9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • rinyavas
    Rendben. Feltöltöttem Kis le írás hozzá. 2 menü látható az oldalon az alsó az amit épp szerkesztek és a felső amitlyennek lennie kéne az alsónak... :D
    Igen jól látjátok az elválasztó pontokat innen szedtem mert nakem nagyon be jönnek... :$ És azért kellene táblázatban csinálni a menüt, hogy az elválasztó elemek ugye rendesena helyére kerüljenek.

• Ic3 m4n
    Szerintem valahova töltsd fel az egészet, mert így (legalábbis én) nem tudok róla sokat mondani.
  • rinyavas
    Üh bocs... hogy ilyen kuszán írtam... :D
  • rinyavas
    Dolgozom az új menümön is, de egy kis problémába ütköztam... :(
    Felsorolást lehet táblázatba tenni?
    Így néz ki a kódom:

<div class="clear-block" id="suckerfishmenu">
    <TABLE id="mainmenu" ALIGN=CENTER VALIGN=MIDDLE CELLSPACING=2 CELLPADDING=2 BORDER=1 WIDTH=500>
    <tr>
    <td><DIV class="content">
    <UL class="menu">
    <td><LI class="leaf first"><A href="">Főoldal</A></LI></td>
    <TD ALIGN=CENTER><div class="mmenusep"></div></TD>
    <td><LI class=leaf><A href="">Friss</A></LI></td>
    <td><UL class="menu">
    <LI class="leaf first"><A href="">Magyar cégek</A></LI>
    <LI class=leaf><A href="">Pótkocsik</A></LI>
    </ul>
    </td>

</ul>
    </DIV></td>
    </tr>
    </TABLE>

gondolom nem fog nálatok meg jelenni, de a lényege talán így is látszik, hogy a táblázatba akartam egy legördülű menüt meg jeleníteni. Mi lehet a hiba? Ha van rá megoldás szívesen fel töltöm a szükséges elemeket hozzá, hogy teljes egsézében látható legyen. :)

Elmáletileg a Hungexponak is valahogy így van felépítve a menü rendszere. hogy táblázatba van foglalva a legördülő menü.
  • rinyavas
    Köszönöm szépen uram. :D :)
  • Ic3 m4n
    Fájlfeltöltő PHP script.
    Ebben ki tudod választani milyen kiterjesztésű fájlokat szeretnél engedélyezni(pl. csak képek, stb..).
    Felmásolod a tárhelyedre, és követed a használati útmutatóban leírtakat.
  • rinyavas
    Sziasztok!

Két kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni, :) Olyasmit szeretnék mint a Myvip, hogy kép- és file-feltöltési lehetősége az oldalamra a saját szerver helyemre. Ez, hogy oldható meg? A másik, ugyan csak myvip témájó, hogy ugye ott minden képet amiután feltöltött a felhasználó rákerül a kis logó. Ezt valamilyen program csinálja ez érdekelne még engem. :) Mert tudtommal szöveget, logót csak photoshoppal lehet rá rakni a képekre, de nem hiszem, hogy a vip szerkesztői minden képet egyesével kézzel szerkesztenek...

Választ előre is köszönöm. :) Mély tiszteletem!
  • ldavid
    vagy itt popup-os megoldás is
  • Cat 02 #7934
    Clearbox nem jó ?
  • Nosztredamus
    Lenne valami amiben segíthetnétek :)
    Kellene egy olyan script vagy valami ami a következőt tudja:
    van egy kis képem ha rákkattintok akkor megjelenik nagyba a kép.Ám ne új ablakba nyissa meg hanem felugró ablakba.

Előre is Köszönöm
  • Nosztredamus
    hmm ezt észre se vettem xD köszi :P
  • Cat 02 #7931
    Hát a teteje 25px magas és bele akarsz rakni egy 150px magas képet, ez nem igazán jó :D Bár FF alatt nem jelenít meg semmit, gondolom emiatt.
  • Nosztredamus
    Hi!
    Akadt 1 kis gondom.Tehát a weboldalamonfennt a banner.jpg lecsúszik ám gépen tökéletes minden :)
  • CattiBrie
    Szükséges, hogy a tárhely tudja futtatni a PHP-t.
  • ldavid
    pl. total commanderrel csatlakozz a tárhelyre, jelöld ki a felsorolt fájlokat,
    nyisd meg a fájl menüben az attribútumok módosítását, és írd be a 777-et
  • terencehIII
    hello

Valaki tudja hogy kell php scriptet berakni az oldalra
    találtam de ezt írják csak nem vágom mi ez valaki segítsen pls !!!

alltag.txt, tag.txt, tagcount.txt, stats.txt, ipban.php, flood.php fájloknak a CHMOD jogait állítsd 777-re
  • argos
    Köszönöm szépen ACKRO! Üdv!
  • Ackro
    és nem kell javascriptként berakni csak így simán bemásolod a body-ba ahova akarod
  • Ackro
    itt a kódja:

