9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
kapcsolat #7662 Ez jó . Csak kár hogy nem magyar . ilyesmi oldal nincsen magyarban ? vagy nincs olyan program ami megtanít hogyan csinálj egy weboldalt , mint pl nyelvtanulás ? -
ldavid #7661 persze, de a középre igazítással vigyázz, mert ami bekerül itt a fejlécbe az már eleve középen lesz (align=center miatt)
amit ide bemásoltam az nagyjából pont középen van -
#7660 óriási köszönet! hálám örökké üldözni fog, lehet még tovább :D
és akkor ezt a kódot (pontosabban a módosítottat, mert kicseréltem a képet és középre tettem a számlálót) úgy ahogy van beszúrhatja egy mod? -
ba32107 #7659 Én innen tanulgatok most, marhára érthetően és egyszerűen magyaráz, igaz angol. -
#7658 Ezen topik fejlécben javaslok egy csomó oldalt -
kapcsolat #7657 és hol tudnám megtanulni az alapokat ? a neten lehet valahol ?
Magyar nyelvu program létezik webhely szerkesztéshez ? -
ldavid #7656 öröm, boldogság az SG-re CSS banner csinálni
ez elvileg jó lesz, de ha kicseréled a képet az eredetire (amiből nincs kivágva a számláló mögötti rész) szerintem jobb lesz, mert most így van rajta egy keret
<div style="width: 750px; height: 260px; background: url('http://www.isarapix.org/pix48/1233427706.png') no-repeat">
<div style="width: 190px; height: 93px; padding-top: 116px; padding-left: 2px">
<object width="190" height="93"><param name="movie" value="http://www.lost4815162342.com/flash/countdownmini.swf">
</param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.lost4815162342.com/flash/countdownmini.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="190" height="93" wmode="transparent">
</embed></object></div></div> -
#7655 na jó, rájöttem, hogy én ehhez teljesen (srsly, tel-je-sen) hülye vagyok :)
lehet, hogy eleve rosszul vágtam fel a képet
a banner egy itteni topikba lenne, csak előtte szeretném megmutatni, hiszen nekik kell, hogy tessen
szóval itt vannak a feldarabolt képek
INNEN szeretném a közepére beszúrni a Mini visszaszámlálót
help pls! -
ldavid #7654 vagy így, vagy ha fix méretű, akkor háttérképként is belehet rakni a képeket (1 fájlként), és középre igazítani a flasht -
karajjj #7653 esetleg beleteszed egy divbe először a felső képet aztán új sorba a balt az swf-et és a jobbot, majd új sorba az alsó részt -
#7652 sziasztok
az egyik legalapvetőbb, legalapabb dolgot sem tudom már megcsinálni, kérném a segítségeteket
annyi lenne, hogy egy swf fájl köré akarok tenni képeket és így állna össze egy banner. az swf fájlnak megvan az embed kódja, a kép szét van vágva (jobb oldal, bal, teteje, alja)
dreamweaverben nem tudom hogyan csináljam azt, hogy egymásra tegyem a képeket és köztük legyen az embedelt object
help -
#7651 Saját Domain-om van, teljes server hozzáféréssel, nem probléma, bármit tudok futtatni rajta! -
ldavid #7650 szerintem a legtöbben azt ajánlanák, hogy tanuld meg a HTML-t
használhatsz grafikus szerkesztőt is, de az alapokat szerintem ahhoz is tudni kell -
#7649 "ja még annyi, hogy ezt HTML alatt nehéz megvalósítani?"
A HTML nem alkalmas külső oldalak feldolgozására, adatbázisok/adatállományok kezelésére - szimplán csak egy, az oldal tartalmának struktúrába (ez egy címsor, ez egy kép, ez egy bekezdés) rendezésére szolgáló nyelv.
A külső oldal lekéréséhez, az adatok tárolásához (az adatbázis kezeléséhez, az adatállomány írásához) mindenképpen szerveroldali nyelv (PHP, ASP, JSP, CFML, Perl) használatára van szükség. Ráadásul ha nemcsak az oldal meglátogatásakor szeretnéd az adatokat gyűjteni és tárolni, akkor a szerveroldali szkriptet bizonyos időközönként kell futtatnod. Ingyenes tárhelyeken erre nincs lehetőséged, vagy csak kevés (az ultraweben például naponta/hetente/havonta lehet futtatni szkriptet). -
kapcsolat #7648 Hello
Szeretnék csinálni egy weboldalt de még soha nem csináltam . Vagyis nagyon kezdo vagyok . Milyen programot tudnátok nekem ajánlani amiben egyszeruen meg tudom csinálni a hátteret menut meg egyebet ?
Vagy ha valaki tud segíteni vagy ajánlani valamit nagyon megkoszonném . -
#7647 Amit írtam oldalon megoldódott a probléma, csak annyi volt hogy egy képes fájlt nem tiltott le, és ez akadályozta a beregelést, de már jó működik.
Lehet jönni aki akar. -
#7646 Nagyon szépen köszönöm, próbálkozom vele!
ja még annyi, hogy ezt HTML alatt nehéz megvalósítani?
Köszi! -
#7645 Ha a két oldal két különböző domainen van, és az euro árfolyamok múltbéli értékei nem érhetőek el, akkor az alábbit javaslom:
1. lekéred az árfolyamokat tartalmazó oldalt (file_get_contents/fopen+fread+fclose - már ha a tárhelyed engedélyezi ezen függvények külső domainen való használatát), és reguláris kifejezések segítségével kiszeded az árfolyamot
2. eltárolod egy adatállományban/adatbázisban az értéket a lekérdezés dátumával egyetemben.
