Victoria

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

magyarítást és javítást kéne. olat mint a pogessor mód.
Hello van valakinek kedve egy módot készíteni ?
és a szétosztás nem területfüggõ? pl ha fél amerika (vagy pl a japcsi anyaország) az én területem.
Nekem a victoria meg a Hoi2 dd armaggedon is fent van. Most a hoi-én a Kaiserrich mód van.
Muki100
Tudtommal kiszámolja összesen mennyi IC van a világon, és azt országokra szabva egyenetlenül osztja szét, tehát ha pl. Uruguay volt a legerõsebb ipari hatalom a Victoriában, a HoI2-ben már az USA lesz az.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Másik kérdés:
átvitelnél hogy alakítja át a seregeket, gyárakat a hoi2-ben? lényeges-e az hogy a gyárakban van e munkás, milyen típusu gyár, milyen tipusu sereg?
Hát passz, HOIt már sokszor próbáltam de valahogy mindig lepattantam róla.
Próbáld ki 😊
és a maradt sok pici állam miatt még átvihetõ a hoi2-be?
Leginkább semennyire, a németeknek nem nagyon van jelentõs nemzetközi kihatású eventjük az egyesítés után, a világháború nincs benne a GCben.
akkor passz.már jóval túl vagyok 1870-en és nem volt se osztrák, se francia háború. apropó: nagy német egység nélkül hogy fog változni a játék menete,történelme? úgy sacc/kb?
Ha jól tévedek akkor van egy fix % jópár eventnél hogy mennyire választ ahistorikus lehetõséget az AI, pld van 5% rá hogy az Unió nem üzen hadat a Konföderációnak és volt olyan osztrák játékom ahol a poroszok gyáván nem üzentek hadat 66-ban, de attól még megcsinálták az egyesítést négy évvel késõbb sajna. Pedig az egyetlen tuti módszere a német egyesítés megakadályozásának ha az osztrákok megverik a poroszokat és triggerelik a The Fall of Prussia eventet.
passz.lehet az is.mondjuk ha van %-os esélye h nem jön létre (pl nem üzen hadat az osztrákoknak) akkor mégsem én csináltam vmit jól.Amúgy Ázsia nagy része az enyém, talán ez is nyomhatott a latba, na meg a hadseregeim, plusz 100 fölött tudok mozgósítani.
És mi történt? Nem mertek nekikmenni a poroszok? 😊
sikerült!a ruszkikkal meghiúsítottam a nagy német egységet!elég volt annyit tennem h garantáltam a franciák és az osztrákok függetlenségét
Hogy lehet a manpowert növelni és még hogy lehet koolonistákat csinálni?
nem így értettem.brigádszinten hiányolom a változatosságot. olvass utána: nem ugyanarra jó egy tábori löveg mint egy mozsár (az utóbbi veszedelmesen hatékony erõdítések ellen pl)
Muki100
A fejlesztések között van gépfegyver is, az ágyús brigádok hatékonysága pedig alaposan nõ ahogy haladsz a hadsereg erõsítésében.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

nem kérdés, csak észrevétel:
hiányolom a játékból a gépfegyvert mint brigádot(vmint a különféle ágyúk közti különbségtételt, mert egy tarack nem ugyanolyan jó mint a németek mozsara, ami kezdetekben csak(!) nekik volt), uis egy hadsereg erejét a 900-as évek elején az is meghatározta milyen arányban van ellátva gépfegyverrel,lövegekkel,tarackokkal stb.Pl a francik nem nagyon foglalkoztak a védelemmel kezdetben ezért nem is nagyon voltak a csapatok ellátva gépágyúval (ellenben volt 75mm-es gyorstüzelõ ágyújuk ami nagyjából pótolta kezdetben ezt a hiányt).
Muki100
Kiválasztod a pop-ot és rányomsz: convert to soldiers

Pacifista országokban nem hiszem hogy mûködik.

Hogy lehet civileket katonává alakítani?
Muki100
Olyan vezért válassz akinek + a reliability-je.

Az irreguláris meg native alakulatok lázadnak néha, általában azért nem túl gyakran. Tarts együtt legalább hármat hogy ha egy lázad a másik kettõ leverje 😊
kiegészíteném: más alakulatok a többi csapartban nem lázadnak vagy csak elvétve
Lázadások.
az egyik csapatomban rendszeresen lázadnak az alakulatok. különbözö nemzetiségek vannak már benne de még így is. A csapatnak nincs fõnöke (fekete arc).Mit tegyek?
Nem, sõt asszem képezni sem lehet õket.
planed economy alatt is építkeznek derék kapitalistáim?
Muki100
Igen, sõt még NSDAP is van.

