HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mert egy extra.hu-s oldalt akarsz keretben megjeleníteni, az extra viszont ezt nem szeretné
hello lenne még egy problémám miért írja ki ezt az atw amikor meg akarok nyitni az oldalt amit felraktam? extra.hu
2GB ingyen tárhely mindenkinek
Idegen frameset-es oldalak használata tilos.

Ha ez a frame mégis egy, a szerverünkön tárolt oldal része, akkor kérjük cserélje a "frameset" ill. "iframe" tagok "src" beállítását relatív hivatkozásokra.
példa: "http://oldalam.extra.hu/konyvtar/frame1.html" -> "/konyvtar/frame1.html"
We do not host frames in foreign framesets.

If this page in such frameset which hosted on our servers, please change frameset's "src" parameters to relative addresses (do not start with "http://")
Képeket is feltöltötted mellé ? =]

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Dj Faustus
Linkeld be az oldalt (esetleg még egy képernyõfotót a DW-rõl/képet az elképzelt designról, hogy hogyan kellene kinéznie), mert így látatlanba bármi lehet.

nem jó firfoxba,explorerbe,operába se😞 a browser check compabilityt is lefuttatam a dreamweaverbe ott egy hibát talált de azt javítottam és ugyan úgy rossz maradt
meg még egy kérdés😄
az miért wan h adobe dreamweaverrel megcsináltam a kezdõlapot minden jó de amikor ftp-n keresztül felrakom akkor nem jelenítni meg rendesen??
köszi
iframe-el, ahogy Faustus is írta pl.:

<iframe src="http://umfandaxe.hu/rad/1/webradio.swf?xml=config.xml&player_skin=./skins/skin8.swf" width="575" height="150"></iframe>

a skin8.swf-ben a számot megváltoztatva cserélheted a skineket (több mint 10 van), de akkor át is kell méretezni a keretet (width/height)
ez idáig csak hogy illeszem be?? mert ha a gépemen lenne akkor minden rendben wan de ez neten wan és nem tom h hogyan illszem be html-be a flasht így:S
Elõre is köszi
vagy mehet bele maga flash is, és akkor cserélheti a skineket rajta
http://umfandaxe.hu/rad/1/webradio.swf?xml=config.xml&player_skin=./skins/skin8.swf
Dj Faustus
Az alábbi URL-t:
http://umfandaxe.hu/rad/1/be.html
tedd bele az oldaladon belül egy soron belüli keretbe:
<iframe src="http://umfandaxe.hu/rad/1/be.html"></iframe>

Hello! tudnátok nekem segíteni? http://www.umfandaxe.hu/ ez az oldal egy rádió oldal és én szeretném beszúrni az oldalamba úgy h szóljon a rádió de sehogy se jöwök rá h hogyan kell lécciwes segítsetek.
Elõre is köszönöm
Nosztredamus
Köszönöm!

Dj Faustus
Miivel a % valaminek a %-a így azt relatív pozicionálásnál alkalmazzák.

Mellesleg relatív érték is (int a px, az em, az ex is), mivel mindig függ valamitõl (a px a megjelenítõ közegtõl, az em a betûtípus méretétõl, az ex a betûtípus magasságától).

Nosztredamus
abszolút pozicionálásról beszéltél õõõ
ha %-ban adom meg a méreteket akkor az nem abszolút pozicionálás?

Dj Faustus
Aha, táblázatként (na látjátok itt van értelme a táblázatoknak - ahol adattáblákat kell kreálni).
Ha nem akarsz az Excel XLS->HTML konverterére hagyatkozni (mert nem éppen optimális kódot ad), konvertáld át CSV-be és valamilyen szkripttel (akár szerver oldalival, akár XMLHTTPRequest-es/Ajaxos Javascripttel) generálj belõle táblázatot (egy sor egy <tr>, egy érték egy <td> vagy <th>😉.

Üdv all!

microsoft excel (*.xls) dokumentumot meg lehet valahogy jeleníteni html-ben? 😊)

Dj Faustus
Persze, ezek teljesen alap oldalstruktúrák.

Nosztredamus
Köszi
ám még annyi,hogy ezeksaját igény szerint szerkeszthetõk?

Dj Faustus
"Az a gondom,hogy az oldalam kis felbontásban elcsúszik.Erre valami ötlet?"
A jobbsav azonosítójú blokk abszolút pozicionálása okozza a menü elcsúszását. Mellesleg szerintem csak indokolt esetben használj abszolút pozicionálást.

Megoldást már mutattak rá a #7545-ben.

"Ha a képre gondolsz akkor szerintem a leg egyszerûbb ha táblázatot használsz a pozicionálásra."
Lehet hogy a legegyszerûbb, de se keresõoptimalizálási, se akadálymentességi szempontból nem elõnyös.

