9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Ic3 m4n
    Hey.

Egy ilyesmi oldalt szeretnék összehozni, eléggé megtetszett a háttér, lábléc stb..
    A login rész helyére menüket szeretnék, de ezt már megoldanám, csak abban kellene segítség, hogy hogy tudnám css-el összehozni ilyenre a hátteret, láblécet stb..
    Próbáltam hogy elmentem az oldalt, de akkor nem lett jó (pedig szétválogattam úgy ahogy az eredeti forrás írta).
    Szal aki tud pls segítsen.
    Előre is kösz
  • Nosztredamus
    aha muszály valamit összehozni,mert kezdenek elsokasodni azok a cuccok amiknek an admin felületük így legalább meglesz egy helyen minden :)
  • Cat 02 #7860
    Abban nyugodtan törölheted, amint látom admin.php-d van :D
  • Nosztredamus
    á jó lett :) véletlen töröltem valamit a vedendo.php-ban :P
    köszi mindent :)
  • Cat 02 #7858
    Ám rakd vissza akkor az előtte levő verzióra, így nem biztos h menni fog.
  • Cat 02 #7857
    Nem tudom, akkor írja ki h 'nem', ha a bevitt jelszó, nem egyenlő az általad megadottal.
  • Nosztredamus
    nem lett jobb :)
    ám neten a forráskód így néz ki:
    nem<form name=x action=login.php method=POST>
    Jelszo<input type=password name=jelszo>
    <input type=submit value=mehet>
    </form>
    míg gépen:
    <?
    require("info.php");
    if ( !empty($_POST['jelszo']))
    {
    if($jelszo==$jo)
    {
    $cookie=md5($jelszo);
    setcookie("loginfo",$cookie);
    header('Location: admin.php');
    print "ok";
    } else { print "nem";}

}

print "<form name=x action=login.php method=POST>
    </form>";
    ?>
  • Cat 02 #7855
    Passz, próbáld meg ezt
    "$jelszo=$_POST['jelszo'];
    if ( !empty($jelszo))"

kicserélni erre

if ( !empty($_POST['jelszo']))
  • Nosztredamus
    nem mert beenged meg minden jó csak így néz ki a belépés:
    nem
    Jelszo[szövegmező]
  • Cat 02 #7853
    Mert rosszul írtad be a jelszót :D
  • Nosztredamus
    na jó lett ty :) ám van egy kis gond.Ahol a jelszó mező van ott feltte van egy "nem" ez miért van ott?
  • Cat 02 #7851
    info.php-ban kell átírni csak, vagy mire gondolsz ?
  • Nosztredamus
    még annyit,hogy itt minden "jelszo" mezőt át kell írni vagy elég egyet?
  • Nosztredamus
    köszi
  • Cat 02 #7848
    Nah itt a kód

login.php
    <?
    require("info.php");
    $jelszo=$_POST['jelszo'];
    if ( !empty($jelszo))
    {
    if($jelszo==$jo)
    {
    $cookie=md5($jelszo);
    setcookie("loginfo",$cookie);
    header('Location: vedendo.php');
    print "ok";
    } else { print "nem";}

}

print "<form name=x action=login.php method=POST>
    </form>";
    ?>

info.php
    <?
    $jo="012345";
    ?>

És végül ha egy fájlt akarsz védeni, akkor annak az elejére rakd be ezt:
    vedendo.php
    <?
    require("info.php");
    if ($_COOKIE["loginfo"]!=md5($jo))
    {
    header('Location: login.php');
    }
    ?>
    <html>....

