9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Nosztredamus
    tudom,hogy nincs olyan,hogy simán px,de direkt nem írtam semmit oda,mert nem 0 hanem 100-200 px körül van :)

Na azt szeretném,hogy a sorokat ne kelljen lezárni hanem lehessen folyamatosan írni,de mivel nekem van egy olyan háttérképem aminek csak egy részére akarok írni így valahogy megkéne oldani ezt :)

Ám ezt a választ kaptam régebben ugyan erre a kérdésre ezzel csak az a baj,hogy nekem bal ill. jobb oldalon is más érték kell és ha left ill. right-el próbálkozik egyszerűen nem csinál semmit :S

Remélem így érthetőbb :)
  • ldavid
    nem igazán értelek, de ilyen nincs: margin-left: px; - vagy 0px vagy none

nem a lap szélességét akarod megszabni, mint ahogy pl. itt a fórumon van?
  • Nosztredamus
    Üdv!

egyetlen egy kérdésem lenne :)

hogyha html-be írok,hogy lehet azt megoldani,hogy ne egész lapra írjon,hanem megadott méretek között :)
    kicsit bonyolultan hangzik xD

próbálkoztam ezekkel:

CSS:
    .text
    {
    margin-left: px;
    margin-right: px;
    }

.text
    {
    padding-left: px;
    padding-right: px;
    }

De sajnos nem működik :S vagyis félig működik,mert bal oldalon megy,de jobb oldalon több px-et kell levenni a lapról :)

Na ha valaki ezt értette az segítsen :)

Előre is Köszönöm :)
  • Dj Faustus #7459
    Á, már írni sem tudok ;)
    Szóval Coppermine a Coőőermine helyet. :D
  • Dj Faustus #7458
    "Keresek egy olyan képgalériát aminek van admin felülete :)"
    Coőőermine, Tiny Web Gallery, és még pár további
  • Nosztredamus
    még egy kérdés
    <p id="text">
    szöveg
    </p>

CSS:

#text
    {
    margin: 20px;
    }

eddig működött,de most valahogy csak a bal oldalon műxik!!!!

Előre is Köszönök mindent!
  • Nosztredamus
    Hi!

Keresek egy olyan képgalériát aminek van admin felülete :)
    és a képeket kattintásra lehessen váltani :)

aki tud ilyet az légyszi segítsen :)
  • Malakai
    Ja igen és ez már nem annyira "HTML-szerkesztés kezdőknek" kategória...
  • Malakai
    És szerver oldali scriptel (php, asp, stb), ne javascriptel.
  • Cat 02 #7453
    Gondolom SQL-el.
  • mesme
    rendben, mostmár nem kell a segítség, sikerült megoldanom:
    az űrlap adatait így tudtam visszaolvastatni: document.űrlapnév.elemnév.value
    tökéletesen működik a bejelentkeztetés, talán a profi weboldalak is megirigyelhetnék, bocsi kicsit elszálltam XD
    köszi az ihletet mindenkitől :)
  • mesme
    akkor hogy csináljam? még mielőtt belekezdtem volna a java-szkriptekbe már akkor is ezen gyötrődtem, hogy hogy lehet megoldani ezt a bejelentkezést... valami ötlet?
  • Malakai
    Nem éppen a legjobb ötlet mellesleg felhasználó azonosítását js-ben végezni...
  • CattiBrie
    Java != JavaScript
  • mesme
    Hello HTML-esek :P
    Éppen tanulom a JAVA nyelvet, és egyre-egyre bonyolultabb oldalakat próbálgatok, de egy ponton elakadtam. Van egy TESZT.HTM, és berleakok egy űrlapot amiben van egy szövegmező, és ha leütöm az ENTER-t, akkor átmegy a TESZT2.HTM-re.
    Így írom be:
    <form method="get" action="teszt2.htm" name="login">
    <input type="text" name="user">
    </form>
    Beírok egy szöveget pl. guest és leütöm az entert, és átugrik a teszt2.htm-re, és a végére írja, hogy ?user=guest.

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet ezt a tagot amit a végére rak feltételként használni JAVA szkriptben, mert akkor megtudnám csinálni úgy, hogy egy adott névvel be tud jelentkezni, remélem a bonyolult megfogalmazás ellenére is érhető volt XD Előre is kösz.
  • Taibi
    Nekem olyan megoldás kellene, ami nem csak az adott oldalon keres, hanem a komplett webhelyen.
    Sajnos nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, egyelőre csak a frontpage-el barkácsolok. :)
  • Simaji
    Esetleg JavaScript segítségével tudsz ilyet csinálni de az csak akkor fog menni ha egy adott oldalon belül keresel mint pl. ha böngésző beépített keresőjét használnád.

Habár lehetséges, hogy meg lehet csinálni a több oldalon keresztüli keresést is. :)

Sajnos nem tudok neked adni linket mert még nem nagyon csináltam ilyet de szerintem lehet, hogy találsz majd példát is. :)
  • Taibi
    Köszönöm, megnézem.
  • Ic3 m4n
    HTML-ben nem hiszem hogy találsz ilyet, de ha PHP is jó akkor nézd meg itt.
  • Taibi
    Üdv!

