25245

• Crem
    Kár, hogy nincs erre valami megoldás...
    Tükörreflexes gépeknél szép nagy a skála objektív terén...

Cannon-ba találtam most 39.000.-ft tól 4 milláig!;)
  • Crem

Őszintén szólva Lehet, hogy nem is nikon volt... 1D illetve D1 között van NÉMI külömbség...:)

Sorry

Azért bézs Színű tele LÉTEZIK max. Ral 1015 árnyalatú bézs!:P
  • FREAK
    Igen, sok profi is így csinálja extrém helyeken. Digivel belövi a beállításokat, aztán előkapja a diával töltött analógot, és egyetlen kattintással rögzíti a képet.

Gondolom, ugyanolyan vagy hasonló objektív ajánlott, bár teljesen különböző objektívekkel is csak minimális a különbség, ez egyébként saját tapasztalat.
  • magnum
    Másik kérdés: ha digitálison csinálok egy fotót, akkor egy teljesen más analóg gépen azonos beállításokkal (ISO, rekesz, zársebesség, gyújtótáv) ugyanonnan, ugyanazt fotózva biztosan jó képet kapok? Magyarán használhatom-e a digitális gépemet előtesztelésre?
  • magnum
    Lateralus: Z1-em van, elég jó makrókat tud alapból, de szeretnék jobb nagyítást és nagyobb tárgytávolságot elérni. Mit javasolsz? Vegyek boltban egy 10 dioptriás lencsét, vagy ezt a fordított objektíves dolgot? Mást is láttam már így makrózni, elég hatásos képeket produkálva. Kifejtenéd pontosan hogy tudom ráapplikáni a gépemre (52mm szűrőméret), és mit keressek? A nagyítás mértékével itt is fordítottan arányos a mélységélesség?
  • Lateralus
    Ja Cannon-ban lehet, hogy van...

Amúgy Canon gépre Nikon átalakító van, ahogy most gyorsan rákerestem, de nem túl elterjedt és nem valami jókat olvasni róla. Meg kb. 200 dollár egy vacak fémgyűrűért. Még egy amcsi fickó is szinte rablásnak nevezte az árát. A 200 dollár az ha idehaza kapható, akkor 60-70 ezer forint. Ebből két gyártót is találtam Nikonra Canon obi átalakítót viszont egyet sem.

Ami nagyon népszerű mifelénk és sokan használják, az a Canon/M42 adapter (ez a régebben nagyon futó Zenit és társai csatlakozása). Itt Európában elég elterjedtek és olcsók az M42 objektívek (2-50ezerig a legdrágább).
  • Dzsini
    a kétezer-be bedobáltam pár képet, talán a tintern abbey-s az, amit ajánlanék megkukucsra, a többi az csakúgy röptében fotó
  • FREAK
    mondjuk ő Cannon-t írt, az lehet valami maláj vállalat, akik Nikonhoz gyártanak obikat :D
  • Lateralus
    Így jöjjön be a lottó 5-ösöd is.
  • Lateralus
    Őszintén szólva nem találkoztam még Nikon gépen Canon objektívvel. Egyéb párosítással igen, de nem is hallottam még senkitől, hogy Canont használna Nikonon, vagy fordítva. Elvileg rengeteg átalakító létezik az egyes rendszerek között, de némelyik nagyon macerás és ezért nem valami kedvelt.
    Az más dolog, hogy bézs színű Canon obiról sem tudok.
  • FREAK
    jesssssz
  • Lateralus
    Akkor a "Fényképeid" topic lett az analóg, digitális fotózás, photoshopt retusálás, fényképbemutató összevont topic ? :)

Szóval..

Elég reménytelen feltenni ezeket az objektíveket. Nem létezik tudtommal semmilyen átalakító, mivel ezek spéci bajonettet használnak, ami gyártónként más és más. Ha tudnál privátba csináltatni egy 58mm-Canon bajonett átalakítót akkor is használhatatlan lenne szerintem, mert óriási homályon kívül nem látnál a képen semmit. Ezek az objektívek ugyanis nagyobb képkört vetítenek, mivel alapvetően normális filmkocka mérethez vannak belőve, a Sony 717-ben pedig sokkalta kisebb képérzékelő van. Soha nem tudnád élesre állítani a képet. Széleslátószög amúgy is reménytelen lenne mivel egy 18mm-es hagyományos objektív a Sonydon kb. 70mm-nek megfelelő látószöget adna - ha működne. Ez nem egészen nagylátószög.
    Egyetlen megoldás van, amikor használható. Keríteni kell egy 52mm-es szűrőfoglalatú, olcsó, jó minőségű 50mm gyújtótávolságú obit és a visszájára fordítva egy házi barkács fordítógyűrűvel lehet vele brutális makrókat készíteni. Másra használhatatlan.
  • FREAK
    hát igen, ennek cserélhető, bár azt nem tudom, lehetséges-e hogy Canon obi volt rajta

az elektronikus érintkezők egész máshol vannak a két típuson, vagyis ha valahogy rá is dugod, se zoom, se fókusz, se fénymérés nem működhet

szvsz elnéztél valamit, de majd Lateralus elmagyarázza :)
  • Crem

Vagy ez, vagy valami hasonló volt a nikon.

