HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nosztredamus
ám ha vki tud egy hasonló képgalériát az se jönne rosszul 😊

Nosztredamus
kb ilyen :Link

Dj Faustus
Mutass példát rá...

Nosztredamus
és a megbelsobb-kozepkep se megy középre 😊

Nosztredamus
igen majdnem jó :S

csak a jobb kép lecsúszott a többi alá :S

Dj Faustus
Így hirtelenjében az alábbi struktúrát képzelem el:
<div id="balkep">
</div>
<div id="kozepkep">
<div id="belso_kozepkep">
<div id="megbelsobb_kozepkep">
</div>
</div>
</div>
<div id="jobbkep">
</div>

balkep, kozepkep, jobbkep - ezek egymás mellé vannak lebegtetve, háttérképben tartalmazzák a képet

kozepkep, belso_kozepkep, megbelsobb_kozepkep - http://www.bigbaer.com/css_tutorials/css.border.image.frame.styles.htm

Nosztredamus
kéne egy kis segítség 😊

tehát van pár képem amiket beraknék háttérnek 😊
odáig jutottam,hogy van 3 kép: 1 jobb,1 bal oldalra és 1 ami ismétlõdik ezeket egybe raktam.
na most van egy képem amit rászeretnék tenni arra a képre ami ismétlõdik és azt szeretném ha a kép középen lenne 😊 ja és majd arra is menne egy kép

HA tudtok segíteni PLS segítsetek 😊

Elõre is Köszönöm!

oh értem 😛

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Dj Faustus
Nézd meg az oldal kódját a 278. sortól egészen a </script>-ig bezáróan... 😉

Sziasztok. Egy olyan javascript kódot keresek, mint amilyen ebben a topikban van: spore topic, sg(nem reklám céljából szúrtam be ide) Egész pontosan az én topikomhoz is ilyen szabályleírást szeretnék csinálni, csak nem ismerem a kódot. pls help 😊

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Dj Faustus
"egy fájl listázot szeretnék beépíteni egy honlapba"
Szerver oldali nyelv használatával megoldható.
http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/File_Manipulation/index.html
http://php-script.hu/index.php?old=phpscript.php&katid=9&lap=1
http://hu2.php.net/readdir - az egésznek az alapja

"Segítenétek nekem. A honlapomon amit készítettem, háztetõs û és õ betûk vannak"
A karakterkódolás környékén lesz a probléma. ISO 8859-2-t vagy UTF-8 at kell használnod - mind az állomány mentésénél, mind a megfelelõ <meta> tagnél (<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />😉, mind a webszerver beállításánál, ind az adatbázisoknál (adatbázistábláknál, adatbázisszervernél - már ha használsz ilyesmiket).

Sziasztok!
Segítenétek nekem. A honlapomon amit készítettem, háztetõs û és õ betûk vannak. Már a gépem is így jeleníti meg.Mi a teendõ?
Elõre is köszi
hello
egy fájl listázot szeretnék beépíteni egy honlapba ha valaki tud segíteni
hogy honnan tudnék szerezni egy ilyet akkor írjon lécci

ftp://ftp.crystalxp.net/ ilyenre gondoltam csak mondjuk szürke háttérrel
a menüpontok közt lenne egy "szerver log" gomb, és erre kattintva, a "tartalom" frame-ben megjelenne a játékszerveren lévõ txt tartalma.
Simaji
Kicsit tudod pontosítani, hogy hogyan is akarod? 😊

Mert ha úgy, hogy csak akkor jelenjen meg amikor valaki megnyom egy gombot akkor arra is van több módszer. 😊

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Dj Faustus
Szerveroldali nyelv (PHP, ASP, JSP, CFML,...) kell hozzá.
Megoldható például így

LÉCCI SEGÍTSETEK!

Milyen kód beillesztésével tudom láthatóvá tenni, hogy a fórumomat éppen hányan látogatják?

