9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#7982 Ezt bővebben kérhetném? :)
Kicsit magas nekem így :P
Előre is Köszönöm -
#7981 2 iframe
egy a menünek, egy a tartalomnak
adsz nekik nevet
és megmondod a menüben a link-nek, hogy target másikframe :) -
#7980 Hi!
Nekem olyan valami kéneamivel egy oldalt belehet ágyazni másik oldalba.
Igazából a menüt szeretném így megoldani,de iframmel aza gondom,hogy a menü helyén nyitja be azt oldalakat ...
Előre is Köszönöm! -
#7979 Ha igazán le akarod védeni, akkor szerintem PHP-val csináld.
De itt van egy egyszerű JavaScript kód; csak ezt a két sort:
if (form.id.value=="JavaScript") {
if (form.pass.value=="Kit") {
kell átírnod.
Elsőben a 'JavaScript' a felhasználónév, másodikban a 'Kit' a jelszó.. -
zitababa #7978 A honlapomat jelszavas védelemmel akarom ellátni.
Egy egyszerű html kódót tud erre vki?
zitus -
TI #7977 Sziasztok!
Csináltam magamnak egy honlapot, de akadt egy kis problémám. IE7-ben szétcsúszik az oldal. A van egy flash banner az oldalon a fő gondot az okozza. embed tagbe tettem bele, ha objectetbe ágyazom bannert, akkor nincs gond IE7ben, de firefoxban lesz. próbálgattam szépíteni a htmlt és css, de vagy az egyik vacakol vagy a másik.
oldal: tamisistvan.fw.hu
Várom a megoldásokat. Köszönöm -
#7976 Van egy 300 sorból álló dvd listám, és olyan kód kéne nekem, ami egy kereső, és ha az illető beírja a keresőbe például azt hogy "transformers" vagy "trans" akkor a transformers című filmhez dobja az illetőt.
Olyan CTRL+F szerű kéne, csak kódba. -
arcsikex #7975 Üdv!
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy van egy kitölthető hely, ahova lehet írni. És ha rákattint egy gombra, akkor amit beírt, az egy másik helyen megjelenik, vagy másik ablakban... Köszi a választ előre is! -
rinyavas #7974 Köszi. :) -
#7973 Ha szerkeszteni akarod az SWF állományt, előbb vissza kell fejtened.
Ehhez itt találhatsz eszközöket.
Utána megnyithatod Adobe/Macromedia Flash-sel és szerkesztheted. -
rinyavas #7972 Sziasztok!
A ".swf" végződésű flashbanner-rel mit kell csinálni azt pl, hogy tudom szerkeszteni? Kérlek segísetek. Üdv :) -
#7971 De a Firefox számára nem. -
rinyavas #7970 Helyesen? Ezt hogy érted? :) ÉN eddig is helyesen írtam, legalábbis számomra... ;) :P -
ldavid #7969 fú sorry, de elfelejtettem válaszolni
<center>-t kiszedtem (ha már strict), CSS-ben van helyette margin: 0px auto
a td.tartalom pedig kapott text-align: center-t - ilyen lett (zip)
IE6-ban jó, viszont chrome-ban valamiért a 30-70%-os cellákból 50-50%-os lesz
esetleg megpróbálhatod fix értékekkel, vagy táblázat nélkül
12346: nekem akkor volt ilyen, amikor az FTP kliensben el volt mentve a jelszavam is, ha neked is így van, azon is változtass -
Cat 02 #7968 Ugyanaz, mint IE-ben. Csak helyesen kell megírni a kódot :) -
rinyavas #7967 Sziasztok, Még mindig nem boldogulok az explorerről foxra való átírással :$, esetleg tudnátok abban segíteni, hogy foxban mik az alapvető feltételek amitől honlap kinézete lesz egy oldalnak? :)
Üdv -
#7966 szép napot!
nem kifejezetten ide passzol, csak nem találtam a kérdésnek megfelelő topikot^^
azt hogy lehet megakadályozni/kiküszöbölni, hogy különböző rejtett frame-ek, linkek - gondolom vmi féreg - beágyazódjanak egy honlapba, ezzel tönkretéve azt. a legalapabb az ftp jelszóváltás, de azért érdekelne egyéb is, ha van.
előre is köszönöm! -
#7965 az -
ldavid #7964 melyik kép? team.jpg? -
#7963 hát nem tom nekem nem jó.Kép nélkül normálisan működik,de amikor belekerül a kép lecsúszik. -
ldavid #7962 lementve meg jó IE-ben is, érdekes (feltételezem azzal van gond)
<center>-t kukázd, CSS-be meg mehet ez: table {text-align: center} talán megoldja
vagy, ha csak középre akarod igazítani a lapot, akkor helyette inkább ez: table {margin: 0px auto}
keretnél meg szerintem a legegyszerűbb egy méretre vágott háttérképet csinálni a táblázatnak, és egy padding-el adni neki valamennyi helyet körbe, ahol látszik a kép
pl. table {padding: 15px} és egy 15 pixeles keret a képre -
#7961 lehet,hogy hülye kérdés: Táblázatba lehet keretet berakni képekből?Tehát 2 oldalra,alulra,felülre és sarkokba is más-más képet. -
#7960 Üdv!
itt a menü elcsúszik. Van valami megoldás?