Az objektívet annyira nem figyeltem meg...
    Egy bézs színű kontraszt ernyős tele volt.
  • FREAK
    kompakt vagy cserélhető obis SLR volt az a Nikon digi?
  • Crem
    Na ja...

Tegnap láttam egy embert, egy NIKON gépe volt (digitális) és egy igen komoly Cannon tele volt rajta...

Gondoltam hátha nálam is megoldás lehet a nagylátoszögű problémámra.:(

• FREAK
    ha jobban belegondolsz, objektívet akarsz objektívre szerelni, nem lenne sok értelme
  • FREAK
    arra biztos nem, ezekhez spéci aljzat kell, ami csak a cserélhető obis gépeken van

kompaktra csak előtétlencséket rakhatsz
  • magnum
    (SZVSZ) nem.
  • Crem
    Jah! Sony DSC F-717-re szertném...
  • Crem
    Akkor elméletileg nem is létezik, hogy egy 58mm-digitális gére fel lehessen szerelni ilyen lencséket?:(
  • Crem
    Mielött elmennék megvenni, inkább rákérdezek itt. Az eladó biztos csak jókat mondana.:)
  • magnum
    (58)
  • magnum
    Az ilyesmi tükörreflexes gépre való. Digigépre való teleconverterből az 52mm-es Soligor 2X-t próbáltam, másnap vissza is vittem, mert használhatatlan képet adott. Széleslátószögűt érdemes keresned, az más kérdés hogy az 52mm itt is ritka méret.
  • FREAK
    milyen gépre akarod rakni? az obi leírásában ott van, hogy mihez jó
  • Crem
    Valami ilyesmit szeretnék...

Igazából ilyesmi kellene nekem.

A széleslátószögû objektívek között kimagasló teljesítménnyel rendelkezõ lencse F2.8-as fényerejével 114º-os látószögével 18 cm-es minimum távolságból ad lehetõséget a kreatív fotózásra. A HSM motor halk és nagysebességû autófókuszálást biztosít. A két aszférikus lencsetag korrigálja az ultra nagylátószögû lencsék hibáit. Amennyiben szûrõ használata szükséges a hátsó mozgótag mögé fóliaszûrõ helyezhetõ

Jóval kevesebbet tudó Sony 2.5x annyiba kerül!!!
  • Crem
    Hi!

Hozzáértők!:)

Ilyen és ehez hasonló teléket fel lehet szerelni egy 58mm digitális gépre?

Nem pont erre gondoltam, ez csak az első kép amit találtam...
    Egyszóval létezik olyan gyűrű,(vagy bármi más) amivel NORMÁLISAN össze lehet hozni????
  • Botond #2066
    a mi autónk ^^ bár nekem Mazdám van ^^
  • Crem
  • Crem
    Ez egy kényszer megoldás volt...

Mivel kifelé nem kicsit homályos, DE levágni se tudtam, mert elveszik a kép ezért raktam rá a kék színátmenetet...

Nem feltétlenül a vízcseppen volt a hangsúly, hanem az 1mm fecskendőtűt is látni akartam...
  • Botond #2063
    kicsit egysíkú a témaválasztásod ;-)
  • MIMACSKA
    Jó akkor ez még nem legalábis itt...
  • Petyus_

Ez jobb. =)

Bár a kép itt is orientációs nehézségekkel küzd, szóval inkább önkritikát gyakorlok és itthagyom a topikot. =))
  • FREAK
    hát....

1. annak is szar
    2. minek? jobb lett tőle a kép? (nem, rosszabb, de szerinted?...) :)

ha nagyításon és a vízcseppen van a hangsúly, akkor azt emeld ki, nem értem, mi célja annak a kék foltnak
  • Crem
    Egyébként ez egy 1mm fecskendő tű...
  • Crem
    Mintha már lett volna... #2014 ;)
  • Crem
    Dizájn bakker!:D
  • MIMACSKA
    Az ég :))))
  • MIMACSKA
  • FREAK
    mi az a nagy kék homály??