Várom mihamarabbi segítségeteket!
Zita
ez így nem akar mûködni. valami más ötlet?
Simaji
Hát a leg egyszerûbb ha csak simán csinálsz egy oldalt azon belül egy iframe-t és annak az src-jébe bereakod a fájl címét.

Pl:

<iframe src="ip:port/fajl.txt"></iframe> 😊

De ezen kívül én szerintem PHP-val lehet még mecsinálni.

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

sziasztok. egy weblapon szeretnék megjeleníteni, egy játékszerveren lévõ txt file tartalmát, aminek nincs url-je, csak ip és port száma. van az oldalamon 1 frame ablak, oda szeretném beszúrni, egy gombbal. tudna valaki egy kóddal segíteni?
Dj Faustus
CSS-ben text-decoration:none;

Üdv all!

Faustus, meg lehet azt oldani valahogy, hogy egy linket ne húzzon alá a böngészõ? Mozilla 1.7-ben nem lehet sehogy kivenni, de html kódban sem tudom:S

Csak css-el lehetne megoldani, vagy sima htmlel is?

Dj Faustus
CSS float tulajdonsága a te barátod
Hogyha a kép kontúrját követõ körbefuttatást szeretnél lásd az alábbi példát.

Sziasztok,
Egy szövegbe szeretnék képet illeszteni,a szoveg körbefuttatásával. Erre van valamilyen megoldás?

Dj Faustus
"egyébként lehet valahogy sortörést berakni a titlebe?"
Sajnos nem.

"a <br> nem mûködik benne:S "
Egy HTML tag attribútumának értékébe újabb HTML taget rakni nem éppen szerencsés.

Megoldást esetleg az jelent, ha a title attribútumba kerülõ szöveget belerakod egy <div> elembe, amit elrejtesz/megmutatsz Javascript és CSS segítségével:
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex5/balloontooltip.htm
http://www.texsoft.it/index.php?c=software&m=sw.js.htmltooltip&l=it

utánanéztem, már ez is megvan köszi!

egyébként lehet valahogy sortörést berakni a titlebe? mert hosszabb szöveg esetén csak sortöréssel nézne ki jól, de sehol nem találom

a <br> nem mûködik benne:S

Dj Faustus
Nézz utána a title attribútumnak:
<p>Ez itt egy bekezdés. <span title="Blabla">Ha erre ráviszed a kurzort, megjelenik, hogy "Blabla"</span>.</p>

Ebben tud valaki segíteni? :
Azt szeretném megoldani sima html-ben, hogy van egy szövegem és azt szeretném, hogy ha ráviszem a szövegre az egeremet akkor egy kis ablakban vagy valamiben egy rövid jellemzés jelenjen meg a szövegrõl.(nem popup)

A képnél azt hiszem, hogy az alt paranccsal lehet megoldani ezt, de nekem szöveghez kellene!

Ha valaki tud segíteni elõre is köszönöm! 😊

Köszi szépen, így már meglesz! 😊)

Dj Faustus
Tegyük fel, hogy az apró.html-ben a táblázat így néz ki:
<table>
<tr id="elso"><td>...</td></tr>
<tr id="masodik"><td>...</td></tr>
<tr id="harmadik"><td>...</td></tr>
<tr id="negyedik"><td>...</td></tr>
</table>

Ha a negyedik sorra akarunk hivatkozni:
<a href="apro.html#negyedik">Link az apro.html negyedik sorára</a>

Sziasztok!

Én azt szeretném tudni, hogy hogy tudom megoldani a következõt :

van egy index.html oldalam amin van egy link, a link mutat az apro.html-re, az apro.html oldalon van egy táblázat és azt szeretném megoldani, hogy amikor rákattintok a linkre az indexen és bejön az apro.html, akkor úgy jöjjön be, hogy az oldalon a táblázat 4.sora legyen legfelül az oldalon

Ha valaki tudja erre a választ akkor azt megköszönöm! 😊😊

Dj Faustus
Ebben a topikban lásd az "Ajánlott oldalakban felsoroltakat.

thx
de ha vki tud még ijen linkeket az pls írjon
Itt vannak jó sablonok,
Itt meg sok kiegészítõ,
Ez meg egy jobb fórum.
illetve ha valaki tudna linkelni vmi oldalt ahonnan a legegyszerûbb dolgokat gondolok itt a html kódóokra le tudom szedni
Hali! szertnék egy weboldalt csináni lenne pár apró kérdésem lehet h puritán ,de nem csináltam komolyabban még soha sem.
Garfikusan vagy html kóddal csináljam??
És még egy mire jók a scriptek???

