Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Agy Halott
Semmi JS, nyers php az egesz, ezert nem ertem mi marad ki, hogy megis betolti a masodik formot.
Vhol az if <> else van elbatyva...
MerlinW
Nem tudom mit csinálsz, de ha ajax, vagy hide-olsz, akkor értelemszerûen tedd mindkét form-ot egy div-be és azt tüntesd el/cseréld a tartalmát.

[merlinw.org]

Agy Halott
Nahh ez 99%ban ugy mukodik ahogy kell, viszont az form1 elkuldese ugy van, hogy a form1 es form2 eltunik es mast tolt be.
Viszont ezzel a koddal csak a form1 tunik el a form ketto nem.
<#fejvakaras>
MerlinW
Persze.

[merlinw.org]

Agy Halott
Ez ugye akkor is mukodik, ha csak egy file van az index.php, tehat a form is arra postol.
Furdok es kiprobalom ezt is.
Agy Halott
Nem tom, de ez csak az elso korig mukodik, ha jol ertettem:

<?
session_start();

// elso latogataskor megkapja az 1-et ertekkent:

if(isset($_SESSION<'views'>))
$_SESSION<'views'>=$_SESSION<'views'>+1;
else
$_SESSION<'views'>=1;

//ha a session kisebb mint 2 (vagyis 1, mint a legelso latogataskor kapott ertek) akkor megjeleniti az alap form-ot:

if ($_SESSION<'views'><2){
form('ok', 'ok', $_POST, 'ok', $_POST, 'ok', $_POST, 'ok', 'ok', $_POST, 'ok', $_POST, '');
}

//ezutan az uj avatar gombra kattintva visszadob es mivel a session megy tovabb es nem kisebb mint 2, igy ujbol a masik formot dobja be
?>

Lehet en nem ertem, hogyan kene de a fenti cucc nem mukodik.
MerlinW
A form használatától függ. Egyszerû formoknál tök felesleges session-el túlbonyolítani.

[merlinw.org]

MerlinW
Gondolkóóódj😊 Csak útmutatást írtam😊
Így viszont mûködik:

<form method="post" action="valami.php">
<input type="text" name="t1" value="elso form" />
<input type="hidden" name="form1" />
<input type="button" value="gomb1" />
</form>

<form method="post" action="valami.php">
<input type="text" name="t2" value="masodik form" />
<input type="hidden" name="form2" />
<input type="button" value="gomb2" />
</form>

valami.php:

<?

if (isset($_POST["form1"])) {
echo $_POST["t1"];
}
elseif (isset($_POST["form2"])) {
echo $_POST["t2"];
}

?>

Persze vannak sokkal elegánsabb megoldások is, de így legalább megérted a logikáját😊

demo😊

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Ehh ? Ha 0 a session akkor az alap form / minden if elé oda raksz még egy sessiont ellenõrzést is.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Agy Halott
Megcsinaltam es az oldalbetolteskor ugy ahogy van, elkuldi uresen a form-ot.
Szoval nem igazan jo ez sem.
Agy Halott
Huh, sessiont talan letre tudom hozni de, hogy utana ugy allitani, hogy kattintas utan mar ne a sessiont nezze, hanem az if <> else-t, nem hiszem, hogy meg tudnam csinalni.
😞
MerlinW
<form action="valami.php">
<input type="button" name="button1" />
</form>

<form action="valami2.php">
<input type="button" name="button2" />
</form>

if ( $_POST["button1"] ) {
}
elseif ( $_POST["button2"] ) {
}

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Csinálj egy SESSION-t. Ha 1, akkor elrontotta, ha nem, akkor meg nem csinálsz semmit.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Agy Halott
Az #18264-es hozzaszolasomban lathato formon van ez a highlight kiemelo ami a php-ban meghatarozott if > elseif > else kapcsolatnak megfeleloen mukodik.
Minden rendeben vele, am egy apro hibaja enegem idegesit. Ha ELSO oldalbetoltes torteni, akkor is lefut az if > elseif > else ellenorzes es annak megfeleloen kiemeli az inputot. Am ez a kiemeles csak akkor lenne jo, ha mar kattintottak a submit gombra es ha hibasan lett kitoltve, akkor jelenne meg a kiemelt resz.