Előre is Köszönöm -
rinyavas #7959 Max a meta elem, de semmi más... :S -
Cat 02 #7958 Szopááás. Van ott valami google cucchoz link nem ? Ott próbálkozz. -
rinyavas #7957 Egy újabb kérdésem lenne... :D
Ezzel a foxal nagyon meg fog még 1x gyűlni a bajom...
Ezt írja:
Bejelentett támadó webhely!
"
A(z) www..hu címen működő webhelyről bejelentés érkezett, hogy támadó webhely, ezért a biztonsági beállítások alapján a böngésző a hozzáférést nem engedélyezi.
A támadó webhelyek megpróbálnak olyan programokat telepíteni, amelyek személyes adatokat lopnak el, a számítógépet mások megtámadására használják, vagy károsítják a rendszert.
Egyes támadó webhelyek szándékosan terjesztenek ártó szoftvereket, de sok olyan van, amelyet a tulajdonosa tudta vagy engedélye nélkül használnak ilyen célra.
"
Ezt miért írja ki? Hozzá sem nyúltam az oldalamhoz de ez fogadott... :( -
rinyavas #7956 Jah értem köszönöm, :)
A CSS-ben én is kerestem, hogy hol lehetne középre igazítani de nem találtam meg :( Azért gondoltam akkor direktbe a kódon szerksztem meg.
Mert azt szeretném, hogy a menü elemeim úgy mint ez a 3 pont is és az összes felira viszonylag középen és jól helyezhedjenek el, ne elgyenek egymás hegyén hátán. :D -
#7955 Inkább CSS (az align attribútum kissé elavult):
<li style="text-align:center;">.....</li> -
rinyavas #7954 Hű nagyszerű. esetleg középre hogy tudok igazítani? <li align="center" .... > így? -
#7953 1. HTML-tagbe nem így ágyazunk CSS-definíciót.
2. Ékezeteket állománynévbe ne rakj - csak baj lesz vele.
3. XHTML-ben kisbetűvel írjuk a tageket
Vagyis minimum így:
<li style="background-image: url(3pont.jpg);"></li>
még lehet hogy a listaelem méretét be kell állítani a 3 pontot tartalmazó kép méretére:
<li style="background-image: url(3pont.jpg); width: 20px; height: 50px;"></li>
-
rinyavas #7952 Hmm, megpróbálom lehet sikerül. :)
Ezt az elemet használjam? -> <LI><background-image: url("háttérkép.jpg");></LI> -
#7951 Az legyen egy listaelem, aminek beállítod háttérképként a 3 pontot tartalmazó képet. -
rinyavas #7950 Akár azt is lehetne. Csak akkor a pontokat, hogy fogom tudni a linkek közé rakni? Leginkább azért akartam a táblázatot mert máshogy nem tudtam a menüpontok közé pontot rakni. -
#7949 Szerintem a táblázatokat felejtsd el.
Nem az oldalszerkezet kialakítására jók.
Pláne XHTML-ben egy rendezetlen lista elemeivel átlapolva nem előnyös.
Használd csak a felsorolást, és CSS-sel formázd meg. -
#7948 Ez így már máshogy fest..
De ha a fölső jó, akkor miért nem cseréled ki abban a menüpontok nevét, és akkor használod azt?
UI: szerintem használj FF-t mert a legtöbben azt használnak valszeg. -
rinyavas #7947 Igen az alsónál még ott hagytam a keretet. -
rinyavas #7946 Igen lenyílót, amúgy most jut eszembe a kuszaságról, hogy IE-re írtam mert foxra nem tudom írni még mindig :S így IE-vel nyissátok meg nekem abban hibátlanul működik. :) -
#7945 Jaa vagy már értem szerintem..
Az a gond az alsóval hogy nem csak simán a kék háttér jelenik meg, hanem a táblázat részek is? -
Cat 02 #7944 Ha megnézed van valami a fehéren is, de h mi akar ez lenni... :D
Lenyíló menüt akarsz ? -
#7943 Ne nézz hülyének, de nem értem mit szeretnél..
Ami az alsó menü, az szerintem úgy rendesen van, ahogy egy menünek kéne (szerintem), de a fölső az olyan összevisszaságnak tűnik. :|