22786
Html-, css- és php-help
  • Curze
    Természetesen tudsz.
    a html <head> részében elinkeled pl így:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="a css fájlod, neve, elérési útja" />
  • BEE LEE
    helló, az lenne a kérdésem, hogy php oldalhoz tudok külső css-t rendelni, vagy csak úgy, hogy a php oldalba teszem?

köszi
  • BEE LEE
    ok, köszi.
  • SzirmosSzisza
    Szedj le gépedre php szervert. XAMPP-ot pl elég egyszerű belőni és helyi gépen tesztelésre tökéletes.
  • BEE LEE
    hali, tud vki olyan oldalt, ahol php kódot lehet kipróbálni?

köszi
  • Jim Morrison
    valaki plz :)
  • Dj Faustus #19256
    No én is feltennék egy kérdést, hátha tudja rá valaki a választ:
    szóval készítgetek egy weboldalt, ahol a tartalmi blokkok egy nagy méretű háttérképben helyezkednek el abszolút pozicionálással.

Köztük horgonyok segítségével (a horgonyok megegyeznek a blokkok azonosítójaival) navigálok (<a href="#egyikblokk">Ugrás az egyik blokkra</a>). Hogy látványosabb legyen a navigáció ezt Javascriptes animációval (JQuery + ScrollTo + LocalScroll) dobom fel: itt láthattok egy működő példát.

No de itt ugrik a majom a vízbe: hogy keresőbarátabb legyen a weboldal, egy szimpla kis .htaccess bejegyzéssel:
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine on
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule ^(.*)$ /20111201_anchors/index.html#$1 [NE,R]
    </IfModule>

a rövid URL-ekből horgonyokat csinálok.
    Tehát ha valaki felkeresi a http://oldalneve.hu/20111201_anchors/egyikblokk címet, átirányítódik a http://oldalneve.hu20111201_anchors/index.html#egyikblokk címre. Ezeket adom meg a navigációs menüpontokban:
    <a href="egyikblokk">Egyik blokk</a>

De hogy a linkre kattintva ne töltődjön újra az oldal, Javascripttel kicserélem
    $('ul.nav a').attr('href', function(i, val) {
    return '#'+val
    });

a horgonyos változatára - tehát ha a link így néz ki:
    <a href="egyikblokk">Egyik blokk</a>

erre cserélődik ki:
    <a href="#egyikblokk">Egyik blokk</a>

Remekül is működik - itt egy példa rá - csak IE7 (és az alatt) nem hajlandó funkcionálni. Se a linkekre való kattintás során (ami a keresőoptimalizálási lépés előtt működött), se URL-ként beírva (ez viszont sajna nem).

Hogy lehetne IE7/IE6-kompatibilissá alakítani az oldalt?
  • Police88
    más is bajlódik ezzel de ez a wmode nem változtat semmit.
    ez maga az oldal
    fancybox css-ében meg ilyenek vannak h: z-index: 1100;z-index: 1101;z-index: 1102;
  • Voyager5
    Itt pedig a fancybox css-esében kell turkáni és valaminek z-indexet kell adni, de fejből megnem mondom, hogy minek.
    Esetleg a flash beágyazásnál a Wmode = transparent-tel is lehet trükközni.

Forráskód kéne.
  • Voyager5
    A facebook egy nagy rakás fos ilyen szempontból, gondolom megint elcsesztek valamit szokás szerint.
    Jókat nevetek is magamban mikor különböző fórumokon istenítik pl G+-al szemben.. ők eddig még nem szívtak vele több hetet az api baromságai miatt.
  • Police88
    Eszembe jutott egy másik probléma:
    FancyBox-ot alkalmazok a képek megjelenítésére egy galériában müködik is szépen csak az a probléma,hogy a galéria aljában található 3 beágyazott youtube videó és ha úgy nyitjuk meg az egyik képet hogy le van az oldal scrollozva a videókhoz akkor a kép nem fedi a videókat hanem azok átütnek rajta (remélem érthető).
  • Police88
    Hi!
    Van itt vki aki otthon van facebook api témában? A Likeboxban anno megjelentek az üzenőfal frissítései de vmiért most az "ismerősök tevékenységei" jelennek meg. Pedig adminisztrátorként be van állítva hogy: Oldal szerkesztése-->Jogosultságok-->alapértelmezett fül-->Üzenőfal rámegyek a mentésre és semmi változás és ugyanúgy pl ha beállítom h az információkat mutassa alapértelmezettként semmi változás. Az agyamramegy ez a rohadt facebook...
  • pzoli00
    Hali mindenki, ki tudna nekem segíteni egy használható, nem túl bonyolult szavazómotor összedobásában? Hasonlóra gondolok, mint a Nagy szavazó topikban, azzal a különbséggel, hogy itt képeket kellene értékelni. Itt az SG egyik topikjában használnánk a cuccot, szóval ha valakinek van egy kis szabadideje és programozásban sem utolsó légyszi keressen meg PM-ben, előre is köszi!
  • BEE LEE
    Na siker!!

