22786
Html-, css- és php-help
-
#19142 hello srácok, szeretnék tanácsot kérni, hogyan tudnám lementeni az alábbi flash objektumot? nagyon sokféle módszerrel próbálkoztam, firefox alatt is, különböző kiegészítőkkel, de egyikkel sem jártam sikerrel, próbáltam a temporary internet files mappát is, de ott sem találtam, legalábbis swf dokumentumként biztosan nem, ha valaki tudna segíteni megköszönnép -
BEE LEE #19141 köszi mindenkinek! -
#19140 Vagy IE-t használnak, ami minden JS-t helyből blokkol néha :D -
#19139 Szerintem is, vagy pedig céges környezetben netezőknek van korlátozva. -
#19138 szerintem a js-t letiltani inkább pont a power userek szokták site-onként. ők meg felismerik, ha valami ezért nem megy. -
BEE LEE #19137 sziasztok.
a véleményeteket szeretném kérni.
szeretnék egy egyszerű weboldalt összerakni, ami igazi sügéreknek szólna.
tehát azoknak, akiknek van számítógépük és még be is tudják kapcsolni :)
namost láttam jó jQery pluginokat, csak nem tudom, hogy érdemes e ilyen embereknek js kódos oldalt készíteni. Arra gondolok, hogy esetleg letiltják, vagy izé...:)
köszi a segítséget előre is. -
#19136 köszi, szerintem kipróbálom először a PHPStormot, ha nem jön be akkor aptana és úgy Zend. Sajnos zend már kicsit nagyobb méret. Igaz 32GB os penyóra akarok pakolni, de nem szeretném mindenből a legnagyobbat választani... Dreamweavert használtam párszor, de megmondom őszintén nem nagyon szerettem. -
#19135 És az alant mutatott Zend Studio. Szerintem még mindig a legjobb IDE. Storm is nagyon jó, de vannak vele problémák. -
#19134 Dreamweaver-ből szinte mindegyik verzióból van portable verzió, 50-100 MB -
#19133 IDE kell akkor neted. NetBeans, Aptana, PHPStorm, ezeket ajánlották itt régebben. -
#19132 notepad++ on kívül van valami más kicsi editor ami legalább php, html, css és js/jquery szerkesztésére alkalmas? olyanra gondoltam mint pl c-hez a visual studio, csak butábbra (méretileg jóval kisebbre), pen drive on szeretnék hordozni egy okosabb editort. -
#19131 Zend Studio 9 beta -
#19130 Kereső? Mármint böngésző?
http://www.w3schools.com/css/css_positioning.asp
Note: IE7 and IE8 support the fixed value only if a !DOCTYPE is specified.
:) -
BEE LEE #19129 tárgytala, kérdeznék mást.
a fixed pozicionálást minden kereső felismeri, ha nem, hogy tudom megoldani?
köszi -
BEE LEE #19128 sziasztok, egy kis segítséget kérnék.
#container { position: absolute; height: 100%; width: 100%; }
#top, #bottom { float: left; width: 100%; }
#top { height: ? }
#bottom { height: 70px }
szóval a top milyen magas kellene, hogy legyen, hogy a bottom-mal együtt 100%magas legyen? A háttere miatt kellene úgy beállítani.
köszi előre is!! -
szecsko #19127 Már megtaláltam.
Köszi a segitséget :) -
#19126 Google it. Amúgy olyasmi ami neked kell :) -
szecsko #19125 Megirni nem tudom..:S
Egy ingyenes blogmotort kéne valahogy befarigcsálni.
Mi az a CuteNews? :D -
#19124 Megírod. Vagy pl CuteNewst könnyedén be lehet építeni oldalba. -
szecsko #19123 Bocs nem egyértelmű a kérdés.
Azt szeretném megoldani, hogy ha a menümben a blog opcióra kattintok akkor az oldalamon belül tartalomként megjelenik egy blog nem pedig egy teljesen új oldal töltődik be.
Nem tudom érthetően fogalmaztam-e. -
karajjj #19122 hogymicsoda? -
szecsko #19121 Sziasztok!
