9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • batman
    Egyébként ha nem külső file-ba rakod, akkor a head tagek közé kell csinálni egy style taget, és abba kell ezeket beírogatni. Ugyanúgy működik, mint a külső file, azzal a különbséggel, hogy csak az adott oldalra vonatkozik.
  • Istencsászár
    hát ez lehet de mivel nemtaláltam rá megoldást hogy pl a táblázatok normálisan nézzenek ki operába vagy mozillába igy nemtudok mitcsinálni ha csak explorellel jó. Nézd meg ezt operával majd explorellel
  • Dichter
    :)

Nem lehet kategórikusan szvsz kijelenteni hogy milyen böngészőre készül egy oldal, méghozzá azért nem, mert mindenki azzal nézi meg, amelyiket használja. Ráadásul egy igényes oldalt letesztelnek mindenféle böngészőn, mert a html nyelv szabványosságai ellenére, előfordulhatnak érdekes dolgok.
  • Istencsászár
    ez igy tökéletes mer oldal is explorerre lesz csinálva köcce
  • Dichter
    EZ css, szóval ha Dreamweavert használsz, akkor nyiss neki egy új .css fájlt, majd hivatkozz rá így: <link href="valami.css" rel="stylesheet" type="text/css">, Ez azért jó, mert egy fájlban tárolódik az egész css, nem kell minden html oldalt kitölteni 50 sor felesleges kóddal.
    Mellesleg hozzátenném, hogy mivel a scrollsáv nem HTML, hanem böngésző-szabvány, alternatív böngészőkön (Mozilla, Opera, etc..) nem fog menni, csak Exploreren.
  • Istencsászár
    próbáltam megoldani és nem állandóan kérdezni de hova irjam be pontosan a html kódba? mer nemjöttem rá
  • DJviolin
    Köszi. Bár ezeket már láttam. Nekem sajna eléggé hivatalosak.
  • sufnituning
    Nézd meg a pirkadat.uw.hu-t, itt vannak előre legyártott sablonok. Ha nem jönne be, akkor próbáld 'uw' helyett 'atw'-vel!(nem tom pontosan hogy melyik jó)
  • DJviolin
    Sziasztok!

Tudtok olyan honlapokat, ahol előre elmentett és letölthető html honlapok vannak?
  • Dichter
    Csak feltöltésnél limitálják az upload sávszélt a geciek.
  • cSuwwi
    nálunk a legtöbb helyen (fizetősőn meg pláne), nincs sávszél korlát (a sávszél korlát nem azt jelenti, hogy lassabb lesz, hanem xy kap a tárhelyhez mittudomén havi 50 gigabyte forgalmat, ha ennyit összehoz, akkor leállítják)
    mo. külföldi sávja nem valami sok, belföldre van rendesen kiépítve, de a warez gyanús tárhelyszolgáltatók ennek ellenére korlátozhatnak (doxon van limit az tudom, az nem ajánlott, a többiről meg törölnek, szal az sem a legjobb)

hacsak annyi van a szerződésben hogy 50 mega, x forint, meg esetleg hogy korlátlan forgalom (bár ha nem írják, akkor annyi szokott lenni), akkor nyugodtan beruházhatsz rá (bár nekem 50 megát adtak a net előfizetés mellé is)
    dataszarnál (nem reklámozunk) :] 1 giga 1 rugó / hónap
  • Istencsászár
    pl a dox.hu ingyenes tárhelynél 300mb az ingyen tárhely. Oda fellehet rakni akár egybe 200 mbs filét, de van 1 napi limit 1 gb? ha annyi letöltés összejön akkor aznap az oldalt nemlehet már megnyitni csak másnap..
  • phaetonboy
    A sávszélesség korlát a letöltéseket korlátozza? Ezt fel van tüntetve valahol? Nemakarok megrendelni egy jónak tűnő tárhelyet, aztán meg a az x-edik látogató nem tudja használni az oldalt. Fogadjunk a kisbetűben vannak leírva ezek.
  • cSuwwi
    Az 50 mega, az a tárhely mérete. Összesen 50 megányi cuccot tehetsz fel, annyi fájlból amennyiből akarod (a kvóta miatt többet amúgysem tudsz), az adatfogalom a magyar szervereknél korlátlan (szinte mindig), annyian és annyiszor lehet letölteni, ahányszor csak akarjátok (külföldön divat a sávszélesség korlát)
  • batman
    Szerintem azt jelenti, hogy 50MB-nyi anyagot rakhatsz fel, de természetesen csak az engedélyezett formátumokból.
  • batman
    .body {scrollbar-3dlight-color:black;
    scrollbar-arrow-color:orange;
    scrollbar-base-color:#C9D8F7;
    scrollbar-darkshadow-color:black;
    scrollbar-face-color:#C9D8F7;
    scrollbar-highlight-color:#C9D8F7;
    scrollbar-shadow-color:#C9D8F7}
  • phaetonboy
    Sziasztok!
    Lehet, h. nem idevág, de ha a tárhelyszolgáltató azt írja, h. 50 Mbyte-ot kínál egy hónapra x Ft-ért, akkor az azt jelenti, hogy: 1.Én 50MB anyagot rakhatok fel, amit korlátlan látogató letölthet? 2.Vagy, ha nekem van egy 5MB méretű oldalam, akkor azt 10-szer lehet megnyitni? Bocs a hülye kérdésért de tisztán akarom látni az egészet!
  • Istencsászár
    görgető színét milyen kóddal lehet megváltoztatni ( nem a színkód kell hanem maga a... )
  • fifi
    nem akarok warezt, a fireworks sem az :)
  • Ackro
    photoshopban nem eccerűbb?
  • batman
    keress olyat, hogy blur, vagy az nincs benne?
  • fifi
    Hi!
    MM Fireworksben, egy képre írtam valamit, és szeretném ilyen opálos/homályosra csinálni. A bökkenő az, hogy nem találom a "fader" menüpontot? hol van ez? vagy mi a neve ebben a programban?
    előre is köszi
  • cSuwwi
    Én adom a címet, te adod a tartalmat