3. az eltárolt adatokon végigmész, és abból grafikont generálsz - például ezzel, vagy ezzel -
#7644 Sziasztok. Megoldást keresek a következő dologra:
Van HTML 2 oldal!
1.oldal: itt az euro árfolyam van számokban, ez percenként frissül változik
2.oldal: ide hogy, mivel tudnám megoldani, hogy az 1.oldalon lévő számokból ide grafikont rajzoljon belőle???
Azaz..egy grafikon rajzolo kellene, mit tudtok ajánlani?? Üdv. -
DragonFire #7643 megoldódott köszi! -
DragonFire #7642 hello,
lelkes amatőrként segítséget kérek!
barátomnak készítek egy honlapot, Firefoxban szétesik a gombszerkezet jobb oldalt.
táblázatos formában van elkészítve az egész, és ahogy a főkocka (ahol a tartalom van) mérete a sok sor miatt (versek) megnő úgy húzza szét a bal oldali gombcellákat a egész... favágó módszerrel az alsó gomb alá betettem egy rakás entert ami az explorernek ok de a Mozillának nem jó....
tud valaki segíteni abban, hogy a bal oldali gombsort miként lehet fixálni, ne változzon a mérete?
köszönöm, az oldal, ahol a versek kezdődnek Ű(piros gombok) ott indul a szétcsúszás, az első két helyen még nem:
http://emberiszivnek.fw.hu/
vagy KATT ide! -
ateszname #7641 EMBEREK! Istenkirályzsír-ak vagytok. Végre megoldódott a probléma.
Köszi köszi! -
ldavid #7640 lehet azért, mert be van kapcsolva a statisztika, nem? nálam ilyen
a felesleges szőközöket is kiszedheted a kódból, az IE nem igazán szereti -
#7639 Sőt! AZ extra script-je miatt? :) -
#7638 Szerintem a sok script miatt. -
ateszname #7637 Hello!
Egy olyan problémám lenne, hogy Explorerben egy fehér csík kerül az oldalak tetejére és nem tudom eltüntetni. www.ateszname.extra.hutop.html. Minden margó 0-ra van állítva. És csak az explorerbe jön ki ez a hiba. Légyszi segítsetek. Már nincs ötletem! -
#7636 koszi koszi jo lett :) bocs a sok zavarasert :) -
#7635 Két blokkot nyitottál, (content és main azonosítójút) és csak a belsőt zártad le (</div>). -
#7634 na megoldottam csak meg lenne egy kis problemam a gepen megnyitva tokeletessen mukodik de ha felrakom ftp-re es expolerben nyitom meg akkor el van csuszva es tudok lefele scrollozni a vegtelensegig -
#7633 ohh koszi szepen en azt eszre se vettem :) -
#7632 No ezért ajánlatos értelmezve olvasni - ha valaki elgépel valamit:
background-position: top center; -
#7631 ok a flashnel meg nemtartok azt meg fel kell fognom hogy is van de a hateret igyse rakja kozepre olda -
#7630 "lenne meg egy kerdesem ami ott kozepen van az nekem egesz flashben lesz akkor is kell ilyen div bigyokat letrehoznom??? "
Persze. Pláne hogy az Swfobject nevű Javasript-könyvtárral pont az adott azonosítójú blokkba tudod tölteni a flasht.
"nem kozepen van hanam el van csuszva"
background-position top center; - (egy kötőjel lemaradt) -
#7629 na megcsinaltam a hateret csinaltam egy 3000x5 px csikot es mar eleve itt gond van nem teszi be nekem kozepre szoval az a elvalaszto vonal a ket szin kozott nem kozepen van hanam el van csuszva keresgeltem neten is ezzel kapcsolatban de csak olyan peldakat talaltam amit te is irtal megoldhato ez valahogy??? -
#7628 lenne meg egy kerdesem ami ott kozepen van az nekem egesz flashben lesz akkor is kell ilyen div bigyokat letrehoznom??? -
#7627 :) koszi szepen a segitseget remelem sikerul megoldanom regen csinaltam mar ilyesmit :) -
#7626 es ha en olyan ket szinu hateret szeretnek?? -
#7625 Ja vagyis két szín van... akkor használj olyan háttérképet, ami csak pár pixel magas, sok (1000-2000) pixel széles, és középen van az elválasztóvonal.
CSS-sel berakható háttérképnek:
body {
background-image: url(szeleskeskeny.png);
background position top center;
background-repeat: repeat;
} -
#7624 Oldalszerkezet kialakításánál felejtsd el a táblázatok alkalmazását.
A blokkok kialakítására használd a <div> elemet:
<body>
<div id="doboz">
<div id="dobozbelso"></div>
</div>
</body>
A "doboz" azonosítójú blokk eyg fix, 980*540 pixel méretű blokk. CSS-sel középre pozicionálható.
A "dobozbelso" meg csak akkora, mint a szürke rész (és van a "doboz" azonosítójú blokk méretét kitöltő margója)
A body elemnek meg állítsd be a sárga hátteret:
body {
background-color: #ffdc9d;
} -
iowa1 #7623 Jesus, sikerült! =)))
Nagyon-nagyon-nagyon szépen köszönöm!!! =)))