Egyébként nem annyira nehéz megtanulni a szemantikus oldalkialakítást. Gyakorolni kell, nézni más oldalak forráskódjait (itt van pár inspiratív oldalgyûjtemény, olvasgatni szakcikkeket, könyveket.
Kitartás kell hozzá, de megéri.

"úgyis átalakítom az oldalt,nem leszennyi kép rajta :-)"
Segítségképp pár oldalstruktúra.

zmeor
köszönöm a gyors választ.. a title-t tudtam de többi az hasznos info volt mert már elfelejtettem..

köszi még1x

<#worship>

leszarom a konfigod...

Dj Faustus
1. Alakítsd ki az oldal tartalmát (<a body> és </body> tagek közötti rész) úgy, hogy a keresõbe beírandó potenciális kulcsszavak elõforduljanak benne.
2. <title>Oldal címe</title>, <meta name="description" content="Ide az oldal rövid leírása" />, <meta name="keywords" content="kulcsszavak, vesszõvel, elválasztva" />
3. Olvass utána a keresõoptimalizálásnak (SEO, search engine optimization)

zmeor
hali!

olyan kérdésem lenne hogy az oldal leírását pontosan hova kell beilleszteni? Ami ugye "tájékoztatást" adna a keresõnek, tartalom végett?

köszönöm

leszarom a konfigod...

Nosztredamus
úgyis átalakítom az oldalt,nem leszennyi kép rajta :-)
majdd akkor jó lesz mindenkinek xD

Kérdezd meg böngészõjük, op rendszerük, felbontásuk.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Nosztredamus
hát sokan szóltak,hogy elcsúszik minden :-) de mind1 majd megoldom :-)ám igen még állnak a dolgok ha valóban érdekel vegyél fel msn-re ([email protected]) és megbeszéljük a részleteket

Simaji
Hello!

Nem tudom, hogy mire gondolsz az elcsúszással kapcsolatban. Nekem semmit nem látszik ha a böngészõt 1024*768-ra átméretezem. 😊

Ha a képre gondolsz akkor szerintem a leg egyszerûbb ha táblázatot használsz a pozicionálásra. Tudom most jöhetnek a többiek azzal, hogy régi, elavult, blabla... Akkor is ez válik még be szerintem a legjobban. Igaz, hogy én is jobban örülnék ha lenne "szebb" mód ami jól is mûködik és ilyen egyszerûen használható de még sajnos nem nagyon találtam.

A másik a stíluslapon beállított abszolút pozicionálás amivel csak az a gond, hogy akkor is ugyan ott lesz a kép ha a szöveg nem illik oda vagy ha az oldal sokkal kisebb és kilóg a kép.

Esetleg <center>, </center> ? 😊

Ja egyébként ha még állnak az oldalon leírt dolgok akkor én vállalnék fordítást és a html szerkesztésben is segíthetek. 😊

Bye!

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Nosztredamus
Üdv Újra :-)

Az a gondom,hogy az oldalam kis felbontásban elcsúszik.Erre valami ötlet?

Elõre is Köszönöm

Dj Faustus
Itt találhatsz magyarokat is - az elõzõ hozzászólásomban utalt fejléc

Ez jó . Csak kár hogy nem magyar . ilyesmi oldal nincsen magyarban ? vagy nincs olyan program ami megtanít hogyan csinálj egy weboldalt , mint pl nyelvtanulás ?
persze, de a középre igazítással vigyázz, mert ami bekerül itt a fejlécbe az már eleve középen lesz (align=center miatt)
amit ide bemásoltam az nagyjából pont középen van
ProGabe
óriási köszönet! hálám örökké üldözni fog, lehet még tovább 😄

és akkor ezt a kódot (pontosabban a módosítottat, mert kicseréltem a képet és középre tettem a számlálót) úgy ahogy van beszúrhatja egy mod?

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Én innen tanulgatok most, marhára érthetõen és egyszerûen magyaráz, igaz angol.

