320
SEGÍTSETEK!
-
#80 mit tanultok? -
#79 Sziasztok!
Ha van itt valaki és segítene nekem, az szóljon please! Előre is köszi! -
cyrus #78 UP ? :DDDD -
#77 Egy beteg lélegeztetéséhez használt 75 liter térfogatú 18°C homérsékletu palackban lévo oxigén nyomása már csak 6·105 Pa. A palackból addig lehet oxigént kinyerni, amíg nyomása a külso 105 Pa értékre nem csökken. A beteg ellátásához percenként 2,5 liter, 105 Pa nyomású oxigénre van szükség.
Hány órán át elegendo a palackból még kinyerheto gáz?
(A gáz homérséklete mindvégig 18 °C.)
()
nektek erre mi jön ki? és miért annyi? én nem értem! amikor a búvár lemerül akkor nincs probléma! de az öreg mér nem szivhatja ki 10 5.-en Pa-ig a palackot??? -
#76 mer nincs is hál'istennek
-
#75 Mér? Nem tudtam hogy neked fizikafeladatod van... -
#74 De attól változik a tömegközéppont ? Nemtom, évek óta nem csináltam fizika feladatot, de az ilyen feladatokat akkor is kimagyaráztam vmi hülyeséggel, pl. hogy nincs megoldás, mert nem változik a tömegközéppont, vagy mittomén... -
#73 ügggyeeesss -
#72 szerintem ingamozgást végez a zsák. nem? -
#71 hmmm, ismerős feladat, azt is tudom melyik könyvben van meg a megoldás (Székely György - Ennyit kellene tudnod), be is másolnám, ha nem hagytam volna a suliban a könyvet... -
#70 Miért függ össze a lövedék sebessége a zsák tömegközéppontjával ? -
Augustus Gigo #69 Tudja vki a megoldást? kiakaszt eléggé -
Augustus Gigo #68 Egy kötélen függő 10kg tömegű homokzsákba egy 5dkg tömegű lövedék csapodik. Mekkroa lehetett a lövedék sebessége, ha ahmokzsák tömegközéppontja 5cmrel megemelkedett? -
#67 P=u*i vagy U(négyzet*)I asszem -
#66 -
#65 számold ki! -
#64 Segítsem már valami fizikus. Ha van egy áramkör, van rajta mondjuk 2 ellenállás tökmindegy hogy, akkor az áramforrás teljesítményét hogy kell kiszámítani? Elég az, hogy P=U*I? Asszem a belső ellenállás értéke elhanyagolható (remélem :D). Vagy közbejön még az ohm-törvénye teljes áramkörre is? -
#63 :DD -
K.András #62 Ez jo! -
#61 Diák fizika vizsgára megy be.
Tanár : Foglaljon helyet. Utazik a vonaton, és nagyon melege van. Mit tesz?
Diák : Lehúzom az ablakot.
Tanár : Nagyon jó. A vonat 110 km/h sebességgel halad É-ÉK irányban.
Odakinn 30 km/h DK-i szél fúj. A lehúzott ablakon egy 200 mm * 1000 mm-es
rés van, ezen áramlik be a levego. A kabin térfogata 3.5 köbméter. Mennyi
ido alatt cserélodik ki a kabinban a levego ?
Diák : Ööööö....
Megbukik. Odakint elmeséli a többieknek mi történt bent.
Bemegy a következo.
Tanár : Foglaljon helyet. Utazik a vonaton, és nagyon melege van.
Mit tesz?
Diák : Leveszem a pulóverem.
Tanár : De nagyon meleg van. Mit tesz ?
Diák : Leveszem az ingem is.
Tanár : Ne orítsen meg, 40 fok meleg van.
Diák : Akkor leveszem a gatyám is.
Tanár : De hát nem látja, hogy a kabin tele van buzikkal ?!
Diák :NEM BÁNOM, HA EGY VAGONNYI BUZI SEGGBE KÚR IS, AKKOR SEM NYITOM KI
AZ ABLAKOT!
:D -
Roll #60 Ezt hogy kell megoldani:
Mekkora egy 220V-os 50Hz-es feszültség feszültség-idő függvénye?
Nem találom a füzetemben a képletet. -
#59 uh pedig ebbol 4-es voltam:D a keplet tuti benne van a konyvben, a masik hogy 2 szamot kell elosztani. logikus, a surlodasi egyuthatoval kell kiszamolni a lassulast. -
[Walaki]D`Lair #58 Ez kurva egyszerű, még én is megcsinálom, annak ellenére, hogy nincs már fizikaórám... -
#57 jajj neeee, holnap irok TZ-t fizikából, kb olyan idiótaságokból mint ami topic elején van... pfujj! -
#56 a mozgó levegő a légtérben levő hőegyenetlenségeket segít megszüntetni (nem hűt, gyorsítja a hőkiegyenlítődést)... vagyis az ember körül levő hőaurát (amit a 36fokos test kisugároz) elfújja, így a szobahőmérsékletű levegő ér az emberhez, ami hűvösebb (lásd menetszél) - vagy pl. egy processzornál se hűt a ventilátor, csak elvezeti a meleg levegőt onnan, és a helyére normál levegő jut. -
#55 végül is súrlódás van minden között, de ez szerintem kevés ahhoz, hogy kézzel fogható hő keletkezzen
tehát: lószart sem ér a venti :) -
#54 egy ventilátor alapból sem tud hűteni, csak kutyulja a levegőt....de attól hidegebb nem lesz -
#53 vagy netán fűt? -
#52 nem. -
#51 ha egy légmentesen zárt szobába,állandó nyomás mellett elindítunk több ventillátort,ami a levegőt mozgatja,változik-e a szoba hőmérséklete? a venti motorjának hőjétől eltekintünk..
azaz a kérdés:hűt-e a sima ventillátor? -
Augustus Gigo #50 ők kösz mindenkinek még 1cer! -
szando #49 A mozgás egyenletes lassulás, a v null 5 m/s, tudod a súrlódási együtthatót, tudod ugye a tömeget és a gravitációs gyorsulást, a test a végén megáll, tehát v té 0m/s - ezek után simán ki lehet számolni.
az idő nem kell, mert ezekből az adatokból azt is ki tudod számolni. A képleteket most nem kerestem elő, de ha belegondolsz, minden szükséges adatot tudsz. -
#48 jó topic :D -
#44 ok, nincsmit, máskoris :) -
Augustus Gigo #43 sztem a tied stimmel, mert a suliban a gravityt 10nek veszsük, nem 9.81nek, szal az eltérés ezzel magyarázható, ergo igazad van, jó a megoildásod, átszámoltam vele és ugy stimmel tnx ! -
#42 szerinted: 3,75 yerico szerint 8,17 szerintem meg (#16) 3,822... -
Augustus Gigo #41 mert? -
#40 húha, én gondbalennék, a helyedben... :D -
Augustus Gigo #39 na tnx neked is, megnéztem a megoldást, elvileg 3,75 méternek kell lennie -
#37 Csak jöjjön vissza még Gigo! :)