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
    <td>
    <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="200" height="200" title="cm panel">
    <param name="movie" value="http://script.timph.com/segedletek/idojaras_nagy/idojaras.swf?&i02=28&c02=25&i04=28&c04=26&i07=34&c07=27&i08=34&c08=29&i15=11&c15=15&i17=28&c17=25&i18=34&c18=26&i19=34&c19=27" />
    <param name="quality" value="high" />
    <param name="wmode" value="transparent">
    <embed src="http://script.timph.com/segedletek/idojaras_nagy/idojaras.swf?&i02=28&c02=25&i04=28&c04=26&i07=34&c07=27&i08=34&c08=29&i15=11&c15=15&i17=28&c17=25&i18=34&c18=26&i19=34&c19=27" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="200" wmode="transparent">
    </embed>
    </object>
    </td>
    </tr>
    </table>
  • argos
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy ezet az időjárás scriptet át lehet e méretezni 200×200-asra? ime : <script type="text/javascript"
    language="Javascript"
    src="http://script.timph.com/segedletek/idojaras_nagy">
    </script>
    <script language="JavaScript">
    idojaraswritte();
    </script> Üdv!
  • Ackro
    szerintem próbáld meg a képeket olyan méretben felrakni amilyen méretben megjelennek ha esetleg nagyobbak, bár érdekes, hogy ff-ben nem jelentkezik, de azért egy próbát megér...
  • rinyavas
    Affene... Szenvedtem is vele egy sort, mert a TC-is utánna úgy nyitja meg amire be van állítva, a jegyzet tömb simán az emg nem mutatja az oldalt csak a forrás kódot... Ezzel asszem el fogok még babrálni egy kicsit, meg a menüvel is :D De köszönöm a segítséget. :)
  • ldavid
    a menü jobb vége a kereső, a kerekítés 2 háttérképpel van megoldva mindkét végén, köztük pedig egy harmadik ismétlődik (iletve a keresőnél gomb van, de ha keresőt nem akarsz akkor nem érdekes)
    jobbklikk menüből az oldal adatainál megnézheted a képeket

a forrást szerkeszteni nem lehet (bár kiegészítő lehet van erre is)
  • rinyavas
    Szép és jó ez a fox de nem tudom szerkeszteni a forrás kódját... :D Mitévő legyek?
  • rinyavas
    Hát én eddig saját kezüleg jegyzettömben csináltam a mostani oldalt, amint látható több kevesebb sikerre. :) Látom a fox már a html kódot ki színesítette nekem, ezt jó örletnek tartom.
    A hungexpós oldalnál a felesleget bontottam és töröltem ameddig csak tudtam de utánna a menüjével meg gyűlt a bajom, mert a bal oldala le van kerekítve az odályig stimt, de jobb oldala már nincs és arra a mai napig nem bírtam rá jönni hogy tudnám azt is kerekre megcsinálni. Ha jól vettem észre a menüben mindenféle apró elem van a bal szélén egy kerek .jpg elem nah azt megfordítottam és be illesztettem de nem akart működni pedig én megvesztem ezért a menürendszerér amint megláttam szép, igényes, könnyen kezelhető.
  • ldavid
    "hogy a fox jól jelenítse meg?"
    mindenképpen, letöltöd és minden szerkesztés után frissíted a lapot FF-ben és IE-ben is, így láthatod, ha valamelyikben gubanc van

hungexpós oldal szerintem annyira nem bonyolult, viszont egy statikus oldalnál nehez(ebb)en frissíthető
    egy egyszerű windows-os jegyzettömbel is megírható, vagy bármilyen szöveges editorral
    itt talász pár layout-ot, azokból is elindulhatsz, ha úgy könnyebb
  • rinyavas
    Köszönöm az észrevételeket, a hibákat javítom. :) Amúgy az újra íráson én is gondolkoztam de arra most nem sok időm lenne. De ha mégis újra írnám vagy egy teljesen új kinézetet terveznék akkor azt hogy tervezzem, hogy a fox jól jelenítse meg? Szerintem a kérdésemre az lehet a válasz, hogy telepítsem a foxot és úgy szerkesszek. És még egy kérdés eszembe jutott, hogy ennek a weboldalnak nagyon tetszik az egész szerkezete. Ellopni próbáltam már... de nem sikerült mert elég bonyolult, de ilyesmi szerkezetű oldalt lehet írni valamilyen weblapszerkesztővel, ti mit ajánlanátok?
    Választ előre is köszönöm :)
  • ldavid
    nálam nem volt gond a menüvel

