Victoria

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Muki100
Van olyan, hogy a franciák nem zavartatják magukat amikor a Hohenzollernt ültetik a spanyol trónra, és nem üzen hadat.
De attól még szerintem a hatás ugyanaz, ha a poroszokkal üzensz hadat csak úgy. A -100 presztízzsel még mindig megéri Németországot csinálni, úgyis bõven 1000 felett leszel, minthogy porosz maradj.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

na most fogok megõrülni!nem jött be az 1870-es porosz-francia háborús event..mi a szöszt csináljak?lehet h az tett be a programnak h a gép 1869-ben colonial wart üzent (persze levertem).most 1872 decemberét írom.
korábbi mentéseknél sem engedi a poroszoknál,másoknál pl igen.a garancia gomb alatt lenne de nekem még a gomb sem jelenik meg.egyetlen szövetségesemnél sem találom az open negation gombot.lehet h a politika befolyásolja?
Nálam mûködik a szatellit-diplomácia. Van diplomatád? Van elég pénzed (kb 300 font)?
Muki100
Mexikóval szét lehet zúzni az USA-t. Mindig neked fognak támadni mert eleve úgy indulsz hogy tartod a nemzeti területeit. A polgárháborúban, meg egyébként is érdemes a keleti parton becampelni a hegyes erdõs provinciákat, aztán vagy nyugatról megkerülni egy nagyobb sereggel és az észak határuknál át keletig, vagy ha szerecsésnek érzed magad, csak hajóra teszel 250k embert és kirakod Washingtonban vagy New Yorkban. Nekem bevált, 1880-ra USA csatlós lett, New York pedig az én kis erõdöm. A CSA megszûnt, de nem volt kár érte.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

köcce!am nem tok követelni a szatelitektõl, nem tom miért, nem ad rá lehetõséget(nincs meg a gomb a diplomáciában)
Mexikonak és a Amerikai polgár háboruban a déli ekkel Mi a taktika?
De nálam soha nem mûködik.
leírás:
http://www.paradoxian.org/vickywiki/index.php/Main_Page

F12
beírod: neville
F12
és az AI minden diplomáciai javaslatodat elfogadja.
Kikapcsolni ugyanígy kell.
Van ehez valami tutorial?
mégvmi:
a szatelitek milyen gazdasági viszonyban vannak velem?önállóan kereskednek v kapok is tõlük vmit?
aham, értem.
másik:fehér területek foglalása. már tudok kolóniákat építeni, de csak korlátozott mértékben, 3-4 db-nál többet nem enged.
(mi az a neville cheat?)
elõre is ty<#worship>
Területenként talán 2 badboyt kapsz, szóval nem egy nagy biznic sokat markolni civilizált országoktól. A te esetedben javaslom hogy csinálj szatelliteket az elfoglalt -gondolom- Baltikumból, ugyis totál haszontalan, alig lakják, fontos nyersanyag sincs. Minden így elengedett terület csökkenti a badboyt 1-el. Megfontolható Lengyelország elengedése is, igaz hogy magával viszi a porosz-lengyel területeket is, de azokat visszakérheted tõle a neville cheat-tel (ami ez esetben nem cheat, mert úgy állíthatod vissza a lengyel függetlenséget ahogy akarod)
Muki100
Ja akkor feltételezem még Poroszország vagy, akkor még persze léteznek kicsik is.