Blogot, hogyan lehet a legegyszerűbben megoldani,beilleszteni egy weblapnál?
-
BEE LEE #19120 nem fordítva? köszi
-
#19119 footernek: margin-bottom: 100px;
content: margin-bottom: 0; -
BEE LEE #19118 Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni egy css pozocionáláshoz.
#container (white: 900px, height 100%)
#header (white: 900px, height 100px)
#content (white: 900px, height 400px)
#footer (white: 900px, height 100px)
<div id="container">
<div id="header"></div>
<div id="content"></div>
<div id="footer"></div>
</div>
csak nagyjából vázolva.
Tehát, azt szeretném, hogy a header a helyén a lap tetején legyen, ez ok. A footer a lap alján ez is ok. A content a kérdés, azt szeretném, hogy minden esetben (felbontástól függetlenül) közvetlen a footer tetején legyen, vagyis az oldal aljától 100px-re.
Köszi a segítséget!
-
#19117 Lenne egy olyan kérdésem, hogy SQL lekérdezést lehet valahogy cachelni PHP-val ?
Konkrétan van egy ilyesmi felépítésű táblám
Név szam1 szam2 szam3 ....
És mindegyik szám alapján kéne nekem egy ranglista.
Jelenleg úgy csinálom, hogy ahány szám van annyi lekérdezés és mindig az alpaján orderezek, amire épp nézem, de ugye ez jó sok felesleges lekérdezés. -
#19116 köszi !
#19115: ez engem is érdekelni :p -
#19115 Valaki tud amúgy jó angol/magyar CSS tutorialt, ami a pozicionálásra összpontosít ? Kezdem unni, hogy csak úgy tudok megcsinálni valamit, hogy végigpróbálom az összes permutációt :D -
#19114 Ez + 1 ajax query kiírás nélkül. -
#19113 Azt meg lehet csinálni, hogy amikor elhagyja az oldalt akkor lefusson a session_distroy meg egy query? -
#19112 Tudom. :) Még talán írtam is ide, hogy mi számít hibának a HTML5-ben, amikor a diplomamunkámat készítettem. ^^ -
#19111 Nincs xhtml5 specifikáció, de attól még nem viccelek, xml/xhtml módjára írhatod a html5-ös dokumentumokat, a html5-ös specifikáció még foglalkozik is a témával mellesleg. Az, hogy xhtml5 az csak egy elnevezése annak, ha ezt teszed. -
#19110 Van XHTML és van HTML5, de nincs XHTML5, gondoltam viccelsz. :) -
#19109 A HTML5 szabvány elég laza, az XHTML kötöttebb stílusa továbbra is HTML5 valid, és ennek megfelelően validál. Ha nem tudod mi az XHTML, akkor inkább kereső, minthogy én próbáljam meg összefoglalni. :) -
#19108 Milyen az az XHTML5? :) -
#19107 Dettó W3C, kivétel, hogyha HTML5, főleg ha XHTML5. :) De ahogy írtam, ritkán nyúlok validatorhoz.
Annó még ajánlotta is W3C tag a validator.nu-t, igaz akkor azthiszem náluk nem volt sehogy se implementálva. -
#19106 nem nagyon használok én se validatort, de ha mégis akkor a hivatalosnál szoktam direct inputolni :) -
#19105 Azért nem firefox meg addon, mert éppen azt elemeztem, hogy áttérnék krómra, ahol tuti nem addonnak hívják és legkevésbé FF. :) Tehát a böngésző mindegy.. és a lehetőségek érdekelnek.
Amúgy én leginkább ezt használom:
http://validator.nu/ -
#19104 A firefox/addon szócskák elkerülték a figyelmem. ;)
Én semmilyen addont nem használok erre, ha használok validatort az viszonylag ritkán teszem, akkor meg rá lehet bökni egy webappban. :) -
#19103 A HTML validator addonra gondoltam
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/html-validator/
És a böngésző jobb alsó sarkába teszi az ikont...