Segítségeteket elöre is köszönöm!
a háttérképen kívül, a többit szeretném középen látni. a gombok, meg a szöveg. a logikai blokk-al frameset-re gondolsz? ha nem abszolút pozicionálom, akkor mitõl marad a helyén? érdekes, nekem megnyílik a link.
köszi. ez is hasznos infó.
Dj Faustus
Se az elsõ, se a második linken (wgettel lejön a txt állomány, különben 404-es hibakódot ad vissza) nem látható a próbálkozás nyoma.

A <body>-ba helyezett <div> csak "úgy lóg" az abszolút pozicionálástól, nem csodálom hogy a böngészõ nem az elképzelésednek megfelelõen jeleníti meg az oldalt.
Továbbá:
* Hiányzik a <!DOCTYPE tag, ami a böngészõt szabványkövetõ módra sarkallná.
* A HTML-forrásnak látszódó kódhalmazból nem világos, mit akarsz középre pozicionálni.
Próbáld meg az oldalt "logikai blokkokra" bontani.
Mint például itt.
Vagy például itt

Ic3 m4n
ez meg itta forrás.
Ez most komoly volt?<#idiota>
Ha a böngészõbe bármelyik oldalra mész jobb klick Oldal forrása, szintúgy IE-ben csak ott Forrás megtekintése van asszem<#vigyor3>
De ha vicc volt akkor grt <#hehe>

a másodikra frissíteni kell 1-et.
ez lenne az oldal. a <center> nem csinál semmit. elõre is köszi, ha belenéz valaki. a linked alapján próbáltam, de semmi.
ez meg itta forrás.
CattiBrie
<#vigyor0>

[/spam]&#8482;

Dj Faustus
"<center> </center>? "
Elavult, non-valid, felejtõs.

"és képtelen vagyok középre illeszteni"
Cikket elolvas, értelmez, kísérletez.
Ha végképp elakadt, kérdéses oldalt belinkel - átnézzük.

Ic3 m4n
<center> </center>? <#vigyor3>

sziasztok! van 1 kis gondom. összerakosgattan html-ben 1 oldalt, és képtelen vagyok középre illeszteni. úgy, hogy külömbözõ felbontásokon is középen legyen. próbáltam css-el is. az egész bodyt betettem egy div-be, a div-nek id-t adtam. csak van még a nagy div-ben több div is, amik rögzítve vannak. de ha nem rögzítem, akkor nem marad ott a helyén. léci segítsetek.
Sziasztok!

Szükségem lenne kis segítségre!
Csinálok egy flash alapú oldalt és azt szeretném megoldani, hogy a fõoldalon legyen nyelvválasztási lehetõség (pl. zászlókra kattintva)!
Mivel így még nem csináltam oldalt, lehet puritán kérdés lesz: hogyan tudnám megoldani? Az oldalt meg kell csinálnom több nyelven vagy létezik egyszerûbb megoldás is?
Segítségeteke elõre is köszönöm!
Köszönöm a segítséget!

swf fájlokat nem így kell berakni, csináld pl. így:

<embed src="swf/clock_calendar.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="100" height="100"></embed>

width=szélesség pixelben, height=magasság pixelben
Köszönöm!
Lenne még egy kérdésem: Beillesztettem egy swf kiterjesztésû órát is, és erre is rakott keretet.
<iframe
src ="swf/clock_calendar.swf" width="100%">
</iframe>

Ezt is el tudom valahogy tüntetni?