22786
Html-, css- és php-help
  • SzirmosSzisza
    MAC cím szűrés nem ajánlott, pl egy kollégiumot kitiltani nem szerencsés :D
  • vafeN
    1. Köszi szépen
    2. Én is gondoltam az IP vizsgálatra, de minden csatlakozásnál más IP-t kapunk, cookie-t meg ugye lehet törölni. Gondolkodtam még MAC cím ellenőrzésen, hogy ha az lehetséges PHP-ban, hanem akkor erre is köszönöm a segítségedet
  • MerlinW
    1. GeoLite
    2. IP vizsgálat és cookie elhelyezés.
  • vafeN
    Egy egyszerű meg lehet hogy egy nehezebb dologba kéne segítség:

1) Az hogyan oldható meg, hogy ha feljön egy látogató a weboldalra Magyarországról akkor magyarul jelenjen meg a weboldal neki, ha feljön mondjuk Spanyolországból akkor spanyolul jelenje meg neki az oldal, de ha mondjuk Izraelből jön fel akkor meg angolul? Elég csak annyit írni, hogy milyen php paranccsal lehet vizsgálni azt hogy honnan van.

2) Olyanra van lehetőség hogy ha valakit kitiltunk a weboldalról, akkor az ne tudjon semmit se csinálni a weboldalon(ha új felhasználót csinál akkor se), csak annyit hogy olvasni?
  • szecsko
    <html>
    <head>
    <title>Alpinist</title>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/jquery.vegas.css" />
    <script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="jquery.vegas.js"></script>

<script type="text/javascript">

$(document).ready(function(){
    $.vegas('slideshow', {
    'backgrounds' : [
    { src: 'images/bg1.jpg', fade: 1000 },
    { src: 'images/bg2.jpg', fade: 1000 },
    { src: 'images/bg3.jpg', fade: 1000 },
    { src: 'images/bg4.jpg', fade: 1000 },
    { src: 'images/bg5.jpg', fade: 1000 },
    { src: 'images/bg6.jpg', fade: 1000 }
    ]
    })('overlay', {
    src: 'overlay/06.png'
    });
    });

</script>

<style type="text/css">

#footer {
    background:#fff;
    width:100px;
    height:200px;
    margin-top:150px;

}

</style>
    </head>
    <body>
    </div>
    </body>
    </html>
  • Malakai
    Valószinüleg valahol valami gond van, ennyi információ alapján.

Mutasd az oldalt, vagy egy replikációt, ahol úgyszintén jelentkezik a probléma.
  • szecsko
    Sziasztok!
    Készitettem egy weboldalt aminek a hátterét egy jquer plugin (Vegas) váltogatja bizonyos időintervallummal.
    A problémám az ,hogy semmilyen tartalmat nem tudok előtte megjeleniteni.
    Ha valamit irok és frissitem az oldalt akkor felvillan egy pillanatra aztán eltűnik.
    Valakinek van valami ötlete?
  • vafeN
    Most nem biztos, hogy jól fogtam fel (lehet azért mert kicsit rosszul is látok, meg rossz is a monitor), de ha jól értelmeztem akkor a ggg.jpg nevezetű fileon szürkésebb árnyalat van a fehér helyett? Ha igen egyszerű, meg kell nyitni az swf file-t egy flash szerkesztővel és a ggg.jpg file-t is és akkor lekérdezni a képről a színt (a legtöbb program képes rá) és beállítani azt a színt háttérnek a flash fileon.
  • pzoli00
    hali, segítségre volna szükségem, szóval az itt látható flash dokumentum hátterét szeretném megváltoztatni, ha lehet, konkrétan erre a részre gondolok. Szeretném, ha az a fehér sarok eltűnne onnan, van egy html és egy swf fájl, viszont nem tudom melyiket kellene módosítani ahhoz, hogy eltűnjön az a nem kívánt rész. A két fájl INNEN letölthető, ha valaki vetne rá egy pillantást megköszönném!
  • gombabácsi
    eh... de béna vagyok :)
    köszi
  • Malakai
    Egy macskaköröm hiányzik az érték elején, szerintem az okozza a problémát.
  • gombabácsi
    légyszi valaki segítsen, html :)
    van ez az oldalam: http://etyekfilm.hu/
    aminek a háttere szép sötétzöld operában, chrome-ban meg "kóderzöld"

ezzel van a baj, de mi????
    <BODY BGCOLOR=#1a2c1a">
  • Krszti1160
    Na szóval, amikor beteszem az onKeyUp-sort a '.$dsp -sorba akkor olyan mint ha lezárná és az egész php aztán nem működik :S
  • SzirmosSzisza
    Pontosan mit szeretnél ?
    Amúgy az escapelés \" \", nem fordítva :!
  • Krszti1160
    Sziasztok :)
    Van egy kis bibim :S
    Ide:
    '.$dsp->input_field("comment","","width:350px;","text",true,"",1000).'
    kellene ezt:
    onKeyUp="'.Contar("comment","sBann","Hátralévő karakterek:{CHAR}" , 1000).';"
    Bele rakni, úgy, hogy működjön is :D (Próbáltam már: 'comment', "comment", "\comment"\-verziókat is, de nem megy :S valami ötlet?)
    Üdv Krisz :)
  • Jim Morrison
    zsír köszi !:)
  • SzirmosSzisza
    SELECT valami FROM tabla1 where valami NOT IN(SELECT valami from TABLA2) and ertek = 1;

select,from,where,group by,order by, ez fix sorrend SQL-nél :)

A másik meg több okból is lehet.
    - PHP fájlod nem utf-8-as (notepad++ és lesd meg)
    - HTML-be nem állítod be charsetet
    - Ha ezek után se jó, akkor MySQL csatlakozás után egy ilyet írj még be

