9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
VidositsAndrás #5580 Hello!
Öhm segítenetek kéne (ha tudtok persze) html vagy php code-dal
azt szeretném megcsinálni hogy mikor valaki rálinkel az oldalra akkor az előrebeállított file elinduljon nála
HAsonlót szeretnék mint mikor van a háttérzene: beadom a beállítást letölti, elindul,megy a zene...
Lehetöleg ugyanezt az effectet szeretném kicsikarni a drága jó html-böl csak olyan file-lal ami nem zene hanem mondjuk plugin,flash vagy ami éppen kell az oldalhoz...az a baj hogy azt sikerült elérnem hogy mialatt tölt az oldal letölt a cuccom de nem indítja el...láttam más oldalaknál hogy egyszerre 2-3 oldal indul el pedig nem linkről lett irányítva...Ehhez kéne olyan kód amit beállítok a feltételeknek és bemásolom html-be vagy php-be és működik....
azt szeretném csinálni hogy mikor betöltik az oldalt akkor a pdf-eimhez szükséges adobe települjön..a silent install már el van készítve azzal nincs baj tökéletesen működik de én nem tudom hogy hogyan építhetném be az oldalba...az embereknek el kell menniük letölteni az adobe-ról vagy ahonnan tudják utána visszajönni hozzám és úgy megpróbálni letölteni a pdf-eket meg a többi cuccot és megnézni...
+ jó lenne ha ezt nem kéne eljátszani a flash + macromedia active-X-ekkel..az oldalon sok a flash de jelezték hogy az oldal nem tartalmazza a megfelelö active-x-t ezért jó lenne ha felraknám...namármost megvan már minden de fogalmam sincs hogy hogy lehetne beépíteni...esetleg valami fajta "dupla linket" hogy ha rákattintanak az oldalra felinstallálja nekik a cuccot...
Utolsó ötletem az volt hogy megnéztem a többi gépen és az volt a tapasztalat hogy az active-x letöltődik a temporary internet files-ba de NEM települ mert nem kapott rá utasítást...nem tudom meg lehetne ezt oldalni valami scripttel vagy valami paranccsal a html/php-n keresztül?
Írtam a másik fórumba de ott nem válaszoltak még...
Nem tom mennyire lehetett érteni de ha valak értette és segítene azt előre is megköszönném...
(UI: bocs hogy ilyen hosszú lett :)) ) -
#5579 Az általad belinkelt oldalon található lenyíló menü működik FF2, Opera9, IE7, IE6, és IE 5.5 alatt. Kimásolva a menüt (<div id="menu"> és az azt lezáró </div> közti rész; illetve a <head> és </head> elemek között leledző <style type="text/css"> illetve az azt lezáró </style> közti stílusdefiníció felhasználásával) az eredmény ugyanaz (működik, teszteltem).
De hasonló CSS-alapú menük találhatóak az alábbi oldalakon is:
-
#5578 akkor miben nem nyílik le?
-
raptor22 #5577 részben már sikerült megcsinálni. de a lenyíló rész nem nyílik le pedig Mozzillában lenyílik. -
raptor22 #5576 hát elég furán jelenik meg a menü. egyáltalán nem hasonlit. egymás alá rakja a hivatkozásokat. nem kell vmit ehhez felraknom a tárhelyíemre h kezelje? -
#5575 nekem meg egyelőre mind1, lényeg, hogy müködik :) -
#5574 végülis az is egy megoldás, csak én az include-olást annyira nem szeretem:) -
#5573 Nagyon szépen köszi, közben ezt is sikerült megoldanom egy ismerős segítségével és egy szimpla "< ? php include "concerts.txt"; ? >" kóddal :) -
<?php
$file = "adat.txt"; //ebből olvassa ki, a tartalmát te írod bele
$fp = fopen($file, "r"); //megnyitja olvasásra
$temp = "";
while ( !feof($fp) ) { //amíg nem ért végig a fájlon...
$temp .= fgets($fp, 1024); //addig adja hozzá a temp változóhoz, amit kiolvasott
}
fclose($fp); //lezárja a fájlt
print $temp; //kiiratja a kiolvasott tartalmat
?>
ennyi az egész -
#5571 Na akkor újabb kérdéssel zaklatnálak benneteket, remélem nem gond?! :)
Ezen az oldalon szeretném a Concerts illetve a Press részt úgy megoldani, hogy a hozzá való infót egy txt (vagy akármilyen szöveges) fileból olvassa ki a böngésző.
Mennyire komoly meló ez, megoldható egy kezdőnek is?
Köszi a segítségeteket, remélem nem úntok még :D -
#5570 igen, erre is rájöttem, halvány fogalmam nincs, mitől lettek így összekutyulva, nem én voltam, az tuti :D -
#5569 na köszi a segítséget, megoldottam a lent említett Clearbox-szal :) -
#5568 bázz!
Images\Gallery\Modell\Heni/heni02.jpg helyett
Images/Gallery/Modell/Heni/heni02.jpg
az összes rossz -
#5567 Sziasztok!
Ismét segítség kellene!
MNiért nem megy ez az oldal firefox alatt? Akarom mondani csak a Lightbox script nem működik, és nem jövök rá miért?!
Köszi a helpet előre is! -
Cat 02 #5566 Clearboxot ismeri valaki ? mert sikerült működtetnem de pár png-t és gif-et nem akar behozzni :S 5let? -
#5565 "csak nem tudom letölteni. le lehet egyáltalán? a html-es kód sincs ott"
Egy fülesbaglyot nincs ott (ha nem lenne ott nem is látnád)! Jobb klikk az oldalon, a helyi menüből kiválasztod az Oldal forrása (vagy Forrás megtekintése, View Source, Forráskód, Source) menüpontot.