Ha több fájlt, akkor mindegyik elejére, csak vedd ki az első kódbon a location vedendo-t

Ha valaki a fórumban látt benne hibát, nyugodtan szóljon :p
  • Nosztredamus
    1 oldalt kéne ám az lenne a cél,hogy ne lehessen olyan könnyen feltörni :),de kicsit bonyolult amit leírtál :) erre nincs valami script vagy valami?Az is jó lenne ha részletesen leírnád ezt a cookies dolgot (a bonyolultabbat) :)
  • Cat 02 #7846
    Najó, de mennyire komolyan ? Illetve sok oldalt ? Mert egyszerűen nem nehéz (csinálsz login nevű cookiet és ha van olyan a gépeden, akkor megnyitja az oldalt, de ez ugye eléggé könnyen törhető), picit bonyolultban és biztonságosabb (és nem sokkal nehezebb), pedig az lenne, h belepakolni a cookieba md5-ben a jelszót.
  • Nosztredamus
    hát végülis nem kéne a legbonyolultabb csak annyi kéne,hogy valamennyire le lehessen titkosítani :)
  • pipedog
    köszönöm a választ .
    igen láttam, hogy a meta már nem igazán érdekli a google-t , azt meg is csináltam, hogy a kulcsszó szerepeljen az kezdő lapon aláhúzva kiemlve kétsze. használtam a google url hozzáadását is, de sajnos továbbra sem látom. De küzdök, nem adom fel, nem lehet túl bonyolult, csak valamit nem veszek figyelembe
  • lord nihilus
    köszi még a korábbi válaszokat :)
    egy (valószínű) utolsó kérdésem lenne :D egy intro oldalam tartalmaz egy swf vidit (ami csak egyszer játszik le), hogyan lehetne azt elérni h automatikusan a főoldalra ugorjon ha vége lejátszott videónak? mégegyszer köszike
  • rinyavas
    Köszi szépen a tippet. Ennek a Clearbox-nak utánna néztem és amint látoma weboldalán magyar leírással van, így elsőre működik. :)
    Köszönöm szépen a segítséget. :)
  • Cat 02 #7841
    Nekem Clearbox van, az is hasonló, ott a "rel="-be kell beírni h azzal nyissa-e meg.
  • rinyavas
    Sziasztok. Még mindig a galériakezelős projectnél tartok, kerestem egy másik fajtát, azt össze is tudtam rakni elég faszán, csak az a hiba, hogy ha bármelyik linkre kattintok a html-es oldalt is ebben a galéria szerűségben nyitja meg... :D Angolból nem vagyok penge lehet le van írva erre mi a megoldás de nem találtam szóval esetleg ha tudnátok mondani pár 5etet esetleg megoldást a hibára, azt megköszönném. :)
  • Malakai
    Abszolút főoldalra az egész honlap tartalmára vonatkozó kulcsszavakat érdemes, az aloldalakra meg azt, ami oda, vagy végig az egész oldal, hogy melyik az eredményesebb jó kérdés.
    Google nem nézi a meta tagben a kulcsszavakat.
    Igaz, spekulációk vannak, hogy lapismétlődés eldöntésére figyeli, vagy az, hogy akár negatívan is érinthet, ha sok a keyword, mivel spamnak véli az oldalt tőle.
  • ldavid
    a google-t eleve hidegen hagyják a kulcsszavak, más keresők előfordulhat, hogy megnézik
    szerintem mindig a lap tartalmához kapcsolódó szavakat érdemes beírni, szóval ha nincsenek a lapon, akkor felesleges beírni őket

ha google még nem találja meg, itt megadhatod a címet
  • Cat 02 #7837
    Mennyire kéne bonyolultnak lennie ?
    Biztonság terén.
  • Nosztredamus
    Üdv!
    nekem abba kéne segítség,hogy szeretnék csinálni egy titkosított lapot az oldalamra.Ehez kéne nekem valami olyasmi ami kér egy felhasználónevet és egy jelszót mielött az adott lapot megjelenítené :)
    És valami olyasmi kéne aminél 1 felhsználóval egyszerre többen betudnánk lépni,tehát nem kéne mindenkinek külön név és jelszó :)