Probaltam:
if ( $_POST["submit"] ) {
echo 'ha hibasan lett kitoltve a form akkor megjelenik a kiemeles az inputon';
}

Mivel ket urlap is van egy oldalon igy ez nem johet szoba.
Szoval akinek van otlete legyen szives megosztani.
Koszonom.
Agy Halott
Anyam! Tenyleg a 150px. Megfogadtam a tanacsod es ures TD tettem el, most tokeletes.
KOszonom.
SzirmosSzisza
Én Facebookkal próbálkoztam anno, annyira nem vészes, mert kb minden meg van írva elõre.

QuippeR
implementált már itt valaki openID-s autentikációt? hogyan?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

TheLostOne
Ez a hiba:

button{
clear:both;
margin-left:150px;
width:125px;
height:31px;
text-align:center;
line-height:31px;
color:#666666;
font-size:11px;
font-weight:bold;
cursor:pointer;
}

Valahogy máshogy tedd oda azt a gombot, pl tegyél elé egy üres td-t. Már ha így egyébként a gomb az jó helyen van egy sorban az inputfieldekkel.

Agy Halott
Van otlet erre a 134 px elcsuszasra?
Mar mindent kiprobaltam es tehetetlen vok.

HTML kod
CCS kod

Elore is koszonom.
Agy Halott
Megvan!

A \r, \n es \ karakterekkel kellett jatszani. 😄
Agy Halott
persze ezzel tisztaban vok, de amikor a pontosvesszo karaktart rakom a php-ban ,ami kesziti majd az uj php-t, akkor erorral elszall, mivel ket pontosvesszo is kerul egymas melle.
Malakai
Ugyanúgy mint bármi más filet.
Ezeket nézd meg pl.: fopen() fwrite()

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Agy Halott
Hogy lehet egy fajt php segitsegevel php-kent letrehozni a semmibol?

Pl. igy akarom, hogy kinezzen a file amit letrehozok a php-val (valami.php):

<?

$f = 'a';
$h = 'b';

include('i');
?>

Malakai
Trial van, meg open source projektre ingyenes, szóval ki lehet próbálni. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

MerlinW
Ha valóban jó 23 ezer nem sok érte. Zend Studio-t 60-ért vettem.

[merlinw.org]

Malakai
Nekem utóbbi idõben PhpStorm vált szimpatikussá, ha php+js+css IDE, csak ez nem ingyenes sajna.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Nagyobb dolgoknál azért nyomom Aptanat, pl CSS-nél kiírja, milyen tulajdonságok lehetnek, melyik böngészõ támogatja, kijelzi ha nem fordul a PHP kód, meg ilyenek.

TheLostOne
Régen én is NPP-t, de a beépített projectkezelés és az intelligens élõ API súgó miatt már nehezen nélkülözöm a Netbeans-t.

Igaz ma elvoltam azért az NPP-vel is, amikor a nagyobb mobilitással, de sajnos õskövület HW-val rendelkezõ szervergépet vittem inkább magammal csoportmunkára. Hozzáteszem csak frontend építés volt, a backend programozást szerencsére tudom itthon csinálni egyedül 😊

SzirmosSzisza
Én Aptanat használtam sokáig, de mostanában visszaszoktam Npp-re.

TheLostOne
Netbeanst használok, kényelmes, van benne integrált ftp, svn.

Agy Halott
Koszi meglesem, nem veszithetek vele semmit, sot...
Lyukasbogrács
nem tudom, sosem használtam editplus-t, viszont notepad++ is leginkább csak az egyszerû szerkesztésre jó, ha épp gyorsan át kell valamit javítani. ha gyorsan és hatékonyan akarsz dolgozni akkor fejlesztõkörnyezetet kell használni (IDE-t), Netbeans, Eclipse, Zend Studio, stb. pl.: kódkiegészítés, meg kódformázás legyen benne. (jó, a n++-ban is van kódkiegészítõ, de az nem olyan), próbálj ki egy párat, aztán rájössz, hogy melyik kell neked, így elsõre a Netbeans-t "ajánlom", most jött ki a 7.0

Agy Halott
melyik ajanlott a ketto kozul php, html, js szerkesztesre?
Agy Halott
megcsinaltam mindent, utf-8, ob_start es mukodik. 😄

nem tom melyik volt a ludas, a lenyeg, hogy megy.