$k = "SET NAMES UTF8";
    mysql_query($k);
  • Jim Morrison
    ha adatbázisból kérem le mondjuk a nevetek akkor az ékezet helyén fekete rombusz lesz. Ezt hogy lehet kiküszöbölni?

szerk: van egy ilyen querym:
    SELECT nickname,pont FROM tabla WHERE tabla.ertek='1' ORDER BY RAND() LIMIT 6 NOT IN (SELECT nicknev FROM tabla2)
    azt szeretném hogy azokat a rekordokat szedje ki a tabla-ból amik nincsenek a tabla2-ben és a tabla-ban valamelyik értéke (tabla.ertek) =1. na de most ez valamiért nem akar így menni :s
  • SzirmosSzisza
    Ha csak CMS-hez értenek, akkor gondolom csak azzal, ha tudnak programozni, akkor meg csinálnak maguknak, bár gondolom attól függ mire kell, megrendelő mennyit fizet, etc. Ehhez sajnos nem értek, én csak magamnak szoktam funból oldalakat csinálni :!
  • szecsko
    Cat 02-te mindig itt vagy!( szerencsémre:) )
    Akik rendszeresen készitenek weblapokat azok megtanúlnak egy CMS-t és azzal készitenek mindig weblapot vagy csak bizonyos esetekben használják?
    A CMS-ek funkciójával nem vagyok teljesen tisztában...
  • SzirmosSzisza
    Joomla, Drupal ezek populárisak mostanában. Régen még volt e107,php-fusin meg jó pár, azokkal nem tudom mi van mostanában.
  • szecsko
    Sziasztok!
    Szeretnék megtanúlni egy CMS kezelő rendszert.
    A WordPress az túl egyszerűnek tűnik.
    Talán a Drupál ami szinpatikus.
    Ha tud valaki segiteni nekem ,hogy milyen irányba indúljak el azt megköszönném.
    Üdv.
    Sz.G.
  • Agy Halott #19160
    Ez a data.hu mekkora egy fospermet.

INNEN LETOLTHETED
  • pzoli00
    köszi, de sajnos nem tudtam letölteni, viszont legalább valaki aki letudta tölteni a cuccost
  • Jim Morrison
    gondoltam rá, de nekem olyan kéne ahol leírják hogyan érdemes felépíteni az oldalt, stb.
  • Agy Halott #19157
    Nahh odaig jutottam, hogy a bannert tartalmazo fajlt (816db42e75e67074589ae0bdb3560303.swf) is sikerult letoltenem ami 636,739 KB.
    Amit meg sikerult megtudnom, hogy egy aldomainon belul a /exports/embed/ mappaban vannak a bannert tartalmazo fajlok. Mar csak azt kene tudni, hogy a EmbedPlayerV2.swf fajlhoz kepest hol helyeszkednek el ezek es akkor mar mukodne is az oldaladon.
    Lehet probalkozni, hogy mappakba rakosgatod, az en otletem nem mukodik, hogy:
    1, gyokerben van a EmbedPlayerV2.swf es ide keszitek egy exports mappat, majd ebbe egy embed mappat es ide teszem a 816db42e75e67074589ae0bdb3560303.swf fajt.
    2, gyokerben van a EmbedPlayerV2.swf es ide keszitek egy banners mappat, majd ebbe teszem a 816db42e75e67074589ae0bdb3560303.swf fajt.

INNEN LETOLTHETED
  • MerlinW
    w3schools? :)
  • Jim Morrison
    tudtok mondani valami jó kis ebookot css hez?
  • Voyager5
    Ha otthon leszek akkor majd meglesem (amíg települ a Skyrim :D), mert igazándiból nem is értem mi a cél.
    Talán sticky footer? Arra talán ez a legjobb verzió: link
  • Malakai
    Padding/margin. :)
  • SzirmosSzisza
    De, ha absolute, akkor rácsúszik majd a tartalom.
  • Voyager5
    Szerintem containernek position: relative, bottomnak meg position: absolute, bottom: 0px;

Ha nem adsz meg positiont, akkor sosem fog mukodni magatol a bottom, vagy barmi mas.
  • SzirmosSzisza
    Vagy beállítod absolutera, ami szerintem nem igazán jó neked, vagy centernek megadsz egy min-heightot.
  • BEE LEE
    sziasztok. segítséget szeretnék kérni.

http://1000mester.atw.hu

a kódok:

<div id="container">
    <div id="top"></div>
    <div id="center"></div>
    <div id="bottom"></div>
    </div>

----------------------------------
    #container {position: absolute; height: 100%; width: 100%;
    background: url(image/1.jpg) top center}

#top {float: left; width: 100%; height: 100px; background-color: #909}
    #center {float: left; width: 100%; height: 300px; background:}
    #bottom {clear: both; width: 100%; height: 100px; background-color: #909}
    ----------------------------------

a kérdés az, hogy a "bottom" részt az oldal aljára szeretném állítani, de nem megy. próbáltam így: bottom: 0, de semmi.

köszönöm.
  • pzoli00
    értem, viszont így sem lehet letölteni, mert amit letölt csupán egy 15kB méretű fájl
  • MerlinW
    Azért van széthúzva, mert ez maga az swf. Ha berakod az oldaladra méretezve, akkor akkora lesz mint eredetileg.
  • pzoli00
    nayg kár
  • SzirmosSzisza
    Olyat nem hiszem, hogy ki lehet operálni az oldalból :W
  • pzoli00
    de ez teljesen szét van húzva, és ott az a reklámcsík alul, viszont nekem az eredeti kisebb méretében kellene és a reklámcsík nélkül, mint pl. az oldalon is amit linkeltem
  • SzirmosSzisza
    Ez ?