9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#7542 nos igen mint láthatod alul van 2 különálló háttérkép: ez és ez utóbbi teljesen el van csúszva
na most ezeket a képeket úgy szeretném elrendezni,hogy 2-2 legyen egymás alatt,de a világos részbe :)
és az érdekelne még,hogy az megoldható ha képet szúrok be és mellé írni szeretnék akkor a kép tetejével egy vonalba kezdje az írást? -
ldavid #7541 a sok D betűs boxnak gondolom a jobb oldali, sötétebb részen kellene lennie
de az alsó ikonos dobozokat, hogyan akarod elrendezni? 2-2 egymás alatt? -
#7540 hát igen az égősor annyival rövidebb,de ha megnézed ez így lett megcsinálva :)ám az égősor meg alul az a szürke valami az ismétlődik tehát az a teljes oldalszélességet foglalja magába fent lejön a giant szélessége amúgy a teteje meg a többi az középen van :)
-
ldavid #7539 annak az ice giant-nek is ott kell lennie, vagy úgy szeretnéd, hogy az oldal szélessége megegyezzen ezzel a háttérképpel?
csak mert a fenti égősor pont annyival rövidebb, mint amennyit elfoglal a giant -
#7538 sys/index.html
a máik az jó -
ldavid #7537 az index.html vagy a sys/index.html? -
#7536 draenor.atw.hu ->>> Itt az oldalam vki nézze már át miért csúszik el!
Előre is köszönöm! -
#7535 nem azért,de nálam kitűnő az oldalad :)
-
ldavid #7534 szerintem meg inkább egy windows újratelepítés kellene
valami nincs rendben nálad -
#7533 Oha! :)
Valószínűleg kódolási hiba. :)
Én Editplus-t használok (http://www.editplus.com/), amiben el lehet menteni a fájlt UTF-8 kódolással. ÉS akkor nincs ilyen hiba. -
#7532 Nah, már most helyi gépen müxik rendesen, de firefoxban csak romlik a helyzet. -
ldavid #7531 szedd le ezt
ha ezeket feltöltöd elvileg jó lesz, mint látható a #7519-esben -
#7530 A helyi gépen is? -
#7529 Látom, de ha kitörlöm újra megjelennek.. -
#7528 De a forrásban te látod valamelyik scriptet? Mert akkor töröld ki. :)
Helyi gépen mennie kéne. -
#7527 Fogalmam sincs miért teszi bele:)
Nem, nem megy ott se. -
#7526 Egyszer beletesz egy ilyet:
<script type="text/javascript" charset="utf-8" src="http://www.extra.hu/lib/webmaster/webmaster.js?scr=1&username=blackfusion&host=blackfusion.extra.hu&rid=1752353837"></script>
Egyszer meg egy ilyet:
<script type="text/javascript" charset="utf-8" src="http://www.extra.hu/lib/webmaster/webmaster.js?scr=1&username=blackfusion&host=blackfusion.extra.hu&rid=-1214666472"></script>
A különbség:
rid=1752353837
rid=-1214666472
Miért teszi bele kétszer a számlálóját az extra?
Hümm..
És a helyi gépeden meg jó?
-
#7525 Mindent úgy csináltam ahogy leírtátok, de még minidig nem jó.
Megpróbáltam megnyitni IE Tabbal, és azzal már érzékelte a style.ccs fájlt, de teljesen szét van csúszva az oldal.
KÉP -
#7524 Megvan. Nekem közvetlen a <body> után teszi, nem a legelejére. -
ldavid #7523 pedig a webmaster.js-nek ott kell lennie a body mögött, ha van stat, ha nincs
boldog karácsont kívánok én is mindenkinek -
#7522 XHTML-re fel! .)