koszonom.
Lyukasbogrács
valahol a menüben ott van, hogy átalakítás utf8 bom nélküli-re

Agy Halott
a notepad++ alkalmas erre?
esetleg ajanlott editplus-t alkalmazni?
QuippeR
nem erre gondoltam.

a header csak akkor mehet ki, ha még semmit nem küldtél el a kimenetre. viszont ha unicode-ba mentetted a php forrásfájlodat, akkor elképzelhetõ, hogy a fájl elején, már a <?php tag elõtt van egy láthatatlan byte-order-mark karakter. na ezt már elküldted a kimenetre, mielõtt bármit is tettél volna a kódban. szóval úgy kell elmenteni a php fájlt, hogy ez a byte-order-mark ne legyen benne.

Agy Halott
megnezem pill...
Agy Halott
nem hinnem, hogy ilyet teszek. 😊

amit ott latsz kod, csak az van a php-ban.

hogy allitom be az output-ot?
TheLostOne
Gyakorlatban:

<?php
ob_start();

//minden egyéb kód
...
//minden egyéb kód vége

ob_end_flush();
?>

TheLostOne
Output buffert kézzel vezérled?
(Én anélkül meg se próbálok semmit, tapasztalat)

Agy Halott
Ettol mostmar ket warningot is dob:

header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
QuippeR
utf-8, byte order mark?

Agy Halott
Hello!

Adott 3 kep:
-alma.gif
-korte.png
-barack.jpeg

PHP-val akarom 'atkonvertalni' png-be es ugy megjeleniteni:

$gif = 'alma.gif';

$png = imagecreatefromgif($gif);

header('Content-Type: image/png');

imagepng($png);

imagedestroy($png);

Am a Cannot modify header information - headers already sent hibauzenettel elszall a kod. Ha ugy allitom be, hogy az atkonvertalt kepet lementse a szerverre, akkor megfeleloen elvegzi azt:

$gif = 'alma.gif';

$png = imagecreatefromgif($gif);

header('Content-Type: image/png');

imagepng($png, 'alma.png');

imagedestroy($png);

Szoval nem ertem, miert nem jeleniti meg a kepet?
buc, adok neked tárhelyet ha kell
SzirmosSzisza
000webhost.com ? Picit lassú, illetve a fájlfeltöltés is idegesítõ, de viszonylag stabil.

Guren
valaki nem ismer egy normális ingyenes webtárhelyet? reklámmentes lenne a legjobb, de tudom, hogy ilyen nem nagyon létezik :C a freeweb elég gyakran szarakodik mostanában.

SzirmosSzisza
Csinálj egy sima táblázatot ami 2 kép széles és 2 kép magas és rakd bele simán a képeket majd igazítsd középre. Ilyenkor a képek maradnak nem átlátszóak és a maradék az lesz.

http://www.css3.info/preview/rounded-border/: lekerekítettdoboz CSS-ben

repvez
nem egészen ezt akarom, hanem amint látszik a galéria résznél van a háttérnél a 2 repülö na az egy táblázatba van és van egy ujabb táblázat felette 100%-os átfedéssel amin van egy 40%-os opacy és azon vannak a galéria képei amik sajnos igy átlátszaknak.
Azt szeretném hogy megmaradna a háttér(2repülö) és felette egy fátyol szerü ujabb doboz amin a képek vannak, de azok már ne látszodjanak át csak a mellettük lévö terület hogy a háttér látszodjon.
És CSS-ben meg lehet addni, hogy a megadott terület egy lekerekitett sarkú téglalap legyen?Vagy azt hogy kell megoldani, hogy minden egyeselem ilyen keretet kapjon (banner, menü, tartalom stb..)
TheLostOne
Ha jól értem azt akarod, hogy a táblázat háttere áttetszõ, tehát félig átlásztó legyen. A legegyszerûbb megoldás egy alpha channeles áttetszõ png kép háttérnek. Ha megelégszel vele, hogy csak a modernebb böngészõkben lesz áttetszõ a cucc, akkor ott az rgba(x,x,x,x) css érték a background tulajdonságnak megadva alternatív megoldásként.