Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én is pont ilyennel küzdök.
Van egy, ami jól mûködik, de szerettem volna css-el formázni így kerestem másikat.
ha megnézné valaki: http://moyo.atw.hu/kapcsolat.html
az a baj, hogy ha kitöltök mindent, akkor is kiírja, hogy:
"nem töltöttem ki minden mezõt".
ez a php része:
<?php
if (isset ($_POST<'neved'>'neved'>) && isset($_POST<'email'>'email'>) && isset($_POST<'szoveg'>'szoveg'>))
{
$kuldo_neve = $_POST<'neved'>'neved'>;
$kuldo_email = $_POST<'email'>'email'>;
$kuldo_comment = $_POST<'szoveg'>'szoveg'>;
mail ('[email protected]', 'Weboldalról',
"Név: $kuldo_neve
Email: $kuldo_email
Üzenet: $kuldo_comment" , "FROM: $kuldo_email Reply-To: $kuldo_email");
header("Location: kapcsolat.html"); }
else
{
$hiba='Nem töltötte ki az összes mezõt';
}
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu" lang="hu">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1250" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<?
echo $hiba;
?>
</body>
</html>
</body>
</html>
itt ugyan látom ezt a részt: {
$hiba='Nem töltötte ki az összes mezõt';
}
csak nem értem, ha ki van töltve, miért nem jó neki?
köszi a segítéget!
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
egy kis segítséget kérnék.
szeretnék egy teljesen egyszerû email küldõ scriptet.
név, email cím és üzenet megadásával.
segítene ebben vki? köszönöm.
Köszönöm szépen még egyszer a segítséget !
Ez így sántít szerintem, bár attól függ, hogy vannak a kutyanevek. Ha így alma,béla,gazsi akkor rossz, ha így alma','béla','gazsi akkor jó
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
$quer = mysql_query("SELECT kutyanev,pontszam FROM kutyaverseny WHERE kutyanev NOT IN ('$voltmar')") or die("SELECT Error: ".mysql_error());
csináltam egy queryt(kiíratás elé, hogy mi lehet a baj):
$result2 = mysql_query($quer,$con) or die(mysql_error());
Ezt kapom most:
Warning: mysql_query() expects parameter 1 to be string, resource given in ...
Most azt nem értem, hogy a második kiíratás miért nem frissül. Ugye ahányszor frissítek (F5), az elsõ táblázat természetes mindig mást ad ki, mert randomolgattam. mikor elõször futattom le az oldalt akkor jó, de ha frissítek, akkor csak az elsõ kiíratás változik (a string tartalma is változik, de a táblázat már nem ahova kiíratom).
NetHuszár
Öregszem...
NOT IN $string
re hibát ir (MySql syntax error)
Kiírja szépen mindet, csak közben a hibát is kiírja.
NetHuszár
$notin = implode(',', $string);
... NOT IN ($notin)
kis egyszerûsítés, de ugyanaz.
$string .= ",".$valtozo , ez esetben ez id lesz.
Így valami ilyesmi lesz a végére "1,2,3,4," ugye itt a végén van egy , ami láthatóan nem kell, ezt vagy levágod, vagy hozzátoldasz egy olyan számot, ami biztos nem lesz benne a táblában (pl -1, ha id-vel dolgozol).
A második lekérdezésed pedig így néz ki: select * from valami where id NOT IN ($string). Ha nincs id-d, akkor elvileg jónak kell lenni kutyanévvel is, akkor a NOT IN-ben valami ilyesminek kell lennie: ('Kutya','Kutya2,'Kutya3')
Köszi !
Azt meg tudnád mondani, hogy amiket kisorsoltam random, és utána megint sorsolok random, akkor a második lekérdezésben ne szerepeljenek az elsõben lévõk? Próbálkoztam, de valahogy nekem nem jött össze.
