HTML-szerkesztés kezdõknek!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Lassan meg kellene tanulnom már normálisan webet meg php-t készíteni, amennyit próbálkozok már rég megtanulhattam volna :D
Mind1, akkor ezt is megoldom másképp.
btw egyszerû csikicsuki. Csak az head-ben található js kell, a beillesztés meg gyerekjáték, ha kell leírom csak a kódót :)
Ilyesmit akarsz ?
Enneke ez a kódja
textarea {
background-color: transparent;
border: 1px dashed;
}
input {
border: 1px dashed;
}
Az üzenõfalam sajnos nem akar átlátszó lenni IE-ben, de a másik, a vendégkönyv (más funkcióra átalakítva) átlátszó lett. Gondolom az a baj, hogy az üzenõfal is 2 framebõl áll. Az alsó része csak html, és az se akar átlátszóvá válni :S Pedig szerintem jól írtam bele, így kell nem? :
<style type="text/css">
<!--
body {
}
-->
</style>
Mind1, megoldom egy gombal, hogy Ie esetén kattints ide... :I
A 3. kérdésedre: az <iframe>-nek:
{
}
A benne levõ tartalomnak (az oldalnak, amit az <iframe>-be töltesz):
{
}
1. Régen láttam olyan kódot (nem tudom hogy sima html vagy valamilyen script volt-e), amivel el lehet rejteni szöveget. Tehát van egy szöveg, ha arra rákattint valaki akkor alatta megjelenik amit elrejtettem. Sajnos már nem tudom milyen néven keressem egyáltalán, oldalt sem találok ahol ilyet alkalmaznának sajna.
2. Sokáig kerestem egy jó üzenõfalat, aztán végül egy vendégkönyvet alakítottam át, de van 2 probléma vele. Az egyik egy kis probléma, hogy üzenet írás után kiírta, hogy "Köszönjük hogy a vendégkönyvünket választotta", de nem volt vissza gomb. Ezt kitöröltem, most nem jelenik meg semmi, az üzenõfal nem frissül. Ha rákattint újra az üzenõfalra akkor jó, ha a refresre kattints akkor meg elküldi újra az üzenetet. Ezzel mit lehetne csinálni? :)
A nagyobbik probléma, hogy Internet Explorerrel nem átlátszó az iframe (pedig úgy van beállítva), és nem ugrik le az aljára a legutolsó üzenethez (mozillaval és operával tökéletes). A nem átlátszósággal az a baj, hogy a betük is szürkésfehérek, mert az oldal háttér eredetileg sötét, így meg fehér háttér jelenik meg IE-ben.
Ez az oldalam egyébként. Elõre is köszönöm az ötleteket.
Köszönöm
lenne még egy kérdésem azt hogy tom beállítani a galériánál,hogy jobb és baloldalon mekkora legyen a távolság?mert nekem a háttérképem az olyan,hogy van körülötte egy "keret" és belelóg a galéria :)
Elõre is Köszönöm
.tartalom {
background: url(...) repeat x left top;
background-color: #fff;
}
Nekem így beteszi :)
SoF II: C4z0rla
Ha azt akarod, hogy a háttér tényleg megjelenjen, és ismétlõdjön, tegyél be az utolsó img osztályú blokk után egy ilyesmit:
.::EZT::.szeretném használni,de van egy kisgondom a divekkel.
akármit próbálok egyszerûen nem akarja a háttérképet ismételni (<div class="tartalom">IMG GALLERY HTML</div>)hanem lemegy a háttérszínbe.
Elõre is köszönöm
kerestem egyet ami mûxik :P
java+html+css
azért köszi mindent
több kép beillesztése megy szövegformázás ügyébenn. inkább módosítok, mint gépelek :)
általános editot ami képes megjeleníteni szerkeztésre esetleg?
egyébként ismét kösz a választ :)
http://eurobasketballblog.wordpress.com "Everything I'd like, May the heaven give....."
Mellesleg javasolt nem ráhagyatkozni a grafikus webszerkesztõ programokra, mert lehet hogy a szerkesztõablakban még jól néz ki, de a böngészõk máshogy jelenítik meg az oldalt.
remélem sikerült értelmesen leírni :)
http://eurobasketballblog.wordpress.com "Everything I'd like, May the heaven give....."
++
Forrás: W3C - CSS 2.1 reference - 5.3 Universal selector
Ugyanez (pontosabban kicsit régebbi verzió) magyar nyelven.
A táblázatos dolgot még eggyel kiegészíteném:
border-collapse: collapse;
}
Ugyanis a táblázatnak "speciális" szegélye van, ezt is ki kell iktatni.
"helóztok, a kérdésem az lenne hogy h milyen kóddal lehet a képre kattintva linket tenni, úgy hogy a kép körül ne jelenjen meg az csúnya keret? "
CSS-sel:
border: none;
}
De ha a stílusdefiníciók elején minden elemre alkalmazod az is jó:
margin: 0px;
padding: 0px;
}
Utólag majd amelyik elemnek kell, teszel margót, szegélyt kitöltést.
"akkor egy síma lenyíló menü háttérszínnel???"
Varázsszó: dropdown menu
++
a * egy "univerzális szelektort," amit ott megadsz az minden elemre vonatkozni fog
a body-hoz meg értelem szerûen a body szelektor tartozik
Ha CSS-el akard megoldani, az egy kicsit hosszadalmasabb munka.
<table> tag cellpadding és cellspacing attribútumát állítsd 0 értékûre.
De egyébként ha CSS-t használnál az oldalszerkezet kinézetének formázására, akkor a stíluslap elején szanálható lenne minden margó, kitöltés, és szegély:
* {
margin: 0px;
padding: 0px;
}
Viszont most az a gond hogy táblázattal egymásmellé tettem 5képet, de van hely köztük. Azt szeretném h ne legyen köztük üres rész hanem érintsék egymást. Van erre megoldás?
szerkeszthetõ,lenyíló menüt szeretnék!
képekre gondolok.
úgy,hogy amikor lenyílik akkor látszódjon úgy mintha egybe lenne az oldallal.
példa: -->KATT IDE<--
Elõre is Köszönöm!
#kozep {
(ha a divben lévõ szöveget akarod középre tenni:) text-align: center;
(ha magát a divet, akkor:) margin: 0 auto;
}
ha class:
.kozep {
(ha a divben lévõ szöveget akarod középre tenni:) text-align: center;
(ha magát a divet, akkor:) margin: 0 auto;
}
Köszönöm a választ, sajnos én is erre kezdek kijukadni, hogy nem a legmegfelelõbb irányból közelítem a problémát:)
Úgynéz ki megint elõ kell vennem a java leirásaimat és egy futtatható java progit irni de azt is csak azért mert ahoz van magyar leirásom:)
de azért köszi :)
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
Ha az Extra adminisztrációs felületén nincs erre mód, hozz létre egy index.html-t, amiben átirányítod a welcome.html-re a látogatót.
(De azért tegyél egy linket az index.html oldalon a welcome.html-re, ha neadjisten az átirányítás le lenne tiltva.)