Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...
Deprecated: Function ereg() is deprecated = elavult függvény, helyette preg_match()-ot használnak már (ereg to preg_match)
Warning: number_format() expects parameter 2 to be long, string given in... = a második paraméternek számnak kéne lenni, nem szövegnek, de a php automatikusan megpróbálja a típuskonverziót.
megpróbálhatod elrejteni ezeket a figyelmeztetéseket, hogy a php kód elejére odaírod, hogy: ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE);
vagy: error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...
Szeretnék egy kis segítséget kérni, nekem nem sikerül megtalálnom a hibákat.
Az alábbi gondjaim vannak:
Ha berakok vmit a kosárba, felugró ablakban az OK gomb felett:
Deprecated: Function ereg() is deprecated in /chroot/home/..../ps_cart.php on line 150
Deprecated: Function ereg() is deprecated in /chroot/home/..../ps_cart.php on line 319
webshopban a termék alatt/mellett:
Warning: number_format() expects parameter 2 to be long, string given in /chroot/home/..../
Elõre is köszi!
Majd ránézek ezekre, kösz.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
megnéztem a tutorialok, de csakazértsem mûxik... tipikus, semmi sem jön össze 😄
könyvtár levédése sem sikerül, kidobja az ablakot, hogy név+jelszó, de beiirom a helyeset és újra kéri...
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
(konkrétan nekem kellett olyan tárhelyre weblapot csinálni, ami MINDENT az index.php-ra irányított, hát nem volt egy kellemes dolog (aláírásom amúgy 😄))
Amúgy meg pár tutorial:
Egyem: http://net.tutsplus.com/tutorials/other/a-deeper-look-at-mod_rewrite-for-apache/
Kettem: http://net.tutsplus.com/tutorials/other/using-htaccess-files-for-pretty-urls/
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
$get_keys<0>0> talán így?
Hogyan lehet hivatkozni ez esetben a változóra? $_GET<0>0> ? Már kerestem csomó helyen, de sehol nem találtam, hogy lehetett volna így is, pedig jól jött volna. Én is index.php -ról nyitok meg mindent, aztán összevissza includeolok attól függõen, hogy mit hívtak be (van vagy 100 php fájlom 😄 ).
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Úgy tudom az index oldal minden értelmesebb szerveren alapból elérhetõ és paraméterezhetõ a fõ url-el.
PL:
http://www.asd.hu/ = http://www.asd.hu/index.php
http://www.asd.hu/?valtozo=ertek = http://www.asd.hu/index.php?valtozo=ertek
Én ehhez még hozzáraktam, hogy a legelsõ _GET változó nevét használja fel az index.php a betöltendõ aloldal meghatározásához, így a következõ formátum született: http://www.asd.hu/?fooldal
Ez persze akkor a legjobb, ha az aloldalak scriptjeinek futása védett környezetben történik, késleltetett rendereléssel, visszajelzõ interface-ekkel, így az oldaldalak scriptje képes az index.php-t is valamilyen szinten vezérelni, gondolok itt különbözõ aloldalak esetén egyes vezérlõelemek, navigációs sávok, menük, stb megjelenítésének szabályzására, html <head> tagek dinamikus változtatására, vagy akár a rendszermagvezérlés egyes részeinek szelektálására.
Az ajax lekérésekhez is csak egyetlen fájlt hívok mindig meg, ami tulajdonképpen az index.php lecsupaszított, interfaceelemek nélküli rendszermagtöltõ változata, bár hogy most így belegondolok, ehhez is elég lenne maga az index.php egy további _GET paraméterrel szabályozva a contentframe és ajax mód közti váltást.
Kicsit belebonyolódtam, de a lényeg ha meg tudsz mindent oldani egyetlen index.php-val, akkor általában tényleg elég szimplán az url-re hivatkozni minden link-el, form-al, akár ajax lekéréssel is.
keresgeltem googlen hogy hogy lehetne eltuntetni url cimekbol (amik megjelennek) a .php -t. (ergo www.asd.hu/index.php helyett www.asd.hu/index legyen) Arra rajottem hogy .htaccessel kene buveszkedni, es ezt alaltam:
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.php -f
RewriteRule ^(.*)$ $1.php
namarmost ez nekem nem mukodik. Akkor megis hogyan?