Muki100
Kivéve ha nemzeti területet szedtél el tõlük.
Amúgy ha németekkel vagy akkor nem javasolt még a német kisállamoknak létezniük.

sry, nem 70 hanem 7 év <#smile>
wow!köcce!
ez gyors válasz volt.
kipróbáltam a németekkel.a török-orosz konfliktusnál egy event felajánlotta h hadat üzenhetek (én persze h nekimentem a ruszkiknak), a háború végén kaptam vagy 10-20 területet tõlük aminek örültem. most jön az üröm: a badboy-om felment 60-ra. 70 év múlva hadat üzentek megint az oroszok akiket megint levertem területnyereséggel, csak sajnos a franciák is bepofátlankodtak a nyugati területeimre amiket perszen nem tudtam megvédeni mert a piszok német kisállamok felmondták a szövetséget.
mármost: ha independ nationtól kapok területet azért mindíg ilyen magas árat (badboyt) kell fizetnem?
Muki100
Revolutionsban van vadász és bombázó is, de egy repülõ helyett általában jobban megéri 3 gyalogsággal ledarálni az ellenséget.

A fejlesztéspontok a clerkek meg clericek népességen belüli arányától függenek, kb 0.7 FP-tõl tudod kihasználni az egyéves fejlesztési idõt teljesen. A feljesztésmenü tetején ott van hogy milyen kutatócsoportod van, általában ez traditional academic, vagyis minden ágazatból egy lehetõséget ajánl fel. 10 presztízsért random változtathatod iparosítóra vagy militaristára. A követelmények megnézésére lehet hogy van vmi gyors és egyszerû módszer, én végigbogarászom a többit, általában csak ágazaton belül van ilyen követelmény, kivétel lehet a flotta, ahol a jobb gõzhajókhoz kellhet ipari -gõzgép- technológia.
Brigádból lesz még HQ, engineer, tank (elég brutális effektekkel, a beásottságot ledarálja de az egység nagyon lelassul és a fenntartása is drága) és talán repülõ is, de ebben nem vagyok biztos.
a fejlesztéssel vok kicsit megakadva:
hogy mûködik a fejlesztés? pl a machine gun fejlesztése mely fejlesztésektõl függ?(és hol tudom ezt megnézni?)
másik: milyen brigádok lesznek még elérhetõk?jelenleg regular, guard, ágyú.
tankot,repülõt lehet e a késõbbiekben?
Mikike94: nézd meg a 67-es hozzászólásomat.
Utólag sztem nem lehet brigádot attaccsolni 😊
Machine parts kb 1840-tõl már kapható a világpiacon, minden nemzet erre van utalva, kivéve a briteket, csak nekik van kezdettõl fogva gyáruk.
Mert én free press meg hasonlókra gondolok. Ott kell valahogy beállitanom hogy demokráció legyen ne pedig szabad moharnia. De melyikekre?
kérdés:
legyártott egységekhez hogy lehet késõbb brigádot rakni (lehet e egyáltalán?)
sorry rosszo írtam nekem mindig csak szabad moharnia sikerül. Demokráció kéne pedig hogy hiteles legyen a szabadságharc.
Pontosan mi legyen rakva a politikálnál hogy demokráció legyen? Mert nekem mindig a Szabad moharnia legyen.<#help>
akkor ha jól értem, Kína nem tud önerõböl gyárakat építeni mert a tech teamje nudli ergo csak akkor fejlõdik ha tud venni MP-t a világpiacon ergo Kínából nehezen lehet 10-15 év alatt civilizált nemzetet csinálni.
Muki100
Machine Parts gyár.
Lehet paradoxnak hangzik (és ez nem is egészen véletlen), de persze kapsz segítséget az induláshoz, fejlesztésekkel hozzájuthatsz fix mennyiséghez, késõbb tudsz venni is a világpiacról.