A kiegben lehet az országom fasiszta?
Idõnként hajlamosak beragadni. Eggyel ezelõtti patchban a francia AI volt hajlamos sztrájkolni (nahát 😊 és gyakran még 1870 körül is szekérrel szállítottak Franciaországban. Meg lehet próbálni a reloadot, vagy ha nagyon nem megy, vedd a kezedbe a dolgot, iktass be egy state capitalism/planned economy kormányt és építsd meg te amit szeretnél.
Mi lehet a gond, ha a kapitalisták nem fektetnek be? Az adójuk 0%on van. Se gyárat se infrastruktúrát nem fejlesztettek.

köcce.mihez kezdenék én nélkületek? 😊
Mocsok arisztokraták soha nem fognak befektetni, képezz derék kapitalistákat.
Ha nincs full citizenship a nem támogatott nemzetiségeket nem tudod képezni (ha jól emléxem támogatott a perzsa, arab és baluchi). Foglald el Egyiptomot, remekül lehet ott iparosítani.
érdekes dolgot tapasztaltam a perzsáknál:
nincs kapitalistám, csak arisztokratáim és sehogy sem akarnak befektetni, sem vasútba sem gyárakba, pedig már 3500 pénzük van.
másik: vannak popok,laborerek amiket nem enged átalakítani workerré stb.Miért?
Pontosan, ha maxra teszed az orvosi ellátást az kb 25%kal megdobja a népszaporulatot 😊
Vallásnak akkor van jelentõsége ha residence/slavery a kormány kisebbségekkel szembeni politikája. Limited citizenship esetán az alsó néposztályok esetében már nincs különbség. A táblázat szerint legalábbis, én soha nem próbáltam tervszerûen asszimilálni.
Muki100
klónozás, lombikbébi.

no és a popot h tom növelni hódításon kívül(és adócsökkentésen kívül)
ez mind igaz, de csak akkor asszimilálódnak, ha ugyanaz a vallásuk, mint a többségi nemzetnek, nem?
Asszimilációhoz ezeket tanulmányozd:
http://www.paradoxian.org/vickywiki/index.php/Assimilation
http://www.paradoxian.org/vickywiki/index.php/Immigration/Emigration_and_Migration_Guide

A lényeg ahogy kiveszem belõle hogy át kell õket vándoroltatni másik provinciába azzal hogy nem adsz nekik munkát és akkorák az adók hogy csak a napi betevõre futja. Ha az így emigrált popok 300 fõ alatt vannak, csak akkor van sansz az asszimilációjukra.
a popokat át lehet téríteni valahogy más vallásra?
Azért kérdezem, mert szeretnék sok bocskoros románt asszimilálni 😊
Nem reakciós párt nyerte a választást? Az extremisták (reakciós, anarchista, kommunista) szokta elnöki diktatúrára váltani a rendszert. Ki kell nevezni egy mérsékelt pártot, az már hagyja bejönni a demokráciát. A kinevezés +1 militancy minden popnak, és ha lázongás van és sok a reakciós, lehet hogy jobban érzik magukat ilyen kormánnyal. A Revolutionsban az elején nem igazán éri meg a választásosdi mert amíg alacsony a consciousness, a nép bedühödik ha nem az õ pártja nyeri a választást és hajlamos lesz zavarogni (honnan ismerõs ez? 😊
Diktatúrából h lehet demokráciát csinálni? nekem a választásoknál mindíg visszaugrik diktatúrába 😞
köcce! ^^
tetszenek a perzsák,csak picit gyengusok.pl a kapitalistáim,arisztokratáim nem építkeznek.
Akkor lehet ha 4 vagy kevesebb provinciája van csak. Sok badboyba kerül.
Militancy: nálam a legtutibb az szok lenni (korai perzsáknál nem biztos hogy meg lehet csinálni, kell hozzá egy mûködõ gazdaság), hogy a költségeket vámból fizetem, nem adóból. Vagyis vám maxra, adó meg annyira vissza hogy azért maradjon elég pénz. 33% adó alatt már csökken a mil, 10% körülinél már nagyon csökken. Ha ezt nem tudod megcsinálni állíts katonát mindenhová ahol nagyon lázadnak, az is elég jól csökkent (-0,20 talán)
no és az annektálás?independet h lehet?
Muki100
Megnézed hogy mitõl nõ és azt megszünteted.

na és a militancyt mivel csökkenthetem? (pl persziánál)
independ országot hogy lehet annektálni?
Muki100
Onnantól úgyis lealázol mindenkit 😊

sikerült!100-ra ugrott a badboyom de sikerült a német egység.így viszont azt várom ki fog a végén nekem ugrani...
Belenéztem az eventbe, amíg békeszerzõdése van veled, a franciák nem fognak hadat üzenni. Várd meg amíg lejár, hátha akkor..