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
#18465: meg kell kerdeznem, ugye nem veszed komolyan (kamu)
<#falbav>#falbav>
[/spam]™
van egy táblám, és abban egy id mezõ, ami egyre nagyobb értéket kap autómatikusan adatbevitelnél. azonban ha felvettem 30rekordot, és utána kitörltem mondjuk a közepébõl 10et, és újra adogatok a táblába, akkor nem tölti fel a kiesett helyeket, hanem ott folytatja a számozást ahol abbahagyta. meg lehetne oldani, hogy feltöltse a kiesett id ket?
ha nem, akkor ajax.
remelem ertheto.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Úgy alakultak a dolgok, hogy a projekt amin jelenleg még szívességbõl, nem hivatalosan dolgozunk elég nagyszabásúvá válhat, hamarosan emiatt a cégalapítás ideje is eljöhet.
A kérdésem ennek ellenére technikai jellegû lenne. Mindig is maximalista módon dolgoztam, csak az elvárásoknak tökéletesen megfelelõ munkát voltam hajlandó kiadni a kezeim közûl, annak ellenére is, hogy eddig kizárólag non-profit mûködtem. Most azonban a saját magam felé támasztott elvárások még jobban megnõttek, kiemelt figyelmet szeretnék fordítani a biztonságra, a projekt komolysága megköveteli.
Konkrétan tehát:
-SQL Injection ellen elegendõ a mysql_real_escape_string(), vagy még ajánlatos emellé valami? (A form elõ-validációkat azért eddig is védtem bizonyos karakterek kézi szûrésével)
-Minimum 8 karakteres jelszó megkövetelése elég, vagy ajánlott kötelezõen kis-nagy betû + szám is bele? Kiemelten fontos lenne a felhasználói fiókok védelme, viszont nem szeretném, ha ez a kényelmetlenné tenné a rendszert.
-Milyen tûréshatárral érdemes bruteforce, illetve http-flood védelmet készíteni? A jelenlegi flood védelem ha jól emlékszem 300 (kliensoldalon késleltetett) lekérést enged élõ formvalidáció céljából sessionönként, utána IP-t tilt.
-XSS támadások ellen elegendõ, ha minden egyes felhasználók számára hozzáférhetõ beviteli mezõbõl szûrve vannak a speciális karakterek, illetve a projekt jellemzõi miatt lehetõségük sem kell, hogy legyen nyilvános tartalmat kiírniuk?
-Ezeken kívül van még valami, amire érdemes odafigyelni, de nem gondoltam még rá?
-Jól gondolom, hogy egy megfelelõen megírt, saját, zárt forrású keretrendszer biztonságosabb, mint egy ismert nyilt forrású? Azért vagyok ezen az állásponton, mert ha megfelelõ a külsõ védelem, akkor a forráskód nem-ismeretének köszönhetõen szinte lehetetlen belsõ sebezhetõségeket találni, ellenben egy open-source frameworkkel, amibe mindenki bele tud nézegetni.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
EXcelben addig eljutottam hogy azokra a napokra amikor dolgozni kell akkor egy x-et teszek és a végén kiirja hogy hány ora a ledolgozott idö.CSak a kivételeket nem tudom és a feltétel rendszereket hogyan kellene macrozni benne, lévén, hogy a legbonyolultabb amit excelben eddig használtam az a darab fügvény volt.
természetesen a honap napjait figyelembevéve és összesitést is készitene a 24orás idökrol havi és éves lebontásba.
Remélem hogy nem olyan bonyolult, elösször excelben probálkoztam, ott addig megy is hogy 24/72-re megvan a táblázat, de nem automatikus a kitöltése és a változásokat nem veszi figyelembe.
Nem eppen azt az idot ami a windows-omon van de gondolom ez szerver ido lehet, mivel 2001.07.07 07:18:30-kor csekkoltam es kiirta, hogy 2011-07-06 21:57:26.
Akkor ha nem mukodne, akkor nem irna ki semmit?
A sok adat amit kiirt anno:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<0>0>=>
array(26) {
<0>0>=>
int(2145)
<1>1>=>
int(26533889)
<2>2>=>
int(33188)
❤️>3>=>
int(1)
<4>4>=>
int(1082)
<5>5>=>
int(1082)
<6>6>=>
int(0)
<7>7>=>
int(271)
<8>8>=>
int(1309989446)
<9>9>=>
int(1310019296)
<10>10>=>
int(1310019296)
<11>11>=>
int(4096)
<12>12>=>
int(8)
["dev"]=>
int(2145)
["ino"]=>
int(26533889)
["mode"]=>
int(33188)
["nlink"]=>
int(1)
["uid"]=>
int(1082)
["gid"]=>
int(1082)
["rdev"]=>
int(0)
["size"]=>
int(271)
["atime"]=>
int(1309989446)
["mtime"]=>
int(1310019296)
["ctime"]=>
int(1310019296)
["blksize"]=>
int(4096)
["blocks"]=>
int(8)
}
}
ha ez a mostani idõ, akkor mûködik. szabad tudni, hogy mi az a csomó minden adat, amit kidobott?