Dáhh, ha én adom a tartalmat, akkor az én oldalam lesz :o
    Amúgy ez tök poén, nekem is van olyan "melóm" hogy havonta 1x felteszek pár új szöveget, x ezer forintért :> Ha nincs semmi, akkoris jön a pénz :D
  • Manoi
    LOL, a website karbantartására nehezen fogsz itt embert találni!
    Elkészítés? Adj specifikációt és mondok árat!
  • Manoi
    Nem tudom, hogy a probléma megoldódott-e, ezért most okoskodni fogok! :D
    Használd a következőt, ha Dichter mester kódját akarod használni [target="iframe"] ezzel, megadod, hogy az adott hivatkozásod hol nyíljon meg.

Pl.:
    <a href="valami.html" target="iframe" ...>
  • Harder
    :))
  • willis
    Keresek olyan lelkes, lendületes egyéneket, akik vállalják egy website elkészítését és annak karbantartását. \Én adom a címet, te adod a tartalmat\ Kérdésekkel a [email protected] címre lehet írni.
  • Kardél
    Üdv!

Namo 6-ot használok webszerkesztőnek.
    Van egy nagy problémám. Vannak a layer-ek (szerintem ezek más szerkesztőkben is megtalálhatók) ezek olyan beszúrható ablakocskák amikbe bármit helyezhetsz és azt bárhova mozgathatod az oldalon. Ha egymás alá raksz dolgokat akkor ugyebár görgethetővé vélik az oldal (lefelé). Az a probléma hogy egy adott pont után nem engedi ezeket a layer-eket lejjebb, tehát minthogyha ott valami pont lenne amin nem mehet túl, így nem tudom tovább bőíteni az oldalat lefelé.
    Nagyon fontos lenne hogy valaki segítsen.
    Előre is kössz.
  • turuska
    Sziasztok!

Sajnos még mindig nem tudok rájönni miért nem fogadja el az elérhetőség szót a dreamweaver de mindegy mert már sikerült megoldanom egy kis trükkel a gondot. Egyébként a fájlneveket próbálgattam átírni de úgytünik nem az a gond .Na mindegy. Azért köszönöm az ötletet.
  • batman
    igen, ez szokott működni, mivel a képeket csak 1-szer kell letöltse a rendszer. Ha nem akarsz ennyit bíbelődni vele, akkor használhatsz esetleg ssi-t, de ez esetben nézz utána, hogy a szolgáltató engedi-e.

bővebb info az ssi-ről ITT
  • willis
    vagy talán arra gondolsz, hogy csináljak annyi egyforma (index) oldalt ahány menüpontom van és mindeggyiknek csak a tartalmát változtassan?
  • willis
    valami olyasmire gondolok, mint a #3329-es hozzászólásnak az oldala.

ha a metapad menüre kattintok akkor kevesebb tartalmat jelenít meg, de ha a notepad2 menüpontra akkor többet és igazodik hozzá az alja és oldala!
  • willis
    ok megvan, de ha most a letöltések oldalt akarom megnyitni akkor hogyan tovább?
    a letöltés menü tartalmának is azon a helyen kellen megnyílnia.
  • Istencsászár
    köszi
  • Dichter
    td height="171" valign="auto"><IFRAME SRC="kezdolap.html" FRAMEBORDER="0" SCROLLING="no" WIDTH="500" HEIGHT="338" TITLE="kezdõ" NAME="iframe">
    kezdõlap</IFRAME></td>

Ennek a helyére írod szimplán a szöveget. Az oldalsó vonalak pedig követni fogják, mert a tutorial, ahonnan csináltad, okosan leírta, csak bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy miért is kell 1-2 px vastagra hagyni az oldalsó vonalakat, és miért is kell őket background attribútumba tenni.
  • willis
    de a kezdőlap, a letöltések stb. az mindegyik egy különállő html oldal

Hogyan tudom akkor megjeleníteni az mostani IFRAME helyén ezeket?

• Dichter
    Ne használj IFRAME-et, táblázatba írd a szöveget. A táblázatok cellája nyúlik.
  • willis
    üdv

tudnatok abban segíteni, hogy az IFRAME helyén hogyan tudom azt megcsinálni, hogy ne görgetve lehessen megnézni az adott menüpontot, hanem az egyész index oldalam nyúljon meg lefelé és úgy jelenítse meg.

Valami mérethez igazodó dologról lenne szó, de magasságában!

erről az oldalról lenne szó

ja és mégvalami, az oldalsó vonalak is kövessék
  • Dj Faustus #3329
    Notepad2
    Van benne syntax highlighting (El tudja különíteni a tag-eket a szövegtől), van benne sorszámozás (PHP fejlesztésnél hasznos), beállítható kódolás, beállítható sorvégződés, magyarul is tud, és ráadásul freeware.
  • Ackro
    a fájlnév környékén is nézz szét, lehet, hogy olyan karaktereket tartalmaz ami miatt nem tudja beolvasni. hogy a képbe milyen betű van az mind1.