Amúgy van DOCTYPE-ja. -
#7521 Én is játszom extra-n és használom a statisztikát, de nekem nem tesz vele ilyet. -
#7520 És ne felejtsük el a dokumentumtípust se az elejéről:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
"Nem tudom, mi az a MEDIA, de szerintem nem kell az oda. :)"
Beállíthatod, hogy különböző médiumoknál (képernyőnél, nyomtatásban, hordozható eszközöknél) - különböző stíluslapok legyenek.
"<link type="text/css" rel="stylesheet" href="style.css" />"
XHTML-ben az egyedülálló tageket /> jellel kell zárni de HTML 4.01-ben elegendő szimplán >
Mellesleg mindenkinek boldog, békés, áldott, bejglimérgezés-mentes karácsonyt. -
ldavid #7519 azzal a JS-el nem tud mit kezdeni mert az extra teszi bele a kódba,
de szerintem a statisztika kikapcsolása megoldja a dolgot
nálam legalábbis úgy rendben van -
#7518 <html>
<head>
link, title, meta, script dolgok
</head>
<body>
az oldal tartalma
</body>
</html>
Szóval a script a head-ben legyen és máshol ne.
A tag-ek nevei legyenek kisbetűvel.
Minden tag-et le kell zárni.
Ha valaminek értéket adsz, azt mindig tedd idézőjelek közé.
Nem tudom, mi az a MEDIA, de szerintem nem kell az oda. :)
Így
<LINK REL=StyleSheet HREF="style.css" TYPE="text/css" MEDIA=screen>
helyett
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="style.css" />
-
#7517 Próbáld meg első körben, hogy a contact.html első sorából szedd ki a <script> részt (a <html> tag előtt van). -
#7516 Itt a főoldal hibátlanul müxik, de ha a kapcsolat menüpontra mentek, akkor meglátjátok mi a hiba.. -
#7515 Mutasd meg a művedet, hogy tudjunk segíteni. -
#7514 Mit rakjak fel? =) -
lotattila #7513 pont ezt használom, csak szerettem volna auto frissítést. igaz hogy lehet úgy is beállítani, csak úgy fizetős. nem baj így már jó lesz. -
ldavid #7512 szerintem nem, de használhatsz frissítés linkkel ellátott chat boxot is
#7511: LOL :D
Ic3 m4n: rakd fel egy tárhelyre, akár zip-be csomagolva
-
#7511 Akkor tudom!
Valami nem jó. -
#7510 Ahogy mondod -
#7509 A főoldal és az aloldal ugyanott helyezkednek el?
Az aloldalnál ugyanaz a css fájl van beállítva minta főoldalnak? -
#7508 Csinálok egy weboldalt, és van egy css fájl meg minden megy frankón de mikor a menüben egy másik menüpontra kattintok, akkor ugyan bejön az oldal, de csak simán fehér háttérrel, vagyis mintha nem lenne css fájl pedig ottvan!! És ugyan úgy csináltam mint a főoldalnál, ahol jó.
Fogalmam sincs mi lehet a probléma, valaki esetleg, -
lotattila #7507 azt el lehet valahogy érni, hogy ne villanjon be amikor frissít? egyébként kellemes ünnepeket! -
lotattila #7506 ez nagyon jó. köszi. -
ldavid #7505 egy üres html lapba berakod a chat-et és a "frissítőt" is, a lapot meg iframe-ben jeleníted meg -
braaa #7504 Valóban, megnéztem én is Firebug-gal a dolgokat, minden összevissza van. A képek méreteivel nincs gond, nem lóg semmi sem másik képre (ha a képek pixelméreteit nézzük), hanem a minden képem más div-ben van, és a div-ek méretei nem azonosak a képek pixelméretével. És ezek a div-ek lógnak összevissza egymásra...
Miért nem azonosak a div méretei a benne lévő kép méreteivel? Ezt hol tudom beállítani? Vagy hogy csináljam meg normálisra? -
lotattila #7503 köszi. ez jó. de hova kell írnom, hogy az iframe-t frissítse?