Fizika lecke

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Miért függ össze a lövedék sebessége a zsák tömegközéppontjával ?

Tudja vki a megoldást? kiakaszt eléggé

Egy kötélen függõ 10kg tömegû homokzsákba egy 5dkg tömegû lövedék csapodik. Mekkroa lehetett a lövedék sebessége, ha ahmokzsák tömegközéppontja 5cmrel megemelkedett?

ricsi1
P=u*i vagy U(négyzet*)I asszem

ricsi1

ricsi1
számold ki!

Lacc
Segítsem már valami fizikus. Ha van egy áramkör, van rajta mondjuk 2 ellenállás tökmindegy hogy, akkor az áramforrás teljesítményét hogy kell kiszámítani? Elég az, hogy P=U*I? Asszem a belsõ ellenállás értéke elhanyagolható (remélem :D). Vagy közbejön még az ohm-törvénye teljes áramkörre is?
fm
:DD

K.András
Ez jo!

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Evil
Diák fizika vizsgára megy be.
Tanár : Foglaljon helyet. Utazik a vonaton, és nagyon melege van. Mit tesz?
Diák : Lehúzom az ablakot.
Tanár : Nagyon jó. A vonat 110 km/h sebességgel halad É-ÉK irányban.
Odakinn 30 km/h DK-i szél fúj. A lehúzott ablakon egy 200 mm * 1000 mm-es
rés van, ezen áramlik be a levego. A kabin térfogata 3.5 köbméter. Mennyi
ido alatt cserélodik ki a kabinban a levego ?
Diák : Ööööö....
Megbukik. Odakint elmeséli a többieknek mi történt bent.
Bemegy a következo.
Tanár : Foglaljon helyet. Utazik a vonaton, és nagyon melege van.
Mit tesz?
Diák : Leveszem a pulóverem.
Tanár : De nagyon meleg van. Mit tesz ?
Diák : Leveszem az ingem is.
Tanár : Ne orítsen meg, 40 fok meleg van.
Diák : Akkor leveszem a gatyám is.
Tanár : De hát nem látja, hogy a kabin tele van buzikkal ?!
Diák :NEM BÁNOM, HA EGY VAGONNYI BUZI SEGGBE KÚR IS, AKKOR SEM NYITOM KI
AZ ABLAKOT!

:D

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nõkkel és halott emberekkel!

Ezt hogy kell megoldani:
Mekkora egy 220V-os 50Hz-es feszültség feszültség-idõ függvénye?
Nem találom a füzetemben a képletet.

magus
uh pedig ebbol 4-es voltam:D a keplet tuti benne van a konyvben, a masik hogy 2 szamot kell elosztani. logikus, a surlodasi egyuthatoval kell kiszamolni a lassulast.

[Walaki]D`Lair
Ez kurva egyszerû, még én is megcsinálom, annak ellenére, hogy nincs már fizikaórám...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Calver
jajj neeee, holnap irok TZ-t fizikából, kb olyan idiótaságokból mint ami topic elején van... pfujj!

"The trees move. Do you not see it?"

Dzsini
a mozgó levegõ a légtérben levõ hõegyenetlenségeket segít megszüntetni (nem hût, gyorsítja a hõkiegyenlítõdést)... vagyis az ember körül levõ hõaurát (amit a 36fokos test kisugároz) elfújja, így a szobahõmérsékletû levegõ ér az emberhez, ami hûvösebb (lásd menetszél) - vagy pl. egy processzornál se hût a ventilátor, csak elvezeti a meleg levegõt onnan, és a helyére normál levegõ jut.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Buddy
végül is súrlódás van minden között, de ez szerintem kevés ahhoz, hogy kézzel fogható hõ keletkezzen

tehát: lószart sem ér a venti :)

- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltûnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni

Buddy
egy ventilátor alapból sem tud hûteni, csak kutyulja a levegõt....de attól hidegebb nem lesz

- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltûnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni

fm
vagy netán fût?

O0D:
nem.

Hajrá Dózsa György!

fm
ha egy légmentesen zárt szobába,állandó nyomás mellett elindítunk több ventillátort,ami a levegõt mozgatja,változik-e a szoba hõmérséklete? a venti motorjának hõjétõl eltekintünk..

azaz a kérdés:hût-e a sima ventillátor?

õk kösz mindenkinek még 1cer!

A mozgás egyenletes lassulás, a v null 5 m/s, tudod a súrlódási együtthatót, tudod ugye a tömeget és a gravitációs gyorsulást, a test a végén megáll, tehát v té 0m/s - ezek után simán ki lehet számolni.
az idõ nem kell, mert ezekbõl az adatokból azt is ki tudod számolni. A képleteket most nem kerestem elõ, de ha belegondolsz, minden szükséges adatot tudsz.

-the invisible-

csabawarchief
jó topic :D

Balo
ok, nincsmit, máskoris :)

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson

sztem a tied stimmel, mert a suliban a gravityt 10nek veszsük, nem 9.81nek, szal az eltérés ezzel magyarázható, ergo igazad van, jó a megoildásod, átszámoltam vele és ugy stimmel tnx !

Balo
szerinted: 3,75 yerico szerint 8,17 szerintem meg (#16) 3,822...

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson

mert?

Balo
húha, én gondbalennék, a helyedben... :D

na tnx neked is, megnéztem a megoldást, elvileg 3,75 méternek kell lennie

Balo
Csak jöjjön vissza még Gigo! :)

Balo
ügyes... :)

Balo
és jó?

Balo
így 1 év távlatból, nekem is nehéz már :DDDD

Balo
illetve lassulás

Balo
igen, mondtam én, hogy nem
azt mondtam: egyenletesen változó mozgás, szóval az lehet: -egyenletes gyorsulás
-egyenletes lassúlás

Balo
hopp! :DDDDDDDD
helyesen: nem vennék rá mérget

Bandew
De csak azért mert azt írtad:
"de vennék rá mérget..."
:D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

ok tnx nagyon:)

Balo
legalább felvághatsz vele :))))

ok, csak mert ezt nem tanultuk:)

Balo
a=v*v/2s - egyenletesen változó mozgás

Hát igen, énis néha megkérdõjelezem a fizikatanárom épelméjûségét :))), de ezt diktálta le...

Balo
Hát azér ezt nem mondám... :)

v*v/2s ez létezik? ilyen képlet?

Bandew
Akkor tuti jó!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Balo
sztem ez jó, de vennék rá mérget...

Balo
a=3,27 m/s2
s=3,822 m

t viszont nncs megadva:(((

Balo
bár nekem úgy tûnik, igen

Balo
nem biztos :)))))

Balo
a=súrlódási együttható*9,81
a=(v*v)/2s

ebbõl kijön az s