NetHuszár
Van egy lekérdezésem, ami a táblából random dobogat ki mezõket:
$kutyarand = mysql_query("SELECT kutyanev,pontszam FROM kutyaverseny ORDER BY RAND() LIMIT 6");
és meg lehet azt oldani, hogy hogy a pontszámot összeadja? kiíratom elõször is oszlopokba a kutyaneveket meg a pontszámukat, de azt hogy tudnám megcsinálni, hogy utána az összpontszámot is összeadja? meg utána egy olyan lekérdezés is kéne, szintén random, de ott ne jöjjenek ki az elõbb kiirt kutyák.
NetHuszár
hajnal 4-kor senki ne php-zon/programozzon, mert hatalmas baromságokat csinál, és nem veszi észre 😄
amúgy úgy értettem ahogy #18363-ben van leírva 😄
<#idiota>#idiota>
Mit nyisson meg ? 😄
Szóval a helyzet a következõ:
van nekem egy pár beviteli mezõm html-ben:
<html>
<body>
<form action="setcalendar1.php" method="post">
mail: <input type="text" name="mailcim" />
Jelszó: <input type="password" name="pwd" />
Ora: <input type="text" name="ora" />
<input type="submit" />
</form>
<br>
</html>
</body>
A submit gomb megnyomása után, az lenne a feladat, hogy elküldje ezeket a setcalendar1.php, és meg nyissa azt, mert azon az oldalon még lenne egy gombonyomás...
..tenyleg nem nehez ez, csak elso ranezesre tunik ertelmezhetetlennek.
Egyszerûen ki tudod szedni a Neked kellõ adatokat, akár a <td> tag-ek sorszáma (:eq(2), :eq(3), ...) alapján is. Ha jQuery-hez konyítasz, akkor még jobb.
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Úgyhogy szerintem inkább szeresd meg a regexpet, ha már sikerült valaha valamit megoldanod vele, mert különben 1 sor helyett írhatsz százat 😄
1, 100% <td class="right"></td> tag kozott van ez a 7 adat
2, a <td class="right"></td> tag kozott sok minden mas is van a kivant adat mellett
Leirom ide a pontos html kodot es szinnel kiemelem ami kell vagy nem:
<td class="right">nem kell (#1 adat ami kell)</td>
<td class="right">#2 adat ami kell (nem kell) (nem kell)</td>
<td class="right">#3 adat ami kell (nem kell) (nem kell)</td>
<td class="right"><font style="color: #nem kell">#4 adat ami kell</font></td>
<td class="right"><font style="color: #nem kell;">#5 adat ami kell</font></td>
<td class="right">#6 adat ami kell</td>
<td class="right">rum: #7 adat ami kell</td>
Mivel a regexp-et masodikkent utalom a legjobban a PHP-ban ezert sajnos nem ertem amit felvazoltal. A fenti html kodbol te hogyan szedned ki az adatokat?
Nekem vegeredmenykent 6 adatot sikerult kiszednem de a sima <td class="right">#6 adat ami kell</td> sehogysem.
😞
Elsõ link jónak tûnik😊
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Legalább ha jól értelmezem minden <td class="right">-ban lévõ <font style="color: #...">-ben lévõ szöveg kell, meg a hozzá tartozó szín?
Mûködik? 😊preg_match_all('%(?:<td class="right">.*?<font style="color: #)(?P<szin>
{3,6})(?:">😉(?P<szoveg>.+?)(?:</font>.*?</td>😉%i', $subject, $result, PREG_PATTERN_ORDER);
echo htmlspecialchars(var_export($result, true));
(\__/) ( X.x) ( } . { )
sajna nem<#szomoru1>#szomoru1>
Most mindkét ág lefut...
Szoval a stringet lekerem es valtozoba rakom:
preg_match_all('/<td class="right">(.*?)<\/td>/', $curlout, $aa);
Ezutan 2 foreach ciklussal vegigfutok es probalom szurni, itt egy pelda:
foreach ($aa as $array => $key){
foreach ($key as $arr => $kulcs){
preg_match_all('/<font style="color: #(.*?)">(.*?)<\/font>/', $kulcs, $ba[]);
var_dump($ba);
}
}
?>
Ez mukodik is de minden karaktert kulon arrayba rak, igy a var_dump() megjelenit nekem vagy 400 arrayt, mindben 1 darab karakert.