az alsó kék részre gondoltam amúgy igen, foxban teljesen balszélen van, a lap többi része viszont 20px-el bentebb (mert azok vannak a #container div-ben) kép
    lehet egyszerűbb lenne újraírni az egészet

amúgy a CSS-ben is van pár hiba, azokat javítsd
    pl. #container-nél margin:20px; auto; - nem kell közéjük vessző
    padding:1px 0; - rosszul adtad meg az értéket (több helyen is), egy px/%/em mindig kell
  • rinyavas
    Hát ezt viszont nem tudtam, én mindig is az Ie-t használam, de akkor át térek a rókára. :)

ldavid, köszi a linket Clearbox ügyben abba a fórumba is írni fogok. :)
    viszond a divekkel az a helyzet, hogy ha kiveszem az egyik zárótagot a 2 közül akkor a menüm fog szét csúszni, pedig lezártam a menüsort.
    Amúgy amiközben ezt írtam észrevettem, hogy lehet arra gondolsz hogy a tartalom keret és az alatta lévő egyép paramétereket kezelő kékes sáv nincs egyben azt direkt úgy van csinálva. :)
    A suliban fox van és ott úgyvettem éstre, hogy a képernyő jobb széléhez húz az oldal.
  • ldavid
    pedig legalább egy FF-ot szerencsés lenne telepítened, ha már weblapot írsz (magyaroknál elterjedtebb már mint az IE)

a pöttyös IE bug miatt panaszkodj Pyronál, a Clearboxot ő írta, esetleg cseréld le valami másra

az elcsúszást jobb böngészőkben pedig az okozza, hogy lezártad az összefogó div-et még a footer előtt - az egyik zárótag-et törölt és jó lesz (74/75. sor)

</div>
    </div>

<div id="footer">
  • Cat 02 #7912
    Az a vicc h sztem a webfejlesztők 90 %-nak fordítva szokott ez előjönni, FF-en jó és IE alatt nem :D
  • rinyavas
    Én is erre gondoltam, hogy az explorer nem jó... Foxom nincs, az explorert szoktam használni meg azt szoktam meg, amúgy az oldal szétcsúszása miatt is kérdeztem lejebb, hogy mit lehet csinálni? Explorerre terveztem még 3 éve az oldalt és utánna ki derült, hogy a fóka meg rókázik tőle... :D Szóval ezt is valahogy ki kéne javítanom, meg biztos sok kezdő html-es van ezzel így. Mivel sk csinálom az egész oldalt, saját kezüleg ezért nem tom hova lehetne be írni a helyes kódot, hogy mind a 2 böngésző jól jelenítse meg.
  • Cat 02 #7910
    IE-vel rossz nekem is, gondolom az árnyékhatás zavar be neki.

Bár FF-el meg az oldal rossz maga :D (nincs rendes keret)
  • CattiBrie
    Talán IE baki.
  • rinyavas
    Ezen a képen bekarikáztam pirossal azt a részt amire gondolok. :)

• rinyavas
    Én látom mindegyik képnél, A galériában a legelső és legutolsó képnél lehet látni a leginkább, az árnyékos részeknél, a fényképezőm is általában kijelzi ha valami a készített képen túl világos vagy túl sötét, ezalapján gondolom ez a galéria kezelő is azt észlelheti, amúgy explorerrel nyitom meg a galériát lehet ez okozza a problémát. Amúgy ha ti nem láttok fehér pontokat a képen akkor nagyszerű, mert ha cask én látom az nem zavar csak a látogatók ne lássák, az jobban zavar. :D
  • Cat 02 #7906
    Hol ?

nekem most pont vannak, de az azért van mert filmet nézek gépen és az bezavar
  • Ic3 m4n
    Hol vannak a pontok?
  • rinyavas
    Sziasztok, nekem is lenne egy kis problémám remélem tudtok segíteni. :)
    A gallériát amit csináltam működik csak itt a legelső képemnél fehér pontok vannak a képben, ez miért lehet? Mert amiután le mentem utánna semmi baja a képnek és csak a gallériában jeleníti meg így szóval ez esetleg valami beállítási kérdés lehet? Ha igen mit kéne állítanom mert pár képnél nagyon sok pont van pár képnél meg alig észrevehető. Választ előre is köszönöm. :)
  • celza8807
    Lenne egy apró megoldásra váró probléma: milyen kóddal lehetne optimalizálni úgy egy oldalt, hogy a háttérkép töltsön be először, úgyszólván prioritást adni neki?

alábbi kóddal próbálkoztam, ami elméletileg a képek előtöltésére vonatkozik, kicsit átirtam, minden bizonnyal rosszul, mert nem működik :)

<script type="text/javascript">

function MM_preloadBackground() { //v3.0
    var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
    var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadBackground.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
    if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
    }
    </script>

Köszi a segitséget!