Keresd meg azt a <div> elemet, aminek az class attribútuma menu - az maga a menü. A hozzá tartozó CSS definíciók (<style type="text/css"> és </style> elemek között van) meg a formázást hajtják végre.
Na ezért kell megtanulni a HTML és CSS nyelvet - mert anélkül nem érted az egészet. -
raptor22 #5564 már rájöttem h hhogyan tudok uj sablont berakni a fórumba -
raptor22 #5563 na én pont egy ilyen menüre gondoltam:
csak nem tudom letölteni. le lehet egyáltalán? a html-es kód sincs ott -
raptor22 #5562 az új sablont hogyan tudom berakni a a phpbb-ne?
mer ha csak simán berakom a templates mappába akkor nem érzékeli -
#5561 "A scrollbar átszínezést tudtommal csak ie alatt lehet megvalósítani"
Opera alatt is működik.
"FFX alatt megoldható, vagy azt felejtsem el?"
Esetleg csinálsz külön Javascriptben alternatív scrollozási lehetőséget (csak hogyha ki van iktatva a Javascript, akkor a látogató nem tudja használni az oldalt az nem jó). Vagy Flashben oldod meg az egészet.
rushman-nel egyetértvén az abszolút pozicionálást szedd ki (a legkülső centerwrapper-nél még van értelme a tartalom középre igazításánál, de a többi helyen nem). Használj relatív pozicionálást, float segítségével egymás mellé rakott adott méretű/kitöltésű blokkokat, overflow:auto-t. -
#5560 nem a fontok hanem a div-ek. A scrollbar átszínezést tudtommal csak ie alatt lehet megvalósítani (bár vannak alternatív megoldások) -
#5559 A másik bajom az oldallal, hogy a scroll-bar-ok csak IE alatt vannak átszinezve, FFX alatt megoldható, vagy azt felejtsem el? -
#5558 Aham. Tehát sok helyen van olyan méretezés, ahol a fontok mérete fixre van lőve és ezeket szedjem ki?
(csak mostanság értettem meg a CSS működését, szal nézzétek el a lámaságom :D) -
#5557 ez az oldal tele van abszolút méretekkel, nem lehet hogy nem férsz el a szöveggel? A helyedben én kiszedném az abszolút méretezést (több hátránya is van) és akkor lenne eredménye a margónak meg a kitöltésnek. -
#5556 jól kezeli az, odafigyel a karakterkódolásokra. -
#5555 Állítgatom CSS-ben de csak a left margin-nak van hatása, a right-nak nincs semmi. -
Cat 02 #5554 ha a szöveget div -be rakod és cssel
margin-right: 2px;
ez így nem jó ?
<div class="szoveg">szööveeg</div>
és a css-t külön:
.soveg { margin-right: 2px; } -
Cat 02 #5553 ezt egy 14 éves csinálta (nem én ^^)
1ébként én is Notepad++-t használok pedig még sík hülye vok ezekhez de nekem Dreamweaver nem tetszik mert az ékezetet neccesen kezeli ^^ -
#5552 bár nem értem minek vitatkozok veled most látom csak mennyi idős vagy részemről nem vagy vitapartner (nem lebecsülésből mondom) -
#5551 az idő mellékes
ezt a megrendelőidnek mond! -
#5550 ehh-ehh, képzeld, nem egyben rész vettem...
"nem az a jani aki notepaddal képes egy dinamikus weboldalt létrehozni, hanem az aki a legrövidebb idő alatt meg tudja csinálni."
hát nem tudom, inkább az a "jani", aki jobbat csinál, az idő az mellékes
ja és ne magadból indulj ki, hogy notepadban nem látod át a kódot, mert van aki átlátja, ennyi -
#5549 Hali, kis segítségre lenne szükségem!
Adott ez az oldal
Hogy csinálhatom meg, hogy a szövegdobozban lévő szöveg ne a falig érjen, azaz margót szeretnék beállítani, de nem találtam sehol. (dreamweaver)
előre is köszi! -
#5548 nem az a jani aki notepaddal képes egy dinamikus weboldalt létrehozni, hanem az aki a legrövidebb idő alatt meg tudja csinálni. Kiváncsi lennék hogyan kezeltek notepaddal mondjuk CVS-t -
#5547 ebből látszik, hogy még életedben nem vettél részt egyetlen egy projektben sem -
#5546 még nem, de meglesem:) -
Cat 02 #5545 Nah lenne egy kérdésem ez az oldalam "alapja" (kiéve a hírek :P) és ebbe fogom bemásolni a többi dolgot is és így lesz sok oldal :) csak hát alul vannak a számlálók. Az sg-s az biztos megy mindenhova úgy ahogy van mert nem lehet láthatatlanul, de a statgepeset igen. Hogy lenne korrektebb? Hogyha a statgep-esnek "láthatatlanul" kint lenne pl.: az index.php-ban és alul csak a sima kép, vagy h az is menjen mindenhjova? -
Cat 02 #5544 notepad++-t nézted ?:) ugyanaz csak van színkiemelés (nagyon sok "nyelv" et támogat) -
#5543 mért szivatnám magam vele?
tökéletes a notepad, minden benne van, ami egy webszerkesztéshez kell, tudsz bele írni, tagolni, ennyi tökéletesen elég, a többit neked kell tudni... -
#5542 rossz hozzáállás -
#5541 továbbra is szívasd magad jegyzettömbel, én inkább maradok a profi ide-nél