Remélem tudtok segíteni :)
    Előre is Köszöm :)
  • pipedog
    na mégegyszer kb erre gondolok, hogy az index lapon nem csak egy gombokból álló menü van és az 1,2,3 lapon találkatóak meg a kulcsszavak pl lila uborka vagy kék paradicsom.
    ha ezt igy csinálom akkor pl a google kegtalálja -e ? ha igen mennyi idő múlva? ha nem miért? a válaszokat előre is köszi
    <HTML>
    <HEAD>
    <TITLE>ceg</TITLE>
    <meta http-equiv="Content-type" content="text/html;charset=iso-8859-2">
    <meta name="keywords" lang="hu" title" content="kék paradicsom, lila uborka">
    <meta name="keywords" lang="en" title" content="kék paradicsom, lila uborka">

<meta name="description" content=" cégünk lila uorka és kékparadicsom tenyésztésével foglalkozik a magyar narancs mellett">
  • pipedog
    tudatlan buta kérdés ?
    kereső optimalizálásnál azt olvastam, hogy hogy a kulcsszavaknak szerpelni kell az oldalon.
    a kérdésem a következő lenne ha a szavak nem az index.html lapon találhatók meg, hanem gombokra kattintva egy másik lapon (pl.: kedvenc ételeim receptjei) akkor az probléma ?
    <META name="ROBOTS" content="INDEX,FOLLOW"> itt a follow azt a linket jelenti ami a saját lapomon vezet egy másik oldalra pl.: kedvenc ételeim receptjei ?
  • Atika :o)
    akkor szarok ra :) koszi
  • Malakai
    CSS csak stílus szerkesztésre van, tartalom módosítására nem. Kulcsszavak javascript, ajax, frame, iframe...
    hmmm ok es meg lehet valahogy oldani hogy ne toltodjon ujra csak az ami valtozik?
  • Malakai
    Itt az egész oldal újratöltődik...
    Sziasztok ezen az oldalon az hogy van megoldva hogy ha a menuben kattintgatok akkor nem az egesz oldal toltodik ujra hanem csak az ami valtozik ezt css-ben hogy kell megcsinalni?? koszi
  • viso 007
    Köszi, gondolod, hogy nem én találtam ki.
  • ldavid
    vagy preload javascripttel, vagy egy nagy képbe rakod mindet és CSS-el mindig más részét jeleníted meg (így csak egyet kell letölteni)
    de én a helyedben ilyen nagy képeket és ilyen sokat biztos nem forgatnék

lord nihilus: iframe-el megoldhatod, hogy az oldal adott részévbe töltődjön be a tartalom
    Dj Faustus csinált rá régebben egy példát
  • lord nihilus
    ahha köszi, erre egyébként gondoltam, de "belém lett kötve" h így nem lesz jó. elvileg stíluslappal meg lehet formázni valamilyen módon (ehhez aztán végképp hülye vagyok), vagy ott az iframe, ez utóbbihoz nem tudna vki adni egy jó kis leírást?
  • Malakai
    Ha ugyanarra a filera mutat, akkor cacheből kell töltse a böngésző, hacsaknem a headben ezd külön tiltottad...
  • lord nihilus
    hali! lenne egy kérdésem, nekem elég bonyolult még :S
    szóval van egy ps-ben elkészített keretem (menüképek több állapotát is elkészítettem) meg minden ami amúgy kellhet. html-ben kellene megcsinálnom, szinte minden oldal ugyanaz (fej- és lábléc, menük mindenhol ugyanazok) egy belső tartalmi részt kivéve (de a háttér itt is marad állandó), ami változik. hogyan tudnám azt megoldani h ne töltődjön le újra és újra a lapok elemei fölöslegesen? előre is hatalmas köszi
  • viso 007
    Sziasztok!

Adjatok már tanácsot! Készítek egy weboldalt és a fejlécben szeretnék egy olyan bannert amiben képek váltogatják egymást (17-20db) a méret elég nagy (990x300px) hogy oldjam meg, hogy az "egyszeri" felhasználónak is értelmes idő alatt letöltse?
    Én flash-re gondoltam, de ha elkészítem akkor annak a mérete 5-6Mb vagy csináljam valami javasriptes megoldással az gyorsabb? Ha bárkinek lenne valami épkézláb javaslata azt kérem ne tartsa vissza, köszönöm!

Üdv:
    viso