22786
Html-, css- és php-help
  • Police88
    tudom de az átlagfelhasználó nem fogja így beírni
    ha meg szándékosan pl megnyitom új ablakban a siteot belépéskor akkor a szolgáltató hisztizni fog és mivel egy cégé a weboldal nem szeretnék balhét.
  • SzirmosSzisza
    Err, uw-s reklám eltüntetése annyi, hogy beírod a pontos címet szerintem.
    Pl: yep nope
  • Police88
    Na sikerült utánajárni a dolognak leírom a megoldást hátha vkinek ugyanez a baja:
    a kódban adjuk ezt hozzá a beállításokhoz:
    ;force_wall=true

Más:
    uw.hu-n a reklámkeret miatt az oldalak nem frissülnek ha pl felülírok egy filet (weblapot) a szerveren. Csak úgy frissül ha jobbklikket nyomok az oldalon és keret újratöltése. Biztos van vmi javascript kód amivel rábírom a böngészőt,hogy a legfrissebb tartalmat mutassa. Tudnátok ebben segíteni?
    Persze a legjobb megoldás az lenne ha végre kifizetné a tulaj a domaint és akk eltünne a reklám is...

• Skynet85
    hogy ezt eddig nem ismertem ! :D köszi!!!
  • MerlinW
    töltsd le ezt (32bitest), készíts vele shortcut-ot, ezzel indítsd és sosem jár le a trial
  • Skynet85
    azért probáld már ki így is :
    $misc_126="Felhasznalonev";
  • Skynet85
    akkor vicces
    $misc_126="felhasználonév"; <-ennek ebben a formában jónak kell lennie mondjuk karakter kódolás még bezavarhat, de akkor is max rosszúl jelenik meg a felirat...

ha nem gépeled el akkor pasz
  • Jégkocka
    Így:
    $misc_126="User name";
    $misc_127="Password";
    $misc_128="Repeat password";
  • Skynet85
    nah most a nyelvi fájl, hogy néz ki érték párok vannak benne ?

pl.: username = username vagy ömlesztve a szavak ?

mert te vszeg átírod magát a változó nevét is és nem csak az értékét, úgy meg nem tudja behelyetesíteni a kódba mivel nem találja azt a változót.
  • Skynet85
    Tudom, hogy nem warez, de zend studio 9-hez nincs vmi mahinálás amitől ,,jóárasítodik" link vagy hint jöhet pm-ben is, hogy ne itt nyomjuk a warezt. THX
  • Jégkocka
    Sziasztok!
    Vettem egy weblapot egy külföldi weboldal készítő cégtől. Van egy külön nyelvi fájl, amelyben le tudtam fordítani az oldalt.
    A problémám, hogy amikor lecseréltem a Username és Password szavakat, majd bezártam a böngészőt, nem tudtam az oldalamra bejelentkezni. Ha a böngészőt nem zártam be, de lecseréltem a szavakat, akkor akárhányszor ki-be tudtam jelentkezni. Ezek után hagytam angolul ezt a két szót és folytattam a fordítást, így természetesen a bejelentkezés működött. Majd úgy tűnik ismét valami olyan szóba akadtam, ami meggátolja, hogy be tudjak/ akárki aki próbál be tudjon jelentkezni. Valaki nem találkozott hasonlóval? Nincs valami tippetek milyen függvény vagy mi okozhatja ezt?

Előre is köszi :)
  • Skynet85
    Közben találtam egyet, ami nekem eddig nagyon bejön, hátha vkinek segítek vele: Aaron Saray - Professional PHP Design Patterns
  • BEE LEE
    így van, de ebben a formában nem jó.
  • SzirmosSzisza
    Nem, vedd ki onnan.
  • BEE LEE
    tehát a html oldalon így kell megadni: value="<? echo $name; ?>" ??

köszi
  • SzirmosSzisza
    Ez kiírja a $name változó értékét.

<?=$name;> = <? echo $name; ?>

És mivel a value-nak ad értéket, ezért alapértelmezettként lesz értéke az inputnak / textareanak.
  • BEE LEE
    Igen, tudom, hogy kellene működni, de nem...

szerintem ezekkel value="<?=$name;?>" a részekkel lesz gond.

már mindent átírtam, kiszedtem apránként, ezzel nem tudtam mit kezdeni.
    Sajnos.
  • SzirmosSzisza
    Kell működnie, csak nem tölti ki automatikus a mezőket. (ami ugye PHP, jó lenne, ha végre minimálisab utána olvasnál ennek a php-html, kliens-szerver oldal dolognak (: )
  • BEE LEE
    sziasztok. egy kis segítségre lenne szükségem, ismét.