Honnan tudom, hogy le van tiltva? Ertem ezalatt, hogy amikor meghivtam a fuggvenyt, egy csomo minden adatot kidobott, nem volt kozte amit kerestem?
This can be costly performance-wise when an application regularly accesses a very large number of files or directories. Some Unix filesystems can be mounted with atime updates disabled to increase the performance of such applications;
tehát erõforrásigényes, és néhány unix fájlrendszernél a csatoláskor ezt ki is kapcsolják, hogy növeljék a teljesítményt. otthon saját gépen ez nem lehet probléma, de szerveren nagy valószínûséggel ki lesz kapcsolva, ezért kell alternatív megoldáshoz folyamodni :]
örülök, hogy sikerült megoldani, szívesen.
Azt hittem, hogy a PHP 5.*.* verzio mar tart ott, hogy ezt a filebol ki tudja olvasni...
Ezt egy a hatterben futo automatikus scripthez keszitenem ami ellenorzi, hogy ha nem volt az elmult 30 napban hasznalva a kep, akkor torli azt.
Igy mar sikerult megoldanom a file_put_contents() fuggvennyel.
Koszonom.
Main_class.prototype.init_data = function()
{
var obj = this;
$.get('get_data.php?photo_group&photo_all', function(data) {
obj.data = $.evalJSON(data);
processData();
});
processData = function()
{
// TODO: Feldolgozni a beolvasott adatokat
alert(obj.data["photo_group"]<0>0>["title"]);
}
}
function Main_class()
{
this.data = 0;
this.init_data();
}
Main_class.prototype.init_data = function()
{
$.get('get_data.php?photo_group&photo_all', function(data) {
parent.data = $.evalJSON(data);
});
alert(this.data)
}
Onnan a $.get complete funkciójából hogyan szokás szakszerûen kimenteni az adatot úgy hogy a Main osztály data változója eltárolja a lekérés visszatérési értékét? this-el nem tudok rá hivatkozni és parentel sem :/
<?php
function myConnect() {
/**************************************** SETTINGS */
$link = NULL;
$dbhost = "localhost";
$dbusername = "";
$dbuserpass = "";
$dbname = "";
/************************************************* */
if (!$link) $link = mysql_connect($dbhost, $dbusername, $dbuserpass); //endif
if (!$link) { return 0; } //Kiszolgáló hiba
elseif (!mysql_select_db($dbname)) { return 0; } //Adatbázis hiba
else { mysql_query('SET NAMES UTF8', $link); return $link; } //endif
};
?>
[merlinw.org]
Amúgy itt egy példa: http://pastebin.com/Tijug0ci
az a set utf-8 nem muszáj, de én csak így tudtam elérni, hogy jól rakja be az ékezetes betûket is :/
Utána csinálsz mondjuk egy functions.php-t ahova rakod a függvényeidet és ennek az elejére egy require("config.php"); és itt a functions.php elején megcsinálod az SQL csatlakozást és utána ezt elég beincludeolni / requirelni bármilyen oldal elején és tudsz már SQL lekérdezéseket futtatni. Illetve, ha feltöltöd tárhelyre elég a config.php-t átírni.
Amúgy arra gondoltam, hogy a mylsq_query("...."); elég, nem kell mellé a $con, ha csak egy táblát használsz.
Tedd az oldal tetejére egy feltételbe - if (isset(insert)) - az SQL parancsot, onclick-en pedig:
document.location.href='aktualis_oldal.php?insert';
[merlinw.org]
hogy érted hogy felesleges? én eddig úgy csináltam, hogy minden php fájl elején meghatároztam hogy hova csatlakozzon. mondjuk akartam is kérdezni, hogy meg lehet e csinálni azt, ha mondjuk felteszem tárhelyre a fájlokat akkor csak egy helyen írjam át a csatlakozási adatokat, vagy minden fájl elején írjam majd át...