25245
-
#2013 de jó kép lett amugy :) -
#2012 Ez ismerős valahonnan o.O -
James Bond #2011 -
#2010 Az! :D F@sz-áll. -
#2009 szupermakrónál le is tiltja a vakut :) (legalábbis az S602)
de hogy neked jó legyen ;) - 7.8-46.8 mm a lencse átfogása
a terület meg (a rendkívül tudományos "fényképezzünk vonalzót" módszerrel) 30x24 mm körüli :)) (és olyan szépen betorzul...) -
Lateralus #2008 Kicsit furcsa, hogy a gyártók folyamatosan a tárgytávolsággal akarják eladni a gépek makróképességét. Olyan ez, mint a zoom - lényeges, de másodlagos. A zoomnál is 3x-os 10x-es átfogásról beszélnek, pedig az igazán fontos itt a gyújtótáv. A kettő nincs meg egymás nélkül, de a 10x-es zoomot egy átlagfelhasználó gyomra jobban beveszi, mint a 35-350mm-es gyújtótávolság tartományt. Normálisan kalkulálni csak ezzel lehet, mert előfordul, hogy a nagyobb zoom nem is lát olyan messze, mint a kcsit kisebb.
Ugyanez van a makrónál. Minden reklámszövegben a legkisebb tárgytávolság az egyedüli fokmérő, holott analóg technikában a leképezés nagysága, digitálisban pedig inkább a leképezhető terület a lényeges.
Az is agályos, hogy pl. 1 cm-es makró mennyire használható, mert eszméletlen sok fényt vesz el a gép ilyenkor a témától, az objektív randa árnyékot takar be, és a vaku is használhatatlan lenne még ha villanna is. Arról nem is beszélve, hogy ha működik is valahogy a dolog, csak döglött dolgokat lehet fotózni, mert képzeljétek el annak a lepkének a "pulzusát", akinek a képébe 1 centire beletolnak egy fényképezőt :) -
#2007 Grat a 2k-hoz CSOCSO! :D -
#2006 vaku nem nagyon megy supermacro módban -
#2005 Makk??? -
#2004 Izéé Tud valaki valamit az év fotói c. kiadványról, amiben MAGYAR fotósok képei vannak? ( nem a ng.s meg ilyenek)
Nagyon sürgős lenne, és eddig 1 könyvesboltban ujságárusnál stb nél se láttam :/ -
#2003 Én egyszerűen oldottam meg amig nem volt állvány:
Házi könyvtár 10-15 legvastagabbik irodalma... és már lehet is mire támaszkodni :)
és így már elmondhatom hogy szellemi alapokon nyugszik a kép. (jajjezdeszar :D ) -
#2002 nahja:( az is igaz.. allitsd fel a manit.. tedd le az asztalra a gepedet is.. es ugy csinald a kepet.. ne kezbol -
#2001 Csak éppen a vaku 1cm ről bevillan és k. semmi nem fog látszódni a képen :) -
#2000 oks:) vakuval csinalja akkor elesebb lesz.... -
#1999 FREAk tegyél fel ps8.0 -t CE suxx hard! -
#1998 persze, mivel bemozdult dzsini keze... -
#1997 szerintem ez rohadtul homalyos... -
Lateralus #1996 De amúgy eredetileg képminőségről volt szó nem árakról ! -
Lateralus #1995 He-he, aranyos.
Aszongya: 320+áfa helyett (400ezer !!!) most csak 350e bruttó. Az Extrem Co.-nál 100 ezerrel olcsóbb. Ennyit azért nem ér a Mediker magyar kezelésije, meg az itthoni gari. -
#1994 Ez a 140ezres különbség a Medikernél van, de persze ahány hely annyi ár... -
Lateralus #1993 Nem felejtem el :)
Bár az én netemen 60 ezer Ft az árkülönbség, ami szintén nem kevés, de azért nem 140e.
Az ár/érték fogalmat mindig feldobja valaki, jó reklámszlogenen kívül nem sokat jelent. Reklámszövegben jól mutat.
Az ár egy objektív fogalom, az érték meg szubjektív. Neked lehet, hogy más dolog jelent értéket egy gépben, mint nekem.
"Kinek a pap, kinek a ..." -
#1992 Valóban jobb az A1 egy kicsit az S7000től, de azt ne felejtsd el, hogy a két gép között 140ezer Ft különbség van a Fuji javára... szerintem ár/érték arányban jobb a Fuji.. -
Lateralus #1991 Hát, maradjunk jóindulattal a 6 megapixelnél, bár nem valami jól sikerült darab képminőségileg az S7000. A RAW egy kicsit dob rajta.
Itt van az 5 megás A1-el összehasonlítva. Hááát ! :)
http://www.dpreview.com/reviews/minoltadimagea1/page19.asp
Az S602 egy minden tekintetben jó és időtálló gép volt és még ma is felveszi a kesztyűt sok gép mellett. -
#1990 a SuperCCD felépítésből adódóan belső interpolálással - sokkal inkább 6MP az (talán minőségre olyan 7 esetleg 8), de a 12 az erősen szoftveres túlnagyítás :)) -
#1989 Az jó kis gép. Tegnap próbáltam ki egy ismerősöm S7000-ét és nagyon megtetszett. Csak nem igazán értettem hogyan tud 12 megapixeles képeket csinálni? -
#1988 na meglássuk thx -
#1987 ágyúval verébre... irfanview simán körbevágja... (vagy acdsee vagy ami teccik) -
#1986 képminőség nem lesz gond, a nagyítással meg úgysem tudok buherálni :) -
Cat #1985 hát valahogy le kell aláznia képminőségben a te fényképedet :DDD -
#1984 hát kivágni! :) -
#1983 ehez MINEK photoshop?? -
#1982 hu milyen mázli, hogy fentmaradt az Elements 2.0 :DDD -
#1981 na faszom
mai napon a PS 7.0 CE is bejelentette, hogy lejárt béta... és nem indul -
#1980 szal próbálgassam :)) -
#1979 egy jó lámpa, biztos kéz (az nálam nincs, állvány sincs), meg a zoomlencsék határai... a Fujinak van ez az 1centis szupermakró módja - torzít, mint a fene, de aranyos képet csinál... -
#1978 az ilyeneket simán makróval csináljátok? van pár régi érmém lehet csinálok majd róluk én is pár képet -
#1977 Fuji S602Zoom, ez minden extra nélkül az eredeti lencserendszer
Freak: aha :) -
#1976 csináljak egy tesztet én is? :D -
#1975 Milyen fujid van neked egész pontosan? -
#1974 mókáztam a Fuji 1centis szupermakrójával - eredeti méret, 90%os jpeg
(már csak illett volna nem beráznom, mindegy egynek jó ez is :o) )