HTML
    PHP

Két kérdésem lenne:
    1, ha a html oldalt megnézed, nem is kell kitölteni, csak az elküldöm gombra kattintasz és átdob egy másik oldalra. Ezt, hogy kellene megoldani, hogy ne legyen +oldal, hanem a html-en mardva kelljen kitölteni?

1, a táblázatos részt elszeretném tüntetni és a css-t használni, ami a html oldhoz tartozik. Kitöröltem, de az nem működött.

nagyon köszönöm!!!!
  • BEE LEE
    elméletileg azt magyarázza, hogy, amit belinkeltél nekem, abba kellene ezt:
    $email = $_POST['email'];
    $name = $_POST['name'];
    $message = $_POST['message'];

beilleszteni.
  • SzirmosSzisza
    Őőő mit nézzek ezen ?
  • BEE LEE
    Cat 02 itt megnéznéd, amit belinkeltél, kicsit javította vki, de nem teljesen értem. köszönöm!!
  • SzirmosSzisza
    JS nélkül kliens oldalon máshogy nem nagyon lehet átirányítani szerintem, meg amúgy is, naggggyon öreg már ez a tutorial :D

BEE LEE: szvsz először próbáld meg statikus adatokkal felépíteni, hogy úgy küldi-e, aztán rakj formokat meg hasonlókat :)
  • MerlinW
    Az a meta refresh a mail alatt elég csúnya átirányítási megoldás:))
  • BEE LEE
    már ezt is próbáltam, de kiírja, hogy nem adtam meg email címet.
  • SzirmosSzisza
    Nem ilyesmi kell neked ?
  • MerlinW
    Aha. Miután a weboldal "küldi" és nem konkrétan a felhasználó mail címéről érkezik, ezért a from részt töröld úgy ahogy van, nem kell. A to-hoz pedig a saját címedet. Ha pedig tudni szeretnéd a felhasználó mail címét, akkor azt tedd bele az üzenetbe.
  • BEE LEE
    várj csak...

$to = $_POST['email']; //kinek küldöd ide az én címem kell, mert nekem jön.

ide: $headers .= 'From: <[email protected]>' . "\r\n"; //ki küldi - ide írd az uw-s email címedet! nem az én címem kell, hanem aki küldi nekem. nem?
  • BEE LEE
    mi az a programozás? :)
    ja, és tényleg nem tudom mit csinálok...

nos ez sem működik.

eddig ezzel #19229 jutottam vmire, mert legalább megjön a mail, csak üresen. sem az küldő nevét, sem a mail címét, sem a tárgyat nem jeleníti meg.

• MerlinW
    Hiányoznak a programozási alapok, fogalmad sincs, mit csinálsz:)

<?php

$to = $_POST['email']; //kinek küldöd
    $subject = $_POST['tema']; //téma
    $message = $_POST['message']; //üzenet

$headers = "MIME-Version: 1.0" . "\r\n"; //mime
    $headers .= "Content-type:text/html;charset=iso-8859-2" . "\r\n"; //karakterkódolás
    $headers .= 'From: <[email protected]>' . "\r\n"; //ki küldi - ide írd az uw-s email címedet!

mail($to,$subject,$message,$headers); //levél küldése

sleep(1);
    header("Location: kapcsolat.html"); //ne tedd a mail függvény elé, mert a böngésző elugrik az oldalról, mielőtt lefutna.