hogy tudnám innen kiszabadítani a formot? így tökéletesen működik, csak nem tudom szépen megformázni.

amint kiszedem a form részt és beillesztem szimpla html oldalba, már nem akar működni.

segítségeteket előre is köszönöm.
  • Skynet85
    Üdv! Nekem OO php-hoz kellene egy elég korrekt leírás nem kellenek az OO alapok hanem a nyelv specifikus része érdekelne biztos van sok ilyen, de Ti hátha tudtok jobbat mint amit én előre ki GG-zek az se baj ha könyv és meg kell venni a léyneg használható tudás legyen benne. Előre is köszi!
  • LaliK
    Sziasztok!

Bocsi hogy ide írok, de az IP board fórum halott és a kérdésemnek így is van köze a html/php témához. Szóval itt is lenne:
    Olyat szeretnék beépíteni egy IP boardba hogy ha megnyitok egy témát és azon belül akarok új topikot nyitni akkor automatikusan az általam megadott sablon üzenet jelenjen meg amit a felhasználóknak csak ki kell tölteni.

Szétnéztem a hivatalos fórumon, de semmi hasonlót nem találtam.
    Ha esetleg valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék.

Előre is köszi
  • Atika :o)
    utannanezek neten koszonom
  • SzirmosSzisza
    Kell egy Javascript onclick esemény és hozzáadni a megfelelő optionokh, hogy selected=selected
  • Atika :o)
    Sziasztok,

na berakom ide is mert a masik topikban nem kaptam ra valaszt

lenne egy olyan kerdesem, hogy nekem van egy html formularom amiben van egy olyan mezo ahol egy legordulo ablakbol kell valasztani 5 felebol. Ha egy masik oldalrol linkelek erre az oldalra megoldhato lenne hogy ahol valasztani kellene mar elore definalva lenne? Ugy ertem hogy a link lenne pl 3 rakattint az illeto es a legordulo mezoben a 3. lenne kivalasztva es igy tovabb. Remelem, hogy ertheto voltam :)

Koszonom elore is
  • SzirmosSzisza
    Ha semmit sem ismersz felejtős, de soha nem késő elkezdeni tanulni!
  • Tetsuo
    Sziasztok. Mivel nem talaltam a kerdesemhez illo topikot ill. nem is tudom pontosan mi lehetne az :), szoval itt teszem fel:

Mobil rendszerekre valo alkalmazas fejlesztese (pl. Androidra v iOS-re) lehetseges konnyeden? Letezik olyan segedprogram vagy konnyitett programozasfelulet, ami nem igenyel komoly programozasi tudast?
    El lehet indulni a temaban egy olyan embernek, aki nem ismer egyetlen programyelvet sem tuzetesen vagy inkabb felejtos?
    (Koszi.)
  • MerlinW
    $(document).ready(function () {

});
  • szecsko
    Köszönöm szépen.
    Még egy olyan kérdésem lenne ,hogy jqueryvel meg lehet azt oldani ,hogy az oldal betöltődéséhez kötünk egy eseményt?
    Konkrétan arról lenne szó ha megnyitom az odlalt a legelső menüpont fixen látszódik de ha elkezdek mászkálni a menüben és visszatérek a kezdő menüponthoz akkor már legyen rajta megjelenési animáció mint a többin.
    Remélem érthető...:S
  • Malakai
    A html-t úgy készítsd el, hogy javascript nélkül is működjön, pl egy lenyíló menünek az almenüi legyenek valahol megjelenítve. Nem kell feltétlen szépnek lennie, ha nem megoldható, de használható. A széphez meg használjanak javascriptet. Javascriptel pedig azzal kezded, hogy eltüneted az almenüket, hogy aztán majd megjelenítsd ahogy eddig.

Angolul "unobtrusive javascript" kifejezésre keresve találhatsz írásokat a témáról.
  • szecsko
    Sziasztok!
    Irtam egy oldalt amiben a jqueryvel jelenitem meg és tűntetem el a menüpontokat. Abban az esetben ha valaki nem engedélyezi a javascripteket akkor működésképtelen az oldalam. A kérdés az lenne ,hogy ti hogyan oldjátok meg ezt a problémát? Jqueryben meg lehet vizsgálni valahogy azt az eseményt ha valaki letiltotta a scripteket?
  • vafeN
    Lényegtelen, közbe meg tudtam hogy képtelenség
  • vafeN
    miért akarod SQL-ben tárolni? felesleges.

