HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nosztredamus
bocsi rossz link 😊
Nosztredamus Web

Nosztredamus
na nekem csak két kérdésem lenne 😊
van ez az oldalam : Nosztredamus Web és nem tudom miért csúszik el a felsõ kép 😊
Hiába rakok <br />-t nem lesz jó.
És még az érdekelne,hogy hogyan lehet teljesen az oldal tetejére igazítani a képeket?Tehát ne legyen fent szürke (háttérszín) csík 😊
kb annyira szeretném felrakni mint annál az oldalnál amit beszoktatok rakni példa oldalnak 😊

Elõre is Köszönök mindent😊

másold egy külön js fájlba, pl. date.js
és akkor elég ennyi: <script type="text/javascript" src="date.js"></script>

joomlánál meg keress rá az egyik szóra azoknak a PHP fájloknak a kódjában, amik a fõoldalhoz tartoznak
Amadeuslaca
már beletettem, de azért ha van ötlet azt szívesen veszem!

Egy joomlas kérdés. Csinálom eztaz oldalt ahol, lehet értékelni is! Csak nem tudom hol lehet átállítani az elégtelen és kitûnõ értékeket valami másra!

<#kerdes> a válaszokat továbbra is köszönöm!

Amadeuslaca
Sziasztok!

Tudtok valami jó megoldást a dátum és az aktuális dátum kiírattatására?

Csak baromi hosszú scripteket találtam, amit nem szívesen tennék bele a html-be!

A segítségeket elõre is köszönöm

CattiBrie
1999/2000.. es cellának +1 értéket adsz (a colspannak) és kiszeded az utána lévõ <td></td> részt

márha ez a cél

[/spam]&#8482;

lippet
Hali!

Tudnátok nekem ebben segíteni?

Nem akarja normálisan a rowspan és colspannal összevonni a táblázat egyes celláit! Esetleg ha leírnátok az egész táblázat szerkezetének a tag-eit,azt megköszönném!

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Nosztredamus
Köszi látom te is csináltál avatart 😛

jah, hát úgy nem lehet, de amúgy tényleg jó lenne
Dj Faustus
s1.addParam('flashvars','file=video.flv');
Ezt írod át:
s1.addParam('flashvars','file=abcdef.mp3');

Nosztredamus
na nekem tetszik ez a JW FLV
akkor ezt kell csak beraknom:
<p id='preview'>The player will show in this paragraph</p>

<script type='text/javascript' src='swfobject.js'></script>
<script type='text/javascript'>
var s1 = new SWFObject('player.swf','player','400','300','9');
s1.addParam('allowfullscreen','true');
s1.addParam('allowscriptaccess','always');
s1.addParam('flashvars','file=video.flv');
s1.write('preview');
</script>
?
És a zenét hogy tom belerakni?

Nosztredamus
KÖSZI

Dj Faustus
Használj Flashben készült zenelejátszót.
Például ezt, vagy ezt.

Nosztredamus
Háttér zenét hogy tok betenni?

CattiBrie
úgy értettem hogy php nélkül

[/spam]&#8482;

Bobber
hát ez nekem sajnos kinai😞
én örülök hogy a html-hez nem vagyok teljesen hülye😊 Bár sokszor annak érzem magam😊
meg már nagyjából sejtegetem a css alapjait is
szóval a php az még nagyon messze van de majd akkro elõveszem a php 24 óra alatt könyvemet és megnézem mit lehet etnni de azt már végkép nem akarom most megtanulni😊

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

ez megy pl. az index.php fájlba

<?php
include('content.html');
?>
CattiBrie
és hogy hívod meg a másik html-ben?

[/spam]&#8482;

végülis lehet, csak át kell írni a kiterjesztést
CattiBrie
Az volna a jó, ha a html fájlokat össze lehetne include-olni, mint a PHP-ben. Szerintem tök nagy segítség lenne. 😊

[/spam]&#8482;

a flash menü szerintem a keresõk miatt nem igazán jó, na meg nincs is mindenkinél flash player

iframe helyett én inkább php include-ot használnék
CattiBrie
És ha a menü flash-ban csinálod? Majd minden oldal elejére beteszed?

<#wave>

[/spam]&#8482;

Bobber
Ha már iframe nekem is lenne egy kérdésem😊

amennyire tudom kerülni kell az oldalak frame-zését ill a táblázatok nem rendeltetés szerü használatát. Ezzel nem is lenne gondom.
Viszont csinálgatok most egy oldalt és azt szeretném megoldani hogy a menü illetve bizonyos elemek állandóak legyenek és a tartalmi rész változzon.
egyszerüen meg is oldom iframe segítségével és elvileg midnen mûködik is szépen, viszont a komodo editor visít az iframe miatt hogy az nem valid stb stb.

ahogy nézegettem oldalakat amik hasonló kinézetüek mint amit én akarok csinálni láttam hogy meglehet kerülni ezt az iframe dolgot is a megfelelõ css ill java scriptek segítségével csak nem tudom mennyire érdemes magam beleásni a dologba.

A kérdésem a következõ lenne érdemes magam beleásni vagy maradjak a jólbevált iframe megoldásnál és ugyanugy jó lesz az oldal a keresõrobotok ugyanugy megtalálják vagy az iframe-bõl adódóan hátrányba kerülök??

