a képlink körül lévő keretet. Tudja ezt valaki?
  • asdasddsadsa
    Köszönöm Fastus asszem mostmár sikerülni fog.
  • Cat 02 #5719
    akkor semmi :)
  • Dj Faustus #5718
    Íme.
    Nézd meg, hogy a linkeknek van az előbb említett target attribútuma:
    <a href="tartalom1.htm" target="tartalom">1</a>
    ami egyezik az <iframe> name attribútumával:
    <iframe id="iframe_content" src="tartalom1.htm" allowtransparency="true" frameborder="0" name="tartalom"></iframe>
  • asdasddsadsa
    Cat 02 ezt nekem szántad? Mert én iframet szeretnék nem frameset-et.
  • Cat 02 #5716
    ez asszem azt csinálja
    <html>

<head>
    <meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 5.0">
    <meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
    <meta HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1250">
    <title>listazas</title>
    </head>

<frameset cols="23%,*">
    <frame name="bal" src="listaz.php">
    <frame name="kep" scrolling="auto" noresize>
    <noframes>
    <body>

<p>Ez egy kereteket tartalmazó weblap, az Ön böngészője azonban az ilyen
    lapokat nem támogatja.</p>

</body>
    </noframes>
    </frameset>

</html>
  • asdasddsadsa
    Egyszerűen nem értem az iframet:(
    Fastus! tudnál nekem írni egy kódot ahol egy táblázat egyik oszlopában a link van és ha rákattintok akkor a másik oszlopba tölti be. Hátha ebből megértem.
    Előre is köszi
  • asdasddsadsa
    Ja hogy mindíg ezt kell használni?
  • Cat 02 #5713
    csinálsz egy style.css -t és head be
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
  • asdasddsadsa
    Mikor a head részbe a stylet beírom van ilyen hivatkozás mármint link amivel vmilyen stylesheetre linkelek. Ez hogy működik ez vlamilyen oldal vagy ez pontosan mi?
  • Dj Faustus #5711
    "Nincs valakinek véletlenül magyar nyelvű használatija a Dynamic HTML Editorhoz?"
    Kedves marianna, mivel ez egy kis elterjedtségű, shareware, különösebb felhasználói bázis nélküli program, magyar nyelvű kézikönyvet aligha találsz hozzá.

Magyar nyelvű (vagy magyar nyelvűvé alakítható), ingyenes grafikus webszerkesztő programok még az NVU és az Amaya.

Másrészt a számítástechnika - ebből következőleg a web - nyelve az angol. Minél jobban elmerül az ember a témában, annál inkább rá lesz utalva. A weboldalkészítés esetén - már ha az ember sokat akar, érteni akarja, maga akarja testreszabni a dolgokat - pedig nem a grafikus webszerkesztő program fog helyetted dolgozni - kénytelen-kelletlen rá kell jönnie, hogy a különböző webes nyelvek ismerete bezony szükséges (a segítséget forráskódban kapja - mert ez a "közös nyelv", nem a "kattints ide, kattints oda"-mód).

"Egy olyan Javascript kódot keresek, amely lehetővé teszi egy kép, vagy szöveg mozgatását függőleges, és vízszintes irányba akkor, ha a felhasználó a csuszkát mozgatja."
    No ezt nem értem pontosan. Ha a látogató a csúszkát (görgetősávot) mozgatja, akkor elmozdul a szöveg is... ...vagy arra gondolsz, hogy az adott kép vagy szöveg utánamozduljon az elmozdított csúszkának, és egy adott pozícióba mozduljon vissza?
    Itt találhatsz egy félig CSS félig CSS-be ágyazott "dinamikus kifejezésekkel" trükköző (az áldott IE) megoldást.
    Itt egy Javascriiptes ragadós menü
    Hasonló mint az előző

És mindkettőtöknek egy jótanács: e-mail címeteket ne rakjátok közszemlére. Az e-mail-cím gyűjtő robotok csak erre várnak. ;)
  • raptor22
    a link lemaradt
  • raptor22
    hát én egy ilyet szeretnék(csak nem repülővel de ahhoz már a képek megvannak)a downloadsbol letöltöttem az 1. és abban csak a képek és egy xml fájl volt.
  • ppalotai
    Üdv kedves fórumozók.

Én egy kezdő weblaptervező vagyok. Egy olyan Javascript kódot keresek, amely lehetővé teszi egy kép, vagy szöveg mozgatását függőleges, és vízszintes irányba akkor, ha a felhasználó a csuszkát mozgatja. Nagyon hálás lennék, ha valaki elküldené nekem ezt a kódot: [email protected] email címre.

Előre is köszönöm a fáradozásotokat, minden jót kívánok mindenkinek.
  • marianna0523
    Sziasztok!
    Nincs valakinek véletlenül magyar nyelvű használatija a Dynamic HTML Editorhoz? (Hiába állítottam magyarra, a 90%-a így is angolul van.)
    Ide elküldhetnétek:
    [email protected]
  • Dj Faustus #5706
    "hello. flasht szeretnék honlapra rakni"
    Ahhoz 3 dolog kell:
    * A Flash állomány (.swf)
    * A HTML állomány
    * És az SWFObject (ez a Javascript-könyvtár hajtja végre a Flash fájdalomnélküli oldalba illesztését)

XML akkor kell, ha a Flash állománynak szüksége van rá.
  • raptor22
    hello. flasht szeretnék honlapra rakni és az lenne a kérdésem hogy a képeken meg az xml-en kivul kell-e még vmi más is? és hogyan illeszem be? mert beraktam az xml-ben lévőt a htmlkoda de ugy csak az történt h a képeket jelenitette meg az oldalon.
  • Cat 02 #5704
    köszi, akkor marad egyenesen :)
  • Dj Faustus #5703
    asdasddsadsa: Az <iframe>-nek adj name attribútumot, a linknek meg az <iframe> name attribútumával megegyező target attribútumot.
    Ezzel kötöd össze a kettőt.

Cat 02: <div>-et elforgatni tartalommal együtt? Hát esetleg IE alatt DXImageTransform - de csak IE alatt.
    Képre még található megoldás - szövegre, és beviteli mezőkre már kevésbé.
  • asdasddsadsa
    Az iframet már sikerült megcsinálni de az nem sikerül hogy egy linkre kattintok és úgy jelenik meg az iframe. Ezt hogyan kell?
  • Cat 02 #5701
    megoldva (képként raktam be =) )
    viszont div et lehet elforgatni ? (igazából van benn egy input és azzla 1ütt kéne)