és hol tudnám megtanulni az alapokat ? a neten lehet valahol ?
Magyar nyelvu program létezik webhely szerkesztéshez ?
öröm, boldogság az SG-re CSS banner csinálni

ez elvileg jó lesz, de ha kicseréled a képet az eredetire (amibõl nincs kivágva a számláló mögötti rész) szerintem jobb lesz, mert most így van rajta egy keret

<div style="width: 750px; height: 260px; background: url('http://www.isarapix.org/pix48/1233427706.png') no-repeat">
<div style="width: 190px; height: 93px; padding-top: 116px; padding-left: 2px">
<object width="190" height="93"><param name="movie" value="http://www.lost4815162342.com/flash/countdownmini.swf">
</param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.lost4815162342.com/flash/countdownmini.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="190" height="93" wmode="transparent">
</embed></object></div></div>
ProGabe
na jó, rájöttem, hogy én ehhez teljesen (srsly, tel-je-sen) hülye vagyok 😊
lehet, hogy eleve rosszul vágtam fel a képet
a banner egy itteni topikba lenne, csak elõtte szeretném megmutatni, hiszen nekik kell, hogy tessen

szóval itt vannak a feldarabolt képek
INNEN szeretném a közepére beszúrni a Mini visszaszámlálót

help pls!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

vagy így, vagy ha fix méretû, akkor háttérképként is belehet rakni a képeket (1 fájlként), és középre igazítani a flasht
esetleg beleteszed egy divbe elõször a felsõ képet aztán új sorba a balt az swf-et és a jobbot, majd új sorba az alsó részt
ProGabe
sziasztok

az egyik legalapvetõbb, legalapabb dolgot sem tudom már megcsinálni, kérném a segítségeteket

annyi lenne, hogy egy swf fájl köré akarok tenni képeket és így állna össze egy banner. az swf fájlnak megvan az embed kódja, a kép szét van vágva (jobb oldal, bal, teteje, alja)

dreamweaverben nem tudom hogyan csináljam azt, hogy egymásra tegyem a képeket és köztük legyen az embedelt object

help

Netgear
Saját Domain-om van, teljes server hozzáféréssel, nem probléma, bármit tudok futtatni rajta!

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

szerintem a legtöbben azt ajánlanák, hogy tanuld meg a HTML-t
használhatsz grafikus szerkesztõt is, de az alapokat szerintem ahhoz is tudni kell
Dj Faustus
"ja még annyi, hogy ezt HTML alatt nehéz megvalósítani?"
A HTML nem alkalmas külsõ oldalak feldolgozására, adatbázisok/adatállományok kezelésére - szimplán csak egy, az oldal tartalmának struktúrába (ez egy címsor, ez egy kép, ez egy bekezdés) rendezésére szolgáló nyelv.

A külsõ oldal lekéréséhez, az adatok tárolásához (az adatbázis kezeléséhez, az adatállomány írásához) mindenképpen szerveroldali nyelv (PHP, ASP, JSP, CFML, Perl) használatára van szükség. Ráadásul ha nemcsak az oldal meglátogatásakor szeretnéd az adatokat gyûjteni és tárolni, akkor a szerveroldali szkriptet bizonyos idõközönként kell futtatnod. Ingyenes tárhelyeken erre nincs lehetõséged, vagy csak kevés (az ultraweben például naponta/hetente/havonta lehet futtatni szkriptet).

Hello
Szeretnék csinálni egy weboldalt de még soha nem csináltam . Vagyis nagyon kezdo vagyok . Milyen programot tudnátok nekem ajánlani amiben egyszeruen meg tudom csinálni a hátteret menut meg egyebet ?
Vagy ha valaki tud segíteni vagy ajánlani valamit nagyon megkoszonném .
Vass Gábor
Amit írtam oldalon megoldódott a probléma, csak annyi volt hogy egy képes fájlt nem tiltott le, és ez akadályozta a beregelést, de már jó mûködik.
Lehet jönni aki akar.<#kacsint><#smile>

Netgear
Nagyon szépen köszönöm, próbálkozom vele!

ja még annyi, hogy ezt HTML alatt nehéz megvalósítani?

Köszi! <#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

Dj Faustus
Ha a két oldal két különbözõ domainen van, és az euro árfolyamok múltbéli értékei nem érhetõek el, akkor az alábbit javaslom:
1. lekéred az árfolyamokat tartalmazó oldalt (file_get_contents/fopen+fread+fclose - már ha a tárhelyed engedélyezi ezen függvények külsõ domainen való használatát), és reguláris kifejezések segítségével kiszeded az árfolyamot
2. eltárolod egy adatállományban/adatbázisban az értéket a lekérdezés dátumával egyetemben.
3. az eltárolt adatokon végigmész, és abból grafikont generálsz - például ezzel, vagy ezzel

Netgear
Sziasztok. Megoldást keresek a következõ dologra:

Van HTML 2 oldal!

1.oldal: itt az euro árfolyam van számokban, ez percenként frissül változik
2.oldal: ide hogy, mivel tudnám megoldani, hogy az 1.oldalon lévõ számokból ide grafikont rajzoljon belõle???

Azaz..egy grafikon rajzolo kellene, mit tudtok ajánlani?? Üdv.

megoldódott köszi!