Próbálok készíteni az weblapot, melyen szeretnék elhelyezni egy "keresőt", amivel a weblapom tartalmában lehet keresni. A honlapot html formátumban készítem.
    Tudnátok ajánlani egy egyszerűen megoldható keresőt, amit könnyen személyre lehet szabni?
  • Nosztredamus
    ám ha vki tud egy hasonló képgalériát az se jönne rosszul :)

• Nosztredamus
    kb ilyen :Link
  • Dj Faustus #7440
    Mutass példát rá...
  • Nosztredamus
    és a megbelsobb-kozepkep se megy középre :)
  • Nosztredamus
    igen majdnem jó :S

csak a jobb kép lecsúszott a többi alá :S
  • Dj Faustus #7437
    Így hirtelenjében az alábbi struktúrát képzelem el:
    <div id="balkep">
    </div>
    <div id="kozepkep">
    <div id="belso_kozepkep">
    <div id="megbelsobb_kozepkep">
    </div>
    </div>
    </div>
    <div id="jobbkep">
    </div>

balkep, kozepkep, jobbkep - ezek egymás mellé vannak lebegtetve, háttérképben tartalmazzák a képet

kozepkep, belso_kozepkep, megbelsobb_kozepkep -
  • Nosztredamus
    kéne egy kis segítség :)

tehát van pár képem amiket beraknék háttérnek :)
    odáig jutottam,hogy van 3 kép: 1 jobb,1 bal oldalra és 1 ami ismétlődik ezeket egybe raktam.
    na most van egy képem amit rászeretnék tenni arra a képre ami ismétlődik és azt szeretném ha a kép középen lenne :) ja és majd arra is menne egy kép

HA tudtok segíteni PLS segítsetek :)

Előre is Köszönöm!
  • tomonor
    oh értem :P
  • Dj Faustus #7434
    Nézd meg az oldal kódját a 278. sortól egészen a </script>-ig bezáróan... ;)
  • tomonor
    Sziasztok. Egy olyan javascript kódot keresek, mint amilyen ebben a topikban van: spore topic, sg(nem reklám céljából szúrtam be ide) Egész pontosan az én topikomhoz is ilyen szabályleírást szeretnék csinálni, csak nem ismerem a kódot. pls help :)
  • Dj Faustus #7432
    "egy fájl listázot szeretnék beépíteni egy honlapba"
    Szerver oldali nyelv használatával megoldható.

- az egésznek az alapja

"Segítenétek nekem. A honlapomon amit készítettem, háztetős ű és ő betűk vannak"
    A karakterkódolás környékén lesz a probléma. ISO 8859-2-t vagy UTF-8 at kell használnod - mind az állomány mentésénél, mind a megfelelő <meta> tagnél (<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />), mind a webszerver beállításánál, ind az adatbázisoknál (adatbázistábláknál, adatbázisszervernél - már ha használsz ilyesmiket).
  • Sammer
    Sziasztok!
    Segítenétek nekem. A honlapomon amit készítettem, háztetős ű és ő betűk vannak. Már a gépem is így jeleníti meg.Mi a teendő?
    Előre is köszi
  • terencehIII
    hello
    egy fájl listázot szeretnék beépíteni egy honlapba ha valaki tud segíteni
    hogy honnan tudnék szerezni egy ilyet akkor írjon lécci

ftp://ftp.crystalxp.net/ ilyenre gondoltam csak mondjuk szürke háttérrel
  • lotattila
    a menüpontok közt lenne egy "szerver log" gomb, és erre kattintva, a "tartalom" frame-ben megjelenne a játékszerveren lévő txt tartalma.
  • Simaji
    Kicsit tudod pontosítani, hogy hogyan is akarod? :)

Mert ha úgy, hogy csak akkor jelenjen meg amikor valaki megnyom egy gombot akkor arra is van több módszer. :)
  • Dj Faustus #7427
    Szerveroldali nyelv (PHP, ASP, JSP, CFML,...) kell hozzá.
    Megoldható például így
  • zitababa
    LÉCCI SEGÍTSETEK!

Milyen kód beillesztésével tudom láthatóvá tenni, hogy a fórumomat éppen hányan látogatják?

Várom mihamarabbi segítségeteket!
    Zita
  • lotattila
    ez így nem akar működni. valami más ötlet?
  • Simaji
    Hát a leg egyszerűbb ha csak simán csinálsz egy oldalt azon belül egy iframe-t és annak az src-jébe bereakod a fájl címét.

Pl:

<iframe src="ip:port/fajl.txt"></iframe> :)

De ezen kívül én szerintem PHP-val lehet még mecsinálni.
  • lotattila
    sziasztok. egy weblapon szeretnék megjeleníteni, egy játékszerveren lévő txt file tartalmát, aminek nincs url-je, csak ip és port száma. van az oldalamon 1 frame ablak, oda szeretném beszúrni, egy gombbal. tudna valaki egy kóddal segíteni?