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

Dj Faustus
"iframe-et belehet valahogy úgy állítani,hogy a háttérkép ismétlõdjön?"
Az <iframe> src attribútumában megadott oldalnál kell beállítanod a háttérkép ismétlõdését.
CSS-ben a background-repeat tulajdonság repeat értékûvé állításával oldható meg.

"Kb olyanra kéne mint az sg.hu-n tehát ne a fórumot kelljen görgetni hanem az oldalt 😊 "
Méretezd át az <iframe>-et.
Vagy ha a tárhely engedi a külsõ oldalakról való adatbeolvasást, használj fopen-t.

Nosztredamus
õõõ lenne egy érdekes kérdésem 😊
iframe-et belehet valahogy úgy állítani,hogy a háttérkép ismétlõdjön?
mert beraktam z sg.hu-s fórumot és elég kicsibe jeleníti meg.Mármint amikor van 2 hsz akkor már görgetni kell :S
Kb olyanra kéne mint az sg.hu-n tehát ne a fórumot kelljen görgetni hanem az oldalt 😊

Nosztredamus
Maci ezt hogy érted hogy mi a tervem? 😊

FTP rejtett fájl mutatását próbáltátok?
CattiBrie
tudnék*

[/spam]&#8482;

Ja bocsi. Nosztredamus weboldalával kapcsolatban.
Szia Ha gondolod én tudnák neked segíteni.
Mi a terved?
CattiBrie
detto.. nekem htaccess fájlom van fent, és nem tudom törölni

kértem a szolgáltatót, de tsesztek segíteni -.-

[/spam]&#8482;

Nosztredamus
help kellene

miért nem tudom törölni a php scripteket az extránál?Mindenhol megmarad pár mappa,de semmi fájl nincs bennük!próbáltam az attribumokat módosítani de nem jó :S

viso 007
Bocs a rosszul beszúrt linkért, de legalább jó helyre mutat.

viso 007
Segítsetek már, mit kell ezen a javascripten állítani hogy alapból amikor betöltõdik minden menü zárva legyen.menu
Annyit már kisakkoztam, hogy egy almenü legyen nyitva egyszerre, de kellene még az is, hogy (collapse all) legyen betöltõdéskor!
Kösz elõre is!

Met
thx

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

javascript helyett használj CSS-t
CSS rolover
Dj Faustus
A könyv, a leírások (#7236-os hozzászólásomban javasoltam párat) csak mankóként szolgálnak. Gyakorolni, kísérletezni kell - mégpedig sokat.

Nosztredamus
hát akár hiszed akár nem én ebbe a tpicba tanultam meg az alapokat 😛😛😛
valamint más oldalakon néztem a css fájlokat 😊
Meglehet érteni 😊
és teljesen ingyenes 😊

Met
CSS-t melyik könyvbõl lehet jól megtanulni?
0 tudás szintrõl

Met
Mi a baj vele?
Csinálj olyan kékes izzást mint ami a kép tetején van az égen

akyyy
valaki9 tudna segiteni?

csináltam egy bannert egy topikba.
az alján gombok vannak, amik ha rajta van az egérkurzor, megvátolzik a kép, ha elmegy rola, akkor visszaál az eredetire.

de nem valami stim ezzel a megoldással, valami más kéne: 5letek?
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1090105339

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek! Azt szeretném hogy az oldalamon legyen egy szövegdoboz ami elfogadja a html kódokat amit beírok. És elküldve az megjelenjen fentebb, vagyis fórum vagy vendégkönyv szerûen, be tudjak illeszteni képet, bannert-t, vagy egyszerûen csak színes szöveget, stb.
Hol találok erre valamiféle infót?
Nosztredamus
igen mert csak máma lett feltöltve ám csak az,hogy többen jelezték,hogy más böngészõkbe nem úgy jeleníti meg a dolgokat ahogy kell

Vorpal
cms - drupal, joomla

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

CSS-ben nem lehet oldalt csinálni, az csak a megjelenésért felelõs

amúgy nem tudom mi a problémád az oldaladdal, nálam IE6-ban is betölt ugyanúgy mint FF-ben, igaz a tûzfalat ki kell hozzá kapcsolni, különben vakablak
a "kis felbontás" link viszont nem létezõ lapra mutat
Nosztredamus
mennyit fizetsz?
ám sztem csináldd css-ben

ez lenne a honlapom grafikája,de a nehze még hátra van meg kéne irni hozzá a scriptet,de én semmit se tok,hogy pl hol kezdjem?ha valaki tudna segiteni,az kérem jelezze,ha netán meg is tudja csinálni annak örülnk😄
üdv.:attila

AMD Athlon x2 4200+, 1,5 Gb ram, nVidia GeForce 9600,Samsung SP0802N,BenQ FP71G, www.ls2009.atw.hu

Nosztredamus
Skacok van egy nagybajom 😊

Bones oldalon van egy olyan problémám,hogy csak FF alatt jó :S mit lehet tenni,hogy más böngészõkkel is jó legyen?

Elõre is Köszönöm!

CattiBrie
én nem tudom, hogy az ki, de ha PHP-ról beszél valaki az mindig is érdekelt 😊)

[/spam]&#8482;

Vorpal
Lássuk be 4 és fél év után mindenki el tudja mondani a PHPt 10percben.)
Gyanitom hogy nem fogja más érteni csa õ meg a többi gyik a teremben,
és a csajok is inkább a Talmácsira ugranak majd, de vidám este attól még lehet.D

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...