?>

• BEE LEE
    már próbáltam:

<?php

$Name = $_POST['name']; //küldõ neve
    $email = $_POST['email']; //küldõ e-mail címe
    $recipient = "[email protected]"; //Aki kapja a levelet
    $mail_body = $_POST['message']; //e-mail szövege
    $subject = $_POST['tema']; //e-mail témája
    $header = "From: ". $Name . " <" . $email . ">rn";

header("Location: kapcsolat.html");

mail($recipient, $subject, $mail_body, $header);

?>

de nem megy el az üzenet. köszönöm.
  • MerlinW
    Gondolkodjunk már kicsit... $_POST['message'], $_POST['email']... stb
  • Malakai
    1, na jó, de azt nem találhatom ki, hogy mit akarnak írni :)
    És a script csak kitalálja?
    2, erre nincs vmi, hogy mindig az üzenő címét írja ki?
    Egyrészt vagy nem fog kimenni az email, hogyha valami más domain címéről próbálod küldeni, vagy pedig ahova érkezik ott fog landolni a spam-ek közt.
    Másrészről ha az akarod, hogy (a) felhasználó küld (b) felhasználónak üzenetet és (a) felhasználó emailje jelenjen meg az rossz ötlet. Az email továbbra is érkezzen az oldaltól és vagy reply-to headerbe adod meg, hogy hova válaszolhat - de akkor legyen egyértelmű a küldő számára, hogy az email címe ki lesz adva - vagy mégjobb ha inkább megadod, hogy kitől jött és linkeled (a) felhasználó profilját és a válaszlehetőséget.
  • BEE LEE
    na mind1 majd megoldom vhogy, köszi.
  • BEE LEE
    1, na jó, de azt nem találhatom ki, hogy mit akarnak írni :)
    2, erre nincs vmi, hogy mindig az üzenő címét írja ki?

köszönöm.
  • MerlinW
    Ha bérelt tárhely (írsz az üzemeltetőknek), ha saját szerver, akkor nézz körül az apache táján a virtualhost-ok körül.
  • Saccard
    Sziasztok!
    Segítségeteket kérném. Van egy meglévő tárhelyem, ahhoz tartozik egy domain. Most azonban szeretnék hozzá csatlakoztatni még egy domaint, de a következőt írja ki: Error from park wrapper: eladocsaladihaz.hu már konfigurált. Sorry, that domain is already setup (remove it from httpd.conf). Kérlek segítsetek, mit kell ilyenkor csinálni!

Köszönöm!
  • Dj Faustus #19230
    "1, az üzenet szövege nem jön át"
    $message = ""; - tehát nincs üzenet

"2, a küldő: webmaster@... mindig ez jelenik majd meg, bárki küld mailt?"
    Mivel azt adtad meg a levél fejlécében, igen.
  • BEE LEE
    Nos, kb 70oldal átnézése és 90kód kipróbálása után rájöttem, hogy az atw mégsem támogatja a mail függvényt. Azt írják, hogy a php-t igen, de...

Szóval az uw.hu-ra beregisztráltam és láss csodát.

viszont... :)

ennyi az egész kód:

<?php
    $to = "[email protected]";
    $subject = "Tárgy";
    $message = "";

header("Location: kapcsolat.html");

$headers = "MIME-Version: 1.0" . "\r\n";
    $headers .= "Content-type:text/html;charset=iso-8859-1" . "\r\n";

$headers .= 'From: <[email protected]>' . "\r\n";
    $headers .= 'Cc: [email protected]' . "\r\n";

mail($to,$subject,$message,$headers);
    ?>

1, az üzenet szövege nem jön át
    2, a küldő: webmaster@... mindig ez jelenik majd meg, bárki küld mailt?

nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget!!!
  • BEE LEE
    .
  • BEE LEE
    nem az a baja, hogy a php-ban 8-9-10 sornál ott van a név, emal, üzenet, és a html-ben nincs?
  • BEE LEE
    ja elnézést MerlinW, nagyon köszönöm!!
  • BEE LEE
    Az atw-t megnéztem, támogatja a php mail-t.

Most kb. 48x-i átnézésre is igyekeztem még javítani, amit én tudtam.
    Annyi változott, hogy kiírja: nem töltött ki minden mezőt, pedig igen.

PHP
    HTML
  • MerlinW
    Rossz php-t linkeltél, ez nem levelezős, hanem lapozós:)

Ha valami nem megy, debug-olunk, okosan:

1. HTML - a form meghívja-e a mail.php-t
    2. PHP - a mail.php megkapja-e a POST-olt adatokat
    3. Megvizsgáljuk lefut-e a mail függvény - pl. echo-zunk valamit ha sikerült, illetve ha nem
    4. Ha örül a mail fg. de nem megy ki a levél, akkor
    4a. rosszul paraméterezted a levelet, hibás mime, stb.
    4b. az atw sendmail funkciójával lesz gond.

Esetleg próbáld ki a phpmailer függvénytárat.
  • BEE LEE
    itt a php, már 6félét kipróbáltam.
    itt a html

néztem az example 4-et is, de többet kipróbáltam, sajnos sikertelenül.

Ha megtenné vki, hogy megnézi.
    köszönöm.