Van otletetek miert?
Koszonom.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
<?php if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Gecko")){ ?>
<script type="text/javascript">... /* adsense */</script>
<?php } else { ?>
<script type="text/javascript">... /*flash cucc*/</script>
<?php }?>
ez így nem mûködik?
A te példáddal:
echo date('g:ia',strtotime('+5 minutes'));
Szóval a jelenlegi idõ kiiratása így néz ki:
echo date('g:ia');
Hogy tudom kiiratni, mennyi lesz az idõ, mondjuk 5 perc múlva?
Kérnék egy kis segítséget mielõtt agyvérzést kapok...<#smile>#smile>
Nekem elsõsorban php-ba és javasciptbe kéne segíteni...
A következõt lenne a gondom....
A weboldalamba beágyaztam nemrégiben egy javascript kódot ami egy flash fájlt jelenit meg.... Ez a kód tökéletesen mûködik az összes böngészõn kivéve firefoxon. Ezért kitaláltam azt hogy ha firefoxal nézik az oldalt akkor ne a flash jelenjen meg hanem mondjuk egy google hirdetés....
Nos ebbe kéne nekem segítség.
<?php
if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Gecko"))
{
//mivel ez lenne a mozillás rész, ezért ide a google hirdetés jönne ami szintén javascript.
}
else
{
// ide jönne a flash, javascript kóddal
}
?>
idáig jutottam el... ebbe a ****-ba nem tudtam se javascript kódot se html kódot belecsempészni... Már fér napja keresgélek a neten, de csak hibaüzenetek kapok vissza...<#falbav>#falbav><#merges3>#merges3> mûködõ kódot sehol se találtam.
Nos, ebbe kérnék segítséget, hogy mégis hogyan tudnám megvalósítani az elképzelésemet.
Maga az oldal Html-be készült amibe bele van illesztve a php kód (az if miatt...) és a php-ba kéne még a javascriptet belenyomni.
Elõre is köszi!
Zeema007
Ja és itt van a két javacript kód:
Flash:
if (AC_FL_RunContent == 0) {
alert(„hiba”😉;
} else {
AC_FL_RunContent(
'codebase', 'http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0',
'width', '150',
'height', '250',
'src', 'flash',
'quality', 'high',
'pluginspage', 'http://www.macromedia.com/go/getflashplayer',
'align', 'middle',
'play', 'true',
'loop', 'true',
'scale', 'showall',
'wmode', 'transparent',
'devicefont', 'false',
'id', 'flash',
'bgcolor', '#ffffff',
'name', 'flash',
'menu', 'true',
'allowFullScreen', 'false',
'allowScriptAccess','sameDomain',
'movie', 'flash',
'salign', '',
'flashVars', 'xmlURL=tagClouds90e672981c6cca606822d230bde3ab791309305578.xml'
); //
és a google:
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "ci-pab-0000000000000";
google_ad_slot = "00000000000000000000";
google_ad_width = 120;
google_ad_height = 600;
//-->
</script>
<script type="text/javascript" src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
igen, valszeg a véglegesben majd kisbetûvel lesznek, köszi.
[merlinw.org]
$nevek_arr = mysql_query('select distinct(Nicknev) from jatekosok');
while ($nevek = mysql_fetch_assoc($nevek_arr)) {
echo $nevek<'Nicknev'>'Nicknev'>.'<br />';
//második while a nevekhez tartozó adatok kigyûjtése
$adatok_arr = mysql_query('select * from jatekosok where Nicknev="'.$nevek
while ($adatok = mysql_fetch_assoc($adatok_arr)) {
echo 'kaszt: ' $adatok<'Kaszt'>'Kaszt'>.'<br />';
echo 'pont: ' $adatok<'Pont'>'Pont'>.'<br />';
} //elsõ while zárás
} //második while zárás
[merlinw.org]