A többi részét meg úgy meg old hogy kiválasztod szerverről hogy melyik képet akarod használni az adott hírhez és ha rámész a továbbra akkor jelenítse meg a hírbe és a galériába is. (ha jól értettem amit akarsz)
  • Police88
    PHP filefeltöltéssel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
    Addig eljutottam, hogy feltöltök egy képet egy adott mappába.
    Ennek a képnek a végleges elérési útvonalát szeretném SQL-ben tárolni, majd azt megjeleníteni egy hírhez képnek majd több képet is felölteni azt pedig a "hír" tovább gombjára kattintva egy galéirában megjeleníteni.
    Tudtok vmilyen tutorialt ajánlani ehhez? Thx
  • vafeN
    Sztek érdemes lenne egy olyan face app-al foglalkozni ami annyit tud, hogy ha vki mobilon felcsatlakozik facera és rájön a cégnek az oldalára akkor ott is bírjon fogadásokat rakni??? Életemben nem használtam facebook-ot mobilon ezért nem vágom hogy milyen a felülete.
  • Dj Faustus #19308
    Mutatok pár képernyőképet.
    A Firefox, Chrome és Opera képernyőképek Ubuntu Linux alattiak,
    az Internet Explorer képernyőképeket pedig az IE Netrenderer készítette.

Az eredeti felállás (http://stego.uw.hu/20111201_anchors/index.html#blockd URL-lel elérve):
    Google Chrome 15, Ubuntu 10.04 - majdnem jó
    Mozilla Firefox 8, Ubuntu 10.04 - jó
    Microsoft Internet Explorer 6 - nem jó
    Microsoft Internet Explorer 7 - nem jó
    Microsoft Internet Explorer 8 - jó
    Microsoft Internet Explorer 9 - jó
    Opera 11.52, Ubuntu 10.04 - jó

MerlinW fórumozópajtás által javasolt metódus (http://stego.uw.hu/20111201_anchors/index.html?asd=asd&#blockd URL-lel elérve):
    Google Chrome 15, Ubuntu 10.04 - majdnem jó
    Microsoft Internet Explorer 6 - nem jó
    Microsoft Internet Explorer 7 - nem jó

Közben említettek egy megoldási javaslatot - így beleraktam az oldal tartalmát egy adott méretű (jelen esetben 1600*1200 pixel méretű) container blokkba (http://stego.uw.hu/20111201_anchors/index.html#blockd URL-lel elérve):
    Google Chrome 15, Ubuntu 10.04 - jó
    Microsoft Internet Explorer 6 - jó
    Microsoft Internet Explorer 7 - majdnem jó

Szóval úgy néz ki, haladok.
  • MerlinW
    Hivatkozz &# -al a horgonyokra.
    Így
  • szecsko
    Köszi.
  • Dj Faustus #19305
    A varázszó: conditional comments.
    Bővebben: például itt vagy itt vagy itt.
  • szecsko
    Sziasztok!
    Néhány forrásban láttam ,hogy a head-ben van egy egy soros if függvény ami a böngészö tipusától függően más és más stiluslapokat tölt be.
    Segitene nekem valaki ,hogy ennek hogyan kell kinéznie és hogyan működik?
  • Dj Faustus #19303
    "IE6-7 horizontális scrollozásával vannak gondok."
    Furcsa mód nem ez a fő problémám.

Az első változatnál IE7-6 alatt a Javascrptes animáció működik, viszont a direkt link megadása (például: http://stego.uw.hu//20111201_anchors/index.html#blockd) esetén nem ugrik az adott blokkra. Se vízszintesen, se függőlegesen.

A másik változatnál (aminek lehet, hogy túl nagy jelentőséget kerítek, ugyanis a Google elvileg beindexeli a horgonyokat is - lásd [url=http://dailyseotip.com/on-page-navigation-named-anchors-added-to-google-mini-sitelink/336/]#1[/url], [url=http://seocowboy.co.za/google-announcement/how-google-indexes-named-anchors]#2[/url]) pedig már a Javascriptes-megoldás se működik az IE 7 és alatti verziójában.

Szóval 4 módozatot próbálnék ki:
    - adott azonosítójú elemre való ugrás Javascript nélkül (URL-ben adott horgonnyal), link-rövidítés nélkül
    - adott azonosítójú elemre való ugrás Javascripttel, link-rövidítés nélkül
    - adott azonosítójú elemre való ugrás Javascript nélkül (URL-ben adott horgonnyal), link-rövidítéssel
    - adott azonosítójú elemre való ugrás Javascripttel, link-rövidítéssel

Mindezt úgy legalább 5 böngészőben (IE7, IE8, Firefox, Google Chrome, Opera)...