machine parts-ot (gyárak építéséhez kell) mi termel?
Köszi. Én is át olvastam tegnap a vickywiki a német egyesitéserõl. A konzernativ birodalom stb. Talán a legkönyebb a Frankon találkozó de az csómo pretis-t veszitesz azzal. Vip-mod megy nekem ahol tényleg 1848-ban lesz Mo (kussoth zászlóval, csak azt nem értem mért moharnia van !?)
És talán úgy sikerül Ausztriát is. Meg még a 3 Hurrá. Szóval megpróbálom valamelyikel.<#papakacsint>
kicsit bonyolultabb kérdés:
ha vki végigviszi a vickyt és átkonvertálja, HOI2ben folytatja akkor az ottani eventek hogyan változnak (pl ha a németek nyernék az elsõ világégést stb - én momentán elfoglaltam japánt a spanyolokkal; elõre cidrizek a HOI2-es spanyol polgárháború miatt)
Life rating adott, ideiglenesen feljebb mehet ha aranyat vagy olajat találnak, de amúgy ez a környezet lakhatóságát mutatja.
A német egységet túl könnyû megcsinálni, már elég soxor próbáltam megakadályozni más országokkal 😊 3 lehetõség van rá:
1840es végén a demokratikus egyesülés ha minden német államban (mind a tizenvalahányban, beleértve Ausztriát) demokrácia vagy alkotmányos monarchia van és létezik önálló Magyarország. Nem egy valószínû eset, de az egyetlen lehetõség hogy Ausztria is csatlakozzon.
1850-ben a reakciós egyesülés, ha egy német államban sincs demokrácia. Megoldható ha levered a forradalmárokat mindenütt, de így is csak 20% van rá hogy az event kisüljön.
A hagyományos módszer 1870-ben, meg kell hozzá nyerni az 1866os osztrák, meg az 1870es francia háborút. Utóbbiban ha elfoglalod Párizst azonnal vége a háborúnak, egyesíted Németországot és megkapod Elzász-Lotaringiát.
A research reménytelen civilizálatlan országgal, kapsz rá vmi 0.1-es szorzót. Meg kell várni amíg civilizálódsz.
Alapjátékban is lehet független Mo, ha 1848-ban a lázadók el tudják foglalni egész Pest-Buda tartományt (nem csak 1 provinciát, hanem vagy 4-et ami hozzátartozik)
hogy lehet feljebb tornászni a life ratinget?
Amûgy sikerült valakinek a nagy német egység?
VickyWiki-ben olvastam egy kicsit. Kár hogy mi csak lázadó jelben vagyunk és a kiegyezésnek semmi értelme. Ja és nem is tudtam hogy Ausztriával meg lehet alkotni a Nagy Német egységet.<#crazya>
Valakinek sikerült Argentinát nagyhatalommá tenni?
a HOI2 kezdetéig
1936-ig
A revolution évszámban meddig megy?
no de pl kínának egy gyára sincs kezdetben és nem is tud építeni amíg nincs machine parts-a, s addíg hol foglalkoztassa a clerceket? fél millió embert alakítottam pappá én nem ment feljebb 0,04-nél a havonta képzõdõ res pont
Muki100
Clerk + clergy lakosságot kell növelned hogy több pontot kapjál.

hogy tom növelni a fejlesztés sebességét? (a spanololoknál nekem 0,51 ezt az összeget szeretném emelni ;maxon van az education - ergo 100%)
kína pl olan lassan fejleszt h 10 év alatt nem szerez meg új technikát
Felrakatam a játékot (vip nélkül). És talátam benne hunreb képet.

Keresd meg torrenten vagy vedd meg a revolutionst mert külön nem lehet letölteni.
Adjatok arról is egy linket.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=357972
Kell hozzá a 2.01 patch.
Adjatok egy linket ahonan letöthetem
Az meg milyen mód?
Nem nagyon szeretem a VIPet mert politikailag túlságosan determinisztikus, gazdaságilag meg túl könnyû (elárasztanak ingyengyárakkal). Saját ízlésem szerint persze 😊
Muki100
Ha moddal játszol (VIP) akkor létrejön Magyarország magától, utána csak elmented és visszatöltöd Magyarországként, úgy csalásmentesen kerülsz a szabadságharcba.
Más kérdés persze, ha elõtte te voltál Ausztria és mondjuk véletlen államcsõd szélére kerültél vagy leszerelted a hadseregét, akkor technikailag nem csaltál csak közbe mégis 😊